Ilidža (Anketa)
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Ilidža (Anketa)
Centar Ilidže postaje pješačka zona. Završni radovi otpočeli.
Hoće li utihnuti i đžigara?
Zašto su objekti ispred KSC Ilidža bezimeni?
Last edited by PipiDugaDevetka on 31/01/2013 10:48, edited 3 times in total.
- madner
#2 Re: Ilidža
Svaka cast onom nacelniku opcine, broj kljova se smanjio.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: Ilidža
kljove? Šta je to?madner wrote:Svaka cast onom nacelniku opcine, broj kljova se smanjio.
- chuchumbamayumbe
#4 Re: Ilidža
Ja danas popih fuka sa mlijekom i kiselu za 2km sve skupa, kod terminala...
Pa ti sad gledaj...
Pa ti sad gledaj...
- campa_xxx
#5 Re: Ilidža
PipiDugaDevetka wrote:Centar Ilidže postaje pješačka zona. Završni radovi otpočeli.
A sta ti je ĐŽigara...valjda si mislio-la džigara???
- Lady Saray
#6 Re: Ilidža
ja bih sretnija bila da one baste ukinu u maloj aleji ili ih bar svedu na minimum od 3-4 stola, pa da se moze proci kako Bog zapovjeda, a ne onako svako zagrabio koliko mu treba pa se 3-4 osobe ne mogu mimoici a da se ne sudare (a da ne govorim o mimoilazenju kad si na biciklu)
-
d2
#7 Re: Ilidža
sjecam se stare, prijeratne, ilidze...
-
callmethebreeeze
#8 Re: Ilidža
ilidza je mogla biti jedno super, fantasticno, odlicno predgradsko naselje....
- PipiDugaDevetka
#9 Re: Ilidža
Vidi tamo sa @vješticom na metli, ona je ovo na forumu prva počela ĐŽigara,...campa_xxx wrote:A sta ti je ĐŽigara...valjda si mislio-la džigara???
Jednom sam u Interexu prišao onom pultu za info. i poistiha pitao da li mogu prenijeti jednu primjedbu šefici/direktorici.
Ona ljubazno reče: Svakako.
Onda sam ja iz sveg glasa riknuo: Ugasite ovu džigaru da kupim nešto na miru!
I stvarno, u Interexu, kod povrća bila je tabla gdje je bilo kredom napisano:
PATLIĐŽAN 3 KM.
Slušati džigaru i pisati PATLIĐŽAN je izgleda u nekoj relaciji.
- PipiDugaDevetka
#10 Re: Ilidža
Malo sam se zaletio....Možebiti da ne progledam zadugo....chuchumbamayumbe wrote:Ja danas popih fuka sa mlijekom i kiselu za 2km sve skupa, kod terminala...
Pa ti sad gledaj...
- PipiDugaDevetka
#11 Re: Ilidža
callmethebreeeze wrote:ilidza je mogla biti jedno super, fantasticno, odlicno predgradsko naselje....
- PipiDugaDevetka
#12 Re: Ilidža
...
-
d2
#13 Re: Ilidža
ja sam prije izvjesnog vremena na kasi drvoprometa Grbavica pitao onako glasno, da me svi dobro cuju - ko vam bira ovu muziku, jel DJ iz Čačka ?PipiDugaDevetka wrote:Vidi tamo sa @vješticom na metli, ona je ovo na forumu prva počela ĐŽigara,...campa_xxx wrote:A sta ti je ĐŽigara...valjda si mislio-la džigara???
Jednom sam u Interexu prišao onom pultu za info. i poistiha pitao da li mogu prenijeti jednu primjedbu šefici/direktorici.
PATLIĐŽAN 3 KM.
Last edited by d2 on 19/07/2008 03:18, edited 2 times in total.
- PipiDugaDevetka
#14 Re: Ilidža
@d2,
Tako i treba. Reagovati, demistifikovati, razgolititi,...a ne samo šuti i trpi.
U srijedu, druga koja dođe, 30. jula Ilidža će biti nešto kao Nešvil. Festival!
Idem negdje surfajući naći spisak učesnika, pa ću dodati ovdje.
Tako i treba. Reagovati, demistifikovati, razgolititi,...a ne samo šuti i trpi.
U srijedu, druga koja dođe, 30. jula Ilidža će biti nešto kao Nešvil. Festival!
Idem negdje surfajući naći spisak učesnika, pa ću dodati ovdje.
-
d2
#15 Re: Ilidža
od sutnje i trpljenja nema koristi, sve se nadamo papci ce sami nadoci - nece dok ne vrisneš.
