Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Reds_

#2001 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

PRINCba wrote:
_Reds_ wrote:Da li se to skola u Butmiru, vise ne zove Osma osnovna škola ??

Nego Osnova škola "Amer Ćenanović" ! Kakava je svrha onda da ostale škole nose nekakve brojeve, vratite onda stara imena skolama.
Jeste jeste pajdo evo ti vidi i zasto

http://ilidza.ba/ba/index.php/vijesti/v ... noviq.html
I sad se zove OS "Amer Cenanovic" ili "Osma osnovna škola - Amer Ćenanović".

Ako postoji neko pravilo kod davanja imena svim skolama na opcini, onda je uredu da to vazi za sve skole.

O Ameru Cenanovicu sve najbolje, poštovao sam ga ga covjeka. Ali sad da neka skola bude iznimka, povlaci samo da i drugi imaju pravo da budu iznimke. Bolje da su napravili hajr cesmu i dali joj ime Amer Cenanovic, nego ovako, dzamija, skola, sta je slijedece, dobro bice i ulica.
Posejdon

#2002 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Posejdon »

SDA Kandidat za nacelnika opcine Ilidza na izborima 2012. je Senahid Godinjak

Iako nisam simpatizer SDA i radujem se što su izbačeni iz vlasti ali kao čovjek moram biti pošten i napisati nekoliko recenica za Senahida Godinjaka sa kojim sam išao zajedno u osnovnu školu na Ilidži.
Nije tačno da se "odnekud pojavio " jer sam 1000% siguran da je od prvog razreda osnovne škole stanovao na Stupu (prije osnovne škole ne znam) jer smo svi iz razreda išli kod njega na rođendan kuci.

Senahid je bio najbolji učenik u razredu, zatim je bio najbolji pitomac u istoriji JNA.
1991 godine je napustio JNA i prikljucio se pripremama za odbranu BiH. U ratu je bio na naodgovornim komandnim dužnostima (uz borce na prvoj liniji) u 104 mbb.
Za izuzetnu hrabrost dobitnik je zlatnog ljiljana.
Senahidov brat Ismet takođe je dobitnik zlatnog ljiljana i predsjednik je Udruženja zlatnih ljiljana i zlatne policijske značke Kantona Sarajevo i reprezentativca BiH u sjedecoj odbojci (od poslijedica ranjavanja ostao amputirac).
Senahid Godinjak je bio najuspiješni oficir Armije i vojnu karijeru je oknčao u cinu pukovnika ili brigadira. Aktivno se bavi sportom kao instruktor u SKI klubu Bjelašnica. Magistrirao je na fakultetu za sport.
jon_jovi

#2003 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Nešto meni ti časnici nisu nikada lijegali. Šta oni drugo znaju nego da viču: Pali !!
_Reds_

#2004 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Posejdon wrote:SDA Kandidat za nacelnika opcine Ilidza na izborima 2012. je Senahid Godinjak

Iako nisam simpatizer SDA i radujem se što su izbačeni iz vlasti ali kao čovjek moram biti pošten i napisati nekoliko recenica za Senahida Godinjaka sa kojim sam išao zajedno u osnovnu školu na Ilidži.
Nije tačno da se "odnekud pojavio " jer sam 1000% siguran da je od prvog razreda osnovne škole stanovao na Stupu (prije osnovne škole ne znam) jer smo svi iz razreda išli kod njega na rođendan kuci.

