et' ne znam kad si zadnji put prošao / prošla ilidžom.. al' turbofolk je stvar prošlosti... cece, seke, karleuse možeš čuti možda u nekim birtijama pored putaMagarece_godine wrote:Ilidza me asocira na turbofolk, zbog onih silnih kafica i basti iz kojih se cuju ceca, seka, karleusa ...
Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- LeonardoAC
#251 Re: Ilidža
- Magarece_godine
#252 Re: Ilidža
Iskreno, nisam bio odavno upravo zbog tog turbofolka, frajera sa zelenim JNA tetovazama i napucanih treba sa koeficijentom inteligencije -34 ....LeonardoAC wrote:et' ne znam kad si zadnji put prošao / prošla ilidžom.. al' turbofolk je stvar prošlosti... cece, seke, karleuse možeš čuti možda u nekim birtijama pored putaMagarece_godine wrote:Ilidza me asocira na turbofolk, zbog onih silnih kafica i basti iz kojih se cuju ceca, seka, karleusa ...
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#253 Re: Ilidža
I ja sam u tu isao-danTe- wrote:haman ja ovdje najmladjipalamuda wrote:Ja išao u PP Njegoš, rodio se, odrastao, sad sam u Pejtonujedini u Trecu Osnovnu isao
- bordo gandalf
#254 Re: Ilidža
Nekad i one posluzeMagarece_godine wrote:Iskreno, nisam bio odavno upravo zbog tog turbofolka, frajera sa zelenim JNA tetovazama i napucanih treba sa koeficijentom inteligencije -34 ....LeonardoAC wrote:et' ne znam kad si zadnji put prošao / prošla ilidžom.. al' turbofolk je stvar prošlosti... cece, seke, karleuse možeš čuti možda u nekim birtijama pored putaMagarece_godine wrote:Ilidza me asocira na turbofolk, zbog onih silnih kafica i basti iz kojih se cuju ceca, seka, karleusa ...
- bordo gandalf
#255 Re: Ilidža
Gdje ste tacno u Pejtonujedna tamo wrote:palamuda i ja isto![]()
danTe ti si naš pejtonski forumski puterčić
- LeonardoAC
#256 Re: Ilidža
dobro je, bar si priznao da imaš predrasude - mnogi ne mogu da se suoče sa tom pojavomMagarece_godine wrote:Iskreno, nisam bio odavno upravo zbog tog turbofolka, frajera sa zelenim JNA tetovazama i napucanih treba sa koeficijentom inteligencije -34 ....LeonardoAC wrote:et' ne znam kad si zadnji put prošao / prošla ilidžom.. al' turbofolk je stvar prošlosti... cece, seke, karleuse možeš čuti možda u nekim birtijama pored putaMagarece_godine wrote:Ilidza me asocira na turbofolk, zbog onih silnih kafica i basti iz kojih se cuju ceca, seka, karleusa ...
Evo 4 stranke su prijavile kandidate za načelnika... mislim da je to sve uzaludno bacanje novca. Ilidža je baza SDA - i da kandiduju Radovana Karadžića, infrastruktura je utoliko moćna da bi on (iznenada) pobijedio...
-
ROGOPEK
#257 Re: Ilidža
Dosta je istorije,jada i ćemera,dolazi sa Drine vedrina
-
ROGOPEK
#258 Re: Ilidža
Podrinjci,SDA je prodala Podrinje,zato je Ilidža sad naša,pamet u glavu,ne glasajte za svoje dušmane.
- potpuni stranac
#259 Re: Ilidža
ROGOPEK wrote:Podrinjci,SDA je prodala Podrinje,zato je Ilidža sad naša,pamet u glavu,ne glasajte za svoje dušmane.
- Haris.ba
#260 Re: Ilidža
Kakva je to nova cesta koja se treba graditi pored Burš fakulteta(valjda se tako izgovara)? Kuda će to da ide? Kažu lijevom obalom Željeznice.
- HAVANA
#261 Re: Ilidža
To rogooo,sve hin pometi.
