Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- _Reds_
#1726 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
F.P. zasto te toliko samo zanima ta SDA, nesto si mi iskreno previse opterecen njima.
Svi su oni u 5 deka gore dolje.
- FOČANSKI PROPISI
#1727 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Na zemlji,pa tako i na Ilidži Allah je jedini i najveći.
Zašto se dragi sugrađani bojite lažnih autoriteta.
Progovorite,jednom iz srca i duše.
Nazovite sve pravim imenom.
Zašto se bojite SDA?
Zašto se bojite Fikre?
zašto se bojite Enke?
zašto se bojite bilo koga osim Allaha.
Svi mi ,jedino treba da se bojimo smrti,i to ne u bukvalnom smislu,nego u smislu šta smo pripremili za taj trenutak.
Sve materijalno je nevažno,prolazno.
Suprostavite se svima onima koji prave smutnju.
Svima onima koji prave lažne autoritete.
Svima onima koji od Amera Čenanovića prave sveca.
Zašto se dragi sugrađani bojite lažnih autoriteta.
Progovorite,jednom iz srca i duše.
Nazovite sve pravim imenom.
Zašto se bojite SDA?
Zašto se bojite Fikre?
zašto se bojite Enke?
zašto se bojite bilo koga osim Allaha.
Svi mi ,jedino treba da se bojimo smrti,i to ne u bukvalnom smislu,nego u smislu šta smo pripremili za taj trenutak.
Sve materijalno je nevažno,prolazno.
Suprostavite se svima onima koji prave smutnju.
Svima onima koji prave lažne autoritete.
Svima onima koji od Amera Čenanovića prave sveca.
- FOČANSKI PROPISI
#1728 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
SDA je najveće zlo koje nas je zadesilo._Reds_ wrote:F.P. zasto te toliko samo zanima ta SDA, nesto si mi iskreno previse opterecen njima.
Od njihovih dvadeset godina vladavine nećemo se oporaviti za narednih 220 godina.
Sve su obezvrijedili:
vjeru
moral
dostojanstvo
školstvo
industriju
medicinu
...
- _Alcatraz_
#1729 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
"Enko" ce u naredne 4 godine biti u vlasnistvu Samira Hurema ("Premium") tako da je moguce da se spoji, jer ako se uzme da planiraju izmedju postaviti kao neku ljetnu pozornicu, ne vidim razlog zasto ne bi spojili._Reds_ wrote:
Sto se tice Enka ja mislim da on ima tamo neku privremenu dozvolu, a ne stalnu, i to su bile neke veze Gasi i co.
Eno je mila majka, kakve su se vile izgradile u Velikoj Aleji, ogrmone kucetine, rezidencije, i ne znam ti sta vec, i to vecinom sa desne strane kad krente prema VB. I da izgrađene su poslije Husa, da ne bude da je Huso kriv za sve zivo i nezivo na Ilidzi. I te kuce su kao regularne, ali kuce sirotinje neke, koje su svoje napravile prije 50tak godina jos uvijek nisu, niti ih Opcina do daljenjeg namjerava rijesavati.
Koliko je meni poznato Casa Grande je izgradjen za vrijeme Mahmutovica (nisam siguran pa mozda i grijesim) i to je dalo vjetar u ledja svima poslije.
Interex, Tuš i Merkur su u opcini Ilidza, a granica je ona cesta sto vodi sa Stupske petlje ka aerodromu (ul. Kurta Šorka), s tim sto je i Zaklopača u opcini Ilidza, kao i dio ulice Aleja bosne srebrene.
@FOČANSKI PROPISI mudro zboris. Hajd da te kandidujemo za nacelnika, ali budes li veci lopov od Mahmutovica razapecemo te na neki od dalekovoda prema VB.
- FOČANSKI PROPISI
#1730 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Čemu odmah nepovjerenje?_Alcatraz_ wrote:"Enko" ce u naredne 4 godine biti u vlasnistvu Samira Hurema ("Premium") tako da je moguce da se spoji, jer ako se uzme da planiraju izmedju postaviti kao neku ljetnu pozornicu, ne vidim razlog zasto ne bi spojili._Reds_ wrote:
Sto se tice Enka ja mislim da on ima tamo neku privremenu dozvolu, a ne stalnu, i to su bile neke veze Gasi i co.
