Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ne volem

#2476 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Ne volem »

PAŽNJA PAŽNJA
Mislim da nam je ne opaženo promakla promjena dresova likova iz SDU u SDP ILidža.
Ovi prelasci su u modi (čitaj kurval.k) na sve strane.
Da se razumijemo odmah, nisam pomislio ništa loše.
Svi imaju pravo da demokkratski misle i djeluju.
Ipak mi nije jasna jedna stvar. Nekada birvaktile su ti isti SDP-ovci napustili Dr. Zlaju i nagrdili ga kako je ovakav i onakav, a sada, viđu čuda lik pozitiva.
Ovdje na Ilidži bi se i sam Darvin zabezekno kako se brzo razvija i raste demokracija.
Aferim

:razz: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :roll: :roll:
PRINCba

#2477 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

Davno je to bile ima i mjesec dana. A presli su u SDP zato jer su neki od njih nasli interes vezano za Stup-Nukleus i probleme te mjesne zajednice.

Nekad pred Novu godinu bio je pokusaj da se napravio demokratski blok kako bi se na ilidzi prekunula vladavina SDA i incijatori su bili SDU.
Super ideja i sve al nije prosla, nije bila na vrijeme i td.
pink_panter

#2478 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by pink_panter »

JohnnyS. wrote:
PRINCba wrote:JohnnyS.

pa super i ako prodjem u vijece onda imam jos fore 3milje za udruženje hehehehe...

_Alcatraz_
Ovdje možes naći spisak prijavljenih organiazacija koje su na nekoj evidenciji pri općini,
http://ilidza.ba/ba/index.php/vodi/ilid ... acije.html
E sad dodaj još min. 5 koji su se reg. od 2009,( kada smo pravili portal te smo inf. imali) jer je KULT imao neki grant koji je radio na potpori da se registruju nova udruženja....
A što se tiče programa od tih udruženja ne znam kakvi su, a donekle i ne želim da ulazim u to, da li su boračke org. u službi da se peru pare preko njih ne znam (http://ilidza.ba/ba/index.php/vijesti/v ... ilidu.html)

Kao građanina me interesuje kako se te pare troše i zašto ide taj novac, al isto tako iz iskustva znam da nije lahko baviti se bilo kojim volonterizmom, prvo što i kad hoćeš nešto da učiniš bez naknade tebe to košta, primjer potpisivanje peticij ili dijeljenje letaka i sl., taj dan treba da jedeš a to je najmanje 5KM danas. Još ako moraš da se koristiš autom ili GRAS-om pare za kartu ili benzin i td.

Ali ima jako lijepih stvari koje ta udruženja rade, evo ja za 10 dana idem na more koje mi je obezbijedilo Udruzenje porodica šehida i poginulih poraca Općine Ilidža, boračko udruženje al dijeca imaju korist, organizovali su kurseve engl. informatike, onda svakodnevno se obilaze roditelji šehida i boraca, kupuju im se ljekovi, onda i suprugama i dijeci se svakodnevno pomaže u nekim problemima, daju im se savijeti kako neke stvari treba da urade, gdje mogu da ostvare neka prava i sl. (da ne ispadne da falim udruzenje hehehehehe)

Evo gorska služba će organizovati MARS MIRA za Srebrenicu, onda ostala onda udruženje obilježavaju bitne datume famos, butrmi, kotorac, rakovica i td.
-----------------------------------------------------------------------

Da li je vama ovo jasno:

„Na atmosferi koja vlada u našoj stranci mogu nam pozavidjeti sve trenutno vladajuće političke partije. Posebno me oduševljava veliki broj omladine. Pozivam mladost da nam da snagu, a starije da daju mudrost kako bi se izborili za promjene. Ovih 20 godina agonije je bilo i previše i konačno nam trebaju promjene. Nema govora o velikim projektima, dok se narod ne nahrani“, ističe Mahmutović.
(http://ezoom.ba/ilidza/husein-mahmutovi ... ne-ilidza/)
jaooo prvog reda :)) samir cupina, kemo profesor iz gimnazije, sejo arslanagic, onaj lik u papucama hahahah
na drugoj slici lik krije pivu u krilu da ga ne vide :)
edit: lik je Sheljo. Nazire se povez preko oka. Pa zar on nije u bps kod sefera?
Nikad ludji izbori :)
hahahhahah NIKAD LUĐI IZBORI hahahhaha :thumbup: :thumbup:
dame

