Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
FOČANSKI PROPISI

#1251 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

_Alcatraz_ wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote: General Fikret Prevljak je završio dva fakulteta.
Kada? U ratu ili poslije rata? Po starom sistemu ili po Bolonji? Gdje? Molim te reci mi koji su to fakulteti?

Memic jeste legalizovao, ali to sigurno nije cin dobre volje niti njegove zelje za kriminalnim radnjama, vec je tu upetljano mnogo vise ljudi i iz SDA i iz SDP-a i iz... a iskoristio svoje vrline i suplju pricu da to progura prije izbora. On fikreta nije mogao ni pistoljem da natjera na nesto sto ovaj ne bi zelio da uradi, a danas se vadi kako nije vidio ili procitao sta pise na papiru koji je dobio prije glasanja, a sva ta mutljaza je dogovorena na Opcinskom odboru SDA i postupalo se prema dogovoru tako da... SVI SU KRIVI!
Zna li neko ko je tačno glasao,a ne da nagađamo.
_Alcatraz_

#1252 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

FOČANSKI PROPISI wrote: Upravo je završio ta dva fakulteta(Zenica), čujem da sprema i magistrat
FOČANSKI PROPISI wrote:Zna li neko ko je tačno glasao,a ne da nagađamo.
Vidis da sve znam. :-) I generalsku titulu je dobio u ratu, najbogatiji je general u BiH, jedan od rijetkih koje cetnici ne gone niti optuzuju za zlocine (samo njima poznate), a osvojio je... i "deblokirao" Sarajevo iako je imao otvoren koridor za snabdijevanje...

Sto se tice glasanja svi iz SDA i SDP su glasali ZA promjenu, samo sto se sada pokusavaju izvaditi na pricu kako nisu znali za sta glasaju i da se narod toliko buni, kao da se prave podzemne zgrade, a ne zgrade (neboder = sve vise od 10 spratova) zbog kojih su gradjani Hrasnice uskraceni za pogled prema Alipasinom polju :dance:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1253 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

sta je ba fikro deblokirao sarajevo? :roll: hrasnicu koliko je meni poznato cetnici nikada nisu ni napali :roll: ne znam jel njegova odgovornost za propali napad na famos aprila 92-u kada je preko 30 momaka izginulo, isto ne znam jel neka njegova jedinica osvojila, pa izgubila golo brdo :roll:
_Alcatraz_

#1254 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Admir_1984 wrote:sta je ba fikro deblokirao sarajevo? :roll: ... :roll:
Slabo citas jer postoje navodnici (")ispred i iza rijeci (") DEBLOKIRAO ("deblokirao"). Sigurno si u Zenicu isao na fakultet pa kao i vijecnici na Ilidzi neces da citas. :run:
_Reds_

#1255 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Admir_1984 wrote:sta je ba fikro deblokirao sarajevo? :roll: hrasnicu koliko je meni poznato cetnici nikada nisu ni napali :roll: ne znam jel njegova odgovornost za propali napad na famos aprila 92-u kada je preko 30 momaka izginulo, isto ne znam jel neka njegova jedinica osvojila, pa izgubila golo brdo :roll:
FIkro nije imao neku jednicu, nego je komandovao jednom 4. motorizovanom, kasnije 104.

Jedina dejstva u zoni odgovornosti 4. motorizovane su bila ta zavala od napada na Famos, pokusaj napada na Hotele u proljece 92, i Golo brdo '93.

I general je valjda postao poslije rata, pošto je u ratu bio komadant brigade. KOliko i njega i Memica postuje narod ovdje, je dokaz da Memic nije mogao proci u Skupstinu Kantona, kao kandidat SDA, a Fikro u Federalni Parlament, ali zato vladaju Ilidzom.
sistematski pregled

#1256 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by sistematski pregled »

Samo u vezi ratnih događanja:
Ne pričajte o stvarima o kojima očigledno pojma nemate. Napad na Famos nije bio u aprilu.
"Jedina dejstva u zoni odgovornosti 4. motorizovane su bila ta zavala od napada na Famos, pokusaj napada na Hotele u proljece 92, i Golo brdo '93". Ovo je vrhunac bezobrazluka, neka te bude sram zbog svih poginulih boraca.

