..je dobitnik ovogodišnje nagrade ksavera šandora gjalskoga, i razjepljen je po svim hrvatskim novinama kao nova nada, dobro jest da je nagrada iz hrvatske, ali on je iz sarajeva, a ovdje se uopće o njemu ne govori..knjiga se zove elijahova stolica
U romanu Elijahova stolica Igor Štiks maestralno spaja intimnu dramu s bezvremenim pitanjima te kroz sudbinu jednoga čovjeka i kroz veliku ljubavnu priču, progovara ne samo o osobnoj tragediji već i o tragediji grada, narodâ, kontinenta...
Bez sumnje, Elijahova stolica jedna je od onih malobrojnih knjiga koje se snažno urezuju u pamćenje i kojoj se treba vraćati.
[quote]
igor štiks..
Moderator: Chloe
- Salko sto je u vodu skako
nek mu je sa srecom....
- Jimmy_The_Saint
Ko kaže, eno je isp'o u Slobodnoj Bosni k'o tigar iz Kladnja
Imamo par zajedničkih jarana i jaranica, kažu da je super dječko, al' ne znam. Nisam se još nakanio da to iščitam... Inače sve novije domaće duže od 1oo-200 strana izbjegavam.
Imamo par zajedničkih jarana i jaranica, kažu da je super dječko, al' ne znam. Nisam se još nakanio da to iščitam... Inače sve novije domaće duže od 1oo-200 strana izbjegavam.
-
three sisters
oh pa treba gledati kvalitativno, a ne kvantitativno
ali mene strašno zanima kako je uspio da događajima iz sadašnjice da patos grčke tragedije, jer kažu da knjiga zrači tim duhom..
ali mene strašno zanima kako je uspio da događajima iz sadašnjice da patos grčke tragedije, jer kažu da knjiga zrači tim duhom..