#2479 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dame »

e jadna nama majko 2 najveca kriminalca Ilidze se kandidovala da nam kroje sudbinu samo mogu reci BOZE dragi pogledaj nas Jarabi i spasi ovih budala
dajte znal ko je taj iz SDP-a kakav je on jer za ovu dvoicu ni mrtav glasao nebi
a cuo sam da sad u SDA ide raskol da im 15 ljudi sa liste odlazi ukljucujuci i UVAZENOG generala
_Alcatraz_

#2480 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Nego, @Ne volem ne rece ti nama sta je ovo

Image

Jesi li ovom slikom najavio ove zombi kandidature ili se ovo stvarno treba praviti negdje na ilidzi? O cemu se radi i kad je pocetak radova? Nemoj samo reci da je ovo projekad prosirenja basinog objekta na korito rijeke zeljeznice. :lol: :-)
Ne volem

#2481 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Ne volem »

NEZAVISNI STRANAČKI LIST FAHRA JE DONI SLIJEDEĆU VJEST I OSTAO ŽIV

Čelnik Općinskog odbora Ilidža ogorčen; Prevljak: Demokratija je poražena u SDA

Umjesto Senahida Godinjaka, kojeg je podržala baza stranke, Tihić za kandidata imenovao Memića
Autor A. DUČIĆ | Objavljeno 21.06.2012. u 06:06
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Godinjak: Izbrala ga većina/ Memić: Progurao ga vrh stranke Godinjak: Izbrala ga većina/ Memić: Progurao ga vrh stranke

Predsjedništvo SDA na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu imenovalo je Senaida Memića kao kandidata za načelnika općine Ilidža, čime je u potpunosti derogiralo odluke svog Općinskog, ali i Kantonalnog odbora, koji su na ovu funkciji predložili Senahida Godinjaka.

Ovu informaciju "Avazu" je potvrdio Fikret Prevljak, predsjednik OO SDA Ilidža, ocijenivši tu odluku vrha stranke "očitim porazom demokratije". Prevljak je ustvrdio da samovolja vrha SDA ima velike posljedice ne samo na djelovanje ove stranke na području Ilidže nego i na rad mnogih drugih općinskih odbora SDA.

Jasna poruka

- Na sjednici OO Ilidža 20 glasova je podržalo Godinjaka, a tek deset Memića. Donesena je punovažna odluka, koja je proslijeđena Kantonalnom odboru SDA, koji je jednoglasno potvrdio Godinjaka kao kandidata za općinskog načelnika. Ne poštivajući demokratiju unutar vlastite stranke, Predsjedništvo SDA sve ovo je poništilo - kazao je Prevljak.

On je istakao da se radi o jasnoj poruci Predsjedništva SDA nižim nivoima "da mogu raditi šta hoće, ali da će biti onako kako vrh stranke kaže".

Prevljak je rekao da su mjesni odbori SDA na Ilidži izborom Godinjaka poslali jasnu poruku da ne žele aktuelnog načelnika Memića ponovo na čelu općine.

Prevljak: Znanje i sposobnost nisu kriteriji

- Žao mi ljudi koji su se borili, koji su htjeli da znanje, stručnost i sposobnost čovjeka budu glavni kriteriji da dođe u vlast. U takvoj jednoj osobi smo vidjeli upravo Godinjaka, "zlatnog ljiljana", komandatna bataljona, koji ima znanje i iskustvo. Ali, izgleda da to nekima u vrhu stranke smeta - kazao je Prevljak.