Senahid je bio najbolji učenik u razredu, zatim je bio najbolji pitomac u istoriji JNA.
1991 godine je napustio JNA i prikljucio se pripremama za odbranu BiH. U ratu je bio na naodgovornim komandnim dužnostima (uz borce na prvoj liniji) u 104 mbb.
Senahidov brat Ismet takođe je dobitnik zlatnog ljiljana i predsjednik je Udruženja zlatnih ljiljana i zlatne policijske značke Kantona Sarajevo i reprezentativca BiH u sjedecoj odbojci (od poslijedica ranjavanja ostao amputirac).
Senahid Godinjak je bio najuspiješni oficir Armije i vojnu karijeru je oknčao u cinu pukovnika ili brigadira. Aktivno se bavi sportom kao instruktor u SKI klubu Bjelašnica. Magistrirao je na fakultetu za sport.
Hajd bolje on nego Memic. On koliko ja znam zivi u SK.
Ali dzabe sto je odrastao ovdje, ovim kao jon jovi recimo ne pase nikako, kako god "dosljo" je. Eto nas sta im SDA spade im im jedan Trnovljak bude kandidat. :D :D :D
_Alcatraz_

#2005 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Posejdon wrote:SDA Kandidat za nacelnika opcine Ilidza na izborima 2012. je Senahid Godinjak

Covjek je prekucao vojsku i opet nije general, a Fikret pao s neba i dobio cin generala. E nek' ide sve u P.M. kad je teze postati pukovnik ili brigadir nego general. :bih:
_Alcatraz_

#2006 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Policajac uhapšen na Ilidži zbog paljevine auta

Ja sam kontao da je onaj buduci inspektor Lendo kad ono nije.

Image

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... -auta.html
VreloBosne

#2007 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

golfiista wrote:vidim, kasnite sa informacijama

OO SDA Ilidža, bio, kandidati za načelnika bili Memić i Godinjak. Godinjak izabran sa 19 glasova u odnosu na 11 za Memića.

Nakon toga Memić u pregovorima sa Lijanovićem, i vrlo je izvjesno da će biti njihov kandidat, no još se uzda u Tihića, što je nakon raskola koalicije nemoguća misija.

Eto, kandidati upravo kako napisah ranije, sem ovog Lijanovića, to se ipak nije moglo ni dalo naslutiti :-) :-) :-) :-)

S obzirom na ovako stanje, najviše izgleda među realno slabim kandidatima ima Huso sa NDS-om, po meni radi odličnu stvar sa omladinom, no vidjet ćemo..

biće to dugo toplo ljeto..

hahahahh pa ko ce za kriminalca glasati... jedino da kupuje glasove od novca sto je u proslim mandatima uzeo.!!!!
samo lud covjek moze glasati za njega !
jon_jovi

#2008 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

_Alcatraz_ wrote:

Covjek je prekucao vojsku i opet nije general, a Fikret pao s neba i dobio cin generala. E nek' ide sve u P.M. kad je teze postati pukovnik ili brigadir nego general. :bih:
Čovjek ima komplekse pred odorom općenito, poglavito pred onima koji su svršili akademije a on nije a sćeo je a nije već je osto samo nastavnik odbrane i zaštite.
JohnnyS.

#2009 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

jon_jovi wrote:
_Alcatraz_ wrote:

Čovjek ima komplekse pred odorom općenito, poglavito pred onima koji su svršili akademije a on nije a sćeo je a nije već je osto samo nastavnik odbrane i zaštite.
Kad ovako nejasno pises mogu misliti kako tek nerazmljivo govoris. Sćeo? Odakle si ti dosao prijatelju?
_Reds_

#2010 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

@jony, to je namjerno napisao, da izraz bude uocljiviji, i djeluje jace ;)

nego jon jovi je postao kao FP, niti znas sta pise, niti hoce odgovoriti na konkretna pitanja, niti znas zasto mu neko smeta, a zasto mu drugi ne smeta.
_Reds_

#2011 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 0606083#12

Znam sam da ce se ovo desiti, kad tad, pisao sma da je ova raksrsnica uzas.
NESREĆA U SARAJEVU
Kamion na Stupu udario i usmrtio dječaka
U sarajevskom naselju Stup danas se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao dječak.
Last edited by _Reds_ on 06/06/2012 14:59, edited 1 time in total.
jon_jovi

