Ma neće biti bjelokapić pa ti pukni od muke._Reds_ wrote:fidoremilienko wrote:"čovijek"MIJESTO = COVIJEK !!jon_jovi wrote: svoje mijesto.![]()
Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- jon_jovi
#2126 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- jon_jovi
#2127 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ma tu rade zavičajne vezeSvojTiPos'o wrote:Zar on nije donedavno bio član SDP-a ?_Alcatraz_ wrote:Kako da nas ubijedi da nije magistrirao (kao vecina SDA-ovaca) zahvaljujuci stranci i uz Bog znak koliki trud pri izradi mag. rada.Posejdon wrote: Pored vojne karijere čovjek se aktivno bavi sportom (magistar je sporta) i više godina uspiješno vodi (kao trener) SKI Klub Bjelašnica a prošle godine je bio direktor Vojne olimpijade u kojoj je učestvovalo više od dvadeset zemalja.
Uspjesno vodjenje SKI kluba zavisi od finansija, a to mu je SDA osiguravala i pomagala, a uz Selmu C. je naucio da lobira za svoje potrebe. U svakom slucaju svaka mu cast jer mnogi bi i to pokrali.
Direktor Vojne olimpijade je bio opet zahvaljujuci stranci tako da ne vidim ni jedan uspijeh osim vojnog koji je ostvario mimo zasluga i aktivnosti u stranci.
Bar nije osudjivan kao MemicDa li ti onda pada u vodu ova teza da je sve to bio jer ga je SDA gurala? Lično se osipam od ovih što mijenjaju dresove,( mada ne znam što nas išta uopšte čudi kad na državnom nivou imamo koaliciju jedinstvenu u svijetu ljevica+centar+desnica... Tito dragi
) mada sam za Dugog čula sve najbolje fakat... e sad, da li je taj transfer nastao kao posljedica prelaska većine ovih Harisovaca u SDP, pa postalo tijesno-ne znam. Djeluje mi kao jedino logično objašnjenje ...
- fidoremilienko
#2128 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ovo me podsjeća na rahmetli Safetovu sevdalinku "Gazi Husrev Beg":_Reds_ wrote:
Mora da ti je ovaj neki rod.
Jer vam je pravopis tu negdje u 5 deka.
SDA demokratija![]()
!
"Od Saraja sta to bi
ko nam seher izgradi
od kasabe posta grad
pogledajte sad"
...
- _Reds_
#2129 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Hahaha, jedini ko bi mogo pući ovdje si tijon_jovi wrote:Ma neće biti bjelokapić pa ti pukni od muke._Reds_ wrote:fidoremilienko wrote:"čovijek"MIJESTO = COVIJEK !!jon_jovi wrote: svoje mijesto.![]()
Kako god gubis, ako pobjedi SDP gubis, ako pobjedi "dosljo" gubis
P.S. Evo čujem da je žena od Dugog, što bi ti rekao "šošon", kako to komentarišeš
Last edited by _Reds_ on 11/06/2012 20:29, edited 1 time in total.
- _Alcatraz_
#2130 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Odlicno, ali je u ovom slucaju zaobidjena i javna rasprava o Regulacionom planu. Islo se na to da je neznatna izmjena i dopuna regulacionog plana, cisto iz razloga da se rasprava zaobidje. Nacelnikov reg. plan P+20 i sl. nije izmjena nego potpuno novi RP. Problem je takodjer sto one zgrade onakve kakve su (ne uzimajmo sada u obzir spratnost) nisu na mjestu gdje treba da budu ni po novom regulacionom planu, kojeg su vijecnici na foru usvojili pa sada palamude kao nas forumas iz pejtona (koji nece da mi odgovori kako bi se osjecao da mu "nikne" neboder pred ulazom u zgradu, a mimo svih mogucih zakona). Tibra radi i mimo novog regulacionog plana, gledajuci zvanicna misljenja Ministarstva za prostorno uredjenje KS i Opcine.neki wrote:To bar kod stambenih objekata nije problem zaobici_Alcatraz_ wrote:Za sve objekte preko 5000 m² kanton mora aminovati dozvole. Provjeri kod novog ministra za prostorno uredjenje KS kada bude izabran.predaju se zahtjevi za dozvole za pojedinacne objekte, ili cak lamele, tako da objekat za koji se trazi dozvola nema preko 5000 m2 i opet ide na opstinu.
Cak i da ode na kantonalno ministarstvo, kao sto gore napisah oni ne smiju odbiti zahtjev ako je projekat u skladu sa regulacionom planom koji je donjela opstina..
Pokusacu ovih dana (ne garantujem da cu dobiti), nabaviti od prijatelja regulacioni plan i taj papir pa da se uvjeris kako je sve to rastimano. Svi idu na blefiranje i supljiranje.
- jon_jovi
#2131 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Za Trnovo otvorite posebnu temufidoremilienko wrote:Ovo me podsjeća na rahmetli Safetovu sevdalinku "Gazi Husrev Beg":_Reds_ wrote:
Mora da ti je ovaj neki rod.