Eno je mila majka, kakve su se vile izgradile u Velikoj Aleji, ogrmone kucetine, rezidencije, i ne znam ti sta vec, i to vecinom sa desne strane kad krente prema VB. I da izgrađene su poslije Husa, da ne bude da je Huso kriv za sve zivo i nezivo na Ilidzi. I te kuce su kao regularne, ali kuce sirotinje neke, koje su svoje napravile prije 50tak godina jos uvijek nisu, niti ih Opcina do daljenjeg namjerava rijesavati.
Koliko je meni poznato Casa Grande je izgradjen za vrijeme Mahmutovica (nisam siguran pa mozda i grijesim) i to je dalo vjetar u ledja svima poslije.
Interex, Tuš i Merkur su u opcini Ilidza, a granica je ona cesta sto vodi sa Stupske petlje ka aerodromu (ul. Kurta Šorka), s tim sto je i Zaklopača u opcini Ilidza, kao i dio ulice Aleja bosne srebrene.
@FOČANSKI PROPISI mudro zboris. Hajd da te kandidujemo za nacelnika, ali budes li veci lopov od Mahmutovica razapecemo te na neki od dalekovoda prema VB.
Naš narod kaže:
"Ne kudi konja kojeg jah'o nisi"
- FOČANSKI PROPISI
#1731 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Čemu odmah nepovjerenje?_Alcatraz_ wrote:"Enko" ce u naredne 4 godine biti u vlasnistvu Samira Hurema ("Premium") tako da je moguce da se spoji, jer ako se uzme da planiraju izmedju postaviti kao neku ljetnu pozornicu, ne vidim razlog zasto ne bi spojili._Reds_ wrote:
Naš narod kaže:
"Ne kudi konja kojeg jah'o nisi"
- _Alcatraz_
#1732 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Zvanicno:
SDA Kandidat za nacelnika opcine Ilidza na izborima 2012. je Senahid Godinjak

http://www.croportal.ba/vijesti/bih/238 ... ajce-aid-a
SDA Kandidat za nacelnika opcine Ilidza na izborima 2012. je Senahid Godinjak

http://www.croportal.ba/vijesti/bih/238 ... ajce-aid-a
- _Reds_
#1733 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Je li fakat ????
Poznajem covjeka zivi u SK, samo ne znam od kud on u SDA Ilidza. Inace mislim da je prije bio u OS, a sada radi u ZOI-iju.
Takodje mislim da je glavni u SK Bjelasnica. Inache je poznatiji pod nadikom "Dugi".
Brat mu je Ismet Godinjak, zlatni ljiljan, bio je dugo najbolji sportista invalid mislim. Uglavnom puno casniji covjek nego 95 posto ovih u SDA, pa mi cudno od kud on u svemu tome.
Poznajem covjeka zivi u SK, samo ne znam od kud on u SDA Ilidza. Inace mislim da je prije bio u OS, a sada radi u ZOI-iju.
Takodje mislim da je glavni u SK Bjelasnica. Inache je poznatiji pod nadikom "Dugi".
Brat mu je Ismet Godinjak, zlatni ljiljan, bio je dugo najbolji sportista invalid mislim. Uglavnom puno casniji covjek nego 95 posto ovih u SDA, pa mi cudno od kud on u svemu tome.
Last edited by _Reds_ on 16/05/2012 16:58, edited 1 time in total.
- _Alcatraz_
#1734 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
SIGURNO!_Reds_ wrote:Je li fakat ????
Znaci da je dobar covjek?
Kontam da su se general i memic malko izmakli jer su sigurni da su mnogo zakuhali pa nemaju sanse. A iza ovog 100% stoji general tako da ce on raditi iz sjene.
Promjena vizuelno, ali u stvarnosti izgleda isto!?
- _Reds_
#1735 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Sa ove teme ti je bilo jasno da je zaista ne volim SDA, ali fakat ne znam od kud su njega izvukli.Prvo sto je za ove iz SDA on "dosljo", trnovsko porijeklo, drugo znam sta je covjek uradio os SK Bjelasnica, oni su osnovani prije 6-7 godina i od tad su konstantno najbolji u drzavi, inako kod nas drzava gotovo da ne podrzava taj sport. Drugo covjek je vojnik, nema ovako i onako, nego znas kako je u vojsci. Ovo sto pise CRO portal, to oni seru Cikoticu nesto za Bugojno i rat, ali nisu nikad imali dokaze, niti je sud sta pokrenuo, ali eto tu su da serendaju._Alcatraz_ wrote:SIGURNO!_Reds_ wrote:Je li fakat ????
