Kako god bilo, ne pada mi na pamet da branim niti jednog politicara, ponavljam niti jednog, jer niti jedan nije cist i bez oraha u dzepu, jer da samim cinom dolaska na funkciju je postao prljav, korumpiran i ne znam sta sve ne. Jer oni koji rade u privredi i privatnom sektoru najbolje znaju u kojim gigantskim, kolosalnim, asronomskim, mjerama se mjeri njihov nerad i nezalaganje za dobrobit svega osim njih samih...
Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- Chemist
#201 Re: Ilidža
Ovo je demokratija kolega, svi imaju pravo na misljenje, kao i na iznosenje istog i tu ne vidim problem, medjutim osnovni postulati demokratije i parlamentarizma nam nalazu da bez jasnih i neoborivih dokaza ne smijemo napdati na covjekovu cast i njegov integritet, nazalost izgleda da smo bas na toj lekciji, kao i na dosta drugih bili odsutni s casa, citaj pobjegli
....
Kako god bilo, ne pada mi na pamet da branim niti jednog politicara, ponavljam niti jednog, jer niti jedan nije cist i bez oraha u dzepu, jer da samim cinom dolaska na funkciju je postao prljav, korumpiran i ne znam sta sve ne. Jer oni koji rade u privredi i privatnom sektoru najbolje znaju u kojim gigantskim, kolosalnim, asronomskim, mjerama se mjeri njihov nerad i nezalaganje za dobrobit svega osim njih samih...
- dzejkej
#202 Re: Ilidža
na zalost, svjedok sam da i mrvica vlasti utice na covjeka. tako se od jednog mirnog, povucenog i, kazu, ucenog covjeka, isti pretvori u megalomana koji samo gleda sebe i svoje interese. a sve sto uzima je iz budzeta. nema sanse da on nesto stvori, da nesto svojim rukama napravi.Chemist wrote:Ovo je demokratija kolega, svi imaju pravo na misljenje, kao i na iznosenje istog i tu ne vidim problem, medjutim osnovni postulati demokratije i parlamentarizma nam nalazu da bez jasnih i neoborivih dokaza ne smijemo napdati na covjekovu cast i njegov integritet, nazalost izgleda da smo bas na toj lekciji, kao i na dosta drugih bili odsutni s casa, citaj pobjegli....
hajde da ne pisem dalje, samu sebe deprimiram..
P.S. malo si sam sebe demantovao. mozes slobodno usvojiti kao aksiom: politicari=korupcija. nemoj sebe vise da zbunjujes, to je jasno ko dan.
- Chemist
#203 Re: Ilidža
Znamo mi kakvi su oni, ali bez jakog i legitimnog dokaza za svakog politicara ponaosab, nemamo pravo ga nazivati nistarijom, smradom i slicno, to vec spada u domen uvrede integriteta, casti (ako je imaju) klevete i slicno. Ja iskljucivo govorim o tom principu...sve dok se ne proglasi krivim (sto vrlo vjerovatno necemo nikada docekati) u oku zakona su normalni ljudi kao i mi, te im pripadaju jednaka prava i obeveze...nazalost !
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#204 Re: Ilidža
za mene su nistarije, to je i blaga rijec koju sam upotrijebio, ok?Chemist wrote:Jake rijeci kolega, imas li uporiste za njih????Admir_1984 wrote:26 juna su izbori, a prijave kandidata od 28 aprila do 2 maja ja mislim. bice tuzno pratiti tu borbu dvije ljudske nistarije
samo na ovoj temi je sasvim dovoljno cinjenica izneseno o njima dvojici da mi nije potreban nikakav sud i slicno
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#205 Re: Ilidža
To je to!golfista wrote:moj otac je kupio pušku marke kalaš od ovog profesora za 1.300,00 tadašnjih DM. Isti taj, nakon rata, odnosno prije nekoliko godina optužen za šverc oružjem, i naravno, umjesto njega, njegov rođeni sin završi u zatvoru nakon pravosnažne sudske odluke, jer će njegov otac biti mnogo korisniji vani nego sin...( odakle oružje, možda ostalo od rata, one koje nije uspio prodati )ako ti ovo nije dovoljno, neznam što jeste..ako ovaj ostane ja se definitivno selim iz ovih krajeva, jer biti čoban u australiji, umjesto situiran u ovakvoj BiH..neprocjenjivo.Chemist wrote:Znamo mi kakvi su oni, ali bez jakog i legitimnog dokaza za svakog politicara ponaosab, nemamo pravo ga nazivati nistarijom, smradom i slicno, to vec spada u domen uvrede integriteta, casti (ako je imaju) klevete i slicno. Ja iskljucivo govorim o tom principu...sve dok se ne proglasi krivim (sto vrlo vjerovatno necemo nikada docekati) u oku zakona su normalni ljudi kao i mi, te im pripadaju jednaka prava i obeveze...nazalost !
