Igman - u ponom sjaju :-(
Moderator: Chloe
- Karabaja
#76 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Respect! 
- chuchumbamayumbe
#77 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Da ljudi nisu namjenski napravili mjesta gdje je dovoljeno roštiljanje, a zabranili tamo gdje su zabranili, pa mi i ne bi bilo krivo.
Vidim, mnogima to ne smeta, kao ni kidanje grana, i slične stvari.
Moraju se znati norme ponašanja (ili ne moraju, kako za koga).
Ne može se roštiljati tamo gdje ti padne na pamet.
Ja prvi volim raspuhat roštilj, jedva čekam malo lijepog vremena, ali ako znam da je zabranjeno roštiljati negdje - onda ću to i da poštujem.
Isto kao što poštujem znak parkiranja, i ne parkiram tamo gdje je zabranjeno - iako nam je to u krvi i tradiciji, zar ne?
Nećemo se mi nikada dovesti u red dok ne počnu nadležni da lupaju velike kazne, ali svima po zakonu, i za roštilj, i za kidanje grana, i za bacanje smeća, i za pogrešno parkiranje...tamo gdje je zabranjeno.
Ja prvi volim raspuhat roštilj, jedva čekam malo lijepog vremena, ali ako znam da je zabranjeno roštiljati negdje - onda ću to i da poštujem.
Isto kao što poštujem znak parkiranja, i ne parkiram tamo gdje je zabranjeno - iako nam je to u krvi i tradiciji, zar ne?
Nećemo se mi nikada dovesti u red dok ne počnu nadležni da lupaju velike kazne, ali svima po zakonu, i za roštilj, i za kidanje grana, i za bacanje smeća, i za pogrešno parkiranje...tamo gdje je zabranjeno.
-
detroit-mercy
#78 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Naravno da nam nista nije smetaloalcho wrote:Jest vala, mog'o je neki cuko naici, pa da mu zasmeta dim od vatre i da mu odu pluca...
Ja naroda, u sta se mi pretvorismo. Eto sad nam i rostilj smeta. Nije nam nista smetalo dok se nismo poceli povoditi za ovim retardiranim zapadom, materijalnim stvarima, furkama na globalizaciju. Prije 30 godina, svi rostiljali i svi bili sretni, nikome nista nije smetalo...a danas svi namrgodjeni i svi bi da je*u druge u zdrav mozak. De ljudi ohanite malo...
A bogami znalo se i ponekad kada krava crkne da se frkne u prvi, potok
O gradovima da ne pricamo.
Uvijek kazem, sva sreca pa je BiH rijetko naseljena zemlja, da nas ima vise, bog sami zna na sta bi sve licilo
-
clarKKent
#79 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
a gdje je tacno na Igmanu zabranjeno? imali znak/tabla na kojoj pise to?chuchumbamayumbe wrote:Da ljudi nisu namjenski napravili mjesta gdje je dovoljeno roštiljanje, a zabranili tamo gdje su zabranili, pa mi i ne bi bilo krivo.
-
tavustavus
#80 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
heheh ja koristim bicikl a usput bio sam i na hrasnicom a i na lasickom stanu i to pjehanera ..igman i ljeti i zimi preletim..mene jedino nervira upravo to urbano a seljak..stidi se onog sto jest..mislim da smo svi protiv rostilja na stazi ali se bojim da cu sutra biti papak zato sto zovem hasana,amara ili aliju,zato sto jedem sirnicu sendvich ili eto kako napisase pijem caj iz termoske,zato sto djete kaze allahami babo nije mi hladno na -5 iako to isto kaze i renata mala dok se igraju ispred haustora..ljudi imaju osjecaj da treba cuvati planinu pokupe i smece iza sebe..pa vise vidim seljaka ovdje na alipasinu koji bacaju sve i svasta kroz prozor nego u Lukomiru...ovdje mi to niko nece osporiti..
- chuchumbamayumbe
#81 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Imaju table usput kada se ide autom da je zabranjeno loženje vatre, itd...dovoljno.
Mislim da je bilo i na samoj cesti na Velikom polju, tamo kod policije.
Također, ima gore kada se dođe upozorenja da je zbranjeno loženje vatre osim na za to predviđenim mjestima, sa jasnom naznakom gdje su ta mjesta.
Ako bagra i to nije razvalila, jer nam je u mentalitetu da razvaljujemo znakove, vadimo šahtove i, generalno, odnosimo se prema našem bogatstvu lošije nego neko sa strane koji znaju da cijene ono što nam je bogom dano.
Nisam bio gore ima dvije godine.
Mislim da je bilo i na samoj cesti na Velikom polju, tamo kod policije.
Također, ima gore kada se dođe upozorenja da je zbranjeno loženje vatre osim na za to predviđenim mjestima, sa jasnom naznakom gdje su ta mjesta.