Kontam da su se general i memic malko izmakli jer su sigurni da su mnogo zakuhali pa nemaju sanse. A iza ovog 100% stoji general tako da ce on raditi iz sjene.
Nisam siguran gdje je, Dugi bio u ratu, mislim u kojoj brigadi, ali mislim da je bio u 1. Bošnjačkoj brigadi, a oni nisu bas nesto dobri bili previse sa Fikrom. Pa me i od tud cudi ovo.
Ulgavnom da li ti je ovo 100 posto sigurno ??
Ako jeste, mislim da SDP nema sanse za nacelnicko mjesto, jer ovi koji glasaju za SDA, glasace kao i uvijek za SDA, samo sto bi sad vjerovatno glasalo i dio ljudi, koji bi glas dali nekome drugom na listi.
- _Alcatraz_
#1736 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Za SDP kandidata sam ti rekao da nisam siguran, ali ovaj je 100%._Reds_ wrote:Sa ove teme ti je bilo jasno da je zaista ne volim SDA, ali fakat ne znam od kud su njega izvukli.Prvo sto je za ove iz SDA on "dosljo", trnovsko porijeklo, drugo znam sta je covjek uradio os SK Bjelasnica, oni su osnovani prije 6-7 godina i od tad su konstantno najbolji u drzavi, inako kod nas drzava gotovo da ne podrzava taj sport. Drugo covjek je vojnik, nema ovako i onako, nego znas kako je u vojsci. Ovo sto pise CRO portal, to oni seru Cikoticu nesto za Bugojno i rat, ali nisu nikad imali dokaze, niti je sud sta pokrenuo, ali eto tu su da serendaju._Alcatraz_ wrote:SIGURNO!_Reds_ wrote:Je li fakat ????
Nisam siguran gdje je, Dugi bio u ratu, mislim u kojoj brigadi, ali mislim da je bio u 1. Bošnjačkoj brigadi, a oni nisu bas nesto dobri bili previse sa Fikrom. Pa me i od tud cudi ovo.
Ulgavnom da li ti je ovo 100 posto sigurno ??
Ako jeste, mislim da SDP nema sanse za nacelnicko mjesto, jer ovi koji glasaju za SDA, glasace kao i uvijek za SDA, samo sto bi sad vjerovatno glasalo i dio ljudi, koji bi glas dali nekome drugom na listi.
Kada su pare i interesi u pitanju dogovore sevlah, bosnjo i croat, a da se u SDA ne mogu dogovoriti dva vojnika.
- JohnnyS.
#1737 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Odavno se o ovome govori i odavno ovo general gura ali ne znam je li i sad bas ZVANICNO. Mada su cini mi se sinoc u sda imali sastanak pa alkatraz odatle vuce informacije. E sad je pitanje u kojoj ce se stranci memic kandidovati jer sad sigurno napusta sda. Znaci sda je pukla jer sa memicem ide i budnjo. To je tihiceva linija. A sdp-ov kandidat ko god bio nije bas ni imao neke sanse.
-
neki
#1738 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Interex, Tus i Merkator su u opstini Novi Grad. Granica je vecim dijelom Aleja Bosne Srebrene. Stupska petlja je komplet u Ilidzi, kao i sav prostor izmedju nje, Oslobodjenja i A. B. S._Alcatraz_ wrote: Interex, Tuš i Merkur su u opcini Ilidza, a granica je ona cesta sto vodi sa Stupske petlje ka aerodromu (ul. Kurta Šorka), s tim sto je i Zaklopača u opcini Ilidza, kao i dio ulice Aleja bosne srebrene.
- _Reds_
#1739 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Pa meni to nije jasno zato pitam, kako to da je Interex i ostali TC u NG, a recimo Penny na Ilidzi, ili ovo tamo tamo gdje hoce da grade zgradu, cudno mi nekao, ima li neko jasno ucratnu granicu tu.neki wrote:Interex, Tus i Merkator su u opstini Novi Grad. Granica je vecim dijelom Aleja Bosne Srebrene. Stupska petlja je komplet u Ilidzi, kao i sav prostor izmedju nje, Oslobodjenja i A. B. S._Alcatraz_ wrote: Interex, Tuš i Merkur su u opcini Ilidza, a granica je ona cesta sto vodi sa Stupske petlje ka aerodromu (ul. Kurta Šorka), s tim sto je i Zaklopača u opcini Ilidza, kao i dio ulice Aleja bosne srebrene.
