ILIDŽA,kako dalje?

Ne volem

#51 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by Ne volem »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Aqua_S wrote:hajmo u Željkovu stranku, da mu mi oformimo općinski odbor Ilidža:D
Šta će vam stranka pored BNS-a? (dođite da napravimo ozbiljnu priču)
ozbiljnu šuplju priču
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#52 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Klikeraš

#53 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by Klikeraš »

Rondalf wrote:Ovaj je Senahid memić platio 3 dana da uznemirava građane i one koji nisu glasaali za njega da im čestita baram i bajramske praznike od opštinskih para sa ozvučenjima i maltretira stanovništvo muzika seljačkaa, priča seljačkka, isto kao da sam u šabcu kad je prošao taj automobil ostraščeni kroz moju mahalu, i još kaže kad su neki išli tražiti i pitati nešto vi iz butmira me ne zanimate niste glasali za mene kao sve zna koje su ulice glasale za njega i sad se sveti to je 0 čovjek i sama njegova stranka.
hahahahah
a uređenje svih MZ mu (memiću) "Farz" :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
"Kad te mami i medom te hrani, a kad te namami i hljeb ti zabrani"
A narod naivan ko crvenkapica .....opet kažem iskali su ... evo nam ga :D
Aqua_S

#54 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by Aqua_S »

ko nam čisti ulice ove zime...ko je najviše dao da prođe?
Klikeraš

#55 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by Klikeraš »

Superhik_ wrote:
Rondalf wrote:Dobio je blizu 9 hiljada glasova ili ti 7 % od ukunog stanovništva na Opštini Ilidža što će reći da mi je načelnik nametnut znači nama 7 % stanovništva postavi načelnika ostalih 93 ga ne prihvata ali je on naĆelnik, i žena u njega u opštini sekretar odmah do njega, jadna nam majka.
samo se pitam gdje će sina uhljebiti kad izađe iz zatvora, ako već nije.
On će imati funkciju u općini "načelnikov/sekretarov sin" :lol: :lol: :lol: :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#56 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by JoseMujica »

Rondalf wrote:Ovaj je Senahid memić platio 3 dana da uznemirava građane i one koji nisu glasaali za njega da im čestita baram i bajramske praznike od opštinskih para sa ozvučenjima i maltretira stanovništvo muzika seljačkaa, priča seljačkka, isto kao da sam u šabcu kad je prošao taj automobil ostraščeni kroz moju mahalu, i još kaže kad su neki išli tražiti i pitati nešto vi iz butmira me ne zanimate niste glasali za mene kao sve zna koje su ulice glasale za njega i sad se sveti to je 0 čovjek i sama njegova stranka.
pa zna tačno kako je koje biračko mjesto glasalo, odnosno ulice jer se obično svakom biračkom dodijeli jedna ili više ulica...odeš na izbori.ba i vidiš tačne podatke o glasanju na svakom biračkom mjestu i vara se ko misli da Senaid to neće skenirati i handriti svaki dio Ilidže koji je bio protiv njega
Dobio je blizu 9 hiljada glasova ili ti 7 % od ukunog stanovništva na Opštini Ilidža što će reći da mi je načelnik nametnut znači nama 7 % stanovništva postavi načelnika ostalih 93 ga ne prihvata ali je on naĆelnik, i žena u njega u opštini sekretar odmah do njega, jadna nam majka.
Rondalf po ovim brojevima se vidi sav besmisao one inicijative šaranja listića i ne izlaska na izbore :( naredne 4 godine skoro 100.000 stanovnika Općine Ilidža će handriti lik izabran sa 9.000 glasova :-) a sve po zakonu :D
Ne volem

#57 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by Ne volem »

Rondalf wrote:jeste vidjeli da se renovira ona robna kuća na Ilidži to je njegov sin uzeo pod koncesiju na 20 godina i kad je renovira izdata je DM marketima već unaprijed i pare kaparisane.
Gledam jutros kad sam išao na posao, pola onih voćki prema Ilidži se nije primilo osušilo se a i čuo sam da su te voćke direktno došle iz njegovog voćnjaka jer on je poljoprivrednik.

UBLEHA BROJ 1.

ČESTITAMO
Klikeraš

#58 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by Klikeraš »

Ne volem wrote:
Rondalf wrote:jeste vidjeli da se renovira ona robna kuća na Ilidži to je njegov sin uzeo pod koncesiju na 20 godina i kad je renovira izdata je DM marketima već unaprijed i pare kaparisane.
Gledam jutros kad sam išao na posao, pola onih voćki prema Ilidži se nije primilo osušilo se a i čuo sam da su te voćke direktno došle iz njegovog voćnjaka jer on je poljoprivrednik.

UBLEHA BROJ 1.

ČESTITAMO
Renovira se sigurno nije ubleha......a čije je, to ne znam.
A voćke nisu se osušile nego opet probeharale...to rade 2 puta godišnje. Nova sorta :skoljka: :lol:
dzejkej

#59 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by dzejkej »

Superhik_ wrote: ma ja ipak mislim da je naš uzoriti načelnik ostao neshvaćen glede ovih voćkica. naime, EU uvodi zabranu proizvodnje sijalica sa žarnim nitima. no naš uzoriti načelnik je izgleda osmislio način kako da zaobiđe propise i svojim građanima osigura dovoljne količine zamjenskih sijalica. kako su voćke posađene u izuzetno kontaminiranom zemljištu, bogatom teškim metalima poput olova, žive, pa vjerovatno i uranija ( a sve su to sastojci kvalitetne sijalice) plodovi se mogu koristiti umjesto sijalica jer će nužno svijetliti u mraku. sijalice memić & co

:roll:
ooo pa to su onda energetski efikasne voćkice..
izvin'te načelniče, nismo hin prepoznali.
jon_jovi

#60 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by jon_jovi »

Smijenjena predsjedavajuća OV Ilidža Smiljana Viteškić

Na današnjoj 19. sjednici Općinskog vijeća Ilidža na prijedlog vijećnika stranaka parlamentarne većine s mjesta predsjedavajuće smijenjena je Smiljana Viteškić (SDP). To je izazvalo burne reakciji SDP-ovih vijećnika, koji su u znak protesta napustili sjednicu.