- Amazonka27
#16 Re: Ilidža
d2 wrote:sjecam se stare, prijeratne, ilidze...
i kakva je bila?
Nemoj mi samo reci da je to bio jedan miran gradic pls...nozevi su sjevali na sve strane...problem ilidze je uvijek isti a to je da je u svakom trenu svratiste svega i svacega, ljudi slucajnih i namjernih prolaznika dobronamjernih i zlobnih...a da je lijepa, jeste....
-
JKG
#17 Re: Ilidža
Bila sasvim normalno, lijepo, naselje, ne sjecam se nesto tih nozeva...Amazonka27 wrote:d2 wrote:sjecam se stare, prijeratne, ilidze...
i kakva je bila?
Nemoj mi samo reci da je to bio jedan miran gradic pls...nozevi su sjevali na sve strane...problem ilidze je uvijek isti a to je da je u svakom trenu svratiste svega i svacega, ljudi slucajnih i namjernih prolaznika dobronamjernih i zlobnih...a da je lijepa, jeste....
-
addo14
#18 Re: Ilidža
Ilidža...hmm... keljmendijevi, gasijevi, hoti, murija ko'pojma "oni" nemaju, zaje...bip...bano mijesto, nista fino, zivim tu, toliko se izmijenilo sve da mi se vise gadi, tu su neki novi klinci, i to je to...no coment...
-
Umjetnik a
#19 Re: Ilidža
chuchumbamayumbe wrote:Ja danas popih fuka sa mlijekom i kiselu za 2km sve skupa, kod terminala...
Pa ti sad gledaj...
pa šta hoćeš dobro si prošao
- uvjek dobar gost
#20 Re: Ilidža
Ovo je ključno... no sem vriskanja vrijeme je da ponudimo rješenja, a ne samo da palamudimo i kukamo...d2 wrote:od sutnje i trpljenja nema koristi, sve se nadamo papci ce sami nadoci - nece dok ne vrisneš.
Jeste meni je Mala Aleja recimo bila ljepša 1000000 puta u miru... , što se tiče čakija, jalije i svega... Ilidža je bila kao i svi ostali krajevi grada... znači ne ni gora ili ni bolja...
No akcenat treba staviti na potrebe građana , a ne na prihod pojedinca il kriminalnih grupacija... ovaj grad ostaje bez svojih izletišta i onih stvari po kojima je nekad bio prepoznatljiv... šta će se recimo desiti sa starom željezničkom stanicom Ilidža....
Sa te stanice se nekad moglo stići do Beča.... a danas...
Ukoliko ljudi na vlasti nemaju koncepta ni vizije.. ponudimo im je mi.. jer ipak to je u našem interesu...
Pa već smo zaboravili problem sa Velikom Alejom... zamislite da se sa njom desi kao i sa Malom... znači da za par godina tamo osvanu kafići, restorani i banke.... šta bi mi tada uradili... ili bi i tada sa akademske visine palamudili...
Znači samo konkretno !
- vjesticanametli
#21 Re: Ilidža
PipiDugaDevetka wrote:Vidi tamo sa @vješticom na metli, ona je ovo na forumu prva počela ĐŽigara,...campa_xxx wrote:A sta ti je ĐŽigara...valjda si mislio-la džigara???
PATLIĐŽAN 3 KM.
-
Umjetnik a
#22 Re: Ilidža
malo mi nije jasna anketa
po meni ne bi trebala nikako se čuti muzika osim u kafićima, jer to treeba biti mjesto za odmor, a ne da drma muzika
po meni ne bi trebala nikako se čuti muzika osim u kafićima, jer to treeba biti mjesto za odmor, a ne da drma muzika
- nokia6170
#23 Re: Ilidža
kad bi ova drzava samo mjesec dana intenzivno pokazala svoje zube zavodeci red tamo gdje treba, sve bi u ovoj drzavi bilo drugacije.
ali kako gristi ruku koja te hrani.
ali kako gristi ruku koja te hrani.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#24 Re: Ilidža
Bila blatnjavo selo opasno za posjete. sad je Ilidža puno bolja nego prije rata. Gdje se okretao tramvaj bio centar svega, a sve smrdilo.d2 wrote:sjecam se stare, prijeratne, ilidze...
- PipiDugaDevetka
#25 Re: Ilidža
Evo, poravio sam anketu, može li ovako kao što je sada.Umjetnik a wrote:malo mi nije jasna anketa
Mora se ponovo glasati - Vidi anketu.