Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Reds_

#2652 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Tatina princeza wrote:
dtox wrote:Je li istina da je trazeno 500 KM ko zeli na listu a ako zelis da budes kandidata za nacelnika trebas dati 7.000 KM ipred stranke SBB. ! ja sam cuo tu info...

To nije za kandidaturu nego za troškove kampanje, stav SBB-a je da se politiko trebau baviti uspješni ljudi koji mogu finansirati svoju kamapnju a ne da se ona finansira iz budžeta kao što rade druge stranke. Cifre ti nisu tačne 30 kandidata za vijeće treba ukupno skupiti 25 hiljada KM a kandidat za načelnika samostalno mora obezbjediti 25 hiljada (lična sredstva, kredit, donacije i sl)
SBB nema para iz budzeta jos, pa je to razlog. Znaci i ti bi morala dati 1000 KM, da si prosla na listu :D.

Sta je ova Merisa po struci, pa je toliko dogurala, bice da je zavrsila socijalni jar na politickim naukama.
_Alcatraz_

#2653 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

fidoremilienko wrote:Tatina princeza je otkrila svoj identitet (merisa) :D
Nije :lol: ali zna se ona sa Merisom (putem "aktivnosti" u SBB), a to znam isto kao sto znam da je sekretar @Vojvoda Ilidzanski koji nema... da podijeli neku informaciju o aktivnosti SBB na ilidzi.
Tatina princeza wrote:
dtox wrote:Je li istina da je trazeno 500 KM ko zeli na listu a ako zelis da budes kandidata za nacelnika trebas dati 7.000 KM ipred stranke SBB. ! ja sam cuo tu info...

To nije za kandidaturu nego za troškove kampanje, stav SBB-a je da se politiko trebau baviti uspješni ljudi koji mogu finansirati svoju kamapnju a ne da se ona finansira iz budžeta kao što rade druge stranke. Cifre ti nisu tačne 30 kandidata za vijeće treba ukupno skupiti 25 hiljada KM a kandidat za načelnika samostalno mora obezbjediti 25 hiljada (lična sredstva, kredit, donacije i sl)
Pitanja za tebe i sve SBB-ovce :lol: je: Kako to da podrzavate mlade ljude, a trazite od tih istih da finansiraju svoju kampanju? Kako to da su nekoliko kandidata na vasoj listi STUDENTI (bolonjski) i kojima je jedini posao to sto se bave "politikom", a treba da budu "politiko trebau baviti uspješni ljudi koji mogu finansirati svoju kamapnju"? Otkud njima pare? Izmedju ostalog i tvoj "prijatelj" Sinanovic je isto uspjesan student u (obnavljanju godine).

Tu vec svoje ruke moze da umjesa finansijska inspekcija jer neko pere pare.

Tatina princeza wrote: Ja i dalje nisam na listi ali znam na kojem je broju Merisa, svi članovi SBB-a imaju taj podatak jer su prijedlog liste sa numerisanim kandidatima dobili mailom.
Mozes li napisati imena tih kandidata (ako su svi clanovi SBB-a dobili tu listu jer u tom slucaju to nije tajna), ali i dalje mislim da su samo clanovi OO SBB ilidza dobili te liste? :lol:
Last edited by _Alcatraz_ on 28/06/2012 17:23, edited 1 time in total.
Tatina princeza

#2654 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Tatina princeza »

_Reds_ wrote:
Tatina princeza wrote:

SBB nema para iz budzeta jos, pa je to razlog. Znaci i ti bi morala dati 1000 KM, da si prosla na listu :D.

Sta je ova Merisa po struci, pa je toliko dogurala, bice da je zavrsila socijalni jar na politickim naukama.

Svi daju neko će dati 2000 neko 200 KM zavino od mogućnosti. Ja mislim da je magistrica ne znam tačno čega ali znam da je magistrirala.
_Alcatraz_

#2655 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

dame wrote:Kuha se kuha evo koliko je meni poznato svi kandidati za nacelnika

SDA-"lopov" Senaid Memic
NDS-"lopov" Husein Mahmutovic
SDP - Mustafa Sinanovic manje poznat covjek al posto nije eksponiran ne znam da je "lopov"
ZaBiH-"Dugi" Godinjak isto tako manje poznat pa se ne zna za to da li je "lopov"
SBB- Ihsan Nalbantic (na osnovu zakljucaka koje smo culi od @Tatina princeza ceka se aminovanje od FahrA, jer se KO izgleda za to nista ne pita)
_Alcatraz_

