Igranje igrica na laptopu

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
beks1987

#1 Igranje igrica na laptopu

Post by beks1987 »

Pozdrav. Imam racunar koji je smece. Zbog obaveza, faxa odlucio sam kupiti laptop umjesto novog racunara. Laptop je odlican, nije gejmerski ali ima fine performanse. Sad nisam u stanju da kupim racunar samo zbog igrice pa me zanima, da li je dobro igrati igrice dok je baterija u njemu i ustekan u struju. Sve fino fukncionise, probao sam igrati pesa i sve je bez problema, malo se oko baterije zagrije ali sam kupio coolermaster hladnjak i on smanji temperaturu. Dok igram ne prazni se baterija uvijek je na 100% tako da ne vuce vise struje nego sto punjac moze da dopuni. Takodjer baterija je li-ion.. Da li izvaditi bateriju prilikom igranja ili je ostaviti unutra.
LP
Shiba

#2 Re: Igranje igrica na laptopu

Post by Shiba »

Ako je uključen u struju onda bateriju izvadi skroz, svakako ne služi ničemu i samo se džaba grije a Li-Ion baterije inače ne vole visoke temperaturu. Neka normalna temperatura (do 40 stepeni) je prihvatljiva ali ako ide preko toga onda izvadi. Ne gubiš ništa a baterija će duže da potraje.
Hunter96

#3 Re: Igranje igrica na laptopu

Post by Hunter96 »

Koliko ti taj coolermaster hladnjak smanji temp? Ako se baterija moze izvaditi vadi ako ne onda igraj , ona je vjerovatno postavljena na mjesto gdje je najhladnije.
Post Reply