Ilidža (Anketa)

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

U Maloj aleji dozvoliti samo muziku ''uživo'' i bez pojačala!?

DA
45
35%
NE
23
18%
NE ZNAM
6
5%
SAMO ČETVRTKOM
6
5%
ZABRANITI MUZIKU
34
27%
MUZIKA U MALOJ ALEJI do 30dB
14
11%

Total votes: 128

Neelix

#26 Re: Ilidža

Post by Neelix »

KatarinaKosaca wrote:
d2 wrote:sjecam se stare, prijeratne, ilidze...
Bila blatnjavo selo opasno za posjete. sad je Ilidža puno bolja nego prije rata. Gdje se okretao tramvaj bio centar svega, a sve smrdilo.
koja gomila gluposti :?
shown

#27 Re: Ilidža

Post by shown »

mogu pojacala ali cjevaska bez tranzistora i da ima malo vise basa po mogucnosti da sistemi budu Bose ili neke bolje marke ne polovni i ne Birra bihac :-D
vjesticanametli

#28 Re: Ilidža

Post by vjesticanametli »

KatarinaKosaca wrote:
Bila blatnjavo selo opasno za posjete. sad je Ilidža puno bolja nego prije rata. Gdje se okretao tramvaj bio centar svega, a sve smrdilo.
:? sta bona to kazes :roll: jel to sada bolje.....drma ceca na sve strane i narod sav sretan jede pite :roll:
Zidane

#29 Re: Ilidža

Post by Zidane »

Kad se sjetim Denisa & Denisa, Basketa.....
lamija_SA

#30 Re: Ilidža

Post by lamija_SA »

callmethebreeeze wrote:ilidza je mogla biti jedno super, fantasticno, odlicno predgradsko naselje....
Pa kako se stvari razvijaju, Ilidža će to opet i biti!

Mislim da će broj kafića kroz naredne 2 godine drastično opasti. To se već dešava. A to što će onaj uži dio pretvoriti u pješačku zonu je prava stvar. Generalno, to je uistinu opština u kojoj je napredak vidljiv.
lamija_SA

#31 Re: Ilidža

Post by lamija_SA »

Amazonka27 wrote:

i kakva je bila?

Nemoj mi samo reci da je to bio jedan miran gradic pls...nozevi su sjevali na sve strane...problem ilidze je uvijek isti a to je da je u svakom trenu svratiste svega i svacega, ljudi slucajnih i namjernih prolaznika dobronamjernih i zlobnih...a da je lijepa, jeste.... :thumbup:
Ni ja se nešto ne sjećam bilo kakvih noževa prije rata. Ilidža je uistinu, prije rata, bila oličenja uređenog i mirnog naselja. Raduje me da, kako stvari napreduju, su velike šanse da opet bude ista ili još i bolja.
ko pita ne skita

#32 Re: Ilidža

Post by ko pita ne skita »

Amazonka27 wrote:

i kakva je bila?

Nemoj mi samo reci da je to bio jedan miran gradic pls...nozevi su sjevali na sve strane...problem ilidze je uvijek isti a to je da je u svakom trenu svratiste svega i svacega, ljudi slucajnih i namjernih prolaznika dobronamjernih i zlobnih...a da je lijepa, jeste.... :thumbup:
U Bosni su nozevi sijavili oduvijek, ali se je prije znalo gdje sijevaju a gdje ne sijevaju. Danas se vise nezna. Nekad su to bile nekakve sinise monge itd, a danas dosli primitivci, sa plemenskim mentalitetom i izbrisali prijeratno pravilo kad se je znalo gdje ide posten svijet a gdje kriminalci i fukara. Danas postaen svijet uglavnom ostaje u kuci ili, ako nista bar izbjegava ilidzu....
chuchumbamayumbe

#33 Re: Ilidža

Post by chuchumbamayumbe »

Umjetnik a wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja danas popih fuka sa mlijekom i kiselu za 2km sve skupa, kod terminala...
Pa ti sad gledaj...

pa šta hoćeš dobro si prošao :mrgreen: :skoljka:
Ma ne jarane, nisi me skontao...
Meni predobro, svijumi! :)
ko pita ne skita

#34 Re: Ilidža

KatarinaKosaca wrote:
Zna li iko odakle je ova "KatarinaKosaca"?