#2012 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

I vi svarno mislite da taj bjelokapić ima šanse?
jon_jovi

#2013 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Saobračaj je inače frekventan, ulice i raskrsnice katastrofa, urbanističko uređenje da Bog sačuva. Betonare i razna privredna društva prave razne objekte gdje im uopće nije mijesto uz to bezobrazlug tih kamijonđija i raznih dobavljača uopće nema granica kao i srozana opća kultura. Jednom riječju - katastrofa.
Trebam te

#2014 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Trebam te »

jon_jovi wrote:I vi svarno mislite da taj bjelokapić ima šanse?

Senahid nije "bjelokapic" on je Trnovljak.

Bjelokapici i Gujani su ljudi sa Bjelascnickih sela (Sabici, Umoljani, Lukavac, Tusila...itd) koji nemaju nista sa Trnovom i trnovksim selima. Oni su trnovljake zvali Bosnjaci u nedavnoj proslosti. Kasnije su teritorijalno prihvaceni u opcinu Trnovo, stim da kultura, ponasanje, govor (dijalekt) nosnja nema nikakve veze sa Trnovom.

Dalje, neko rece dosljo, onda Ilidza je sva od "doslja" . :mrgreen:

Sto se Senahida tice, znam porodicu njegovu ali takav profil covjeka nije za kandidata nacelnika jedne Opcine, mislim tu trebaju biti ljudi obrazovne struke primjenjene za upravljanje opcinom kao biznis jedinicom.

Kako ce on znati sta je strategija???
Hmm u Bosni mijesamo zabe i babe
VreloBosne

#2015 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

Trebam te wrote:

Bjelokapici i Gujani su ljudi sa Bjelascnickih sela (Sabici, Umoljani, Lukavac, Tusila...itd) koji nemaju nista sa Trnovom i trnovksim selima. Oni su trnovljake zvali Bosnjaci u nedavnoj proslosti. Kasnije su teritorijalno prihvaceni u opcinu Trnovo, stim da kultura, ponasanje, govor (dijalekt) nosnja nema nikakve veze sa Trnovom.

Sto se Senahida tice, znam porodicu njegovu ali takav profil covjeka nije za kandidata nacelnika jedne Opcine, mislim tu trebaju biti ljudi obrazovne struke primjenjene za upravljanje opcinom kao biznis jedinicom.

Kako god on je "Šljego" sa neke planine pa dosao sa ilidzu. Sto se nije kandidovao da bude nacelnik trnova ? ! :?: Mozda bi njegova raja iz planina glasala za njega. Ovakao nema velike sanse ..begaj u trnovo :run:
zeljo1984

#2016 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by zeljo1984 »

EKSKLUZIVNO: Budući ministar sigurnosti Radončić prije deset godina policiji prijavio ime ubice Nedžada Ugljena!!

Na sastanku sa Munirom Alibabićem, tadašnjim direktorom Federalne obavještajno-sigurnosne službe Radončić je povjerio svoja „pouzdana saznanja“ o imenu ubice

Budući državni ministar sigurnosti Fahrudin Radončić u prvim izjavama, nakon što je sklopio sporazum sa Zlatkom Lagumdžijom o rekonstrukciji Vijeća ministara BiH, nagovijestio je i prve poteze koje će povući nakon što u službeno sjedne u ministarsku fotelju.

Među prioritetima koje navodi Radončić jeste i ravjetljavanje ubistava Nedžada Ugljena i Joze Leutara.

Ubistva bivšeg zamjenika direktora AID-a Ugljena (ubijen 1996. godine) i Joze Leutara (stradao od posljedica atentata 1999. godine) posljednjih su mjeseci bila česta tema u „Dnevnom Avazu“ a tim zločinima se željelo ukazati na beskrupuloznost „bošnjačke (SDA-ove) političke mafije“.

