Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Alcatraz_

#1301 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

palamuda wrote:
Priča o Tibri je naprđivanje i namišljanje ovako je onako je, tamo ljudi kupuju stanove i žive, lično imam prijatelja koji se uselio prije par dana i kaže da je zadovoljan, čovjek 12 godina bio podstanar sad se skrasio ništa mu ne strši nit mu smeta. kakve privatne kuće, pa i u Pejtonu dvorišta djele kuće i zgrade pa nikom ništa, iskreno j... mi se za Tibru i njihovu spratnost al se sa tim pretjeruje, mislim da je za nas sto puta važnija divlja gradnja po Sokolović Kolonije ispod koje su zahvati pitke vode nego tamo neka zgrada koja najviše liči na Alipašino.
Moras doci pa vidjeti na licu mjesta koliko su te zgrade blizu kuca i mnogo su vece od onih u Pejtonu, a vijecnici su izglasali gradnju koja je 100% nelegalna.
Kad krenes nekada prema gradu, prodji samo pored tih zgrada i sve ce ti biti jasno.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1302 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

ja sam cuo da je putopisac evlija celebija nekada davno zapisao da nikada nije vidio "seljackije" mjesto od lasice, a da je tako blizo nekog velikog grada :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1303 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

Tražite posao? Francuskoj treba 50 hiljada berača grožđa

četvrtak, 01 Mart 2012 11:59 Saud Karić

Image
Vinogradari iz pokrajine Beaujolais, jedne od posljednjih u Francuskoj u kojoj se grožđe bere ručno, trebaju oko 50 hiljada ljudi za branje koje počinje sredinom augusta, prenosi Reuters.

U vinograde koji se prostiru na 20.500 hektara doći će berači iz svih dijelova svijeta. “Zapošljavamo radnike iz 75 zemalja, ima puno Europljana, posebno Poljaka, ali radnici dolaze čak iz Argentine, Novog Zelanda i Australije“, izjavio je Jean-Yves Montagne, zadužen za organiziranje radne snage.

“Oni ne dolaze isključivo zbog novca, jer se posao plaća po najnižoj tarifi od 9 eura po satu. Ovdje su zbog druženja i ljubavi prema ovom poslu“, kaže Montagne.

Najveći broj berača su mladi ljudi, studenti koji za desetak dana zarade oko 700 eura. Ima puno nezaposlenih, penzionera, kao i onih koji na taj način provode godišnji odmor.

Uz Poljake, mnogo je Nijemaca, Španaca, Iraca, Nizozemaca, Čeha, pa čak i kineskih studenata.
JohnnyS.

#1304 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Admir_1984 wrote:ja sam cuo da je putopisac evlija celebija nekada davno zapisao da nikada nije vidio "seljackije" mjesto od lasice, a da je tako blizo nekog velikog grada :D
urbani mit :)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1305 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

jedna prigodna uz naslov teme

dva velika majstora!
JohnnyS.

#1306 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

PipiDugaDevetka wrote:Tražite posao? Francuskoj treba 50 hiljada berača grožđa

Image
Vinogradari iz pokrajine Beaujolais, jedne od posljednjih u Francuskoj u kojoj se grožđe bere ručno, trebaju oko 50 hiljada ljudi za branje koje počinje sredinom augusta, prenosi Reuters.

U vinograde koji se prostiru na 20.500 hektara doći će berači iz svih dijelova svijeta. “Zapošljavamo radnike iz 75 zemalja, ima puno Europljana, posebno Poljaka, ali radnici dolaze čak iz Argentine, Novog Zelanda i Australije“, izjavio je Jean-Yves Montagne, zadužen za organiziranje radne snage.

“Oni ne dolaze isključivo zbog novca, jer se posao plaća po najnižoj tarifi od 9 eura po satu. Ovdje su zbog druženja i ljubavi prema ovom poslu“, kaže Montagne.

Najveći broj berača su mladi ljudi, studenti koji za desetak dana zarade oko 700 eura. Ima puno nezaposlenih, penzionera, kao i onih koji na taj način provode godišnji odmor.

