Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Dešavanja na području Opštine/Općine Ilidža.
Eto, nedavno je načelnik Amer Ćenanović iznenada preselio na Ahiret. Rahmet mu duši! Dobar je bio, ali ima tema o rahmetli Ameru Ć.
Jesu li još aktivni omladinci u ''Spajalici''?
Čime ste zadovoljni, a šta je za kritiku na našoj opštini?
Oduvijek su Ilidžanci bili nekako ''na svoju ruku'', posebni, izdvojeni kao da nisu dio Grada i sada stvarno nismo dio Grada.
Al' u Kantonu, jesmo.
Masa firmi je locirana na Ilidži. Industrijski dio grada. Ujedno i turistički dio Grada, sa svojim atrakcijama.
Ovo je malo protivrječno, ali tako je.
Čime ste zadovoljni, a šta je za kritiku na našoj opštini?
Oduvijek su Ilidžanci bili nekako ''na svoju ruku'', posebni, izdvojeni kao da nisu dio Grada i sada stvarno nismo dio Grada.
Al' u Kantonu, jesmo.
Masa firmi je locirana na Ilidži. Industrijski dio grada. Ujedno i turistički dio Grada, sa svojim atrakcijama.
Ovo je malo protivrječno, ali tako je.
Last edited by PipiDugaDevetka on 26/06/2011 18:59, edited 13 times in total.
-
palamuda
#2 Re: Ilidža
Dolaskom studenata iz Turske S. Kolonija je pogotovo živnula i postala ok naselje, masa ljudi izdaje dotad poluprazne kuće za dobre pare, a i bolje što je na onom lokalitetu univerzitet nego neki stambeni kompleks.
Ilidža nema dalje, ja sam subjektivan, na Ilidži sam se rodio odrastao i volim je, na Ilidži još uvije možeš popit kahvu za marku.
Ilidža nema dalje, ja sam subjektivan, na Ilidži sam se rodio odrastao i volim je, na Ilidži još uvije možeš popit kahvu za marku.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#3 Re: Ilidža
vezano za ove Turke ljudi u Koloniji izdaju svoje kuce (krevet 300KM), a odu u podstanare
Tamo negdje izmedju prve i druge stanice kada ides iz Hrasnice odjednom se masa kuca podigla
Mene nervira ta nelegalna gradnja i skrnavljenje vodozastitne zone
Tamo negdje izmedju prve i druge stanice kada ides iz Hrasnice odjednom se masa kuca podigla
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: Ilidža
Imao sam priliku da pomognem jednoj studentici iz Turske na šalteru Općine Ilidža. Trebalo joj je da ovjeri fotokopiju nekih dokumenata, pasoša, između ostalog, da bi regulisala produženje boravka u policiji ili gdje već produžavaju pasoše. Teta Šalteruša Sadžida (Uobičajeno ime za ove tete) je nikako nije mogla razumjeti za šta joj treba ovjera fotokopija, pa sam ja ''uskočio'' sa svojim engleskim turističkog vodiča.Admir_1984 wrote:vezano za ove Turke ljudi u Koloniji izdaju svoje kuce (krevet 300KM), a odu u podstanare![]()
![]()
Tamo negdje izmedju prve i druge stanice kada ides iz Hrasnice odjednom se masa kuca podiglaMene nervira ta nelegalna gradnja i skrnavljenje vodozastitne zone
Eto, ništa posebno, samo hoću da kažem da ni Turci nisu bezzeni Turci, nego obrazovani,...A naši što im naplaćuju 300KM po krevetu,...
- madner
#5 Re: Ilidža
Pa zna se zasto ovdje studiraju. Nema labavo u Turskoj.
- poznanik
#6 Re: Ilidža
Najviše turskih studenata ima zbog nedovoljnih kapaciteta na pojedinim turskim univerzitetima.madner wrote:Pa zna se zasto ovdje studiraju. Nema labavo u Turskoj.
- amiria
#7 Re: Ilidža
madner wrote:Pa zna se zasto ovdje studiraju. Nema labavo u Turskoj.
De ti nama pojasni zasto to oni studiraju ovdje.
- antidroid
#8 Re: Ilidža
nije istina
nego tamo ne mogu pokriveni studirati
to je 100%
nego tamo ne mogu pokriveni studirati
to je 100%
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#9 Re: Ilidža
jeste to je...primjetićete da ovdje studiraju samo žene
- madner
#10 Re: Ilidža
Istocna Turska, ali haj. Treba iskoristiti komperativne prednosti drzave.