Nepoznato je, do sada, da je Fahrudin Radončić još prije deset godina u službenim kontaktima sa istražnim organima „otkrio“ ime ubice Nedžada Ugljena.

Na sastanku sa Munirom Alibabićem, tadašnjim direktorom Federalne obavještajno-sigurnosne službe (FOSS) u ljeto 2002. godine, kojem je prisustvovao i Mensur Osmović, tadašnji glavni i odgovorni urednik „Dnevnog Avaza“, Radončić je direktoru Alibabiću povjerio svoja „pouzdana saznanja“ o imenu ubice rahmetli Ugljena.

Alibabić je od Radončića tražio da mu ime i prezime napiše na papir, što je vlasnik „Avaza“ i učinio. Napisao je na ceduljici ime SAMIR HUREM i ovjerio svojeručnim potpisom.

Ubrzo nakon toga Alibabića je sa mjesta direktora u FOSS-u smijenio tadašnji Visoki predstavnik Paddy Ashdown, tako da je istraga o ubistvu Ugljena ostala nedovršena.

Samir Hurem, kojeg je Radončić naveo kao izvršioca ubistva Ugljena, bio je pripadnik specijalnih jedinica Armije BiH u ratu, danas je ugledni ugostitelj koji na Ilidži ima nekoliko kafića i restorana od kojih je najpoznatiji restoran „Premium“ u neposrednoj blizini hotela „Hollywood“
_Alcatraz_

#2017 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

zeljo1984 wrote:EKSKLUZIVNO: Budući ministar sigurnosti Radončić prije deset godina policiji prijavio ime ubice Nedžada Ugljena!!

Na sastanku sa Munirom Alibabićem, tadašnjim direktorom Federalne obavještajno-sigurnosne službe Radončić je povjerio svoja „pouzdana saznanja“ o imenu ubice

Budući državni ministar sigurnosti Fahrudin Radončić u prvim izjavama, nakon što je sklopio sporazum sa Zlatkom Lagumdžijom o rekonstrukciji Vijeća ministara BiH, nagovijestio je i prve poteze koje će povući nakon što u službeno sjedne u ministarsku fotelju.

Među prioritetima koje navodi Radončić jeste i ravjetljavanje ubistava Nedžada Ugljena i Joze Leutara.

Ubistva bivšeg zamjenika direktora AID-a Ugljena (ubijen 1996. godine) i Joze Leutara (stradao od posljedica atentata 1999. godine) posljednjih su mjeseci bila česta tema u „Dnevnom Avazu“ a tim zločinima se željelo ukazati na beskrupuloznost „bošnjačke (SDA-ove) političke mafije“.

Nepoznato je, do sada, da je Fahrudin Radončić još prije deset godina u službenim kontaktima sa istražnim organima „otkrio“ ime ubice Nedžada Ugljena.

Na sastanku sa Munirom Alibabićem, tadašnjim direktorom Federalne obavještajno-sigurnosne službe (FOSS) u ljeto 2002. godine, kojem je prisustvovao i Mensur Osmović, tadašnji glavni i odgovorni urednik „Dnevnog Avaza“, Radončić je direktoru Alibabiću povjerio svoja „pouzdana saznanja“ o imenu ubice rahmetli Ugljena.

Alibabić je od Radončića tražio da mu ime i prezime napiše na papir, što je vlasnik „Avaza“ i učinio. Napisao je na ceduljici ime SAMIR HUREM i ovjerio svojeručnim potpisom.

Ubrzo nakon toga Alibabića je sa mjesta direktora u FOSS-u smijenio tadašnji Visoki predstavnik Paddy Ashdown, tako da je istraga o ubistvu Ugljena ostala nedovršena.