Nastavite sa politikom, to vam očigledno bolje ide.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1257 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

izvinjacam se mislio sam august, a napisao april :roll: inace taj dan srbi iz vojkovica slave kao dan te njihove opstine :(
_Alcatraz_

#1258 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

sistematski pregled wrote:...Ovo je vrhunac bezobrazluka, neka te bude sram zbog svih poginulih boraca.
Ne treba njega da bude sram zato sto je pogrijesio datum, nego one koji se kite perjem kojeg nisu zasluzili, a sada na osnovu zasluga "trebaju" pobijediti na izborima i uciniti nam svima ziovot boljim na osnovu strucne spremnosti i uspjesnosti u poslu koji "rade".
Borci su izginuli i zbog lose isplanirane akcije "strucnih" ljudi, koji nikada nisu niti ce priznati da su u zivotu skrivili nesto, pa tako i za glasanje kao vijecnici. Dan danas... ginemo u miru od gradskih revolverasa i bombasa, a sve zahvaljujuci "fakultetski" obrazovanim kadrovima kojima je mrsko citati, misliti, pisati itd.

Sta po tebi SDA moze korisno uraditi u narednom periodu za kompletnu ilidzu, a ne samo dijelove i sta mogu uraditi da postanemo primjer drugim opcinama? Imali su od rata do danas svu vlast i treba im dati jos jednu jer su sada prosvjetljeni dolaskom generala?
Ja cu glasati ZA jedino ukoliko cemo uci u rat protiv Istocne Ilidze. :lol:
Last edited by _Alcatraz_ on 17/04/2012 00:02, edited 1 time in total.
_Alcatraz_

#1259 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

U pucnjavi u Sokolović - Koloniji jedna osoba ranjena

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120416199

Image
sistematski pregled

#1260 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

_Alcatraz_ wrote:
sistematski pregled wrote:...Ovo je vrhunac bezobrazluka, neka te bude sram zbog svih poginulih boraca.
Ne treba njega da bude sram zato sto je pogrijesio datum, nego one koji se kite perjem kojeg su "zasluzili" isto kao sto "trebaju" pobijediti na izborima i uciniti nam svima ziovot boljim na osnovu strucne spremnosti i uspjesnosti u poslu koji "rade".
Borci su izginuli i zbog lose isplanirane akcije "strucnih" ljudi, koji nikada nisu niti ce priznati da su u zivotu skrivili nesto, pa tako i za glasanje kao vijecnici. Dan danas... ginemo u miru od gradskih revolverasa i bombasa, a sve zahvaljujuci "fakultetski" obrazovanim kadrovima kojima je mrsko citati, misliti, pisati itd.

Sta po tebi SDA moze korisno uraditi u narednom periodu za kompletnu ilidzu, a ne samo dijelove i sta mogu uraditi da postanemo primjer drugim opcinama? Imali su od rata do danas svu vlast i treba im dati jos jednu jer su sada prosvjetljeni dolaskom generala?
"Jedina dejstva u zoni odgovornosti 4. motorizovane su bila ta zavala od napada na Famos, pokusaj napada na Hotele u proljece 92, i Golo brdo '93". Ovo je vrhunac bezobrazluka, neka te bude sram zbog svih poginulih boraca.
Prvo, dobro pročitaj post pa onda komentariši.
Drugo, b.oli me k.urac za SDA, kao i za SBiH, SDP, BPS, SBB, SDU, napredne, nazdne i kakve već postoje. Nadam se da nisam nikoga zaboravio. Ja više na izbore ne izlazim, a ti glasaj za koga hoćeš. OK?
_Reds_

#1261 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

sistematski pregled wrote:
_Alcatraz_ wrote:
Ne treba njega da bude sram zato sto je pogrijesio datum, nego one koji se kite perjem kojeg su "zasluzili" isto kao sto "trebaju" pobijediti na izborima i uciniti nam svima ziovot boljim na osnovu strucne spremnosti i uspjesnosti u poslu koji "rade".