Uz Poljake, mnogo je Nijemaca, Španaca, Iraca, Nizozemaca, Čeha, pa čak i kineskih studenata.
takodje je i kod nas bio raspisan konkurs za sezonske radove u vidu ciscenja vrela bosne, skupljanja lisca itd za nekih 700tinjik maraka. Znam da su muku mucili da nadju ljude. Niko nije htio da radi taj posao. Mozda je i sad to otvoreno al ne mogu da nadjem.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1307 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

JohnnyS. wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Tražite posao? Francuskoj treba 50 hiljada berača grožđa

Image

takodje je i kod nas bio raspisan konkurs za sezonske radove u vidu ciscenja vrela bosne, skupljanja lisca itd za nekih 700tinjik maraka. Znam da su muku mucili da nadju ljude. Niko nije htio da radi taj posao. Mozda je i sad to otvoreno al ne mogu da nadjem.
Nije isto 700 KM za mjesec dana i 700€ za 10 dana. Nije isto Vrelo Bosne i Provinncija Božole u Fr.
_Reds_

#1308 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

_Alcatraz_ wrote:
_Reds_ wrote:
Nadalje, to sehidsko mezarje se zove "Kovači", kao i naselje ispod njega, nisu to nikakvi Kovačiči, naučimo bar naselja u nasoj Opcini.
Slucajna greska. Budi siguran da znam vecinu naselja na opcini, ali mi nije jasno sta si htio reci sa "Lasica (kao najtačnije naselje)"

Moja greska u pisanju, dakle Lasica je najistočnije naselje, bar mi tako nekako djeluje. Dok je Kobiljača najzapadnije.
FOČANSKI PROPISI

#1309 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Kako vam zvuči ulica Lasičke megare,a uz put da vam kažem da u Lasici izvire Večerica?.
FOČANSKI PROPISI

#1310 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

palamuda wrote:_Reds_ u zadnjih nekoliko stranica ima jedini normalnu diskusiju dostojnu teme i Ilidže i normalna pitanja :thumbup: :thumbup:

Priča o Tibri je naprđivanje i namišljanje ovako je onako je, tamo ljudi kupuju stanove i žive, lično imam prijatelja koji se uselio prije par dana i kaže da je zadovoljan, čovjek 12 godina bio podstanar sad se skrasio ništa mu ne strši nit mu smeta. kakve privatne kuće, pa i u Pejtonu dvorišta djele kuće i zgrade pa nikom ništa, iskreno j... mi se za Tibru i njihovu spratnost al se sa tim pretjeruje, mislim da je za nas sto puta važnija divlja gradnja po Sokolović Kolonije ispod koje su zahvati pitke vode nego tamo neka zgrada koja najviše liči na Alipašino.

FOČANSKI PROPISI je valjda klon onog ROGOPEKA jer mislim da nema više od jednog čovjeka koji podržava cirkus od te stranke sa prefiksom podrinjska, možeš mislit ovakvoj pameti da se desi Kečo.

Što se tiče Ilidže je li se ono gradi stambena zgrada kod Terme ili nešto grade Turci.
Samo ja i ROGOPEK,a onih 750 što su izglasali viječnika se ne pika. (U pravu si ti,svi su od nas bolji)
FOČANSKI PROPISI

#1311 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Reds_ wrote:
_Alcatraz_ wrote:
_Reds_ wrote:
Nadalje, to sehidsko mezarje se zove "Kovači", kao i naselje ispod njega, nisu to nikakvi Kovačiči, naučimo bar naselja u nasoj Opcini.
Slucajna greska. Budi siguran da znam vecinu naselja na opcini, ali mi nije jasno sta si htio reci sa "Lasica (kao najtačnije naselje)"

Moja greska u pisanju, dakle Lasica je najistočnije naselje, bar mi tako nekako djeluje. Dok je Kobiljača najzapadnije.
Ovo su sela,ako nisi znao,a ne naselja.(Kod nas u Foči takvih sela ima na stotine i plus Jeleč)
junkers