Ako bagra i to nije razvalila, jer nam je u mentalitetu da razvaljujemo znakove, vadimo šahtove i, generalno, odnosimo se prema našem bogatstvu lošije nego neko sa strane koji znaju da cijene ono što nam je bogom dano.
Nisam bio gore ima dvije godine.
- butterfly_01
#82 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
na ovoj fotografiji smeta to sto 5 metara desno od mjesta fotografisanja ljudi se setaju, djeca se sankaju..., zao mi je sto nisam otisla poslije, kad su ove grupe napustile mjesto radnje, i smece ostavile za sobom, pa da napravim tu fotografiju. rostiljanje je OK, al na Velikom polju gdje su uradjeni namjenski objekti za rostiljadu.Trebam te wrote:butterfly_01 wrote:meni je tako zao sto smo mi tako nekulturan, neotesan, neodgojen i destruktivan narod.
danas na Igmanu ugodjaj planine i cisto zraka mi je pokvario dim sa okolnih rostilja papaka koji su dosli da rostiljaju na mjestu gdje je bilo mnogo nas koji smo uzivali u svjezem zraku.
ko se prepozna nek se taguje, jer vjerujem da ima takvih i na ovom forumu.
U cemu je problem ovdje? Sta ti hoces reci sa ovim postom?
Tako zavidim ovoj slici, prirodi i ljudima na njoj, bas lijep porodicni okup, doduse malo rostilja nije na odmet.
Vi ste generalno u Bosni tako ljuti i sve vam smeta, sindorm opsteg nezadovoljstva vlada vama, de ba gledajte svoja posla, pustite ljude da uzivaju i ovako lijepoj zimskoj idili...
Opustite se ljudi, svijet postoji i pored vas i vrlo lijep ko zna uizvati u njemu/...
al znate kako kod nas ide, Bosnji zafali drva, pa podje odvaljivati sa krova, od klupe, stola i sl. da potpali vatru.
- butterfly_01
#83 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
to smece baceno sa zicare, ili boca soka, oni koji cigaru ispuse na dvosjedu pa opusak bace u snijeg, takve bih kaznila tolikom kaznom da bi razmislili svaki put kad krenu na planinu da li da uopce idu.adis.p wrote:razumijem sta hoces da kazes.. al ja kad sa svojim idem na planinu, barem jednom mjesecno se rostilja, bez obzira gdje se ide.Admir_1984 wrote:nema ništa na mjestima odredjenim za to. zamisli kad bi svako palio vatru gdje mu je volja, jedan uz skijasku stazu, drugi dolepored lifta, treci negdje pored sankaske staze, cetvrti ispred maršala, peti pored šetališta na Velikom Polju i slicno...adis.p wrote:A sta to ima lose u rostiljanju na planini?![]()
i glupo je to sto govorite kako je nekulturan neko ko pali rostilje i tako to.. po mom misljenju veci se seljak onaj koji dodje skijat, popije 2 soka, pojede cokoladu na dvosjedu i samo izbaci smece pored sebe, nego onaj koji dodje, potpali rostilj, sjede, odmori i kad zavrsi, pokupi smece i ostavi kao da niko nije ni bio tu..![]()
- butterfly_01
#84 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
naravno da nema natpisa, jer su Bosnje to izlozile za potpalu vatre!!!! a u prirodi i nije prikadno postavljati metalne znakove upozorenja!!!!!clarKKent wrote:a gdje je tacno na Igmanu zabranjeno? imali znak/tabla na kojoj pise to?chuchumbamayumbe wrote:Da ljudi nisu namjenski napravili mjesta gdje je dovoljeno roštiljanje, a zabranili tamo gdje su zabranili, pa mi i ne bi bilo krivo.
- insomnia78
#85 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Joj tersova, pa valjda si gore za svoj cejf a ne da ko drot obilazis okolo i gledas sta ko radi i sta ce tebi zasmetati.
-
Avant
#86 Re: Igman - u ponom sjaju :-)
Bilo da bjezimo od agresora, gradskog smoga, Jahorinske kulture, Tebevicke tuge ili samo od armije skijasa ili loseg vremena sa Bjelasnice. Igman je planina koja uvjek iznova pruza utocisce gradjanima napacenog grada.
Onda se pojavi ful urbana i max kulturna ekipa koja se grozi tradicije, te odvazno zaspe kilkobajtima po ljudima koji nisu po njihovim arsinima. Iako nisu ostavili smece, lomili grane, galamili i muzikom maltetirali raju. Tuzno.
Od kad znam za sebe, umjetnici prezivljavanja, ljudi koji njeguju kult(uru) zivota, rostiljali su na mjestu sa slike. Uz dobru atmosfreru i uvjek kao po nekom pravilu okruzeni nasmijanom i razigranom djecom. U vremenu kad dvije prosjecne plate u nasem kantonu koji broji preko 30% nezapolenih nisu dovoljne za potrosacku korpu jedne cetvero clane porodice. RESPEKT!