Jer vam je pravopis tu negdje u 5 deka.
SDA demokratija![]()
!
"Od Saraja sta to bi
ko nam seher izgradi
od kasabe posta grad
pogledajte sad"
...
- fidoremilienko
#2132 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Samo znam da gazda Tibre vozi...

- _Alcatraz_
#2133 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
@jon_jovi najbolje ti je seli se prije izbora, a _reds_ i ja cemo posuti vode za tobom. Postedi sebe sekiracija od rezultata izbora. Vidi neka ti @Focanski propisi proda dunum/dulum zemlje u zaseoku Jeleca jer tamo ces se psihicki odmoriti od ljudi i biti sretan do kraja zivota.
- _Reds_
#2134 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
@jovi
Ti si ovdje zaluđen Trnovom. Malo malo pa ti naum padnu, još imaš isti pravopis kao ovaj gore na slici.
Preživjećeš bolan ti ovo, bilo je i gorih dana.
Ti si ovdje zaluđen Trnovom. Malo malo pa ti naum padnu, još imaš isti pravopis kao ovaj gore na slici.
Preživjećeš bolan ti ovo, bilo je i gorih dana.
- jon_jovi
#2135 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Hoću, plašim se takvih koji za dvije godine na ovom forumu imaju 200 postova._Alcatraz_ wrote:@jon_jovi najbolje ti je seli se prije izbora, a _reds_ i ja cemo posuti vode za tobom. Postedi sebe sekiracija od rezultata izbora. Vidi neka ti @Focanski propisi proda dunum/dulum zemlje u zaseoku Jeleca jer tamo ces se psihicki odmoriti od ljudi i biti sretan do kraja zivota.
- _Reds_
#2136 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nemaš ti razloga da se plašiš, sam si najavio da se seliš, nadam se da ćeš da održiš obećanje.jon_jovi wrote:Hoću, plašim se takvih koji za dvije godine na ovom forumu imaju 200 postova._Alcatraz_ wrote:@jon_jovi najbolje ti je seli se prije izbora, a _reds_ i ja cemo posuti vode za tobom. Postedi sebe sekiracija od rezultata izbora. Vidi neka ti @Focanski propisi proda dunum/dulum zemlje u zaseoku Jeleca jer tamo ces se psihicki odmoriti od ljudi i biti sretan do kraja zivota.
-
m-m
#2137 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Pratio sam temu kolko-tolko ( koliko-toliko ) ali evo da vidim jel ovo tačno...
Memić se kandiduje ispred Lijanovića ?
Huso ispred ove svoje Narodne stranke ?
Godinjak SDA ?
Ako je ovo tačno... za koga glasat ?
Godinjak SDA ?
- _Reds_
#2138 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Prvo dvoje nije tacno. Bar nije trenutno.m-m wrote:Pratio sam temu kolko-tolko ( koliko-toliko ) ali evo da vidim jel ovo tačno...
Godinjak SDA ?
Treće je tacno.
Lijanovici su kandidovali nekog Šalaku, to sam vidio negdje.
-
m-m
#2139 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
U tom i jest fol... ovo je informacija iz prve ruke... a ako je dezinformacija onda nije do mene_Reds_ wrote:Prvo dvoje nije tacno. Bar nije trenutno.m-m wrote:Pratio sam temu kolko-tolko ( koliko-toliko ) ali evo da vidim jel ovo tačno...
Godinjak SDA ?
Treće je tacno.
Lijanovici su kandidovali nekog Šalaku, to sam vidio negdje.
- _Alcatraz_
#2140 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nemoj sta zahateriti zbog moje neaktivnosti u ove dvije godinejon_jovi wrote:Hoću, plašim se takvih koji za dvije godine na ovom forumu imaju 200 postova._Alcatraz_ wrote:@jon_jovi najbolje ti je seli se prije izbora, a _reds_ i ja cemo posuti vode za tobom. Postedi sebe sekiracija od rezultata izbora. Vidi neka ti @Focanski propisi proda dunum/dulum zemlje u zaseoku Jeleca jer tamo ces se psihicki odmoriti od ljudi i biti sretan do kraja zivota.
S obzirom na moj broj postova mislim da ces se sloziti da je i ovih 200 postova previse, ako se uzme u obzir da oni koji predstavljaju funkcionalnu ilidzu (vijecnici, dr-vijecnici, nacelnik, opcinari, opcinarke
Nemoj sta zahateriti ni zbog mojih pravopisnih ili kakvih vec greskica (veliko-malo slovo, red rijeci u recenici i dr.) koje pravim iskljucivo zbog brzine odgovaranja na ovom poforumu.
Malo sam se zeznuo sto ovaj post nisam "razrijedio" na 3 ili vise postova, jer bih nakupio malo veci broj istih, a mozda bih te i stigao, pa bih se mogao qrciti u Fly-ju i Premiumu kako sam lafac jer imam najvise postova na ovom podforumu.
