Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
potrebna wrote:Princezice, nisi se valjda registrirala sa nam samo to kažeš
Hehehehe jesam jer me iživciralo to što neki ljudi pričaju stvari o kojima nemaju pojma odnosno što ih informišu oni koji su izgubili vlast u SBB-u pa sad pričaju laži protiv finog čike Envera i Ihsana koji nisu odgovarali sandžačkom lobiju
Sandzacki lobi - Fahrino protivljenje sandzackom lobiju = Fahro je rodjeni bosanac kojeg podrzavaju "fine" cikice bosanci koji lobiraju za finog ogromnog (gledajuci sliku) cikicu Ihsana.
Zanimljivo i jednostavno (1+1=3)
@FOCANSKI PROPISI nema druge nego da ti _reds_ i ja pomognemo u gradnji pruge i metroa do hrasnice i dalje do Jeleca, jer gledajuci ove politicare, ne mogu a da ne primjetim da na ilidzi jos za dugo nece biti promjena na bolje, a sve dok nam cikice dolaze i odlaze s vlasti.
potrebna wrote:Jedno pitanje (djelomično vezano za političku situaciju): zna li ko šta se dešava u onoj Trećoj osnovnoj u Pejtonu? Direktorka nikad da raspiše konkurs za dotično mjesto, a krajnji rok bio 15. maj? I šta je sa konačnim odvajanjem tzv. Desete osnovne?
Sta ce se desavati? Izabran direktor, pa ponisten konkurs, pa nesto privremeno...sve se odlaze zbog politicke situacije, odnosno zbog toga ko ima jacu vezu.
jon_jovi wrote:Od devetesete su vladali šošoni preko planjinjaka, a onda su nekako domaći iskamčili hise za sebe tako da danas vladaju svi pomalo i usput se pomalo guzaju i laktaju.
Ovdje je 22 godine vladala interesna skupina zvana SDA, i tu se sva prica oko sosona, ovih i onih zavrsava.
Tako da nema potrebe za prebacanjem odgovornosti na ove ili one, sve pocinje i zavrsava se sa SDA.
I u toj SDA su FINE CIKICE jos davnih dana izbacili sandzaklije sa ilidzanske scene da ne bi "lobirali" i uradili nesto mimo "postenih" planova provjerenih rodjenih probosanskih kadrova i cikica, koji su za 20 godina dokazali koliko su spremni da urade nesto pozitivno za Ilidzu. I onda neko pocne da hlupa gluposti tipa "sosoni ovo...", "Sosoni...ono" ili ovo zadnje "Sandzacki lobi", a Gaja, Prevljak, Mahmutovic, Memic i ostali nikako da postanu i da se izjasne kao Sandzaklije. @Tatina princeza idi bona igraj se s barbikama i ne hlupaj gluposti jer ovdje nije prica jesu li dobre sandzaklije, focaci, trnovljani (ili kako se vec kaze) i ostali, nego ko je u stanju da ucini nesto dobro za ilidzu. Otvori temu "Sandzacki lobi vs. istocno-bosanski lobi" pa tamo pisi pisi i povedi @jon_jovi da ti broji postove jer ima iskustva u tome.
Ne znam, ali nase stranke na sceni su katastrofa koga god da izaberu, on ce da radi za svoj interes i interes partije. Samo se pitam, da li se se ikada ovo klupko razmrsiti?
Sto se tice tih dikretora mislim da su u v.d. formatu i u 3. i u onoj skoli na Mostarskom, mada mislim da je tamo to rijeseno bar je trebalo biti. Inache upravni odbor bira dirketora, i onda to ide na saglasnot Vladi kantona, i tamo mora proći.
I svi koji broje necija krva zrnca su za mene dno drustva, i treba ih poslati na marginu.
P.S. Za jon jovija, evo malo sam se raspitao kako zovu Memice i co. pa mi rekose "tikvari", sta ti mislis o tome ??
_Alcatraz_ wrote:@Posejdon Ja sam stavio nedavno sliku Godinjaka i evo sada Nalbantica. Dosta od mene!