#1312 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by junkers »

FOČANSKI PROPISI wrote:Kako vam zvuči ulica Lasičke megare,a uz put da vam kažem da u Lasici izvire Večerica?.
pojma ti nemaš o geografiji i toponimima,nastavi sa politikom :run:
_Reds_

#1313 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

FOČANSKI PROPISI wrote: Ovo su sela,ako nisi znao,a ne naselja.(Kod nas u Foči takvih sela ima na stotine i plus Jeleč)
Mene ne zanima šta ti imaš u Foči, tj. Opštini Foči, posto su ta neka sela i po 40km udaljena od same Foče. Uostalom sto se ne vratite u Istočnu Bosnu i tamo se borite za svoja prava.

I samo nastavi sa tim nekim svojim neumjesnim provokacijama, pa cu i ja da ti odgovorim koju, o tome da li bi vas 50 posto ikad vidjelo Sarajevo i Ilidžu da ne bi prokletog rata.
Trebam te

#1314 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Trebam te »

_Reds_ wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote: Ovo su sela,ako nisi znao,a ne naselja.(Kod nas u Foči takvih sela ima na stotine i plus Jeleč)
Mene ne zanima šta ti imaš u Foči, tj. Opštini Foči, posto su ta neka sela i po 40km udaljena od same Foče. Uostalom sto se ne vratite u Istočnu Bosnu i tamo se borite za svoja prava.

I samo nastavi sa tim nekim svojim neumjesnim provokacijama, pa cu i ja da ti odgovorim koju, o tome da li bi vas 50 posto ikad vidjelo Sarajevo i Ilidžu da ne bi prokletog rata.

A to Ilidza i Sarajevo nekakav urbanizam i grad!!?? :mrgreen: :skoljka: Svasta, cime se ljudi zanose :dance: :run:
_Reds_

#1315 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Trebam te wrote:
_Reds_ wrote:

A to Ilidza i Sarajevo nekakav urbanizam i grad!!?? :mrgreen: :skoljka: Svasta, cime se ljudi zanose :dance: :run:
Kakav je takav je, što se ne vrate u Foču ako ima je bolja. A ti se nasao odmah prozvan. Dakle tema je Ilidza, a ne Fočanska sela.

I za mene su svi dijeli Općine jednako važni.

Image

I F.P. Ne kradi 136 glasova.
FOČANSKI PROPISI

#1316 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Image

I F.P. Ne kradi 136 glasova.[/quote]
Ipak je više od dva.(ovih 136 su nevažeći,pa nismo svi jednako pismeni)
FOČANSKI PROPISI

#1317 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Reds_ wrote:

Ja sam odrastao u Buničkom potoku i sve do '78 sam čuvao krave po hrasničkim poljima i nije me stid.Išao sam u Butmir na igranke, u Lasicu,u Hadžiće...
_Alcatraz_

#1318 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:
[quote="Trebam te"
A to Ilidza i Sarajevo nekakav urbanizam i grad!!?? :mrgreen: :skoljka: Svasta, cime se ljudi zanose :dance: :run:[/quote]

U tome i jeste problem ilidze, jer veliki je broj ljudi koji su dosli iz vuko*ebine (iz svih selendri BiH i sire) i sada kad su naselili Ilidzu, sve sto im uradis na opcini i u naselju, osim da im napravis štale, posijes njivu i sl. (tada bi te objesili o banderu) je za njih PARIZ, a za ljude koji su od prije rata zivjeli taj cirkus od urbanizma, seljacke gradnje i sl. je katastrofa. Ti ljudi na Ilidzi zive od socijalne pomoci drzave i rodbine iz vana. Da su htjeli da rade i zarade oni bi se vratili kucama i bavili se zemljoradnjom, vocarstvom i uzgajanjem stoke.