#2656 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

poznanik wrote:

Predizborne kampanje su iz godine u godinu sve prljavije, sve podlije... Za nekoliko godina možemo očekivati zastrašivanje, fizičko ugrožavanje života ili jednostavan "nestanak" protivničkih kandidata :(
S obzirom da je NUNO pobijedio na proslo-subotnjoj borbi, znaci da se zagrijao za zastrasivanje, a od pojedinih memicevih pulena mozemo ocekivati i " fizičko ugrožavanje života ili jednostavan "nestanak" protivničkih kandidata" :-) :bih:

Zna li se TAČNO u kojoj je stranci ta Merisa jer @Tatina princeza je prisvaja u SBB, @DELEGACIJA je gura u Stranku za BiH, Merisa se slika i grli sa Nunom i Memicem tj. SDA?

Ja bih molio clanove ostalih politickih opcija sa Ilidze da ucine nesto i na bilo koji nacin promovisu "damu" (kako to @Tatina princeza napisa) kao clana svoje partije jer iz zakljucaka donesenih u ovoj temi doticna je clan svih mogucih i nemogucih stranaka.
Last edited by _Alcatraz_ on 28/06/2012 17:39, edited 1 time in total.
JohnnyS.

#2657 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Pink panter ja shvatam da si ti glavni i odgovorni urednik ezooma i da ti je stalo do broja klikova al molim te prestani nas bombardovati linkovima. Oticemo mi sami tamo jer imate super portal. Ne moras nas napominjati.
FOČANSKI PROPISI

#2658 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

JohnnyS. wrote:
Admir_1984 wrote:odakle senaid da podrzava nunu kada je ovaj na ovim vanrednim izborima otvoreno stao na husinu stranu zajedno sa starim farukom :roll:
Pa zato sto je nacelnik trenutno u toj fazi da ga zovnes na otvaranje pastete on bi dosao. Takodje da ga zovnes na proslavu rodjendana djecjeg rodjendana on bi se pojavio da odrzi kratki govor. Izbori su blizu..
Čestitka za komentar!
FOČANSKI PROPISI

#2659 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Tatina princeza wrote:

Znači ostajete pri paroli:
POKRADI,PA VLADAJ
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 28/06/2012 17:49, edited 2 times in total.
FOČANSKI PROPISI

#2660 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Alcatraz_ wrote:
poznanik wrote:

Predizborne kampanje su iz godine u godinu sve prljavije, sve podlije... Za nekoliko godina možemo očekivati zastrašivanje, fizičko ugrožavanje života ili jednostavan "nestanak" protivničkih kandidata :(
S obzirom da je NUNO pobijedio na proslo-subotnjoj borbi, znaci da se zagrijao za zastrasivanje, a od pojedinih memicevih pulena mozemo ocekivati i " fizičko ugrožavanje života ili jednostavan "nestanak" protivničkih kandidata" :-) :bih:

Zna li se TAČNO u kojoj je stranci ta Merisa jer @Tatina princeza je prisvaja u SBB, @DELEGACIJA je gura u Stranku za BiH, Merisa se slika i grli sa Nunom i Memicem tj. SDA?

Ja bih molio clanove ostalih politickih opcija sa Ilidze da ucine nesto i na bilo koji nacin promovisu "damu" (kako to @Tatina princeza napisa) kao clana svoje partije jer iz zakljucaka donesenih u ovoj temi doticna je clan svih mogucih i nemogucih stranaka.
Ako je niko neće,uzet' ćemo je mi.
Tatina princeza

#2661 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

FOČANSKI PROPISI wrote:
Tatina princeza wrote:

Znači idete sa parolom:
POKRADI,PA VLADAJ

Gospodine bespredmetno je diskutovati sa osobom čiji je IQ manji ili jednak sobnoj temperaturi (to sam zaključila po vašim prethodnim komentarima i izjavama - čitaj "izvalama") :)
DELEGACIJA

#2662 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Alcatraz_ wrote:
fidoremilienko wrote:Tatina princeza je otkrila svoj identitet (merisa) :D
Nije :lol: ali zna se ona sa Merisom (putem "aktivnosti" u SBB), a to znam isto kao sto znam da je sekretar @Vojvoda Ilidzanski koji nema... da podijeli neku informaciju o aktivnosti SBB na ilidzi.
Tatina princeza wrote:

Pitanja za tebe i sve SBB-ovce :lol: je: Kako to da podrzavate mlade ljude, a trazite od tih istih da finansiraju svoju kampanju? Kako to da su nekoliko kandidata na vasoj listi STUDENTI (bolonjski) i kojima je jedini posao to sto se bave "politikom", a treba da budu "politiko trebau baviti uspješni ljudi koji mogu finansirati svoju kamapnju"? Otkud njima pare? Izmedju ostalog i tvoj "prijatelj" Sinanovic je isto uspjesan student u (obnavljanju godine).

