Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
fidoremilienko

#3401 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Ima, naravno da ima i drugih opcija.

Svojevremeno dok sam studirao, vidio sam par svojih ali i drugih prof. koji su se kandidovali za Skupstinu KS-a. Izasao sam na izbore ali nisam im dao glas. Lafo oni najpametniji i moraju biti tu. Drago mi je da pojedini nisu uspjeli. Ruzno je to sto kazem, ali kako ih nije stid? Kad njih nije stid, pitam se, da li bi mene trebalo da bude? :roll:

To je nepravda, nadam se da ce i tome stati u kraj! 8-)
PRINCba

#3402 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

MI MOŽEMO promjeniti Ilidžu i vratiti joj nekadašnju sjaj i ljepotu koju je imala!
MI MOŽEMO mlade vratiti kulturi i sportu, jer im mjesto nije po napuštenim obdaništima, gradilištima i porušenim objektima!
MI MOŽEMO Ilidžu učiniti sigurnijom, bez razbojništva, ubistava i krađa!
fidoremilienko

#3403 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

PRINCba wrote:MI MOŽEMO promjeniti Ilidžu i vratiti joj nekadašnju sjaj i ljepotu koju je imala!
MI MOŽEMO mlade vratiti kulturi i sportu, jer im mjesto nije po napuštenim obdaništima, gradilištima i porušenim objektima!
A korupcija?
DELEGACIJA

#3404 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

fidoremilienko wrote:
PRINCba wrote:MI MOŽEMO promjeniti Ilidžu i vratiti joj nekadašnju sjaj i ljepotu koju je imala!
A korupcija?
A ko MI :-) :-) :-) :-) i za kim???
Opet neki slogan, kao ono Narod zna, i država za čovjeka :lol: :lol: :lol: :lol:
Konkretno?????????? pa nas "prosvijetli" :bih: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jon_jovi

#3405 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Problem je što ja nemam nikakve veze s Ilidžom a isto tako ni veliki broj građana također nemaju nikakve veze s Ilidžom jer u istoj ne žive a moraju da vode brigu o istoj
_Alcatraz_

#3406 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:
ZA LJEPŠU ILIDŽU wrote:Da bi promjenili i uljepšali našu Ilidžu :
1.Treba pomesti prvo svoju avliju!
2.Biti odgovoran i preuzeti dio obaveza na sebe , a ne samo ispisivati tračeve pa forumima koji u većini nisu provjereni jesu li uopće tačni.
3.Izaći na lokalne izbore i dati glas osobi koju poznaješ iz okruženja-poštenu i provjerenu.
4.Ne zanositi se sa velikim projektima koji su nemogući u ovom vremenu-nego pokušati pomoći u lokalnoj zajednici makar na čišćenju smeća u uređenju okoliša,a nego ispijati kafe i kritikovati toga i toga kako on to treba sve da nam učini :dance: :dance: :dance: :dance: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
E nek si se ti maksuz registrovao da nas ovce uputis na pravi put, da nisi Mesija slucajno ?
U narednom periodu ce se naglo povecati broj BUDZETSKIH forumasa koji ce braniti ideju "Vocnaci pored puta", jer ne zaposljava ni nacelnik tek tako volontere. :-)

DELEGACIJA wrote: Zato nam se kandiduju za mjesta načelnika ljudi sa budžeta (profesori, doktori, koje kakvi ministrići) jednom riječju BUDžETARI :shock: :shock: :shock: I glasaj za njih......NIKADA
Za koga onda glasati kad su svi budzetari? ;) Prinudjeni smo birati manje zlo, jer definitivno ni jedan od kandidata nije "veliki korak naprijed" za ilidzu. :-) A ko je (ne)sretnik koji ce biti manje zlo, ja jos uvijek ne znam (kome dati glas).
ZA LJEPŠU ILIDŽU

#3407 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ZA LJEPŠU ILIDŽU »

Treba gledati u zvijezde-one nam sve kažu, pa će nam reći i za koga da glasamo.Uostalom zaštno ne i za BNS.
DELEGACIJA