Drugo, b.oli me k.urac za SDA, kao i za SBiH, SDP, BPS, SBB, SDU, napredne, nazdne i kakve već postoje. Nadam se da nisam nikoga zaboravio. Ja više na izbore ne izlazim, a ti glasaj za koga hoćeš. OK?
Ja nisma nista slagao, nije bilo vojnih akcija, u zoni odgovornosti. AKo jeste ti mi nabroj druge akcije koje su postojale. A da su ljudi ginuli jesi, od snajpera dosta. Linije su mirovale, manje vise, sem sto su odma po pocetku rata pomjerene iza Igmanske ceste, tamo preko Vecerice.
sistematski pregled

#1262 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

14 maj 1992, drugi napad na Ilidžu na žalost neuspješan,"operacija JUG 92" 1992 zona Kotorac na žalost neuspješna, pokušaji u rejonu brda vidovac (jasen, šerifići, taj dio) 1992,... ovo ti je samo 1992 godina, mada ti očigledno bolje znaš. Ne da mi se više, milion puta sam sebi rekao da neću o ratu više i bolje mi je da se držim tog.
_Alcatraz_

#1263 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

sistematski pregled wrote: "Jedina dejstva u zoni odgovornosti 4. motorizovane su bila ta zavala od napada na Famos, pokusaj napada na Hotele u proljece 92, i Golo brdo '93". Ovo je vrhunac bezobrazluka, neka te bude sram zbog svih poginulih boraca.
Ja sam upisao fakultet u Zenici pa mi nije jasno sta nisam dobro procitao?!
Rekao si za post od _Reds_
sistematski pregled wrote: Ovo je vrhunac bezobrazluka, neka te bude sram zbog svih poginulih boraca.

a ja sam ti samo odgovorio da ne treba da ga bude sram jer borce nije vrijedjao...
Upisi fakultet u Zenici ili Travniku pa mozda i skontas sta sam ja htio reci u prethodnim postovima. Zatim izadji na ulicu i malo zapucaj pa cemo ti _Reds_ i ja dati neki vojni cin, ali ti necemo biti podcinjeni.
_Reds_

#1264 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

sistematski pregled wrote:14 maj 1992, drugi napad na Ilidžu na žalost neuspješan,"operacija JUG 92" 1992 zona Kotorac na žalost neuspješna, pokušaji u rejonu brda vidovac (jasen, šerifići, taj dio) 1992,... ovo ti je samo 1992 godina, mada ti očigledno bolje znaš. Ne da mi se više, milion puta sam sebi rekao da neću o ratu više i bolje mi je da se držim tog.
Dakle, sve vrhnunski vojni podvizi, zali Boze momaka koji izginuse u njiima. Napad na Kotoroac (Kulu) kao i napad na Famos su bile zavale.

Jedino dvije uspjesne su bile napad na Golo brdo, koje je nesto kasnije palo (cini mi se da za pad nije kriva 4.), i napad na Straista, ne znam koliko je ovdje ucestovala 4., ali nija ona sama, koja se kasnije pala, pa opet nekad pred kraj vracena.

A de nam malo sad o punktovima, svercom kafe, i cigara, da i to znamo. ( Reon Crvenih stijena, mislim da se tako zove, i Osmica).

I nisam ja ratovao, jer sam bio dijete, ali sam rat tu proveo (osim par mjeseci ljeta '93), i znalo se dobro, sta ko, gdje i kada. I nemoj mi molim te o nepostivanju sehida, i palih boraca, ja dobro znam, sta je mojoj porodici ovaj rat odnio. Neke stvari treba da se kazu, i da se zna. Bio je rat i ginulo se, ali nekome je rat bio itekao dobar brat.