A: Iz Backe Planke
B: Iz Uskoplja
C: Iz Rozaje
vjesticanametli

#35 Re: Ilidža

Post by vjesticanametli »

C jer sad eto nije blatnjavo........... :mrgreen:
delightful

#36 Re: Ilidža

Post by delightful »

ko pita ne skita, opomena.
ko pita ne skita

#37 Re: Ilidža

vjesticanametli wrote:C jer sad eto nije blatnjavo........... :mrgreen:
Ma ja eto, sad znamo porijeklo asfalta....da nije iz Kaknja, kao sto sam mislio prije :faraon1: :faraon1:
ko pita ne skita

#38 Re: Ilidža

delightful wrote:ko pita ne skita, opomena.
opomena za sta?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#39 Re: Ilidža

Post by PipiDugaDevetka »

http://www.neolit.ba/ekoedukacija.html wrote:Neka prirodna naslijeđa Ilidže:Sumporovito vrelo; Zmijske stijene; Aleja; Stojčevac ; Vrelo Bosne; Igman;
Evo zašto mi se ogadila:
Nema više Zmijske stijene.
Normala je da automobil kruži pored hotela Austrija, Hungarija, Jadran do Terme.
Nova ''Inat kuća'' sa video kamerama u Ulici Dr. Mustafe Pintola.

Centar Ilidže pješačka zona = Prava stvar!

Vozila za ''snabdijevanje'' će sve ''ukakati'', ko da gledam....
lamija_SA

#40 Re: Ilidža

Post by lamija_SA »

Ilidža mi se nije ogadila jer vidim napredak na svakom koraku. Istina je da je prošla kroz razdoblje dekadencije nakon rata, ali sve se uistinu mjenja na bolje i sigurna sam da ce u dogledno vrijeme biti ono što je nekad bila, pa možda i bolja.

Katarina, bez uvrede, ali mislim da tvoj komentar nije bio na mjestu ili si u najmanju ruku veoma loše informirana, odnosno ne sjećaš se Ilidže prije rata.
lamija_SA

#41 Re: Ilidža

Post by lamija_SA »

PipiDugaDevetka wrote:
http://www.neolit.ba/ekoedukacija.html wrote:Neka prirodna naslijeđa Ilidže:Sumporovito vrelo; Zmijske stijene; Aleja; Stojčevac ; Vrelo Bosne; Igman;
Evo zašto mi se ogadila:
Nema više Zmijske stijene.
Normala je da automobil kruži pored hotela Austrija, Hungarija, Jadran do Terme.
Nova ''Inat kuća'' sa video kamerama u Ulici Dr. Mustafe Pintola.

Centar Ilidže pješačka zona = Prava stvar!

Vozila za ''snabdijevanje'' će sve ''ukakati'', ko da gledam....[/quote]

I meni su pala na pamet ova vozila za snadbjevanje, nadam se da ce to urediti kao što je u Ferhadiji...dostave se mogu vršiti do toliko i toliko sati, inače plaćaš kaznu!
uvjek dobar gost

#42 Re: Ilidža

Post by uvjek dobar gost »

... da ne kvarim koncept same teme... ja lično sam pesimista i ne samo po pitanju Ilidže... a dostavna vozila mogu biti na struju ili plin i mogu ne štetiti, ali problem je u nama i u vlasti...

Stojčevac... Velika Aleja... divlje deponije... gradnja u vodozaštitnoj zoni... samo neki od mora problema....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#43 Re: Ilidža

Post by mIRCerka »

ko pita ne skita wrote:
opomena za sta?
za vrijedjanje . Ne pravi se blesav.
ko pita ne skita

#44 Re: Ilidža

mIRCerka wrote:
ko pita ne skita wrote:
opomena za sta?
za vrijedjanje . Ne pravi se blesav.
nikog nisam uvrijedio niti upotrijebio ruznu rijec, kao na primjer "blesav"
nesta kontam, da ti nisi iz nekog mjesta sa spiska, pa pa to licno shvatas. Ne vidim da se Katarina ili neko drugi pobunio
ssnjeza