Naravno da je Stupska petlja na Ilidzi, jer je i Avaz na Ilidzi, nekako mi je ta granica tu cudna, znam da tamo sa druge strane granice sa NG ide Miljackom, ali ovamo mi je nekako neprirodna skroz.
- _Reds_
#1740 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Pa da je Memic bio kandidat SDP bi imao sanse, ovako tesko. Ne znam zaista od kud im Dugi, jer on nikako ne odgovara toj Senaidovoj liniji, niti je ikad odgovarao, mislim da bi za njih bilo jednako katastrofi, da njihova stranka kandiduje jednog Trnovljaka i da on jos pobjedi. Mozda ga je Fikro iz inata Memicima i c.o. izvukao, i pogodio gdje ih najvise boli.JohnnyS. wrote:Odavno se o ovome govori i odavno ovo general gura ali ne znam je li i sad bas ZVANICNO. Mada su cini mi se sinoc u sda imali sastanak pa alkatraz odatle vuce informacije. E sad je pitanje u kojoj ce se stranci memic kandidovati jer sad sigurno napusta sda. Znaci sda je pukla jer sa memicem ide i budnjo. To je tihiceva linija. A sdp-ov kandidat ko god bio nije bas ni imao neke sanse.
Uglavnom bice zanimljivo, sve su prilike
-
neki
#1741 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Pa inace opstine u Sarajevu imaju cudne i neprirodne granice, mislim da je to posljedica prastarih granica katastarskih opstina i vlasnicke strukture parcela._Reds_ wrote:Pa meni to nije jasno zato pitam, kako to da je Interex i ostali TC u NG, a recimo Penny na Ilidzi, ili ovo tamo tamo gdje hoce da grade zgradu, cudno mi nekao, ima li neko jasno ucratnu granicu tu.neki wrote:Interex, Tus i Merkator su u opstini Novi Grad. Granica je vecim dijelom Aleja Bosne Srebrene. Stupska petlja je komplet u Ilidzi, kao i sav prostor izmedju nje, Oslobodjenja i A. B. S._Alcatraz_ wrote: Interex, Tuš i Merkur su u opcini Ilidza, a granica je ona cesta sto vodi sa Stupske petlje ka aerodromu (ul. Kurta Šorka), s tim sto je i Zaklopača u opcini Ilidza, kao i dio ulice Aleja bosne srebrene.
Naravno da je Stupska petlja na Ilidzi, jer je i Avaz na Ilidzi, nekako mi je ta granica tu cudna, znam da tamo sa druge strane granice sa NG ide Miljackom, ali ovamo mi je nekako neprirodna skroz.
Uglavnom granica izmedju N.G. i Ilidze ide livadom izmedju Oslobodjenja i studentskih domova, pa Alejom B.S. pa Aerodromskom cestom, s tim sto na jednom dijelu N.G. prelazi preko aerodromske i obuhvata i ove centre a na drugom Ilidza prelazi aerodromsku i obuhvata ona stovarista materijala i sl malo juznije..
-
theprodigy
#1742 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
budnjo ti je u sdp-u, bar su tako sinoc pricali na nekom sastanku sdp-a u pejtonuJohnnyS. wrote:Odavno se o ovome govori i odavno ovo general gura ali ne znam je li i sad bas ZVANICNO. Mada su cini mi se sinoc u sda imali sastanak pa alkatraz odatle vuce informacije. E sad je pitanje u kojoj ce se stranci memic kandidovati jer sad sigurno napusta sda. Znaci sda je pukla jer sa memicem ide i budnjo. To je tihiceva linija. A sdp-ov kandidat ko god bio nije bas ni imao neke sanse.
- JohnnyS.