E čuj roge 
-
ilirska1984
#263 Re: Ilidža
@hare.ba
pitaj rogu...vidis da je ilidza sad njihova
mislim da je plan da ta cesta ide izmedju holivuda i one zgrade na cosku kod pjesackog mosta...lijevom stranom zeljeznice, do raskrsnice u butmiru prije novog mosta na zeljeznici...
dalje, cesta u butmiru nastavlja pravo i zavrsava na kapiji sigme (hidrogradnja)... kroz koju bi NEKAD trebala proci i zavrsit u sosoniji (
)...
to ce sve bit' ,naravno, ako nam rogo dozvoli ....
pitaj rogu...vidis da je ilidza sad njihova
mislim da je plan da ta cesta ide izmedju holivuda i one zgrade na cosku kod pjesackog mosta...lijevom stranom zeljeznice, do raskrsnice u butmiru prije novog mosta na zeljeznici...
dalje, cesta u butmiru nastavlja pravo i zavrsava na kapiji sigme (hidrogradnja)... kroz koju bi NEKAD trebala proci i zavrsit u sosoniji (
to ce sve bit' ,naravno, ako nam rogo dozvoli ....
- Haris.ba
#264 Re: Ilidža
Ma znam za tu cestu. Problem je što ona nema veze sa Burš fakultetom i nije na lijevoj obali Željeznice.
To bi trebala biti cesta uz obalu kod Kolonije. Ja to tako shvaćam. Jer to je lijeva obala i tu je fakultet. Ali nigdje ni mašina, ni ništa. A ni kroz papire nije prošla - barem koliko ja znam.
A ta cesta pored Holivuda nije toliko ni hitna. Butmir je sa te strane dobro povezan saobraćajno.
A za taj plan da cesta prođe kroz plac sigme znam. Napisao sam davno nešta o tome, pa me jedan forumaš napao da nemam blage veze - pa neću o tome.
A godinama nema para za 20 metara ceste da se napravi novi ulaz - izlaz za Pejton, i poboljša spoj Otesa sa svijetom.
. Ah, možda se nekada nešta i napravi.
P.S.
Imam osjećaj da je Rogopek redovni posjetilac Ariša i jedne birtijice pored potputnjaka kod Pejtona.
To bi trebala biti cesta uz obalu kod Kolonije. Ja to tako shvaćam. Jer to je lijeva obala i tu je fakultet. Ali nigdje ni mašina, ni ništa. A ni kroz papire nije prošla - barem koliko ja znam.
A ta cesta pored Holivuda nije toliko ni hitna. Butmir je sa te strane dobro povezan saobraćajno.
A za taj plan da cesta prođe kroz plac sigme znam. Napisao sam davno nešta o tome, pa me jedan forumaš napao da nemam blage veze - pa neću o tome.
A godinama nema para za 20 metara ceste da se napravi novi ulaz - izlaz za Pejton, i poboljša spoj Otesa sa svijetom.
P.S.
Imam osjećaj da je Rogopek redovni posjetilac Ariša i jedne birtijice pored potputnjaka kod Pejtona.
-
ilirska1984
#265 Re: Ilidža
e nemam pojma onda...kako ce je provuc drugom stranom posto burc ima da gradi jos 2 zgrade naprijed (cime ce doci na obalu zeljeznice), a ovi internacionalni sa druge strane su vec na obali zeljeznice... a i jedva su ugurali ono skretanje poslije mosta za burc...
a ona cesta mislim nije radi butmira. nesto se pricalo da ce onaj centralni dio ilidze zatvoriti za saobracaj, pa je to kao jos jedna alternativa za butmir/kolonija/hrasnica populaciju (da ne ide sve na kruzni tok i na semafor kod bivse opstine)
uglavnom...ovo ja samo na glas razmisljam, da ko ne shvati da su ovo neke provjerene informacije...
a ona cesta mislim nije radi butmira. nesto se pricalo da ce onaj centralni dio ilidze zatvoriti za saobracaj, pa je to kao jos jedna alternativa za butmir/kolonija/hrasnica populaciju (da ne ide sve na kruzni tok i na semafor kod bivse opstine)
uglavnom...ovo ja samo na glas razmisljam, da ko ne shvati da su ovo neke provjerene informacije...
- paravan
#266 Re: Ilidža
Haris.ba wrote: P.S.
- dzejkej
#267 Re: Ilidža
HAVANA wrote:To rogooo,sve hin pometi.E čuj roge
- bordo gandalf
#268 Re: Ilidža
Aris rulzparavan wrote:Haris.ba wrote: P.S.
Imam osjećaj da je Rogopek redovni posjetilac Ariša i jedne birtijice pored potputnjaka kod Pejtona.![]()
![]()
- JohnnyS.