-
jurgen
#11 Re: Ilidža
Dobro pitanje, zašto oni studiraju ovde. Možda zato što se tamo ne smiju pokrivati ženskinje haa. Ja sam čuo slučaj kod jednog čovjeka što im je izdao stan za neke otprilike takve pare (300 KM), namješteno, pa su mu uhelaćili kuću ko da su paščadija kakva bila u kući. Naravno oni se samo ispalili pa ti vidi. Neko čak spominje da nisu ovde i kurdi pa haj mu ga znaj. Ja sam odrastao na Dobrinji, ali sada živim i radim na Ilidžu i mnogo fina rahatluka ovde:)
- amiria
#12 Re: Ilidža
JoseMujica wrote:jeste to je...primjetićete da ovdje studiraju samo žene
Nije istina da studiraju samo zene, ima jako puno i muskaraca.
- JoseMujica
#14 Re: Ilidža
misliš AKP zapadna Turskamadner wrote:Istocna Turska, ali haj. Treba iskoristiti komperativne prednosti drzave.
- Hajvan
#15 Re: Ilidža
////////amiria wrote:JoseMujica wrote:jeste to je...primjetićete da ovdje studiraju samo žene
Nije istina da studiraju samo zene, ima jako puno i muskaraca.
- madner
#16 Re: Ilidža
Ne, ovi studenti su mahom iz istocnog dijela Turske.JoseMujica wrote:misliš AKP zapadna Turskamadner wrote:Istocna Turska, ali haj. Treba iskoristiti komperativne prednosti drzave.
- Hajvan
#17 Re: Ilidža
Ma nevjerovatno!
////////!?
////////!?
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#18 Re: Ilidža
Odrastao sam na ilidzi tacnije u Pejtonu, mirno mjesto ugodno za zivjeti, ali kad odes na kafu druga prica, svakakvog seljakluka, najvise me nerviraju baste pojedinih kafica svake sezone sve vise i vise uzimaju prostora, posebno onaj padrino sad i fly uzeo dio ispred sluzbenog ulaza u KSC
Moze se izaci u par kafica gdje je normalna raja Sky, Levante, Yu cafe, avenue, pub, sobranie, tropicana je u zadnje vrijeme pocela pustati seku pa se njeni fanovi poceli okupljati...
I da neko je gore napisao da se na ilidzi kafa moze popiti za marku
ne moze vise 
I da neko je gore napisao da se na ilidzi kafa moze popiti za marku
- Hajvan
#19 Re: Ilidža
I ja zivIm na IlidzU.jurgen wrote:Dobro pitanje, zašto oni studiraju ovde. Možda zato što se tamo ne smiju pokrivati ženskinje haa. Ja sam čuo slučaj kod jednog čovjeka što im je izdao stan za neke otprilike takve pare (300 KM), namješteno, pa su mu uhelaćili kuću ko da su paščadija kakva bila u kući. Naravno oni se samo ispalili pa ti vidi. Neko čak spominje da nisu ovde i kurdi pa haj mu ga znaj. Ja sam odrastao na Dobrinji, ali sada živim i radim na Ilidžu i mnogo fina rahatluka ovde:)
- JoseMujica
#20 Re: Ilidža
js sam mislio da mi postadosmo obrazovna zapadna Turska
sve su to djeca, mahom novoobogaćenih bizmismena izraslih uz politički uspon AKP-a.
mi smo demokratska zemlja pa kad žene nemogu pokrivene studirati u Turskoj neka ih kod nas. Samo nek se pare vrte
sve su to djeca, mahom novoobogaćenih bizmismena izraslih uz politički uspon AKP-a.
mi smo demokratska zemlja pa kad žene nemogu pokrivene studirati u Turskoj neka ih kod nas. Samo nek se pare vrte
Last edited by JoseMujica on 20/04/2011 15:23, edited 1 time in total.
- Hajvan
#21 Re: Ilidža
Moze!rashtiman wrote:
I da neko je gore napisao da se na ilidzi kafa moze popiti za markune moze vise
U Hollywood-u
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#22 Re: Ilidža
Eh vidis to sam zaboravioHajvan wrote:Moze!rashtiman wrote:
I da neko je gore napisao da se na ilidzi kafa moze popiti za markune moze vise
U Hollywood-u
- madner
#23 Re: Ilidža
Ha ja, neamo vize, nismo previse skupi, treba to iskoristiti.JoseMujica wrote:js sam mislio da mi postadosmo obrazovna zapadna Turska
AKP jeste stranka istocne Turske, samo sto su mnogi dosljaci sljegli u zapadni dio
- JoseMujica
#24 Re: Ilidža
rashtiman neće vjeruj mi...na mom džepu i votki od 1KM je izgrađen onaj hotel
...nekoć bila kafanica..."pristupačna" šo bi se reklo
- madner
#25 Re: Ilidža
Ja konto izgradjen na osnovu pranja love