#1743 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Upravo to je sustina. Domaci protiv dosljaka. Nikad domacim nije bilo drago sto je fikro bio komandant u ratu. I zato su mrzili fikru i taj sukob je tinjao. Sad je kuliminirao. Dosadilo fikri da bude uvijek po njihovom i nasao regularnog covjeka koji nije stara domaca familija. A ovi hoce sad da crknu. Niko od domacih nece glasat za njega da je sto puta SDA. Ni butmir ni hrasnica. Bice prezanimljivo_Reds_ wrote:Pa da je Memic bio kandidat SDP bi imao sanse, ovako tesko. Ne znam zaista od kud im Dugi, jer on nikako ne odgovara toj Senaidovoj liniji, niti je ikad odgovarao, mislim da bi za njih bilo jednako katastrofi, da njihova stranka kandiduje jednog Trnovljaka i da on jos pobjedi. Mozda ga je Fikro iz inata Memicima i c.o. izvukao, i pogodio gdje ih najvise boli.JohnnyS. wrote:Odavno se o ovome govori i odavno ovo general gura ali ne znam je li i sad bas ZVANICNO. Mada su cini mi se sinoc u sda imali sastanak pa alkatraz odatle vuce informacije. E sad je pitanje u kojoj ce se stranci memic kandidovati jer sad sigurno napusta sda. Znaci sda je pukla jer sa memicem ide i budnjo. To je tihiceva linija. A sdp-ov kandidat ko god bio nije bas ni imao neke sanse.
Uglavnom bice zanimljivo, sve su prilike![]()
![]()
!
- JohnnyS.
#1744 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
prijatelju a na cemu si ti?theprodigy wrote:budnjo ti je u sdp-u, bar su tako sinoc pricali na nekom sastanku sdp-a u pejtonuJohnnyS. wrote:Odavno se o ovome govori i odavno ovo general gura ali ne znam je li i sad bas ZVANICNO. Mada su cini mi se sinoc u sda imali sastanak pa alkatraz odatle vuce informacije. E sad je pitanje u kojoj ce se stranci memic kandidovati jer sad sigurno napusta sda. Znaci sda je pukla jer sa memicem ide i budnjo. To je tihiceva linija. A sdp-ov kandidat ko god bio nije bas ni imao neke sanse.
- _Reds_
#1745 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Pa nije Butmir samo Cenanovici, Stambolici i sl, niti je Hrasnica samo Memici, Muzuti, Botulje i co.JohnnyS. wrote:Upravo to je sustina. Domaci protiv dosljaka. Nikad domacim nije bilo drago sto je fikro bio komandant u ratu. I zato su mrzili fikru i taj sukob je tinjao. Sad je kuliminirao. Dosadilo fikri da bude uvijek po njihovom i nasao regularnog covjeka koji nije stara domaca familija. A ovi hoce sad da crknu. Niko od domacih nece glasat za njega da je sto puta SDA. Ni butmir ni hrasnica. Bice prezanimljivo_Reds_ wrote:Pa da je Memic bio kandidat SDP bi imao sanse, ovako tesko. Ne znam zaista od kud im Dugi, jer on nikako ne odgovara toj Senaidovoj liniji, niti je ikad odgovarao, mislim da bi za njih bilo jednako katastrofi, da njihova stranka kandiduje jednog Trnovljaka i da on jos pobjedi. Mozda ga je Fikro iz inata Memicima i c.o. izvukao, i pogodio gdje ih najvise boli.JohnnyS. wrote:Odavno se o ovome govori i odavno ovo general gura ali ne znam je li i sad bas ZVANICNO. Mada su cini mi se sinoc u sda imali sastanak pa alkatraz odatle vuce informacije. E sad je pitanje u kojoj ce se stranci memic kandidovati jer sad sigurno napusta sda. Znaci sda je pukla jer sa memicem ide i budnjo. To je tihiceva linija. A sdp-ov kandidat ko god bio nije bas ni imao neke sanse.
Uglavnom bice zanimljivo, sve su prilike![]()
![]()
!
jedva cekam odgovor memica
Memic nije dobio ni zadnje izbore u Hrasnica II. U Butmiru ima dosta Sadzaklija isto, a Dugi je njihov zet, tako da bice svasta ovih dana
- _Alcatraz_
#1746 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
NISI U PRAVU!neki wrote: Interex, Tus i Merkator su u opstini Novi Grad. Granica je vecim dijelom Aleja Bosne Srebrene. Stupska petlja je komplet u Ilidzi, kao i sav prostor izmedju nje, Oslobodjenja i A. B. S.
Interex, Tuš i Merkur se nalaze u ulici Stupska bb, a ona je dio Mjesne zajednice Stup 2 (100%), a to je Opcina Ilidza (1000%). Dokaz:
Interex: http://www.interex.ba/prodajna-mjesta
TUŠ: http://www.trgovine.tus.ba/Default.aspx?art=559
MERKUR: http://www.merkur.eu/index.php?id=3364
- _Alcatraz_
- _Alcatraz_
#1748 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Hajd provjerite gdje nam je @FOČANSKI PROPISI jer se izgleda ubio ili priprema novu strategiju za pobjedu od kako je cuo za SDA kandidata i konkurenciju njegovom Harisu Ducicu. Povukao se u samocu kao umjetnik. Ducic nema sanse da udje ni u vijece._Reds_ wrote: Pa nije Butmir samo Cenanovici, Stambolici i sl, niti je Hrasnica samo Memici, Muzuti, Botulje i co.