#3408 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Alcatraz_ wrote:
_Reds_ wrote:
ZA LJEPŠU ILIDŽU wrote:Da bi promjenili i uljepšali našu Ilidžu :
1.Treba pomesti prvo svoju avliju!
2.Biti odgovoran i preuzeti dio obaveza na sebe , a ne samo ispisivati tračeve pa forumima koji u većini nisu provjereni jesu li uopće tačni.
3.Izaći na lokalne izbore i dati glas osobi koju poznaješ iz okruženja-poštenu i provjerenu.
4.Ne zanositi se sa velikim projektima koji su nemogući u ovom vremenu-nego pokušati pomoći u lokalnoj zajednici makar na čišćenju smeća u uređenju okoliša,a nego ispijati kafe i kritikovati toga i toga kako on to treba sve da nam učini :dance: :dance: :dance: :dance: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
E nek si se ti maksuz registrovao da nas ovce uputis na pravi put, da nisi Mesija slucajno ?
U narednom periodu ce se naglo povecati broj BUDZETSKIH forumasa koji ce braniti ideju "Vocnaci pored puta", jer ne zaposljava ni nacelnik tek tako volontere. :-)

DELEGACIJA wrote: Zato nam se kandiduju za mjesta načelnika ljudi sa budžeta (profesori, doktori, koje kakvi ministrići) jednom riječju BUDžETARI :shock: :shock: :shock: I glasaj za njih......NIKADA
Za koga onda glasati kad su svi budzetari? ;) Prinudjeni smo birati manje zlo, jer definitivno ni jedan od kandidata nije "veliki korak naprijed" za ilidzu. :-) A ko je (ne)sretnik koji ce biti manje zlo, ja jos uvijek ne znam (kome dati glas).
Samo se ISKRENO nadam da nisu svi kandidati sa budžeta???????
DELEGACIJA

#3409 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

ZA LJEPŠU ILIDŽU wrote:Treba gledati u zvijezde-one nam sve kažu, pa će nam reći i za koga da glasamo.Uostalom zaštno ne i za BNS.
Aaaaaaa i ti voliš našeg fočaka :-D :-D :-D :-D :-D Čini mi se da kod njih nema "prebjegulja" iz drugih stranaka, još samo ako se mogli "boriti" sa ovim našim "velikanima" paaaaaaaa možda bude i iznenađenja na izborima ;-) ;-) ;-) ;-)
DELEGACIJA

#3410 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

PRINCba

#3411 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

MI MOŽEMO i rijesiti korupciju, ali nam nedaju (ili je ne daju) hehe... Mozemo je rijesiti u onoj mjeri koliko se tice Lokalne zajednice, al dalje se NEMERE hehehehe
A ne znam koliko je i opcinski sud nadlezan za to iskreno, mislim samo u domenu ako je neko nekome ukrao metar zemlje na parceli i sl.
_Reds_

#3413 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Kandidatu za vijece, da cujem kako ?? Jer ti si vec zvanicno kandidat ?
DELEGACIJA

#3414 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

DELEGACIJA

#3415 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Reds_ wrote:
Kandidatu za vijece, da cujem kako ?? Jer ti si vec zvanicno kandidat ?
Ma najveće pitanje je KAKOOOOO??????
A ovi to do sada očito NE ZNAJU :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Sokrates_ba

#3416 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

Superhik_ wrote:
ZA LJEPŠU ILIDŽU wrote:Treba gledati u zvijezde-one nam sve kažu, pa će nam reći i za koga da glasamo.Uostalom zaštno ne i za BNS.
eno memić po teravijama vazi da se glasa za njega, trebam još provjeriti je li dijelio kakvu literaturu sa posvetom. inače, ove godine izgleda kasni sa obilascima nana i deda po okolnim selima.
ima vremena jos....obici ce on sve to...ne brini....ili ce pred izbore napuniti bus omladine i sve mjesne zajednice obici!!!
_Alcatraz_

#3417 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

TVSA.ba - Tarih - Kako je nastalo sarajevsko naselje Ilidža

Ja sam kontao da je ilidza nastala nastankom SDA. :lol:
PRINCba

#3418 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

Da eto od jucer ili od danas CIK nas ovjeri, kao da smo kakvi brojevi ili nesto.

MI MOŽEMO promjeniti Ilidžu i vratiti joj nekadašnju sjaj i ljepotu koju je imala!

