Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I ja stalno naručujuem ove Heimish maskare, odlične su..
A BEauty of Joseon dođe jeftinije nego u DM-u.
Prepooruka za
CosRx, Hyaluronic Acid Intensive Cream, 3.52 oz (100 g) https://www.iherb.com/pr/cosrx-hyaluron ... 0-g/105236
Dynasty krema za lice, isto Beauty of Joseon..odlična krema, u DM-u 54, na iherbu 33 KM..ono naručiš sa iherba da uštediš https://www.iherb.com/pr/beauty-of-jose ... -ml/106490 i meni dođu narudžbe od njih baš brzo..toliko brzo da me iznenade nekad..
Naravno ovo je zastita domacih farmaceutskih lopova, Muscule Freaka i slicnih domacih seronja. Napr zabrana uvoza Omega 3 je cista komedija. Da bi se napravila omega 3 kapsula ona se mora obradjivati na visokim temperaturama koji eliminise bilo kakav biloski rizik tako da sa naucne strane to nema nikakvog smisla.
I meni dođe jutros paket. Imala sam neke maske za kosu sa manukom, pa sam mislila da će zbog toga vratiti paket,( jeste apsurd, ali me ne bi iznenadilo)ali eto nisu. E sad da li je stvarno do toga kako je stigao paket, uglavnom nisam ništa platila InTime-u.
Ali koji apsurd. Mi inače imamo odlične zakone na papiru, recimo protiv kriminala i nasilja, ali ih ne primjenjujemo (plahi zahmetli a i ne može od korupcije).
numizmatic wrote: ↑06/05/2026 15:43
Ali koji apsurd. Mi inače imamo odlične zakone na papiru, recimo protiv kriminala i nasilja, ali ih ne primjenjujemo (plahi zahmetli a i ne može od korupcije).
Osim ovog zakona. Ovaj zakon primjenjujemo.
Ono sto sam saznao je da je ovaj zakon donesen jos 2017 ali se nije primjenjivao i sad im eto pade na pamet.
Pa to. Ja sam ga i čitala. Zakon sasvim zdravorazuman: ne smiješ unositi meso, zmije... a sad su izmislili ovu interpretaciju. Nevjerovatno. Ja ne znam ni što se mi pravimo da imamo zakone. Nek mafija pošteno kaže da se radi onako kako oni kažu pa kud koji mili moji.
Ukoliko su vam vraćeni proteini, kolagen ili vitamini sa granice: BH Pošta objasnila o kakvim pravilima se radi
Nakon brojnih pritužbi građana zbog zadržavanja i vraćanja poštanskih pošiljki dodataka prehrani naručenih iz inostranstva, oglasila se BH Pošta sa pojašnjenjem procedura koje se odnose na proizvode životinjskog porijekla.
Iz ove javne ustanove napominju sve koji vrše kupovinu proizvoda životinjskog porijekla u inostranstvu putem interneta, a koji prispijevaju u poštanskim pošiljkama u Bosnu i Hercegovinu, da proizvodi životinjskog porijekla podliježu veterinarsko-zdravstvenoj kontroli jer mogu sadržavati uzročnike zaraznih bolesti.
"Naime, u posljednje vrijeme učestala je pojava prispijeća poštanskih pošiljki sa sadržajem životinjskog porijekla, te molimo korisnike da prije kupovine proizvoda životinjskog porijekla, izvrše provjeru u Pravilniku o kontrolama i uslovima unošenja ličnih pošiljaka proizvoda životinjskog porijekla u BiH koji sadrži podatke o ograničenjima količina i vrste proizvoda koji se mogu unositi u BiH", naveli su.
Izdvajaju da su dodaci ishrani najčešći proizvodi životinjskog porijekla koji se naručuju putem interneta i to: proteinski preparati, kapsule ribljeg ulja (omega 3 masne kiseline), proizvodi od kolagena (hidrolizirani kolagen u prahu i kolagenski peptidi) i drugi, te je potrebno, prije kupovine, izvršiti provjeru u Pravilniku i pripadajućim posebnim uslovima u Aneksu IV, koji sadrže ograničenja u pogledu vrste, količine i porijekla proizvoda.
U zavisnosti od kategorije proizvoda definisane Aneksom IV, pojedine pošiljke su dozvoljene u propisanim masama (na primjer do 0,5 kg, jedan kilogram ili 2 kg po pošiljci ili primaocu), dok se na određene proizvode životinjskog porijekla primjenjuju dodatna ograničenja ili zabrane uvoza putem ličnih pošiljki.
Ukoliko pošiljke ne ispunjavaju propisane uslove u skladu sa važećim zakonskim i podzakonskim aktima za unos u carinsko područje Bosne i Hercegovine, iste se vraćaju operateru poštanskog prometa, s nalogom za vraćanje u zemlju porijekla ili uništavaju.
Pogledajte i Pravilnik o kontrolama i uslovima unošenja ličnih pošiljaka proizvoda životinjskog porijekla u Bosnu i Hercegovinu.
Ovo je neki debilator pisao Pravilnik. Debilator iz razloga sto ne moze garantovati da u posiljkama iz EU, nece biti zaraznih bolesti. Vjerovatno kalibar debilatora sto uvoze leseve zamrznute iz Hladnog rata sto prodaju pod svjeze itd....od 2017 godine je moglo sada ne moze, dakle selektivna primjena nekakvog smijesnog pravilnika. Da ta roba dolazi sa sumnjivih sajtova za prodaju ili nekih crnih kanala bilo bi razumljivo ali....
zubi wrote: ↑04/05/2026 22:45
Meni je to najbolja maskara koju sam u zivotu probala...
A sve je jeftinije na iherbu, zato nam i pokusavaju dohakati sa narucivanjem
Ma samo nek pokušavaju, i kad nam naplate one 3.5 KM zauhar im je lopovima..
Nego sad sam upratila NEOGEN maskaru- sa metalnom "četkicom".. i refill odmah naručila jer je baš malo dođe tako da je pravo skupa ali sudeći po recenzijama izgleda da je čudo.. https://www.iherb.com/pr/neogen-extra-v ... -ml/137731
Meni nije jasna jedna stvar, da li je uvoz zabranjen ili mora proci kontrolu? Nisam iscitao do kraja pravilnik, ali mi nema smisla da se vraca, bez dok se primaoc ne izjasni da li ce provesti kontrole?