P.S. Ako meni zelis prodati pricu da je Fikro bio "herojski" komadant, izvini na pogresnoj si adresi.
Last edited by _Reds_ on 17/04/2012 00:39, edited 2 times in total.
sistematski pregled

#1265 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Intelektualc, Admir je pogriješio datum a ne Reds. Na admira se nije odnosila rečenica koju citiraš već na Reds-a, kontaš li sada?
A za pucanje, hmm. Neka hvala, iskreno se nadam da nikada više neću uzeti oružje u ruke. Možda da ti zapucaš ako SBB dobije na izborima, ono da proslaviš a?
sistematski pregled

#1266 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Reds, nisi me skontao. Nisam branio "generale", nisam govorio da su akcije bile uspješne. Ali ti si iznio jednu neistinu i na to sam reagovao, ovim postom si pobio sam sebe, vidiš. Kakvi su bili komandanti ja dobro znam, meni su komandovali.
_Alcatraz_

#1267 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

sistematski pregled wrote:Intelektualc, Admir je pogriješio datum a ne Reds. Na admira se nije odnosila rečenica koju citiraš već na Reds-a, kontaš li sada?
A za pucanje, hmm. Neka hvala, iskreno se nadam da nikada više neću uzeti oružje u ruke. Možda da ti zapucaš ako SBB dobije na izborima, ono da proslaviš a?
Ili ja studiram u Kiseljaku ili si ti citirao post od _reds_

Postao/la _Reds_ dana 16/04/2012 23:32
_Reds_ wrote:Jedina dejstva u zoni odgovornosti 4. motorizovane su bila ta zavala od napada na Famos, pokusaj napada na Hotele u proljece 92, i Golo brdo '93.
a ja ne mogu znati sta si ti mislio i na koga se nesto odnosi sto nisi naglasio jer ipak ja nisam zavrsio 2 fakulteta u Zenici.

Sto se tice tog pucanja ako SBB pobijedi mozes zaboraviti jer ja ne navijam ni za njih nego za bilo koga ko ce ponuditi i URADITI nesto korisno na ilidzi, ali sam siguran da stranka koja je do sada vladala ilidzom NECE NISTA URADITI U NAREDNOM PERIODU jer do sada su imali iole "strucan" kadar, a sada nemaju kadar ni za Mjesnih zajednica.
JohnnyS.

#1268 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Alcatraz_ wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote: Upravo je završio ta dva fakulteta(Zenica), čujem da sprema i magistrat
FOČANSKI PROPISI wrote:Zna li neko ko je tačno glasao,a ne da nagađamo.
Vidis da sve znam. :-) I generalsku titulu je dobio u ratu, najbogatiji je general u BiH, jedan od rijetkih koje cetnici ne gone niti optuzuju za zlocine (samo njima poznate), a osvojio je... i "deblokirao" Sarajevo iako je imao otvoren koridor za snabdijevanje...

Sto se tice glasanja svi iz SDA i SDP su glasali ZA
Drug. Hajde kad si se vec raspisao da te onda zamolim da malo usporis sa pisanjem svega i svacega samo da bi se napisalo. vec sam ti rekao da se vidi da nikad nisi pratio sjednice vijeca. jer da si ikad pratio vidio bi da SDA i SBIH vec 12 godina glasaju blokovski. pa je tako bilo i za ovu odluku. tako da ne znam sto SBIH amnestiras iz ovog sranja sto su napravili. zato sto se tebi svidja tako? dobro i to je ok. al naglasi onda to nemoj da ostali misle da ozbiljno pises.
_Alcatraz_

#1269 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

JohnnyS. wrote: Drug. Hajde kad si se vec raspisao da te onda zamolim da malo usporis sa pisanjem svega i svacega samo da bi se napisalo. vec sam ti rekao da se vidi da nikad nisi pratio sjednice vijeca. jer da si ikad pratio vidio bi da SDA i SBIH vec 12 godina glasaju blokovski. pa je tako bilo i za ovu odluku. tako da ne znam sto SBIH amnestiras iz ovog sranja sto su napravili. zato sto se tebi svidja tako? dobro i to je ok. al naglasi onda to nemoj da ostali misle da ozbiljno pises.
Priznajem da sam njih zaboravio spomenuti i pogrijesio sam, a krivci su. Lijepo sam i naglasio da su KRIVI SVI KOJI SU GLASALI ZA, a to se i na njih odnosi. Nego su sada u modi ovi NAROD ZNA da je ovo DRZAVA ZA COVJEKA