Ali ja ostajem i borim se na svaki mogući način.
- JohnnyS.
#206 Re: Ilidža
prema mojoj procjeni snaga na terenu i popularnosti kandidata husein mahmutovic je novi nacelnik opstine ilidza...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#207 Re: Ilidža
isto dajem Husi veće šanse, mada neću za njega glasati, ako ništa zbog toga što je ženu nogiro i uvalio je na našu grbaču u JU "Djeca Sarajeva"....
a niti jedan pripadnik 4.VMBR, koji je počeo ratovati 92, neće sigurno dati svoj glas trgovcu oružjem Senahidu M. jer je ljudima uzimao pare kada se o životu radilo....jebem ti život za šta smo se borili...da ratni profiteri budu lokalni kraljevi
a niti jedan pripadnik 4.VMBR, koji je počeo ratovati 92, neće sigurno dati svoj glas trgovcu oružjem Senahidu M. jer je ljudima uzimao pare kada se o životu radilo....jebem ti život za šta smo se borili...da ratni profiteri budu lokalni kraljevi
-
fma
#208 Re: Ilidža
Chemist: Slažem se da su bitne činjenice.
1. Činjenica je da je Senahid M. pravosnažnom sudskom presudom osuđen na 3 mjeseca zatvora. Ovo nije čula kazala nego, činjenica.
2. Činjenica je da je Senahida M. Predsjedništvo BiH pomilovalo i sudsku presudu od 3 mjeseca zatvora, pretvorilo u uslovnu kaznu od 2 godine. Ovo nije čula kazala nego, činjenica.
3. Činjenica je da je Senahida M. osudilo na napad na sudiju Suda BiH i to iz razloga što je sudija bio nebošnjak. Ovo nije čula kazala nego, činjenica.
Kada govoriš o činjenicama, ovo su činjenice.
A pošto smo mi demokratsko društvo, u kojem se poštuje volja većine tako ( ali ne i zaštita manjine) tako i ja poštujem i prihvatam činjenicu da će mi načelnik biti Mahmutović ili Memić.
1. Činjenica je da je Senahid M. pravosnažnom sudskom presudom osuđen na 3 mjeseca zatvora. Ovo nije čula kazala nego, činjenica.
2. Činjenica je da je Senahida M. Predsjedništvo BiH pomilovalo i sudsku presudu od 3 mjeseca zatvora, pretvorilo u uslovnu kaznu od 2 godine. Ovo nije čula kazala nego, činjenica.
3. Činjenica je da je Senahida M. osudilo na napad na sudiju Suda BiH i to iz razloga što je sudija bio nebošnjak. Ovo nije čula kazala nego, činjenica.
Kada govoriš o činjenicama, ovo su činjenice.
A pošto smo mi demokratsko društvo, u kojem se poštuje volja većine tako ( ali ne i zaštita manjine) tako i ja poštujem i prihvatam činjenicu da će mi načelnik biti Mahmutović ili Memić.
- JohnnyS.
#209 Re: Ilidža
ja NECU glas svoj dati ovoj dvojici pa sta god da bude. otici cu na more pa neka drugi odluce za mene...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#210 Re: Ilidža
pored ovog dueta zaokružujem kandidata SNSD-a ili SDS-a....iz inata
- JohnnyS.
#211 Re: Ilidža
fma dzaba je pricati ovdje. sve cinjenice scijeta dzaba. vidjet ces da se imati preko 3 hiljade glasova obojica. masa je neuka. cobane vrati se....
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#212 Re: Ilidža
Stari komunisti iz pedesetih i šezdesetih su imali super agit-prop kampanje,...odlazili su među narod i agitovali za nešto, neku akciju,...Sada se svi oslanjaju na medije, a pobjeđuje onaj ko je ''sa narodom'' (džamije, crkve,...).JoseMujica wrote:pored ovog dueta zaokružujem kandidata SNSD-a ili SDS-a....iz inata
Ja ću gledati da glasam za mladjeg kandidata ili ženu, uglavnom, za nekog ko ''uopšte nema šansi''.