- _Alcatraz_
#2141 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Otkud ti info iz 3 stranke i sve to iz "PRVE RUKE"? Pa da si CIK/OIK ne bi moglo biti iz prve ruke, a jos iz 3 stranke.m-m wrote:
U tom i jest fol... ovo je informacija iz prve ruke... a ako je dezinformacija onda nije do mene
Zivi bili pa vidjeli.
Mene strah samo da ova dvojica u razlicitim strankama (Memic - Mahmutovic) ne skontaju neku zezanciju, kako bi zeznuli ove ostale, jer ta dva mudraca su mnogo opasniji od svih drugih zajedno, ukljucujuci i vijecnike.
Last edited by _Alcatraz_ on 11/06/2012 23:49, edited 1 time in total.
- _Reds_
#2142 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Fikro, Memic, Mahumovic, sve ista bagra, razlikuje se u 5 deka. Jedna dan se "kolju", drugi dan su zajedno._Alcatraz_ wrote:Otkud ti info iz 3 stranke i sve to iz "PRVE RUKE"? Pa da si CIK/OIK ne bi moglo biti iz prve ruke, a iz 3 stranke.m-m wrote:
U tom i jest fol... ovo je informacija iz prve ruke... a ako je dezinformacija onda nije do mene
Zivi bili pa vidjeli.![]()
Mene strah samo da ova dvojica u razlicitim strankama (Memic - Mahmutovic) ne skontaju neku zezanciju, kako bi zeznuli ove ostale, jer ta dva mudraca su mnogo opasniji od svih drugih zajedno, ukljucujuci i vijecnike.

Et pise da je ovima kandidat.
- _Alcatraz_
#2143 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Fikro nije pametan za politike, ali je zeznut na drugi (diktatorski) nacin, a ova dvojica su zeznuti u tandemu._Reds_ wrote:
Fikro, Memic, Mahumovic, sve ista bagra, razlikuje se u 5 deka. Jedna dan se "kolju", drugi dan su zajedno.
A to za klanje i druzenje je osnova ciganluka u politici. Dokaz ti je ovo pretumbavanje vlasti u FBiH.
Gledajuci SAMO tu sliku/plakat pitam se koji je program ovog Salake? Da stavi BENDZ KLUPU u centru ilidze ili u unutrasnjos one nefunkcionalne fontane?
- FOČANSKI PROPISI
#2144 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Na predstojećim izborima pobjediće naš kandidat (BNS),
a onda:
Srušit' ćemo TIBRINIH 7 spratova.
Napravit' ćemo uskotračnu prugu do Hrasnice.
Počupat' ćemo sve voćke od Ilidže do S.kolonije.
Vratit' ćemo ogradu kod džamije u S.koloniji za 6 metara.
Napravit' ćemo dvije kotlovnice u Hrasnici.
Napravit' ćemo prvoligaša u fudbalu,košarci i rukometu.
Donirat' ćemo neke novce za liječenje Sena(h)ida Memića
Ukinut' ćemo finansiranje 21 boračkog udruženja (dok ne naprave jednu adresu) iz budžeta
Smanjit' ćemo broj osoba na birou za 7 hiljada
Uvest' ćemo standardizaciju u svim oblastima
Napravit' ćemo, žičani, most iznad Gajinog imanja
Završit' ćemo vodovod u Rakovici
Napravit' ćemo bazen pri nekoj osnovnoj školi ,da djeca nauče plivati
Napravit' ćemo ledenu plohu,da djeca nauče klizati.
Nabavit' ćemo MAŠINU ZA UZBUNU
i još mnogo toga.
a onda:
Ukinut' ćemo finansiranje 21 boračkog udruženja (dok ne naprave jednu adresu) iz budžeta
i još mnogo toga.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 12/06/2012 08:05, edited 1 time in total.
- Morales
#2145 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Kakva je ovo kriminalna faca kod ovog lika iz Lijanovica??? Pa sta je ovo braco mila....
-
zeljo1984
#2146 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
FAMOS-SASK ispao iz prve lige FBIH. Steta, pored onakve infrastrukture, stadiona.
-
VreloBosne
#2147 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
haahhahahMorales wrote:Kakva je ovo kriminalna faca kod ovog lika iz Lijanovica??? Pa sta je ovo braco mila....
-
neki
#2148 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
A sta bi s preusmjeravanjem Bosne preko Butmira, Kotorca i Dobrinje???FOČANSKI PROPISI wrote:Na predstojećim izborima pobjediće naš kandidat (BNS),
a onda:
i još mnogo toga.
-
pink_panter
#2149 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
fidoremilienko wrote:"čovijek"
- FOČANSKI PROPISI
#2150 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ovo je prva faza,a u drugoj, akobogda, Bosna će teći pobrojanom trasom.neki wrote: A sta bi s preusmjeravanjem Bosne preko Butmira, Kotorca i Dobrinje???Od toga ste odustali??