Tatina princeza wrote:
Izgleda da ti je informator previše subjektivan :/ ja sam dobila informaciju da su Samir Radončić, Faik Hadrović i još neki iz opštinskog odbora pokušali progurati Rasima kao kandidata pričom da je Fahro Radončić već odlučio da je Lakota kandidat i kad je Fahro saznao da se tako po Ilidži priča poništio njihov izbor i dao im tri dana roka da ponove izbore a opštinski odbor nakon toga smijenio Samira Radončića i Faika Hadrovića iz izvršnog odbora i sa potpredsjedničkih mjesta
S obzirom na broj tvojih postova i informacija koje si iznijela ocito je da si iz SBB-a i da nisi dobila informaciju nego si direktan ucesnik toga, ali ja nisam stranacki opredjeljen tako da nisam u toku, ali sam dobio te informacije da je taj Nalbantic kandidat.
Jesam ja sam direktno oštećena time što je on na listi jer zbog takvih samozvanih biznismena koji promovišu i podstiču sivu ekonomiju ja nisam usla u prvih trideset kandididata iako sam školovanija i pametnija od njega
_Alcatraz_ wrote:@Posejdon Ja sam stavio nedavno sliku Godinjaka i evo sada Nalbantica. Dosta od mene!
Tatina princeza wrote:
Izgleda da ti je informator previše subjektivan :/ ja sam dobila informaciju da su Samir Radončić, Faik Hadrović i još neki iz opštinskog odbora pokušali progurati Rasima kao kandidata pričom da je Fahro Radončić već odlučio da je Lakota kandidat i kad je Fahro saznao da se tako po Ilidži priča poništio njihov izbor i dao im tri dana roka da ponove izbore a opštinski odbor nakon toga smijenio Samira Radončića i Faika Hadrovića iz izvršnog odbora i sa potpredsjedničkih mjesta
S obzirom na broj tvojih postova i informacija koje si iznijela ocito je da si iz SBB-a i da nisi dobila informaciju nego si direktan ucesnik toga, ali ja nisam stranacki opredjeljen tako da nisam u toku, ali sam dobio te informacije da je taj Nalbantic kandidat.
Jesam ja sam direktno oštećena time što je on na listi jer zbog takvih samozvanih biznismena koji promovišu i podstiču sivu ekonomiju ja nisam usla u prvih trideset kandididata iako sam školovanija i pametnija od njega
Jesi li usla na listu na kraju , de kad si kandidat onda nam opisi ovdje svoju viziju Ilidze, podrzumjeva se da je imas cim si se odlucila baviti politkom. Nadam se da si svijesna da onog trenutka kad se pocnes baviti politkom tvoj privatni zivot postaje javni.
Tatina princeza wrote:
Vidis da sam dobro pretpostavio da si iz SBB-a jer samo se neko od kandidata registruje da komentarise lobiranje i sl.
@_reds_ Upravo sam je htio zamoliti da nas pocasti svojim vidjenjem boljeg sutra na ilidzi, i na koji nacin bi se ona trudila da je sutra hvalimo na forumu ili cak sta vise nosimo njenu sliku u novcaniku.
Da li biste bili ljubazni mlada damo (stare tetice ne znaju koristiti racunare) da nam nam detaljnije objasnite to izbacivanje s liste zbog biznisa i vasu strucnu spremu koja vas je kostala kandidature?
Last edited by _Alcatraz_ on 18/06/2012 00:07, edited 1 time in total.
Tatina princeza wrote:
Vidis da sam dobro pretpostavio da si iz SBB-a jer samo se neko od kandidata registruje da komentarise lobiranje i sl.
@_reds_ Upravo sam je htio zamoliti da nas pocasti svojim vidjenjem boljeg sutra na ilidzi, i na koji nacin bi se ona trudila da je sutra hvalimo na forumu ili cak sta vise nosimo njenu sliku u novcaniku.
Da li biste bili ljubazni mlada damo (stare tetice ne znaju koristiti racunare) da nam nam detaljnije objasnite to izbacivanje s liste zbog biznisa i vasu strucnu spremu koja vas je kostala kandidature?
Ne bih o svojoj strucnoj spremi jer bi vjerovatno pojedini shvatili ko sam pa me nebi vise bilo ni na mapi ovako šutiću i čekati svoju sljedeću šansu
Tatina princeza wrote:Nisam jer su me izgurali oni profesori koji, što kaže kolegica, ne znaju šta je tektonska ploča
Jel kolegica prosla ?