Zatvorska kazna

On je naglasio da se većina ljudi u Općinskom odboru Ilidža, svojim glasanjem za Godinjaka, htjela distancirati od Memića, koji je, podsjetimo, 2006. godine pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu od tri mjeseca, koju nikada nije odslužio.

- Borio sam se da makar unutar OO SDA Ilidža pobijedi demokratija, ali vidim da od te borbe nema koristi. Smatram da će posljedica svega ovoga biti da ja više funkciju predsjednika OO SDA Ilidža vjerovatno neću obnašati - istakao je Prevljak.

NARAVNO DA TREBAJU SVI KOJI SU DOŠLI IZ DRUGIH STRANAKA U DRUGE(POBJEGULJE) DA SE TAMO I VRATE.
U OVOM SLUČAJU ĆE NAJVIŠE DA PROFITIRA ZLAJIN SDP, JER JE ON SVOJE UBACIO U SVE STRANKE I IMA IH KO KINEZA.
BRAĆA CRVENIH GAĆA IDU KUĆI. HAJD RAZLAZ
:run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
_Alcatraz_

#2482 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

fidoremilienko wrote:

I opet...
Ilidža, ko entitet Bosne
takav epitet nosi
prosti mentalitet ide i nosi
da vide i gosti
gnjide i prosti ljudi ove naravi tobejarabi
da im daš sve živo na svijetu
oni opet para bi...
Sta reci koju posluku porati?
Ne volem

#2483 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Ne volem »

Dobri moj Alcatras sve ide po planu
Ti si pametan momak i prvi ćeš imati informaciju
No sikiriki
Idemo dalje
:roll: :roll: :roll: :roll:
dame

#2484 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dame »

e nek profitira najvise taj zlajin SDP jer kad vidim Memica i Mahmutovica u halu moram trcati da se posteno ko poslije dobrog derneka ( citaj Pijanke ) moram izrigat (ispovracat )
jon_jovi

#2485 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

_Reds_ wrote:
jon_jovi wrote:Kakva važnost za to ko će biti načelnik?
Kako ide vodovod ?? Da zovemo sososne i trnovljake da poguraju ?

Inache ako pobjede jedan od ova dva, to je i definitivni kraj bilo kakve nade za Ilidzu.
Kraj za Ilidžu je došao onda kada je na izbore počelo izlaziti manje od 40% upisanih glasaća.
dame

#2486 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dame »

sad je nama 5 do 12 jer ako nama mladim opet nane i dede budu birali nacelnike kukala nam majka i mladi su sami krivi jer haman pa nikako i ne izlaze na izbore al da se desi da neka nana ili dedo ne izadju e to jos neces da vidis zato mladi moraju da se aktiviraju
fidoremilienko

#2487 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

PRINCba wrote:JohnnyS.

a sta ces ljudi se snalaze hehehe, a seljo jeste on je kod gen. Sefera...

DA nek je ranije pominjao onu zgradu od Basevica, Besevica evo je hehehehehe

Image
Sporo, ali sigurno :D
fidoremilienko

#2488 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

_Alcatraz_ wrote:
fidoremilienko wrote:

I opet...
Ilidža, ko entitet Bosne
takav epitet nosi
prosti mentalitet ide i nosi
da vide i gosti
gnjide i prosti ljudi ove naravi tobejarabi
da im daš sve živo na svijetu
oni opet para bi...
Sta reci koju posluku porati?
Nas'o sam ti pjesmu :D
pink_panter

#2489 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by pink_panter »

http://ezoom.ba/vijesti/jeo-majku-mozes ... su-iz-sda/

genijalan članak, svaka čast! Svi sad progovaraju, nek nam je Bog na pomoći na šta će ovo izaći...
Innovation

#2490 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Innovation »

Innovation wrote:Jeli to onaj Godinjak, sto je nedavno iz SDP-a presao u SDA,a Fikro ga gura za nacelnika? :-)
jon_jovi

#2491 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Innovation wrote:
Innovation wrote:Jeli to onaj Godinjak, sto je nedavno iz SDP-a presao u SDA,a Fikro ga gura za nacelnika? :-)
Glavno da je iz Trnova
_Alcatraz_

#2492 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Čelnik Općinskog odbora Ilidža ogorčen; Prevljak: Demokratija je poražena u SDA

Image

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/1 ... u-sda.html

ZELENO DA ZELENIJE MOZE!
PRINCba

#2493 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

Ma stipu gatiBo!