Nemoj misliti da branim neku stranku jer to mi nije cilj. Neka dodje SNSD, ali ako ce nesto uraditi to je sjajno.
Ovi izbori sto slijede nisu izbori na kojima cemo glasati za nekoga ko ce braniti nase interese, pa bili mi Sejdic ili Finci ili neko iz reda ostalih naroda, nego cemo glasati za ljude koji zele dobro Ilidzi i SVIM njenim opcinama i sto se tice gradnje i svega ostalog i koji ce nama nastojati omoguciti normalniji, kulturniji itd. zivot. S obzirom na kapacitete (u svakom smislu) ilidza moze i treba da bude primjer svim opcinama u BiH (i sire) kako se radi, gradi...
Dosta je kriminala i obecanja i pravljenja pred izbore sehidskih spomenika, puteva i svega ostalog samo da se zamazu oci narodu. :bih:
P.S. Prije su bar u predizbornim kampanjama dijelili cokolade, bombone, olovke i kalendare, a sada ni to ne daju.
I naravno Dzej

#1270 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

Otkad u Zenici imaju imaju ta 2 fakulteta
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1271 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by bordo gandalf »

Fuck this I give up, this topic is no longer subscribed by me...
Sa Igmana pogledat' je lijepo! Sta??? politika je glavna tema
JohnnyS.

#1272 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Alcatraz_ wrote:
JohnnyS. wrote: Drug. Hajde kad si se vec raspisao da te onda zamolim da malo usporis sa pisanjem svega i svacega samo da bi se napisalo. vec sam ti rekao da se vidi da nikad nisi pratio sjednice vijeca. jer da si ikad pratio vidio bi da SDA i SBIH vec 12 godina glasaju blokovski. pa je tako bilo i za ovu odluku. tako da ne znam sto SBIH amnestiras iz ovog sranja sto su napravili. zato sto se tebi svidja tako? dobro i to je ok. al naglasi onda to nemoj da ostali misle da ozbiljno pises.
Priznajem da sam njih zaboravio spomenuti i pogrijesio sam, a krivci su. Lijepo sam i naglasio da su KRIVI SVI KOJI SU GLASALI ZA, a to se i na njih odnosi. Nego su sada u modi ovi NAROD ZNA da je ovo DRZAVA ZA COVJEKA

Nemoj misliti da branim neku stranku jer to mi nije cilj. Neka dodje SNSD, ali ako ce nesto uraditi to je sjajno.
Ovi izbori sto slijede nisu izbori na kojima cemo glasati za nekoga ko ce braniti nase interese, pa bili mi Sejdic ili Finci ili neko iz reda ostalih naroda, nego cemo glasati za ljude koji zele dobro Ilidzi i SVIM njenim opcinama i sto se tice gradnje i svega ostalog i koji ce nama nastojati omoguciti normalniji, kulturniji itd. zivot. S obzirom na kapacitete (u svakom smislu) ilidza moze i treba da bude primjer svim opcinama u BiH (i sire) kako se radi, gradi...
Dosta je kriminala i obecanja i pravljenja pred izbore sehidskih spomenika, puteva i svega ostalog samo da se zamazu oci narodu. :bih:
P.S. Prije su bar u predizbornim kampanjama dijelili cokolade, bombone, olovke i kalendare, a sada ni to ne daju.
ovu odluku su izglasale sda i sbih sa svojih 16 glasova. I niko drugi. Jer je to njihov posao. Posao u koji se ugradilo par njih iz sda kao i par onih miseva opstinarskih kao sto je ona gospodja sto radi u urbanizmu (da ne imenujem) i njoj slicni.
Zato molim te uspori sa pisanjem o konkretnom problemu a svoje opste nezadovoljstvo situacijom slobodno izrazavaj. Zbog ljepse i preciznije komunikacije na forumu. Pozdrav.
_Reds_

#1273 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

rashtiman wrote:Fuck this I give up, this topic is no longer subscribed by me...
Sa Igmana pogledat' je lijepo! Sta??? politika je glavna tema
A sta treba biti !

Daj ti neke ideje, kako unaprijediti ovo sto imamo, kako sprijeciti opce ruglo.

Ne moramo se mi baviti tom politkom, evo ja nisam clank niti jedne stranke, i prilicno sam oprecan prema svim partijama, ali ta politika se bavi nama.

Ta politika je dovela Ilidzu na niske grane, a nekad je bila na visokim.