Ne s posla nego vjerovatno iz stranke, osjetim da je i ona kao i ja nezadovoljna pojedinim muškim kolegama i da ih kao i ja dobro poznaje mozda je čak i bliža s njima od mene
Tatina princeza wrote:
Ne bih o svojoj strucnoj spremi jer bi vjerovatno pojedini shvatili ko sam pa me nebi vise bilo ni na mapi ovako šutiću i čekati svoju sljedeću šansu
Pa sta je tu strasno. I tako znaju ko si pa su te izbacili s liste. Ovako ides u javnost i imaces podrsku Opcinskog odbora Klix foruma i znace da si aktivna... NIKOGA mnogo NE VRIJEDJAS, nego iznosis svoj CV.
Sa tim skrivanjem CV-a pocinjem vjerovati da bi bila spremna na poslusnost istim tim ljudima pod uslovom da te stave na listu, pa bi opet cutila iz razloga jer si s njima u "koaliciji".
_Reds_ wrote:Onda ti kao mlada aktiviskinja SBB mozes li nama vodje opisati kakv je SBBov program Ilidze, kako oni vide probleme Ilidze??
Kako vide Tibrine zgrade, imal' kakvih vocnjaka kod njih, kruznih tokova, pruga, kafica??
Dal' su spremni rijesti problem kao Focanski propisi preusmjeravanjm rijeke Bosne, i izgradnjom uskotracne za Focu
Ne kod nas toga nema mi želimo da od Ilidže napravimo opštinu otvorenih vrata za sve njene građane koji će bez straha moći svojim vijećnicima ili načelniku tražiti da rješe njihove probleme a da ih oni pri tome ne vrijeđaju i ne psuju. Ja se nadam da će građani Ilidže dati podršku mladim kandidatima SBB-a kako bi se ovi đuturumi iz SDA više skinuli sa grbače građana
Tatina princeza wrote:
Pa sta je tu strasno. I tako znaju ko si pa su te izbacili s liste. Ovako ides u javnost i imaces podrsku Opcinskog odbora Klix foruma i znace da si aktivna... NIKOGA mnogo NE VRIJEDJAS, nego iznosis svoj CV.
Sa tim skrivanjem CV-a pocinjem vjerovati da bi bila spremna na poslusnost istim tim ljudima pod uslovom da te stave na listu, pa bi opet cutila iz razloga jer si s njima u "koaliciji".
Ne trebam ja sada na listu nek idu neki drugi a ja ću čekati vrijeme kada ne bude ovih koji ruše ideje SBB-a zarad svojih ličnih interesa njih je jako malo, puno više ima čestitih ljudi koji zaista žele da promjene nešto u ovom društvu.
Tatina princeza wrote:
Ne kod nas toga nema mi želimo da od Ilidže napravimo opštinu otvorenih vrata za sve njene građane koji će bez straha moći svojim vijećnicima ili načelniku tražiti da rješe njihove probleme a da ih oni pri tome ne vrijeđaju i ne psuju. Ja se nadam da će građani Ilidže dati podršku mladim kandidatima SBB-a kako bi se ovi đuturumi iz SDA više skinuli sa grbače građana
Ne bih da te vrijedjam, ali ovo mi lici na onu poznatu receniu sa Izbora za MISS svijeta koja otprilike glasi ovako: "radicu na tome da zavlada mir u svijetu i da rijesim problem gladi u africi"
_Reds_ wrote:Onda ti kao mlada aktiviskinja SBB mozes li nama vodje opisati kakv je SBBov program Ilidze, kako oni vide probleme Ilidze??
Kako vide Tibrine zgrade, imal' kakvih vocnjaka kod njih, kruznih tokova, pruga, kafica??
Dal' su spremni rijesti problem kao Focanski propisi preusmjeravanjm rijeke Bosne, i izgradnjom uskotracne za Focu
Nemoj se ljutiti, ali batali se te politike, ja sam te pitao za konkretne stvari, sta to SBB obecava da ce uraditi? Po cemu ce biti bolja od SDA ?? A ti mi dala odgovor koji ne pali ni kod djece od 10 godina, a kamo li kod akademski obrazovanih mladih ljudi.
Drugo sama rece da su na listama ljudi koji su lafo profesori geografije, a ne znaju ni sta su tektonske ploce, pa zar trebamo onda glasati za takve stranku koja gura takve ljude ??
Tatina princeza wrote:
Ne trebam ja sada na listu nek idu neki drugi a ja ću čekati vrijeme kada ne bude ovih koji ruše ideje SBB-a zarad svojih ličnih interesa njih je jako malo, puno više ima čestitih ljudi koji zaista žele da promjene nešto u ovom društvu.