Prijedlog o smjeni Viteškić, uputili su vijećnici SDA, a kao glavni razlog naveli su da predsjedavajuća nije mogla izgraditi dobar odnos sa načelnikom Senaidom Memićem (SDA), kao i loše vršenje dužnosti.

Samir Avdić (SDP) kazao je da se ovim potezom udara na multietičnost BiH, za koju se i borila Viteškić, koja je bila pripadnica Armije BiH za vrijeme rata.

- Šalje se ružna poruka prema ženama, jer mi imamo samo četiri žene u Vijeću. Bio sam ponosan jer je Ilidža imala ženu na mjestu predsjedavajućeg - dodao je Avdić.

Kako je kazala Viteškić, postala je svjesna da za nju više nema mjesta, ali da je uvijek radila u interesu građana.

- Čašu vode prelila je moja kandidatura za Kantonalno vijeće. Ponosna sam što sam bila prva izabrana žena na ovoj poziciji. Neka neko drugi potpisuje budžete, u kojima najviše ima ličnih interesa - dodala je Viteškić, nakon čega je zajedno sa svojim stranačkim kolegama napustila sjednicu.

Viteškić je smijenjena sa 18 glasova za, jednim protiv i dva nevažeća, dok vijećenici SDP-a nisu prisustvovali glasanju.

Tajnim glasanjem za novog predsjedavajućeg izabran je Muhamed Omerović (SDA), a za njegovog zamjenika Amir Džino iz Napredne demokratske stranke.
jon_jovi

#61 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by jon_jovi »

19- a REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA ILIDŽA - 31. 07. 2014.
https://www.youtube.com/watch?v=h5QGMBugcQY
jon_jovi

#62 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by jon_jovi »

Image
StupskaBitanga

#63 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by StupskaBitanga »

Znaci i ta stranka propala
HM 2011

#64 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by HM 2011 »

jon_jovi wrote:Image
Isključili i osnivača ?????????????

WTF ?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#65 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by JoseMujica »

sače ovi u SDA odakle su i došli :lol:
Hafis

#66 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by Hafis »

Što je najsmješnije, oni su ih iskljuĆili :lol: Klasika

Ima li itko kontakt telefon ove napredne stranke da im ponudim lektorske usluge po povoljnoj cijeni.
Nešto mi baš nisu napredni s pravopisom.
RahatHurmašica

#67 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:38, edited 1 time in total.
Hafis

#68 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by Hafis »

I iskljuĆuju lica :)
RahatHurmašica

#69 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:38, edited 1 time in total.
Hafis

#70 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by Hafis »

Ako su nepismeni, to nije znak da su nesposobni :)
golfiista

#71 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by golfiista »

Stranku nije osnovao jedan čovjek, vec dvadeset ljudi. Istina, pismenost potpisnika akta nije jača strana, dok generalizacija kako su svi nepismeni, u najmanju ruku, jeste nekorektna. No, na svojim prvim izborima su uspjeli osvojiti tri vijećnička mandata, dakle nešto su uradili, dok se za vas forumase moze sa sigurnošću kazati kako niste ama baš ništa ;)
Hafis

#72 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by Hafis »

Nismo došli ovdje vrijeđati se :)
JohnnyS

#73 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by JohnnyS »

Hafis wrote:Nismo došli ovdje vrijeđati se :)

ili prevedeno na njihov jezik: vrijedžati :D
jon_jovi

#74 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by jon_jovi »

Za riječ se javio vijećnik SDA, gosp. Kazazović Elvir koji je vijeće i javnost obavijestio da su vijećnica stranke ZA BiH, gđa Alma Vatrić i vijećnik Napredne demokratske stranke (NDS) gosp. Amir Džafo pristupili Stranci demokratske akcije Ilidža.

http://ilidzanski.com/index.php/vijesti ... sda-ilidza
Klikeraš

#75 Re: ILIDŽA,kako dalje?

Post by Klikeraš »

jon_jovi wrote:Za riječ se javio vijećnik SDA, gosp. Kazazović Elvir koji je vijeće i javnost obavijestio da su vijećnica stranke ZA BiH, gđa Alma Vatrić i vijećnik Napredne demokratske stranke (NDS) gosp. Amir Džafo pristupili Stranci demokratske akcije Ilidža.

http://ilidzanski.com/index.php/vijesti ... sda-ilidza
Pa čovječe na Ilidži stvarno j..e lud zbunjenog. :izet: :izet: :izet: :izet:
Ne zna se ni ko je s kim niti ko koga nateže. :lol: :lol: :lol: :lol:

Molba za bolje poznavaoce prilika na Ilidži........
Ovi što su trenutno u vijeću, zanimljivo bi bilo vidjeti u koliko stranaka su bili i koliko su se zadržali u istoj.
Lijepi interes :sax:
Post Reply