Tako što će se početi voditi briga o prirodnim resursima koje Ilidza ima, Vrelo Bosne da se adekvatnije uredi i turisticki opremi. Ako ne moze uz suradnju sa ovom nekom kantonalom institucijom kako joj je vec puni naziv oformiti radnu grupu pri Službi za privredu i turizam koja ce koordinisati rad i uredjenje istog- Ne samo da se V. Bosne uredjuje nego se moze odmah rijesiti i pitanje Vodozastitne zone.
V.Bosne je sada uz Bijambar u Onom parku prirode, ali sve pare odose na Bijambare a opcina izdvaja neka sredstva za taj Park prirode. Ta sredstva preusmjeriti na V.Bosne.

Ranije sam pricao oko NVO-a na Ilidzi, mislim da je malo apsurdno da se za udruzenja (boracka, ovo ona) izdvaja 800hiljada KM a za privredu i turizam 250..
Dakle sa tim NVO-ma uz strategiju napraviti programe i sadrzaje koji ce mlade vratiti sportu i kulturi.
Danas dijete ne moze da trenira npr. fudbal bez da ne plati clanarinu od 30-50KM omogucavanjem besplatnog treniranja nekog sporta kroz zajednici rad Opcine, Udruzenja i skola, mladi bi imali prostora da se kreativno izrade i da pokazu svoje talente.

Ilidzi fali policajaca i po statistici ilidza ima % policaja na 50 000 stanovnika, a cinjenica je da ilidza ima preko 70 000 stanovnika. Sto onih stalnih koji zive tu sto onih koji su u prolazu.
Povecavanjem broja policajaca doprinjelo bi se povecanju sigurnosti gradjana. Povecanjem plata policajcima omogucilo bi se da taj isti policajac dolazi na posao bez da razmislja hoce li ga tko danas upucati, ili ako nekog privede dan, mjesec godinu zasretne ili nesto sl. Dakle davanjem dodatne motivacije policajcima omoguciti efikasniji rad PU.

(sada koliko je ovo sve izvodivo i koliko je do tih slinih nadleznosti te ove sluzne te ovog nivoa vlasti, petog desetog usustini je najveci problem, ali naravno nije nerjesivo ehhehehe)
Sokrates_ba

#3419 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

PRINCba wrote:Da eto od jucer ili od danas CIK nas ovjeri, kao da smo kakvi brojevi ili nesto.

Tako što će se početi voditi briga o prirodnim resursima koje Ilidza ima, Vrelo Bosne da se adekvatnije uredi i turisticki opremi. Ako ne moze uz suradnju sa ovom nekom kantonalom institucijom kako joj je vec puni naziv oformiti radnu grupu pri Službi za privredu i turizam koja ce koordinisati rad i uredjenje istog- Ne samo da se V. Bosne uredjuje nego se moze odmah rijesiti i pitanje Vodozastitne zone.
V.Bosne je sada uz Bijambar u Onom parku prirode, ali sve pare odose na Bijambare a opcina izdvaja neka sredstva za taj Park prirode. Ta sredstva preusmjeriti na V.Bosne.

Ranije sam pricao oko NVO-a na Ilidzi, mislim da je malo apsurdno da se za udruzenja (boracka, ovo ona) izdvaja 800hiljada KM a za privredu i turizam 250..
Dakle sa tim NVO-ma uz strategiju napraviti programe i sadrzaje koji ce mlade vratiti sportu i kulturi.
Danas dijete ne moze da trenira npr. fudbal bez da ne plati clanarinu od 30-50KM omogucavanjem besplatnog treniranja nekog sporta kroz zajednici rad Opcine, Udruzenja i skola, mladi bi imali prostora da se kreativno izrade i da pokazu svoje talente.

Ilidzi fali policajaca i po statistici ilidza ima % policaja na 50 000 stanovnika, a cinjenica je da ilidza ima preko 70 000 stanovnika. Sto onih stalnih koji zive tu sto onih koji su u prolazu.
Povecavanjem broja policajaca doprinjelo bi se povecanju sigurnosti gradjana. Povecanjem plata policajcima omogucilo bi se da taj isti policajac dolazi na posao bez da razmislja hoce li ga tko danas upucati, ili ako nekog privede dan, mjesec godinu zasretne ili nesto sl. Dakle davanjem dodatne motivacije policajcima omoguciti efikasniji rad PU.