Ali eto nisu kulturni i nemaju taj europski gen da jednostano stoje satima za mjesto u jedinom ugostiteljskom objektu u blizini. (O usluzi i hrani necu, jer ne zelim na nevidjeno blatit novog gazdu.)
Koji bezobrazluk, ne mogu da se nacudim, cuj jos i pitu ponjeli ? Garant za Sarajevo navijaju
Mislim stvarno, gdje imaju lozista na malom polju?
@butterfly_01, draga onog dana kad u BiH svi budi gledali i radili svoj posao, ukljucujuci i tebe, BiH ce biti po tvom
Onda se pojavi ful urbana i max kulturna ekipa koja se grozi tradicije, te odvazno zaspe kilkobajtima po ljudima koji nisu po njihovim arsinima. Iako nisu ostavili smece, lomili grane, galamili i muzikom maltetirali raju. Tuzno.
Od kad znam za sebe, umjetnici prezivljavanja, ljudi koji njeguju kult(uru) zivota, rostiljali su na mjestu sa slike. Uz dobru atmosfreru i uvjek kao po nekom pravilu okruzeni nasmijanom i razigranom djecom. U vremenu kad dvije prosjecne plate u nasem kantonu koji broji preko 30% nezapolenih nisu dovoljne za potrosacku korpu jedne cetvero clane porodice. RESPEKT!
Ali eto nisu kulturni i nemaju taj europski gen da jednostano stoje satima za mjesto u jedinom ugostiteljskom objektu u blizini. (O usluzi i hrani necu, jer ne zelim na nevidjeno blatit novog gazdu.)
Koji bezobrazluk, ne mogu da se nacudim, cuj jos i pitu ponjeli ? Garant za Sarajevo navijaju
Mislim stvarno, gdje imaju lozista na malom polju?
@butterfly_01, draga onog dana kad u BiH svi budi gledali i radili svoj posao, ukljucujuci i tebe, BiH ce biti po tvom
-
radet
#87 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Meni više smeta kad dame dođu na planinu u štiklama, pa krećući se po stazi prve rupe na koje bi se neko mogao spotaknuti i pasti.
-
Trebam te
#88 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
radet wrote:Meni više smeta kad dame dođu na planinu u štiklama, pa krećući se po stazi prve rupe na koje bi se neko mogao spotaknuti i pasti.
- dječak sa šibicama
#89 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Koga jos cudi papanijada....
- tinchy
#90 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Oglas prenosim od prijateljice...
''Danas sam izgubila svoje najdivnije stvorenje, BENA na Igmanu. Ako iko dobije bilo kakvu informaciju da je negdje vidjen labrador zlatni, molim vas da mi javite na broj 061 250 899. Ogromna nagrada za informaciju ili za mog BENA.
Treba mi to stvorenje u zivotu...''
Tražili su ga danas pet sati i nisu ga našli, stoga se sumnja da ga je neko čak i ukrao..

Eto ako se neko zatekne na Igmanu i vidi ovog psa, neka javi.. Hvala vam.
''Danas sam izgubila svoje najdivnije stvorenje, BENA na Igmanu. Ako iko dobije bilo kakvu informaciju da je negdje vidjen labrador zlatni, molim vas da mi javite na broj 061 250 899. Ogromna nagrada za informaciju ili za mog BENA.
Tražili su ga danas pet sati i nisu ga našli, stoga se sumnja da ga je neko čak i ukrao..

- chuchumbamayumbe
#91 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Koliko je meni poznato, pronašli su ovog ljepotana!tinchy wrote:Oglas prenosim od prijateljice...
- tinchy
#92 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
chuchumbamayumbe wrote:Koliko je meni poznato, pronašli su ovog ljepotana!tinchy wrote:Oglas prenosim od prijateljice...
Jesu, ali ovo sam ja sinoć postavila i zaboravila danas dodati da je pronađen
- ljubav_aha
#93 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
da,za vlastiti cejf protiv prirodnih ljepota u vlasnistvu drzave ,ipak je to javno mjesto,a ne tvoje dvoristeinsomnia78 wrote:Joj tersova, pa valjda si gore za svoj cejf a ne da ko drot obilazis okolo i gledas sta ko radi i sta ce tebi zasmetati.
- madner
#94 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Reci mu da ne hoda po sahtovima, moze nekome zasmetati ko bi da na miru slika ljude koji rostiljaju. 
-
baja
#95 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
uh dobro je...ja se prepo da ga nisu zaroštiljali ovi radi kojih je tema pokrenuta 
BTW i juce se na istom mjestu uredno roštiljalo..
BTW i juce se na istom mjestu uredno roštiljalo..
-
baja
#96 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
zadnji vikend neki debili su raspalili rostilj na parkingu na malom polju, odma pored auta....'bem ti pogan cejf