Igmanski Mars
- uvjek dobar gost
Upravo tako dok su oni koji su na Igmanu bili na prvoj liniji danas u logistici dešavanja i negdje na periferije sklonjeni da ne bi nama pričali svoje priče..... o njihovim pravima ne vrijedi razgovarati, kao što ne vrijedi, izgleda više govoriti da su oni herojji ,a da su lopovi oni koji su zolje tad prodavali za par hiljada maraka..., a danas se nadaju poziciji u Vijeću Ministara... ili pravljenju aerodroma na raznim lokacijama..... ili koji su tad prodavali municiju za odbranu.......a sad nam se smiju sa predizbornih plakata... a i inače !!!!
-
Makaveli - 7
Bilo je isto casnih i ljudi i vremena 1992-1995 kada su nanovo anti-fasisti gore zaustavili naseg zajednickog neprijatelja, fasiste-cetnike.Suicidal Siberian wrote:Ja imam jedno 20ak duluma na igmanu, pa sam kao dijete sa bakom uvijek isao tom linijom....igmanskog marsa....pa mi je pricala kako je bilo...
Nikad vise na ovim prostorima nece biti casnijih ljudi, niti casnijih vremena...
Neka im je vjecna slava i hvala!
Sta mislite, da li ce u buducnosti opet da se pojavi neki zajednicki neprijatelj, pa bi s time opet doslo do pomirenja naroda ili bar zajednickog djelovanja...?
Inace izbaci romantiku niti je sve bilo sjajno tog niti ovog puta, a sto su nam poslije u skolama ili u Ljiljanu oba puta sve uljepsavali je druga stvar. Ali vazno je da su oba puta bili anti-fasisti Bosne protiv neprijatelja fasista. I oba puta su pobjedili.
-
celija001
Sa kakvom idejom se ne slažeš, oslobođenjem od nacističke i talijanske okupacije potpomognute domaćim izdajnicima svih (fašističkih) boja? Većina boraca NOB-e nisu bili komunisti. Običan narod koji se borio za oslobođenje svoje zemlje od okupatora bez ikakvih političkih ideja i ambicija. Smrt fašizmu, sloboda narodu.zzzzz wrote:Sta kazu, drvece pucalo od zime. Sta je s onima koji su predeverali nekoliko Igmanskih marseva![]()
Bez zezancije, to je dio istorije BiH kojem treba posvetiti paznju. Istina da se u osnovi ne slazem s njihovom idejom za koju su se borili (vjerovatno ne bih bio u njihovim redovima da sam zivio u to vrijeme) ali je na kraju ispalo da su se izborili za ono do cega je i meni stalo a to je Bosna i Hercegovina i na taj nacin nam omogucili da smo danas (kakva takva) medjunarodno priznata drzava