-
Emcavi
#213 Re: Ilidža
E ljudi hajde da ne glasamo nikako na izborima ako samo njih dvojica budu kandidati, i ako je dozvoljeno(valjda jeste jer je demokratija) da na ulicama i u kafićima dijelimo letke sa ciljem da odvratimo ljude od glasanja,uz informacije o ovim kandidatima, tako čemo barem dobiti na vremenu za nekog dostojnijeg da zamjeni rahmetli Amera Čenanovića !!! 
- PipiDugaDevetka
#214 Re: Ilidža
Pročitaj Izborni zakon BiH, pa ćeš spoznati koliko djetinjasta/infantilna ideja da se ne izlazi na izbore.Emcavi wrote:E ljudi hajde da ne glasamo nikako na izborima ako samo njih dvojica budu kandidati, i ako je dozvoljeno(valjda jeste jer je demokratija) da na ulicama i u kafićima dijelimo letke sa ciljem da odvratimo ljude od glasanja,uz informacije o ovim kandidatima, tako čemo barem dobiti na vremenu za nekog dostojnijeg da zamjeni rahmetli Amera Čenanovića !!!![]()
http://www.izbori.ba/default.asp
To i odgovara ovoj dvojici da bude što manje birača na glasačkim mjestima.
-
Emcavi
#215 Re: Ilidža
Mozda jeste, ali nemoze na izbore izaci 200 ljudi i da budu legalni i izabrani, već postoji neki procenat i ako se zadovolji u pogledu izlaska birača na izobre onda se isti proglašavaju važečim !!!PipiDugaDevetka wrote:Pročitaj Izborni zakon BiH, pa ćeš spoznati koliko djetinjasta/infantilna ideja da se ne izlazi na izbore.Emcavi wrote:E ljudi hajde da ne glasamo nikako na izborima ako samo njih dvojica budu kandidati, i ako je dozvoljeno(valjda jeste jer je demokratija) da na ulicama i u kafićima dijelimo letke sa ciljem da odvratimo ljude od glasanja,uz informacije o ovim kandidatima, tako čemo barem dobiti na vremenu za nekog dostojnijeg da zamjeni rahmetli Amera Čenanovića !!!![]()
http://www.izbori.ba/default.asp
To i odgovara ovoj dvojici da bude što manje birača na glasačkim mjestima.
- Haris.ba
#216 Re: Ilidža
Huso, ša mai?Emcavi wrote:ali nemoze na izbore izaci 200 ljudi i da budu legalni i izabrani, već postoji neki procenat i ako se zadovolji u pogledu izlaska birača na izobre onda se isti proglašavaju važečim !!!
-
teta mrgud
#217 Re: Ilidža
dragi moji čitajući Vaše komentare ne mogu a da se ne uključim i molim Vas da malo prokepate po arhivi pa valjda tamo ćete naći podatke ko je rođeni Ilidžanac .Zašto optužujete ljude bez argumenata?kako možete mirno spavati poslije toga.Nekoga možeš voljeti ili ne voljti ali reči da je lopov a nisi vidio (ja bi se zapitala kakva sam ja osoba)
-
jedanjedini
#218 Re: Ilidža
niposto ne treba bojkotovati izbore. pa to oni i hoce. treba izaci u sto vecem broju. pa nisu oni jedini kandidati. ko god da bude umjesto ove dvojice bice bolji dvaput od njih!
-
jedanjedini
#219 Re: Ilidža
i sta fali izabrati nekog neiskusnog. pa snaci ce se. 100 drugih se snaslo pa ce i taj neko.
barem nece krasti ko ova dvojica koji vec imaju uvezane sheme i vec trljaju ruke...
glas za nekog novog!
barem nece krasti ko ova dvojica koji vec imaju uvezane sheme i vec trljaju ruke...
glas za nekog novog!
-
Emcavi
#220 Re: Ilidža
slažem sejedanjedini wrote:i sta fali izabrati nekog neiskusnog. pa snaci ce se. 100 drugih se snaslo pa ce i taj neko.
glas za nekog novog!
-
ilirska1984
#221 Re: Ilidža
ne slazem se.... dosta je vise polovnih rjesenja... pravi covjek na pravo mjesto... tih 100 drugih nek se 'snalazi' negdje drugo... dosta su se 'snalazili' po ilidzi... ja se jednostavno ne mogu pomirit sa cinjenicom da ce nam tek tako uvalit neku mafijozu il nekog da se 'snalazi'...Emcavi wrote:slažem sejedanjedini wrote:i sta fali izabrati nekog neiskusnog. pa snaci ce se. 100 drugih se snaslo pa ce i taj neko.
glas za nekog novog!![]()
ma salim se.... samo nek ne puca ....
