Igraci koji su mogli vise

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Kuvet

#1 Igraci koji su mogli vise

Post by Kuvet »

Ne znam ima li ova tema, al uglavnom kao sto naziv kaze, stavljate igrace koji su mogli vise da napreduju, al iz odredjenih razloga( povreda, droga, alkohol, il jednostavno im se nije dalo, sta ja znam...) nisu mogli osvajati trofeje i sve sto nosi fudbalska slava :-D

Prvi koji mi pada na pamet je....

Image

Alvaro Recoba

zatim...
Image

Sebastian Deisler

i recimo..

Image

Aimar...
Gandalf

#2 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by Gandalf »

Riquelme

Image

Luis Garcia

Image

Adriano

Image

Daleko od toga da su ova trojica bili neuspješni, ali ostali su nedorečeni kao vrhunski fudbaleri, a koji su trebali biti niz godina, ne samo 2-3 sezone
M10A4EVER

#3 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by M10A4EVER »

Image

Ja se sjecam da je ovaj covjek bio Messi svog doba, u toj velikoj generaciji Valencije je bio pravi vodja, kreativac, mozak, sve je pocinjalo i zavrsavalo s njim... Svi smo ocekivali da je nova velika zvijezda tu, medjutim...
2001. mislim, odlazi u tada jaki Lazio, nakon samo jedne zezone dolazi u Barcelonu, opet samo jednu godinu, sve nekako prosjecno. Onda odlazi u Englesku, u Middlesbrough, tu je negdje 3-4 sezone i kraj!
Nekako je na velika vrata usao u igracku kremu s prelaza vijeka (osvajao titule s Valencijom, 2 puta ih u finale CL uveo) i bio istinska zvijezda, ali sve je to odlaskom iz iste postepeno blijedilo i tako tiho, necujno nekako, se zavrsila prica o ovom, nekada, velikom genijalcu...

Gaizka MENDIETA
motachjointa

#4 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by motachjointa »

Alen Škoro da je bio bolji u glavu i imao bolje menadzere mogao je dogurati daleko, na kraju postade pizdurina na ciju pomen ce se pljuvati a mogao je biti sarajevska legenda najmanje. :-)
cico x

#5 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by cico x »

motachjointa wrote:Alen Škoro da je bio bolji u glavu i imao bolje menadzere mogao je dogurati daleko, na kraju postade pizdurina na ciju pomen ce se pljuvati a mogao je biti sarajevska legenda najmanje. :-)
kako ko buraz
ultima_palabra

#6 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by ultima_palabra »

Damir Rovčanin... sa 19 godina prvotimac Želje, moderan napadač, dobra brzina, pripremljenost, završnica... iskreno sam mislio da će zaraditi transfer makar u Belgiju/Holandiju ako ne u ligu petice. Eno ga u Rudaru iz Prijedora :oops:
cyprus

#7 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by cyprus »

Image

Djibril Cisse

Image

Javier Saviola
Αθήνα

#8 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by Αθήνα »

Image

Perica Ognjenović

Image

Ricardo Quaresma
crusader

#9 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by crusader »

Igraci koji se pojavljuju na temi "najvece ublehe" vjerovatno ce zavrsiti i na ovoj
-danTe-

#10 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by -danTe- »

Owen Hargreaves
Image
Logovan

#11 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by Logovan »

Ovo je već pretjerivanje, otvori se tema "najveće ublehe u svijetu fudbala" a onda se otvori i ova. :-) Koja je slijedeća ? "Igrači koji su mogli biti ublehe" ? Ili "igrači koji nisu mogli više" ? :roll: :lol:
Kuvet

#12 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by Kuvet »

To nije isto. Koliko sam vidio onu temu, to su MLADI igraci koji su trebali biti zvijezde, ali nisu nista napravili..
Gandalf

#13 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by Gandalf »

Ublehe su oni koji nisu ništa postigli a bili su najavljivani kao velike zvijezde
Igrači koji su mogli više su u jednom trenutku karijere postali zvijezde ali ipak taj status nisu uspjeli zadržati, već su ostali na nekoj zlatnoj sredini kvalitetnosti - dakle velika je razlika između ove dvije kategorije
Ajatolah_

#14 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by Ajatolah_ »

Da i ja definišem. :D
Ubleha je precijenjen igrač. Igrač koji ne vrijedi toliko koliko se o njemu piše, koliko se plaća i u kakvim klubovima igra. Igrač koji je mogao više je obratno, dakle neko ko je posjedovao talent i kvalitet, ali to nije iskorišteno na najbolji način.

Dakle ja da sad potpišem za PSG bio bih ubleha, a Džeko da je ostao u Želji bio bi igrač koji je mogao više.
Arteta

#15 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by Arteta »

Jose Antonio Reyes
ganjeta

#16 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by ganjeta »

Što je najsmješnije identični igrači ublehe i kao mogli su više :lol:
Jack Be Nimble

#17 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by Jack Be Nimble »

Ne znam zasto Hargreaves se nalazi na ovoj temi. Sjajan igrac kojeg je povreda zaustavila a ne njegova taktika/neznanje ili tako nesto.

Takodjer ne bi svrstao Adriana u ovu temu.
Gandalf

#18 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by Gandalf »

Adriano je baš primjer igrača koji je mogao više - sjajan napadač, jedno vrijeme standardan u napadu Brazila, Intera, sjajna sezona u Parmi, extra talenat, ali momak radi droge, alkohola, prostitutki sve to batali i danas je prosječan igrač, a bio je zvijer u napadu - šteta, on je baš mogao puno više postići u karijeri da nije otišao nefudbalskim putevima
Jack Be Nimble

#19 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by Jack Be Nimble »

Sve je to istina za Adriana, ali otisao je u fudbal jer mu je otac imao zelju da ode od badne/droge to jest sto dalje iz svog naselja. Uvijek je igrao za staroga i da bude veliki u njegovim ocima, kada mu je stari umro i on se sam izgubio i uhvatio se alkohola.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#20 Re: Igraci koji su mogli vise

Post by Admir_1984 »

riqelme
Locked