#269 Re: Ilidža
bojim se da je vise rogonja nego domacih 
- jedna tamo
#270 Re: Ilidža
kad se seli džamija na željeznicu i zna li iko šta će biti tu gdje je sada džamija, što je ustvari prije rata bilo obdanište?
- JohnnyS.
#271 Re: Ilidža
ma nece dzamija jos zadugo. svake godine izdvoje par stotina hiljada za dzamiju a dzamija sve sporija, ko teravija. samo mi zao onog ribarskog restorana tamo. upropastice ih.
- Haris.ba
#272 Re: Ilidža
Pa biće obdanište. A obnoviće se kada obnove ono u Lužanima. Ono ima prioritet. A tek su raščistili smeće i postavili zaštitu od ulaženja na staru konstrukciju.jedna tamo wrote:kad se seli džamija na željeznicu i zna li iko šta će biti tu gdje je sada džamija, što je ustvari prije rata bilo obdanište?
A džamija će se prostrjeti ove godine za ramazan i teravije, ako završe kupolu, a kako su krenuli tako će i biti(da ne bude zabune, samo će se klanjati teravije, možda i ostali namazi, pa će se ponovo skloniti tepisi do slijedećeg ramazana ili završetka radova). A vjerovatno se slijedeće 2 godine neće iseliti mesdžid(toliko mislim da će trajati radovi na novoj džamiji), a za to vrijeme se i ne bi obnovilo obdanište tako da nema problema.
A imam informaciju, ako koga zanima, da se na mjestu drugog obdaništa u Pejtonu treba praviti nova zgrada i to za policiju. Bivša zgrada policije(iz koje su već iselili) bi prešla u vlasništvo ministarstva obrazovanja(grafička škola), a oni bi dali mup - u to devastirano obdanište. Tako bi policija riješila svoju zgradu. A grafička bi dobila zgradu za koju će dobiti pare nakon što se ona sruši i tuda prođe cesta. I to bi im poslužilo kao osnov za gradnju dupleks srednje škole sa četvrtom gimnazijom. Pošto bi se i zgrada četvrte prodala(isplatnije nego renovirati postojeću, a i rješili bi se problemi zbog okruženja
Planirano mjesto je pored ganićevog fakulteta. Tako bi se rješio problem i modernizovanja učionica, nedostajućeg prostora, razvoja, a i fiskulturne sale. E pošto nakon Amera nema ovo ko da gura - šta će biti je u našim rukama na izborima. Pa eto, nek neko kaže da slijedeći izbori nisu važni.
A ribarski neće biti upropašten. Jes da će možda biti malo manje dovođenja švalerki.
Prije nekoliko sati sam prošao pored Burš fakulteta. I izgleda da se kopa ta nova cesta. Tako da nije to ta o kojoj ti govoriš. Sutra planiram na biciklo, pa ako doćeram dondje uslikaću koju i postaviti ovdje.golfista wrote:ta nova saobraćajnica se spaja na raskrsnici male aleje i malog mosta,odnosno sa novoizgrađenom saobraćajnicom pored obale ( dio između malog i velikog mosta ) i gledajući u pravcu butmira ide lijevom obalom sve do spoja sa novom butmirskom saobraćajnicom, dakle l ijeva strana. dalje nastavlja prema s.koloniji, ali sa desne strane željeznice, obalom pored univerziteta, cijela saobraćajnica se radi više od godinu dana.
A u četvrtom osnovne smo učili kako se razaznaju obale rijeke. Samo jedna obala može biti lijeva, neovisno sa koje se strane gleda.
- jedna tamo
#273 Re: Ilidža
ti fakat raspolažeš informacijama
bilo bi fino da se sve ovo ostvari
bilo bi fino da se sve ovo ostvari
-
ilirska1984
#274 Re: Ilidža
Hare.ba, ziv bio, kakva sad cesta pokraj graficke koju ce rusit ? ...haha koje kombinacije da bi se napravila skola c c c
...a kome ce prodat cetvrtu? ... (FLY se siri?
)
a jadnoj djeci iz prve osnovne ce onaj kavez zatvorit i odozgo pretpostavljam
...
a jadnoj djeci iz prve osnovne ce onaj kavez zatvorit i odozgo pretpostavljam
-
palamuda
#275 Re: Ilidža
Ovo što je naveo Hare je otprilike i ono što sam ja čuo, Gimnazija i Grafička hoće da prave zajedno zgradu.