Zagreb vec ima Ikeju. Beograd i Ljubljana dobijaju naredne godine.
Mislim da Sarajevo nece jos zadugo nemamo cak ni H&M a ne Ikea. Kao da nas Svedjani bojkotuju
Moderator: anex
Kazu naredne godine trebaju radovi poceti, ali ovaj Bauhaus je takodjer glup ja bih davno odustao od te investicije.__Phoenix__ wrote:Bauhaus godinama pokušava da počne s radom u Novom gradu ali ga neko prca s ko zna kakvim zahtjevima, ovdje je stranac dobrodošao samo za kupovinu vikendica u padinskim dijelovima grada i kantona...
Moze malo vise informacije o tom Grku? On planira da otvori Ikea kod nas? Koliko ja znam Ikea ne radi sa konceptu Franchise barem ne kod nas...HAVANA wrote:Mogao bi miloradov grk dobiti zeleno svjetlo,vec se trazi 50000m2 zemlje u lukavici,ako dobije zeleno svjetlo iz svedske a po svoj prilici bi moglo...Kako sam cuo za ono kod semafora desno se raspituju...Ima taj vec u grckoj i to,i inter sport fransizu,brodogradiliste...Mada,realno,mi smo kita od trzista i prometa za bilo kojeg velikog igraca...Fol se nesta svadjamo,ovi,oni...a ko pola berlina, sve sto nas ima...I sve nas je manje,sve smo siromasniji,zaglupljeniji...Manje se i guzimo,i razmnozavamo,ucimo,radimo...Bicemo kmetovi arapima,rusima,grcima...kome li vec,ko nadje racunicu...
Kako se lik/firma zove?HAVANA wrote:Ima zemalja koje rade po tom principu.Navodno srbiju nije mogao dobiti a za ovo nase nisu ni zainteresovani ,pa bi i moglo.Sve je ovo rekla kazala,mada od prilicno ozbiljnih ljudi.Posto kupio,po to prodo...Njima samim nema sta ni interesantno biti,imaju oni svoje racunice o broju stanovnika,lokaciji,prometu ljudi,cestama...Tesko ce oni sami investirati gdje je manje od milion ljudi u blizoj okolini...ili bolja platezna moc...
Bolje i Konzum i Bingo od Lidla.sarajevsko_pivo wrote:Da sigurno ovi nasi koce!
Srbija ove godine dobija LIDL a mi imamo izbor Konzum ili Bingo...
HAVANA wrote:Ima zemalja koje rade po tom principu.Navodno srbiju nije mogao dobiti a za ovo nase nisu ni zainteresovani ,pa bi i moglo.Sve je ovo rekla kazala,mada od prilicno ozbiljnih ljudi.Posto kupio,po to prodo...Njima samim nema sta ni interesantno biti,imaju oni svoje racunice o broju stanovnika,lokaciji,prometu ljudi,cestama...Tesko ce oni sami investirati gdje je manje od milion ljudi u blizoj okolini...ili bolja platezna moc...
Lidl je super. Novi dizajn supermarketa im je super a produkti su uglavnom kvalitetni!_BataZiv_0809 wrote:Bolje i Konzum i Bingo od Lidla.sarajevsko_pivo wrote:Da sigurno ovi nasi koce!
Srbija ove godine dobija LIDL a mi imamo izbor Konzum ili Bingo...
Mada se slazem da treba dobra i jaka konkurencija.
Mis mekinjas wrote:Ne znam sto ljudi misle da je Ikea jeftina!
Ima svega, ali ako trazis bolje a ne samo police i stolice za jedno ljeto, platices. Trazila ja ormar. Jedini koji je iole bio dobar, je kostao1800€.
Ja tamo samo rucnike kupujem. I idem jesti.
pa posto kupuju studenti najbolje da otvore u travniku i kiseljaku..tamo ima dosta studenatasandra01 wrote:HAVANA wrote:Ima zemalja koje rade po tom principu.Navodno srbiju nije mogao dobiti a za ovo nase nisu ni zainteresovani ,pa bi i moglo.Sve je ovo rekla kazala,mada od prilicno ozbiljnih ljudi.Posto kupio,po to prodo...Njima samim nema sta ni interesantno biti,imaju oni svoje racunice o broju stanovnika,lokaciji,prometu ljudi,cestama...Tesko ce oni sami investirati gdje je manje od milion ljudi u blizoj okolini...ili bolja platezna moc...
Ej Ikea i pravi svoje proizvode za siromasniji sloj stanovnistva.To je namjestaj i kucne potrepstine koje najvise kupuju studenti i oni koji se tek kuce upravo zbog nizih cijena nego u ostalim prodavnicama sa istom robom.Tako da bi oni ovde i mogli raditi .Ako je yisk ovde vidio rarcunicu ne znam sto ne bi ikea sve je to u pet deka.
dobri su im i automati sa picima---kad zaredam ne znam statEdin H. wrote:Mis mekinjas wrote:Ne znam sto ljudi misle da je Ikea jeftina!
Ima svega, ali ako trazis bolje a ne samo police i stolice za jedno ljeto, platices. Trazila ja ormar. Jedini koji je iole bio dobar, je kostao1800€.
To bas htjedoh reci, ako je nesto iole kvalitetnije opasno udaraju po dzepu![]()
Jedino sto valja je onaj cokoladni kolac, spucas ga u zamrzivac, izvadis 10 minuta i dobar.
Dobro ima i ona lampa, bez veze skroz, al' je 5 funti
Edin H. wrote:Mis mekinjas wrote:Ne znam sto ljudi misle da je Ikea jeftina!
To bas htjedoh reci, ako je nesto iole kvalitetnije opasno udaraju po dzepu![]()
Jedino sto valja je onaj cokoladni kolac, spucas ga u zamrzivac, izvadis 10 minuta i dobar.
Dobro ima i ona lampa, bez veze skroz, al' je 5 funti
Joj ja bi mogo romane pisat o bosancima i ikei.muha_sa wrote:dobri su im i automati sa picima---kad zaredam ne znam statEdin H. wrote:Mis mekinjas wrote:Ne znam sto ljudi misle da je Ikea jeftina!
Dobro ima i ona lampa, bez veze skroz, al' je 5 funti![]()
dobar bio i automat sa sladoledom dok nisu skontali da Muha 10 puta ubacuje jedan te isti kornet
![]()
dosjetili se dušmani pa možeš samo jednom ubacit