Tu vec svoje ruke moze da umjesa finansijska inspekcija jer neko pere pare.

Tatina princeza wrote: Ja i dalje nisam na listi ali znam na kojem je broju Merisa, svi članovi SBB-a imaju taj podatak jer su prijedlog liste sa numerisanim kandidatima dobili mailom.
Mozes li napisati imena tih kandidata (ako su svi clanovi SBB-a dobili tu listu jer u tom slucaju to nije tajna), ali i dalje mislim da su samo clanovi OO SBB ilidza dobili te liste? :lol:
Fahraon će podučiti kako će se snaći za te eventualne 4 godine mandata 8) 8) 8) 8) i vratiti kredite :P :P
DELEGACIJA

#2663 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Aaaaaa što se nađosmo (tatina princeza) uvrijeđeni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa kako vratiti kredite za kandidaturu :? :? :? :? od plate sigurno NEEEEE, jer ipak mislim da vrijedi pomenuta parola
Volio bih vidjeti nekoga tko će za "DŽ" raditit 1 godinu :run: :run:
Tatina princeza

#2664 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

DELEGACIJA wrote:Aaaaaa što se nađosmo (tatina princeza) uvrijeđeni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa kako vratiti kredite za kandidaturu :? :? :? :? od plate sigurno NEEEEE, jer ipak mislim da vrijedi pomenuta parola
Volio bih vidjeti nekoga tko će za "DŽ" raditit 1 godinu :run: :run:
Postoje alternativni načini finansiranja a to vam ja ne mogu objašnjavati za sve informacije možete se obratiti ovlaštenim osobama u PR ili sekretarskoj službi. Isto tako nisam ovlaštena da iznosim informacije o listama. Kada bude vrijeme svi će te dobiti potrebne informacije.
fidoremilienko

#2665 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Ma likovi, samo ce da promijene dres...znaju sta se sprema. BPS je grohnuo pravo, mislim da ce nestati sa politicke scene :)
_Alcatraz_

#2666 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Tatina princeza wrote: Postoje alternativni načini finansiranja a to vam ja ne mogu objašnjavati za sve informacije možete se obratiti ovlaštenim osobama u PR ili sekretarskoj službi. Isto tako nisam ovlaštena da iznosim informacije o listama. Kada bude vrijeme svi će te dobiti potrebne informacije.
Sreco nesrecna ne odgovori ti kao istaknuti forumas SBB-a (kad vec gospon Sinanovic nece), na pitanja:
Kako to podrzavate mlade ljude, a trazite od tih istih da finansiraju svoju kampanju? Kako to da su nekoliko kandidata na vasoj listi STUDENTI (bolonjski) i kojima je jedini posao to sto se bave "politikom", a treba da budu "politiko trebau baviti uspješni ljudi koji mogu finansirati svoju kamapnju"? Otkud njima pare? Izmedju ostalog i tvoj "prijatelj" Sinanovic je isto uspjesan student u (obnavljanju godine).

Obzirom na onaj sobno-temeraturni IQ kojim si pocastila naseg dobrog forumasa @Focanski propisi, moram ti reci da nisi ni to u pravu, a da si citala sve njegove postove shvatila bi nacin na koji covjek pise i "vrijedja" pojedine ilidzance, a reci nekome da ima IQ... mislim da je jadno i neprimjereno za jednu "damu" koja pretenduje da bude kandidat na vijecnickoj listi jedne stranke koja je u zestokom naletu da bude bosnjacka stranka broj 1. To samim time dovoljno govori i koliki je tvoj IQ, a time i stranackih kolega. Mislim da je covjek vise knjiga procitap o prelistao nego sto si ti za svog skromnog zivota toalet papira korisno upotrijebila i iskoristila.