E hajd sad ti takvim ljudima objasni da je ilidza katastrofa sto se urbanizma tice i da je Pariz 1800km daleko. Kako?
palamuda

#1319 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by palamuda »

Fočanski propisi i rogopeci su tu samo da diskredituju temu i Ilidžu svojim nadri, ili bolje reži kvazi populizmom. Uglavnom se priča ove dvojce vrti oko nekih tema o kojima većina ljudi ovdje veze nema i sa podsmjehom gleda ispade ovih predstavnika neke tamno stranke koja se naziva podrnjiska. Kako ne shvatate da činite veću štetu nego korist ideji koju zastupate.

Malo o temi:
Zna li ko je li SDP još kakvih propalica i ološa iz raspadnutih stranaka ovih dana dovodio u redove.
Kakva je ono zgrada kod teramalne rivijere prema Sokolović Koloniji
Kad će se otvorit Panera.
_Alcatraz_

#1320 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

FOČANSKI PROPISI wrote: Ja sam odrastao u Buničkom potoku i sve do '78 sam čuvao krave po hrasničkim poljima i nije me stid.Išao sam u Butmir na igranke, u Lasicu,u Hadžiće...
Ti si bio sminka i smeker u svoje vrijeme, ali i vrijedan kada je potjera za zenama u pitanju jer nisi propustao igranke kao sto zene danas ne propustaju ove spansko-tursko-indijske sapunice.

Svaka cast!
FOČANSKI PROPISI

#1321 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Kakav je takav je, što se ne vrate u Foču ako ima je bolja. A ti se nasao odmah prozvan. Dakle tema je Ilidza, a ne Fočanska sela.

Miloš Crnjanski je poredio snježne vrhove Urala sa trešnjama iz svog zavičaja,a ti meni ne dozvoljavaš da poredim ilidžanska sela(Lasica) i fočanska(Jeleč).
LeonardoAC

#1322 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by LeonardoAC »

FOČANSKI PROPISI wrote:Kakav je takav je, što se ne vrate u Foču ako ima je bolja. A ti se nasao odmah prozvan. Dakle tema je Ilidza, a ne Fočanska sela.

Miloš Crnjanski je poredio snježne vrhove Urala sa trešnjama iz svog zavičaja,a ti meni ne dozvoljavaš da poredim ilidžanska sela(Lasica) i fočanska(Jeleč).
Budi fin i poštedi prisutne forumaše svojim glupostima koje valjaš iz dana u dan.
:run: :run: :run: :run:
radi li ova moderacija... :sax: :run:
_Reds_

#1323 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

palamuda wrote:Fočanski propisi i rogopeci su tu samo da diskredituju temu i Ilidžu svojim nadri, ili bolje reži kvazi populizmom. Uglavnom se priča ove dvojce vrti oko nekih tema o kojima većina ljudi ovdje veze nema i sa podsmjehom gleda ispade ovih predstavnika neke tamno stranke koja se naziva podrnjiska. Kako ne shvatate da činite veću štetu nego korist ideji koju zastupate.

Malo o temi:
Zna li ko je li SDP još kakvih propalica i ološa iz raspadnutih stranaka ovih dana dovodio u redove.
Kakva je ono zgrada kod teramalne rivijere prema Sokolović Koloniji
Kad će se otvorit Panera.
Penera otvorena. Ja bio sinoc, a i danas :-D :-D !

Ona zgrada je neki studentski dom, opet nesto u Turskim rukama. Ne znam kako dobise onakvu dobru lokaciju i tamo.

Što se tiče SDP-a, ne znam da li im je pristupio jos neko, ima ovdje ljudi koji su članovi te stranke pa bi oni trebali da znaju sta vise.
JohnnyS.

#1324 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

eh da obavjestim svekoliko pućanstvo ove grupe da je u utorak sjednica vijeća u 10 sati pa ko hoce malo više informacija za rasprave na ovim stranicama neka slusa :mrgreen: :mrgreen: :thumbup:
_Reds_

#1325 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

JohnnyS. wrote:eh da obavjestim svekoliko pućanstvo ove grupe da je u utorak sjednica vijeća u 10 sati pa ko hoce malo više informacija za rasprave na ovim stranicama neka slusa :mrgreen: :mrgreen: :thumbup:
dnevni red ?
Locked