Memic nije dobio ni zadnje izbore u Hrasnica II. U Butmiru ima dosta Sadzaklija isto, a Dugi je njihov zet, tako da bice svasta ovih danazanimljvo za pratiti.
Bice zanimljivo kada SBB objavi svog kandidata?!?!?!?!? Ima li neko informacije iz tog tabora?
S. Godinjak i H. Mahmutovic su iz Trnova.
U SDA nije bilo nikakve znacajne revolucije, osim dolaska diktature Prevljak na vlast i postavljanja kandidata koji je iznenadjenje. Iz svega se moze zakljuciti da je Godinajak samo pijun u rukama Fikreta Prevljaka (po principu doveo sam te slusaces me). Skijaski savez bez obzira na rezultate koje _reds_ spominje je cista nula iz razloga sto drzavu boli... za skijanje i sport, a ne zato sto je Godinjak los.
Pitanje je da li je nedostatak novca u olimpijskom i skijaskom savezu doveo Godinajaka na mjesto kandidata ili je po fikrinoj pijun-mustri dosao, ali bi bilo zanimljivo da nam oficir upravlja opcinom po naredjenjima generala.
-
neki
#1749 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nemam zivaca raspravljat se oko toga, na par raskrsnica u novom gradu postoji mapa opstine, cini mi se i na Ilidzi, prosetaj pa se uvjeri...Tus, Merkur i Interex su u opstini Novi Grad.._Alcatraz_ wrote:NISI U PRAVU!neki wrote: Interex, Tus i Merkator su u opstini Novi Grad. Granica je vecim dijelom Aleja Bosne Srebrene. Stupska petlja je komplet u Ilidzi, kao i sav prostor izmedju nje, Oslobodjenja i A. B. S.
Interex, Tuš i Merkur se nalaze u ulici Stupska bb, a ona je dio Mjesne zajednice Stup 2 (100%), a to je Opcina Ilidza (1000%). Dokaz:
Interex: http://www.interex.ba/prodajna-mjesta
TUŠ: http://www.trgovine.tus.ba/Default.aspx?art=559
MERKUR: http://www.merkur.eu/index.php?id=3364
- golfiista
#1750 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nisam najsigurniji da će "Dugi" biti kandidat, ali se ta informacija povlači već duže vrijeme, a kako se u posljednjih desetak dana dotični viđa u društvu " Generala", špekulacije su se pojačale. Lično,smatram, kandidat za načelnika Ilidže će biti odlučen između Bakira i Tihića, tako da treba još sačekati.
Evo i male prognoze.
Ove " male stranke" neću ni spominjati, jer objektivno nemaju šanse za nesto više od 1-2 vijećnika, za načelnika nikako.
SDA, ako uđe u utrku sa nekim anonimusom, ( upravo tipa Dugi i sl. ) , u tom slučaju nemaju šansi i novi načelnik će biti H. Mahmutović sa svojom novom strankom , a to temeljim na činjenici da mu je malo nedostajalo da prošle godine osvoji mandat. Za razliku od prošlih izbora, ne bi imao teret SBB-a ( veliki broj članova SBB-a nije glasao za njega kao ni veliki broj drugih ljudi zbog samog SBB-a ) sa jedne, te ne bi imao ni jakog protukandidata ( koliko god bilo čudno, ali Memić jeste jak kandidat, ispred jake stranke, prof. dr. za one koji ga slabo ili nikako ne znaju i sa jakim osloncem na budžet ) sa druge strane.
Ako se kandiduje aktuelni načelnik , Mahmutović neće, jer mu je savjetnik ( pametnom dosta što je to tako ) i vrlo je izvjesno da će obnoviti mandat, ponajviše zahvaljujući Generalu i Mahmutoviću koji će zajednički usmjeriti snage da mu pomognu.
Takođe ako se za načelnika ispred SDA kandiduje General, vjerujem da bi dobio izbore ( mada su male šanse za takvo što ).