Samir Hurem, kojeg je Radončić naveo kao izvršioca ubistva Ugljena, bio je pripadnik specijalnih jedinica Armije BiH u ratu, danas je ugledni ugostitelj koji na Ilidži ima nekoliko kafića i restorana od kojih je najpoznatiji restoran „Premium“ u neposrednoj blizini hotela „Hollywood“
Taman sam kontao da te pitam jesi li na istim drogama kao @jon_jovi kad ti na kraju napisa nesto sto ima veze sa Ilidzom. U svemu tome bi najveci problem bio taj sto bi veliki broj kurvica U USPONU ostao bez sexa u hollywoodu, a time i bez mjesecnih primanja... :lol:

@_reds_
Sto se tice @jon_jovi da mi bar hoce odgovoriti na pitanje koje droge korisiti da uzmemo i mi pa da nam bude dobro kao njemu.

Mislim da je admin blokirao naseg dobrog ahbaba iz Jeleča :lol: jer nemoguce je da ga nema nekoliko dana na forumu, a bio je perspektivan i ambiciozan forumas. Moguce i da je pokrenuo predizbornu kampanju velikih razmjera, pa u cilju promovisanja kandidata za nacelnik i prikupljanja sto veceg broja glasova trenutno obilazi Japan i Kinu.
jon_jovi

#2018 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Pravo su zeznuti oni iz Jeleča kad se napiju. Prave lole.
sistematski pregled

#2019 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by sistematski pregled »

VreloBosne wrote:
Trebam te wrote:

Kako god on je "Šljego" sa neke planine pa dosao sa ilidzu. Sto se nije kandidovao da bude nacelnik trnova ? ! :?: Mozda bi njegova raja iz planina glasala za njega. Ovakao nema velike sanse ..begaj u trnovo :run:
Ne mislim da bi Dugi trebao biti načelnik, ali ne lupaj. Mislim da je momak rođen u Sarajevu.
Boga mi kada bi se vraćao svako odakle je "sljegao" i "došao" ili mu je tata ili ti babo to uradio 90% sa tvoje liste bi bili kandidati za vijeće trnova, Foče, Nevesinja, Gacka, Sandžaka itd.
P.S. Da se odmah ogradim, ja neću glasati na izborima tako da mi je svejedno ko će biti načelnik. Možda jedino na listi vijećnika zaokružim stare provjerene socijaldemokrate Ćorku i Mahira. svojim radom i borbom za socijaldemokratiju kroz dugi niz godina su to zaslužili.
_Reds_

#2020 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Trebam te wrote:

Pa to je uvijek bila Opcina Trnovo, kad su bili neka druga ??? Uostalom nista dalje nije od Sarajeva, Bjelasnica nego Trnovo, 25 do 30 km. A ti mora da si sa ovog Trnovskog kraja, pa da bi sebe i svoje uzdigao, dodjes da balatis ove druge. Licno poznajem dosta ljudi, pa i "bjelokapica", "sosona", "tikvara", "istocnjaka" itd. I medju svima njima ima svakakvih ljudi, i ljude nisam nikad gledao prema tome odakle su, nego jesu li ljudi ili nisu. Nekima od vas je jedino vazno odakle je ko, i prema tome sve mjerite. Eto bjelokapic koji je citav zivot tu, i rodjen tu, regijski je uvijek pripadao Sarajevskoj regiji (kantonu ili kako god), nema se pravo kandidovati, ali zato Suljagic, ima pravo biti ministar u Sarajevu, zato Ajnadzic ima pravo biti ministar, zato Koldzo ima pravo biti nacelnik, zato onaj iz Centra ima pravo biti nacelnik, sve rodjene Sarajlije ali malo sutra.

P.S. Otiđite malo na sehidsko mezarje u Kovacima, pa cete vidjeti ko je ginuo za ovo ovdje.
Last edited by _Reds_ on 06/06/2012 19:42, edited 2 times in total.
_Reds_

#2021 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

VreloBosne wrote:
Trebam te wrote:

Ja bih reko da ova tema vrvi od "mrzitelja", ne podrzavam SDA, ali vi neki ste gori od njih, cuj sto se nije kandidovao za nacelnika Trnova.