S obzirom na natalitet sandzaklija i doseljavanje u Sarajevo , nacekaces se koliko vidim. Ako se nadas da ce FINE CIKICE istrijebiti sandzaklije iz SBB, onda ti je bolje da odes u SDA i siris bratstvo i jedinstvo na racun Srebrenice, a pri tome ces moci ostvariti i finansijsku dobit, a usput kritikujes SBB i SDP kako imaju za cilj unistenje svega sto ste vi "stvorili". To je oproban recept koji djeluje mimo sandzackog lobija.
Nema veze neka si ti izbacila sve negativno iz sebe registrovanjem na forumu i u ovih par postova jer i to je za pohvalu i bolje nego da si otisla na centar ilidze i pocela pucati po neduznoj raji. Nadamo se da ces nam u nekoj bliskoj buducnosti kada budes kandidat... priloziti svoj CV da upoznamo potencijalnu kandidatkinju koja ce nas povesti u bolje sutra.
Kada je CV u pitanju može biti da je to glumcima bitno, može biti da je on bitan u nekim drugim zanimanjima, ljudi na političkoj sceni ne treba da žive od svoje biografije nego od onoga što dnevno stvaraju a to je dnevna odgovornost na kapacitetu onoga što ste dobili na izborima, samo pogled u budućnost ima smisla, i ljubav ako je propala i ako je bivša nema smisla, treba tražiti novu
Tatina princeza wrote:Kada je CV u pitanju može biti da je to glumcima bitno, može biti da je on bitan u nekim drugim zanimanjima, ljudi na političkoj sceni ne treba da žive od svoje biografije nego od onoga što dnevno stvaraju a to je dnevna odgovornost na kapacitetu onoga što ste dobili na izborima, samo pogled u budućnost ima smisla, i ljubav ako je propala i ako je bivša nema smisla, treba tražiti novu
Narod zeli konkretne stvari, cisto jasno i na sunce, osim ako taj narod nisu ovce.
Tatina princeza wrote:Kada je CV u pitanju može biti da je to glumcima bitno, može biti da je on bitan u nekim drugim zanimanjima, ljudi na političkoj sceni ne treba da žive od svoje biografije nego od onoga što dnevno stvaraju a to je dnevna odgovornost na kapacitetu onoga što ste dobili na izborima, samo pogled u budućnost ima smisla, i ljubav ako je propala i ako je bivša nema smisla, treba tražiti novu
Narod zeli konkretne stvari, cisto jasno i na sunce, osim ako taj narod nisu ovce.
Ko bira čobana osim ovce, pri tome ne vrijeđam onih 45 hiljada građana koji nisu glasali za Senaida i SDA
Pih, kud Memic nije kandidat za nacelnika jer po ovom tvom ja bih trebao da zanemarim njegovu biografiju (ukljucujuci kriminalnu) do dana danasnjeg i da u njemu vidim nadu i rjesenje svih problema u buducnosti.
U politici nema ljubavi. To je *ex bez obaveza.
Ko bira čobana osim ovce, pri tome ne vrijeđam onih 45 hiljada građana koji nisu glasali za Senaida i SDA
Ja tebe pitam za konkretne stvari, a ti mi pricas suplje, da ih odma tako nazovemo.
Znaci hajde meni kao građaninu Ilidze reci zasto bi ja trebao da glasam za SBB Ilidza, 5-6 kljucnih razloga ?
I opet ti napominjem da ako se zelis baviti politkom tvoj zivot postaje javan, tvoja biografija postaje javna, nema tu skrivanja ?? CV je bitan u bilo kome poslu, a na glumcima, izgleda da jos nikad nisi konkurisala za nekao posao, pa bi vidjela da li je CV vazan samo glumcima, osim ako se politkom nisi pocela baviti iz razloga da bi do posla dosla politickim putem,a ne preko svog CV-ija.
Pih, kud Memic nije kandidat za nacelnika jer po ovom tvom ja bih trebao da zanemarim njegovu biografiju (ukljucujuci kriminalnu) do dana danasnjeg i da u njemu vidim nadu i rjesenje svih problema u buducnosti.
U politici nema ljubavi. To je *ex bez obaveza.
Rekla sam već gledajte šta političari dnevno stvaraju a Memić dnevno stvara kriminal, nesigurnost, neregularnost ili ono što je moj predsjednik prije dvije godine nazvao - BEZNAĐE