Evo ja sam pitao ima li kakve sanse da Ilidza trazi nadoknadu za vodu, i zemljiste, da da joj se po racunu daje 1KM, to bi bile fine pare, koje bi se ulozile recimo namjenski, i sportske, kulturne i obrazovne projekte.

Hocete o turizmu, kako cemo o turizmu, kad turista koji dodje na Ilidzu, ne zna kako doci do ratnog tunela.

Hocete o informatizaciji, kad ja znam da su se par momaka sami ponudili da naprave turisticko-informativnu stranicu ILidze, stim da im ovi daju materijal, i da placaju hosting i domenu, naravno, oviz iz Opcine, i ne znaju sta je to, i samo su ih hadno pogledli, ono o čemu ovi.

Hocete o centru Ilidže, ili ti ga jednom velikom ruglu.

Hocete o Stupu, i gradnji.

Hocemo o poplavama.

Hocemo o Termama, gdje su Slovenci obecali bili i Hotele i svasta, i kamaru radnika da ce zaposliti, samo da zemljiste dobiju.

Hocemo o termalnim busotninama.

I mogo bi do jutra ovako, a sve ovo gore navede je pod direktnom kapom POLITIKE,

ODNOSNO lose POLITIKE.

p.s. ja ne znam da li ti zivis na Ilidzi, ili dodjes ponekad, ali i ja da dodjem par mjesci godisnje i meni bi bilo svjedno, ali ja tu zivim manje vise 360 dana u godini, i politika kreirda zivot oko mene.

Uskoro ce ova tema biti "Sa Igmana je bilo lijepo pogledat" !

@jhonny

9 + 5 =14, dakle nedostaju jos dva glasa.
JohnnyS.

#1274 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Reds_ wrote:
sistematski pregled wrote:14 maj 1992, drugi napad na Ilidžu na žalost neuspješan,"operacija JUG 92" 1992 zona Kotorac na žalost neuspješna, pokušaji u rejonu brda vidovac (jasen, šerifići, taj dio) 1992,... ovo ti je samo 1992 godina, mada ti očigledno bolje znaš. Ne da mi se više, milion puta sam sebi rekao da neću o ratu više i bolje mi je da se držim tog.
Dakle, sve vrhnunski vojni podvizi, zali Boze momaka koji izginuse u njiima. Napad na Kotoroac (Kulu) kao i napad na Famos su bile zavale.

Jedino dvije uspjesne su bile napad na Golo brdo, koje je nesto kasnije palo (cini mi se da za pad nije kriva 4.), i napad na Straista, ne znam koliko je ovdje ucestovala 4., ali nija ona sama, koja se kasnije pala, pa opet nekad pred kraj vracena.

A de nam malo sad o punktovima, svercom kafe, i cigara, da i to znamo. ( Reon Crvenih stijena, mislim da se tako zove, i Osmica).

I nisam ja ratovao, jer sam bio dijete, ali sam rat tu proveo (osim par mjeseci ljeta '93), i znalo se dobro, sta ko, gdje i kada. I nemoj mi molim te o nepostivanju sehida, i palih boraca, ja dobro znam, sta je mojoj porodici ovaj rat odnio. Neke stvari treba da se kazu, i da se zna. Bio je rat i ginulo se, ali nekome je rat bio itekao dobar brat.

P.S. Ako meni zelis prodati pricu da je Fikro bio "herojski" komadant, izvini na pogresnoj si adresi.
ovo mi je bas teska tema. Kako vrijeme odmice sve manje zelim da se sjecam tih bitaka i prljavstine. Pogotovo kad me pocnu ovi novi i moderni PRAVOVJERNI uvjeravati kako smo JEDINO MI bili cisti a ja se nagledao i mrtvih i ranjenih bez razloga, sverca, kurvaluka, zastoja na tunelu da privatni lijekovi udju u grad ma svega. Samo mi se zeludac okrece bez razloga. Tako da ove postove bas ne mogu citati.
JohnnyS.

#1275 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Pa 14 ih je dovoljno za izglasavanje. 27 ih je ukupno. Zato niko nije uspio oboriti ni jednu njihovu odluku.
Locked