- dzejkej
#222 Re: Ilidža
oooo, kako mi je poznata ova nepismenost.. ovo je samo brzinski pregled a ima toga jos.teta mrgud wrote:dragi moji čitajući Vaše komentare ne mogu a da se ne uključim i molim Vas da malo prokepate po arhivi pa valjda tamo ćete naći podatke ko je rođeni Ilidžanac .Zašto optužujete ljude bez argumenata?kako možete mirno spavati poslije toga.Nekoga možeš voljeti ili ne voljti ali reči da je lopov a nisi vidio (ja bi se zapitala kakva sam ja osoba)
draga teto, pardon, dipl. ratna pravnico, gospodjo Velido Memic. dobrodosli na forum
- PipiDugaDevetka
#223 Re: Ilidža
teta mrgud wrote:dragi moji čitajući Vaše komentare ne mogu a da se ne uključim i molim Vas da malo prokepate po arhivi pa valjda tamo ćete naći podatke ko je rođeni Ilidžanac .Zašto optužujete ljude bez argumenata?kako možete mirno spavati poslije toga.Nekoga možeš voljeti ili ne voljti ali reči da je lopov a nisi vidio (ja bi se zapitala kakva sam ja osoba)
Ja vjerujem @golfisti, samo se ja neću ''ispaljivati'', nego boriti...Glasanjem, puškom, kakva bude situVacija,...!golfista wrote:moj otac je kupio pušku marke kalaš od ovog profesora za 1.300,00 tadašnjih DM. Isti taj, nakon rata, odnosno prije nekoliko godina optužen za šverc oružjem, i naravno, umjesto njega, njegov rođeni sin završi u zatvoru nakon pravosnažne sudske odluke, jer će njegov otac biti mnogo korisniji vani nego sin...( odakle oružje, možda ostalo od rata, one koje nije uspio prodati )ako ti ovo nije dovoljno, neznam što jeste..ako ovaj ostane ja se definitivno selim iz ovih krajeva, jer biti čoban u australiji, umjesto situiran u ovakvoj BiH..neprocjenjivo.
-
palamuda
#224 Re: Ilidža
@ A jedan
Apsolutno se slažem da se na temi ne laprda više o tome koji je kandidat za načelnika ljepši
@Ilirska1984 Apsolutno se slažem i ni ja nisam za to da neko dođe i da se uči, a meni da godine lete, toga što mu se uči treba poslati u školu
Što se tiče načelnika ja bih prije za Ratka Mladića glasao u snu se ne snio nego za Husu barabu bjelosvjetsku, političara ima svakakvih al kauboja ko Huso je malo. Nakon njegovog zadnjeg mandata je ostao takav kijamet da je rahmetli Ameru trebao jedan mandat od četiri godine da konsoliduje situaciju. Ko može Husi halaliti kafančugu ispred KSC - a, zgradu Procreit banke u parku, obračune po Ilidži djeci oko glave dok sjede na nastavi, zgradu Opštine koja izgleda ko ćelija zatvora sa obzirom na količinu bandita koji se tuda montaju, raspad infrastrukture i kolaps budžeta, pa bujrum nek bude i nek glasaju za njega, nije mu ni protukandit nešto al ne znam kakav bi bio Memić, Husu vrlo dobro znam, pa ću glasat vjerovatno za Memića pa šta bude
Apsolutno se slažem da se na temi ne laprda više o tome koji je kandidat za načelnika ljepši
@Ilirska1984 Apsolutno se slažem i ni ja nisam za to da neko dođe i da se uči, a meni da godine lete, toga što mu se uči treba poslati u školu
Što se tiče načelnika ja bih prije za Ratka Mladića glasao u snu se ne snio nego za Husu barabu bjelosvjetsku, političara ima svakakvih al kauboja ko Huso je malo. Nakon njegovog zadnjeg mandata je ostao takav kijamet da je rahmetli Ameru trebao jedan mandat od četiri godine da konsoliduje situaciju. Ko može Husi halaliti kafančugu ispred KSC - a, zgradu Procreit banke u parku, obračune po Ilidži djeci oko glave dok sjede na nastavi, zgradu Opštine koja izgleda ko ćelija zatvora sa obzirom na količinu bandita koji se tuda montaju, raspad infrastrukture i kolaps budžeta, pa bujrum nek bude i nek glasaju za njega, nije mu ni protukandit nešto al ne znam kakav bi bio Memić, Husu vrlo dobro znam, pa ću glasat vjerovatno za Memića pa šta bude
- JohnnyS.
#225 Re: Ilidža
ja poznajem obojicu vrlo dobro i zato moj glas ide mladjem kandidatu.