Nacin na koji brukas SBB Ilidza na ovom forumu je savrsen i ako tako nastavis do oktobra bi nas mogla ubijediti da intelektualno vodstvo, kao i clanovi SBB-a ni malo ne zaostaju za kolegama iz SDA i SZBiH. Zasto do oktobra? Postoje dva razloga, a prvi je da mi forumasi imamo IQ manji od @Focanski Propisi ili drugi da ti imas mali IQ i nemas sposobnost ubjedjivanja u suprotno i nenamjerno pravis stetu "svojoj" stranci. RAZMISLI MALO PA ODGOVORI jer izgleda da imas jezik brzi od pameti (bez uvrede). :-)

Zasto glasati za SBB? :lol: :bih:
Last edited by _Alcatraz_ on 28/06/2012 23:05, edited 2 times in total.
_Reds_

#2667 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

@Tatina princezo,

Stipu Alcatraza, ja te podrzajem, al posto ti nisi na listi SBB, kako da glasam za njih, da si ti na listi glasao bi. :-D
_Alcatraz_

#2668 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:@Tatina princezo,

Stipu Alcatraza, ja te podrzajem, al posto ti nisi na listi SBB, kako da glasam za njih, da si ti na listi glasao bi. :-D
Sta glasao? Ma sliku bi njenu na kruzni tok u koloniji postavio. :lol:
_Reds_

#2669 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

_Alcatraz_ wrote:

Eh da umjesto onoga znaka tramvaja.
fidoremilienko

#2670 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Najveca je tuga, kad studenti dospiju na te liste+nemaju dana radnog iskustva...i oni ce sutra nesto odlucivati o znakovima, o saobracajnicama, o vodi... :-)

Zato i jeste znak za tramvaj na kruznom toku u S.K.
DELEGACIJA

#2671 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

_Alcatraz_ wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
PRINCba

#2672 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

E dragi forumasi evo i mene poslije nekog vremena. Nisam imao neta, komsija iskljuco ruter hehehehe

Vidim svasta se pricalo diskutovala i td. Malo mi je cudno ovaj post i objasnjenje T.Princeze cuj kandidati placaju 200KM da bi bili na listi pa jebx xe kakava je to stranka koja ti jos trazi pare da budes na listi a za njih opet. (mislim jasno mi je valja vratiti fahri sve one silne novce koje je ulozio od prije 2god kada je osnovo stranku i onolike pare koje su otisle u kampanju). I opet pa koji su to bleci koji to dopustaju sebi jer im niko ne garantuje da ce sutra procu u vijece i da ce moci da vrate te pare nazad.
T.Princeza da li dobijete neku priznanicu ili potvrdu da ste dali te pare stranci i sta u tom nekom dokumentu pise za koje svrhe ste dali pare? Da li imate neke garancije da ce te imati koristiti od toga ili je to bas ali ono bas dobrovoljna baza da se podrzi stranka i da ne trazite nista za uzvrat?

A eto kad vec pricamo o listama, OO Ilidza Nasa Stranka je usvojio listu i cekamo da se potvrdi na glavnom odboru i da se predaju CIKu pa da ih oni dalje bistre. Pa ocekuj te uskoro i imena i prezimena kandidata sa biografijama..
_Alcatraz_

#2674 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Inace Kazazovic je clan OO SDA Ilidza (mozda cak i KO SDA) i bio bih los covjek da bilo sta lose kazem protiv njega, jer koliko ga znam cini mi se kao dobar i pametan covjek.

Image

http://www.youtube.com/watch?v=gjpdzy7F ... ature=plcp

One tezge tj. mini pijaca na trotarima su i ruglo i sramota za Kanton Sarajevo i Ilidzu jer pola drzave i kamiondzija prolazi tim putem na putu za Hercegovinu.

Kretenizmu u Opcini i Kantonu ide u rilog i i cinjenica o nedavnom uredjenju pjesacke staze i parka koji se nalazi izmedju Stupske petlje i Hecco pijace, a pred pocetak gradnje i prosirivanja stupske petlje.
FOČANSKI PROPISI

#2675 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Tatina princeza wrote:
Gospodine bespredmetno je diskutovati sa osobom čiji je IQ manji ili jednak sobnoj temperaturi (to sam zaključila po vašim prethodnim komentarima i izjavama - čitaj "izvalama") :)
Počeli smo se i u božije miješati.
Je li ovo gore izrečeno stvar dublje analize ili paušalna ocjena?
Jesi li uzela u obzir da već 35 godina živim na memli strani Hrasnice?
p.s.
Ima li lijeka,raste li koja travka za moj slučaj?
Locked