#45 Re: Ilidža

Post by ssnjeza »

ilidza je preko dana prelijepa,ali pet/sub navece postaje pravo djikansko mjesto ja kad navece krenem izac .....do grada jer na ilidzi imas 1-2 mjesta sa kulturnom rajom.....samo proletim da ne gledam silno seljake..pod tim ne mislim ljude sa sela,jer su oni itekako kulturni....nego ove papke u trenerkama do zavrata i patikama na amortizere......FUUUJJ....znaci ljudi cine mjesto, a ljudi koji napune ilidzi navece su .........uh samo nadam se boljem ,do tad zaobilazim je u sirokom luku,a da prijeratna sam ilidzanka tako da,znam o cemu govorim...
pozzz
Zidane

#46 Re: Ilidža

Post by Zidane »

ssnjeza wrote:a da prijeratna sam ilidzanka tako da,znam o cemu govorim...
pozzz
Ti si garant iz Luzana :D
be highirly

#47 Re: Ilidža

Post by be highirly »

..i prije rata je raja iz grada imala predrasude prema ilidzi a sve bazirano na rekla kazala ...ali kad se slucajno zadesi npr u 'basketu', ljetnoj pozornici 'oaza' ,taverna u hotelu 'bosna' itd skontaju pa nije ni lose vuj :D ... znalo se tacno gdje papanluk ordinira i to na prostoru stare pijace cini mi se 'fijesta', 'mapet' i tu se od kafica mogla zalomiti koja narodna a u ovim ostalim mjestima osim onih restorana u parku nije bilo sanse...a sada je sve buckuris kao i u citavom gradu :sad:
potpuni stranac

#48 Re: Ilidža

Post by potpuni stranac »

PipiDugaDevetka wrote:Centar Ilidže postaje pješačka zona. Završni radovi otpočeli.

Hoće li utihnuti i đžigara?
Zašto su objekti ispred KSC Ilidža bezimeni?
1. krkanluka je bilo i bice jer se oko toga vrti veliki profit
2. malom alejom ce se sve teze i teze prolaziti od basti i tendi, jbg. opet profit
3. pješačka zona ali malo sutra. i mala aleja je pješačka zona pa pogledaj one ploče kojima je popločana prije par godina, sve su u raspadnom stanju a auta ulaze u po bijela dana
4. na redu je velika aleja, posjeci stabla, odnosno sama ce se osusiti, i otvoriti ljetne baste
5. o gradnji u vodozastitnoj zoni vise niko ni ne prica, izgleda da je postalo normalno
....idt. itd..
profi25

#49 Re: Ilidža

Post by profi25 »

ma ilidza nije samo stanovnistvo koje tu zivi, nego vise oni prolaznici :run:
kada iz grada dodjes na ilidzu osjeti se taj neki "seljacki" smek...da se niko ne naljuti... ali na onoj stanici svijeta nekako bezveze obuceni i neke face...ne bih znao opisati... :-?
jure na pijacu...pa na burek...pa na autobus :D
nista posebno nemas kupiti, sve neke bezvezne radnje i mnostvo kafica i kladionica :D :D
navece nisam odavno izlazio, ali ne znam ni gdje bih, jer su svi kafici uzassss :-) jedino su preko ljeta zanimljive baste i ilidzanske curice skinute do maximuma...a nesto imam osjecaj da su sve frizerke :-)

ta neka pjesacka zona ne znam kako ce funkcionisati i kako ce autobusku stanicu onda regulisati :-)
u svakom slucaju ilidza je po meni stanica za seljake i puna kladionica i nezaposlenog stanovnistva :shock: :shock:
ja bih tu napravio veliku stanicu jer je to neophodno...pa ne bi bilo onih "guzvi i mirisa" :-)
a stanovnistvo treba zaposliti pod hitno...ovaj nacelnik gradi neke zgrade, ceste i luxuz, a tamo pola raje jedva prezivljava, niko ne radi... bolje da je napravio fabriku, nego setaliste :roll: :roll: :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#50 Re: Ilidža

Post by mIRCerka »

Samo da ti pokazem za sta si upozoren.
ko pita ne skita wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Zna li iko odakle je ova "KatarinaKosaca"?

A: Iz Backe Planke
B: Iz Uskoplja
C: Iz Rozaje
A sto se prijetnji tice, vec ti rekoh, za to je nadlezan FMUP.
Post Reply