Nego k'o je da organizujemo kafu sa buducim nacelnicima pa da vidimo ko sta ima za reci?

Evo omisaljam se posaljem dopsi svima da uradim neki intervju ili nesto sl.

Ima li ko kakvih pitanja?
(kao da ih nije bilo do sada hehehehehe)
Innovation

#2494 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Innovation »

Toliko pitanja, a nigdje odgovora, Sto li Fikro dade intervju kojim ocrnjuje SDA bas Avazu? Sto li Godinjak bas sad predje iz SDP u SDA? :?
Tatina princeza

#2495 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Tatina princeza »

Innovation wrote:Toliko pitanja, a nigdje odgovora, Sto li Fikro dade intervju kojim ocrnjuje SDA bas Avazu? Sto li Godinjak bas sad predje iz SDP u SDA? :?
Mozda zato sto je Fikro buduci clan SBB-a a mozda i kandidat za nacelnika :)
Ne volem

#2496 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Ne volem »

Tatina princeza dana 21/06/2012 16:00

Innovation je napisao/la:Toliko pitanja, a nigdje odgovora, Sto li Fikro dade intervju kojim ocrnjuje SDA bas Avazu? Sto li Godinjak bas sad predje iz SDP u SDA? :?

U tom slučaju si ti nosioc liste

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Tatina princeza

#2497 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Tatina princeza »

Ne volem wrote:Tatina princeza dana 21/06/2012 16:00

Innovation je napisao/la:Toliko pitanja, a nigdje odgovora, Sto li Fikro dade intervju kojim ocrnjuje SDA bas Avazu? Sto li Godinjak bas sad predje iz SDP u SDA? :?

Ne ni slucajno imamo mi svog nosioca liste i ne treba ga mijenjati :)
PRINCba

#2498 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

Cuj cuj novih momenata!Cuj Fikro u SBB-u!

A ja tebe princezo skonta da si izasla iz SBB-a jer nisi na listi pa si nezadovoljna situaciom a ona vidi fali odbor. Jesu li to profesori skontali sta je tektonska ploca :D
hehehehe

A ko je taj nosioc liste? Šta nam on ima ponuditi bolje od Huse i Memica? Sigurno i on zeli ukinuti oligarhiju ovih SDA-ca koji su tu 20 god.
_Alcatraz_

#2499 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Tatina princeza wrote:
Ne volem wrote:Tatina princeza dana 21/06/2012 16:00

Ne ni slucajno imamo mi svog nosioca liste i ne treba ga mijenjati :)
@Tatina princezo hajd budi ljubazna, pa nam umjesto sekretara SBB-a Sinanovica koji je ocito pravi mis po uzoru na ove SDA-ovce, nalijepi listu kandidata za vijecnika i njihove spreme ili sta vec, pa cemo na sljedecim izborima svi mi glasati za tebe (ako budes na listi).
_Alcatraz_

#2500 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Nesto kontam pa...

1. Prije par godina Tihic sa svojom SBiH rajom pokusao zeznuti drzavu sa ustavnim promjenama
2. SBiH je gotovo pa nestala sa politicke scene
3. Neki dan pokusao da se nateze sa SDP-om oko budzeta
4. Sada oko ilidzanskog endemskog nacelnika :-) i usput zeza nas ilidzance
5. Tihic svuda, a narodu evo muda
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Znaci da:
1. Tihic izgleda planski upropastava SDA (da li ga je podmitio Radoncic ili ne u to ulaziti necemo)
2. Hoce da bude popularniji od Kim Kardeshian
3. Nema trece opcije
:bih: :lol: :bih:
Locked