SDP na Ilidži neće nikada imati šanse, jer ako se sjetite njihove sveopće pobjede na izborima sa početka stoljeća ni tada nisu uspjeli sa svojim kandidatom na Ilidži, te posebno nakon katastrofalne politike nakon posljednjih izbora ( u istu još samo FTV vjeruje ), tako da sa te strane ne pušu jaki vjetrovi, bez obzira na kandidata. Takođe ne vidim ni neku posebnu zainteresiranost vrha SDP-a za Ilidžu i njenog načelnika, a što su pokazali i vrlo površnom kampanjom na prošlogodišnjim izborima. Posebno bi istakao i tako jadan potez kada su primili članove drugih raspadnutih partija u svoje redove, objeručke.
SBB, uz dužno poštovanje, teškoj artiljeriji koje posjeduju ( Avaz ), nemaju posebnih šansi, posebno nakon propalog braka sa Huseinom, kao i samoj jezgri članstva koja čini okosnicu glasačkog tijela te stranke. I ovdje bih podvukao da je u najmanju ruku čudno mirovanje artiljerije nakon afere sa Tibrom. Iz svega lako je zaključiti da je SBB zapravo samo katapult napravljen u svrhu ispaljivanja jednog čovjeka uzgradu presjedništva BiH.
Eto ovo je moj skroman sud o aktuelnoj političkoj situaciji na Ilidži i iz svega može se zaklkučiti da bi Mahmutović mogao ući na mala vrata koja se polako otvaraju proporcionalno potezima vladajuće partije.
Evo i male prognoze.
Ove " male stranke" neću ni spominjati, jer objektivno nemaju šanse za nesto više od 1-2 vijećnika, za načelnika nikako.
SDA, ako uđe u utrku sa nekim anonimusom, ( upravo tipa Dugi i sl. ) , u tom slučaju nemaju šansi i novi načelnik će biti H. Mahmutović sa svojom novom strankom , a to temeljim na činjenici da mu je malo nedostajalo da prošle godine osvoji mandat. Za razliku od prošlih izbora, ne bi imao teret SBB-a ( veliki broj članova SBB-a nije glasao za njega kao ni veliki broj drugih ljudi zbog samog SBB-a ) sa jedne, te ne bi imao ni jakog protukandidata ( koliko god bilo čudno, ali Memić jeste jak kandidat, ispred jake stranke, prof. dr. za one koji ga slabo ili nikako ne znaju i sa jakim osloncem na budžet ) sa druge strane.
Ako se kandiduje aktuelni načelnik , Mahmutović neće, jer mu je savjetnik ( pametnom dosta što je to tako ) i vrlo je izvjesno da će obnoviti mandat, ponajviše zahvaljujući Generalu i Mahmutoviću koji će zajednički usmjeriti snage da mu pomognu.
Takođe ako se za načelnika ispred SDA kandiduje General, vjerujem da bi dobio izbore ( mada su male šanse za takvo što ).
SDP na Ilidži neće nikada imati šanse, jer ako se sjetite njihove sveopće pobjede na izborima sa početka stoljeća ni tada nisu uspjeli sa svojim kandidatom na Ilidži, te posebno nakon katastrofalne politike nakon posljednjih izbora ( u istu još samo FTV vjeruje ), tako da sa te strane ne pušu jaki vjetrovi, bez obzira na kandidata. Takođe ne vidim ni neku posebnu zainteresiranost vrha SDP-a za Ilidžu i njenog načelnika, a što su pokazali i vrlo površnom kampanjom na prošlogodišnjim izborima. Posebno bi istakao i tako jadan potez kada su primili članove drugih raspadnutih partija u svoje redove, objeručke.
SBB, uz dužno poštovanje, teškoj artiljeriji koje posjeduju ( Avaz ), nemaju posebnih šansi, posebno nakon propalog braka sa Huseinom, kao i samoj jezgri članstva koja čini okosnicu glasačkog tijela te stranke. I ovdje bih podvukao da je u najmanju ruku čudno mirovanje artiljerije nakon afere sa Tibrom. Iz svega lako je zaključiti da je SBB zapravo samo katapult napravljen u svrhu ispaljivanja jednog čovjeka uzgradu presjedništva BiH.
Eto ovo je moj skroman sud o aktuelnoj političkoj situaciji na Ilidži i iz svega može se zaklkučiti da bi Mahmutović mogao ući na mala vrata koja se polako otvaraju proporcionalno potezima vladajuće partije.