Ako je covjek citav zivot na Ilidzi, tu zavrsio osnovu, srednju skolu, bio u ratu, poslije rata. Po vama samo Memici, Cenanovici, Botulje, Lokvacici imaju pravo da budu nacelnici ?? Klasicni ste homofobi. Da ne kazem rasisti. Stid me kakvi ljudi zivi oko mene.
fidoremilienko

#2022 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Dajte, stavite anketu, da glasamo :)
jon_jovi

#2023 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Kad se tiće pripadnosti Trnova i sela. Trnovo je dugo vremena pripadalo opštini Ilidža, a Rakovica je pripadala opštini Hadžići. Ne znam kome su pripadala Bjelašnička sela.
Htio sam reči u vezi Memića, jer neko je dao prognozu da će on pokušati uglaviti neki aranžman sa strankom Radom Za Boljitak. Mislim da će Memić također imati podršku i ove Vretine Naše Stranke. Na prošlogodišnjim izborima Naša Stranka nije istakla kandidata što je u najmanju ruku manipulacija a sada nakon ovih godinu dana vidi se da je to bila sprega sa Memićem.
_Alcatraz_

#2024 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Trebam te wrote:

Ne bih se slozio iz prostog razloga sto neko ko se razumije u biznis, a jos je iz SDA moze efikasnije prazniti budzet iz opcine, a da pri tome sakrije taj lopovluk. :lol:

Damira Hadzica iz Opcine Novi grad je bio ekstra nacelnik. Covjek je s biznisom imao veze kao @Focanski propisi sa metroom u Foci. Ne mora biti ekonomista jer ne radi nacelnik sve poslove.
Bitna je ta ambicioznost, skolovanost, ljudskost i po mogucnosti mladost.

@golfiista Posto si upoznat sa tim desavanjima u OO SDA (bez odlaska na dzumu), mozes li nam pojasniti problem na relaciji Fikro - Irfan Đaltur, jer kad su skinuli Memica bili su dobri pajdosi, a sada nisu. Navodno se Đaltur laktao za mjesto nacelnika?!
_Reds_

#2025 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

_Alcatraz_ wrote:
Trebam te wrote:

Ne bih se slozio iz prostog razloga sto neko ko se razumije u biznis, a jos je iz SDA moze efikasnije prazniti budzet iz opcine, a da pri tome sakrije taj lopovluk. :lol:

Damira Hadzica iz Opcine Novi grad je bio ekstra nacelnik. Covjek je s biznisom imao veze kao @Focanski propisi sa metroom u Foci. Ne mora biti ekonomista jer ne radi nacelnik sve poslove.
Bitna je ta ambicioznost, skolovanost, ljudskost i po mogucnosti mladost.

@golfiista Posto si upoznat sa tim desavanjima u OO SDA (bez odlaska na dzumu), mozes li nam pojasniti problem na relaciji Fikro - Irfan Đaltur, jer kad su skinuli Memica bili su dobri pajdosi, a sada nisu. Navodno se Đaltur laktao za mjesto nacelnika?!
Naravno da ne treba biti ekonomista, nacelnik ne radi sve, ima oko sebe svoje interese. Prvo sto bi mu trebalo biti u interesu jeste razvoj Opcine, pa tri puta razvoj, i dobrobit svih. U SDA je to uvjke bilo interese na 50, a ostale ko jb.. ako im sta zapadne, zapadne.

Naclenik treba da ima jasne vizije razvoja, i da bude cvrste ruke, te da zakon bude isti za ove, "doslje", "nedoslje", "tajkune", "radnike", pa povuci crtu.

Lokalna zajednica je obicnim ljudima bliza i puno vaznija nego neki visi nivou ljudi, ali kod nas su ljudima vazniji ono drugi izbori, vaziniji ljudi koje mozda nikad sresti nece.
Locked