(sada koliko je ovo sve izvodivo i koliko je do tih slinih nadleznosti te ove sluzne te ovog nivoa vlasti, petog desetog usustini je najveci problem, ali naravno nije nerjesivo ehhehehe)
a ko ste to VI...da znamo koji su to sto mogu :?: :?: :?: :?:
jel ovo krenula kampanja na forumu??? :? :? :? :?
_Alcatraz_

#3420 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

PRINCba wrote:Da eto od jucer ili od danas CIK nas ovjeri, kao da smo kakvi brojevi ili nesto.

Ako bi ulagao pare u privredu i turizam gdje bi to najvise bilo? Dovodjenjem jos veceg broja cigana na zeljeznicu ili...
"kultura i sport"? Kako izbistriti narkomansko-alkoholicarski mozak mladih?
Kako ces ti povecati broj policajaca?

Sve je rjesivo i izvodljivo samo ako se pristupi na pravi nacin. Ovo si iznad pisao kao klasicni politicar (suplja prica), ali mene konkretno interesuje npr. kako kontas mlade izvuci iz kafane i uciniti ih kulturnim... :lol:
FOČANSKI PROPISI

#3421 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Ja predlažem da umjesto jednog ilidžanskog festivala organizujemo bar tri godišnje.
Isto tako ,predlažem,da mladi odu na teraviju,jer tamo načelnik, u nas, drži,vrlo, korisna predavanja.
JohnnyS.

#3422 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

FOČANSKI PROPISI wrote:Ja predlažem da umjesto jednog ilidžanskog festivala organizujemo bar tri godišnje.
Isto tako ,predlažem,da mladi odu na teraviju,jer tamo načelnik, u nas, drži,vrlo, korisna predavanja.
Ja koliko se i vjeru razumijem na teravijama i dzumama samo hodza smije da vazi. Hajd mi malo objasni kako to nacelnik drzi predavanja.
PRINCba

#3423 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

Mozda tako i zvuci ali to su problem, a na vijecu ih se niko nije sjetio ili jesta ali sasvim malo..
Ilidza treba da svake god. sebi postavi min. 5 prioritetnih stvari i da iste rijesava..
Mlade mozes izvuci iz kafica, porusenih objekata i sl. samo dobrim aktivnostima koje ce mim popunit to vrijeme koje svakako provode u kaficima
fidoremilienko

#3424 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Nekad su se na Ilidzi, tacnije u KSC-u igrali fudbalski turniri. Zadnjih godina vidim niko to vise ne organizuje. Pa recimo kosarka, odbojka... :roll:

Ali da cijene ne budu bezobrazne, vec simbolicne i da ekipu moze prijaviti svako. A sve to u cilju da se omladina druzi i bar na tren makne iz kafana :-) Ima tu ideja, samo treba neko da se pokrene.
Sokrates_ba

#3425 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

fidoremilienko wrote:Nekad su se na Ilidzi, tacnije u KSC-u igrali fudbalski turniri. Zadnjih godina vidim niko to vise ne organizuje. Pa recimo kosarka, odbojka... :roll:

Ali da cijene ne budu bezobrazne, vec simbolicne i da ekipu moze prijaviti svako. A sve to u cilju da se omladina druzi i bar na tren makne iz kafana :-) Ima tu ideja, samo treba neko da se pokrene.
bilo je turnira sve dok se omladina nije pocela tuci po terenu......nismo mi nizasta......trebaju nama prisilne omladinske akcije.....tek ce onda valjati...ovako nista...dok je kantera, fejsbuka, kafica, besposlice, omladina nece izaci iz svojih jazbina......kada vidim u podne na ilidzi kafici puni omladine...ne one sto ide u skolu...oni stariji...uvijek kazem slaba industrija kod nas pa se ovako sjedi beze po kaficima...samo treba posla...ostalo ce biti!!!
:D :D :D i naravno stvarati bolji ambijent na ilidzi...sto se tice sve jbg...pa ko hoce da trenira sta neka izvoli itd... :bih: :bih: :bih: nek nama nacelnik vazi po teravijama(ako je tacna informacija) ostalo je manje bitno :lol: :lol: :lol:
Locked