Igman - u ponom sjaju :-(
Moderator: Chloe
- 6.april
#26 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Dakle, roštiljanje u Bosni zvanično više nije in.
Kupite električne roštilje, sada ćevapi smrde.
Užas.
Užas.
- žulijan asanž
#27 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
roštiljanje je itekako in, ali na za to predviđenim mjestima, gdje postoje kante za otpad, gdje postoje ložišta, natkriven prostor itd.6.april wrote:Dakle, roštiljanje u Bosni zvanično više nije in.
Užas.
ovo ovako bear grylls roštiljanje je niđeveze, posebno na ovom mjestu.
-
Trebam te
#28 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
butterfly_01 wrote:meni je tako zao sto smo mi tako nekulturan, neotesan, neodgojen i destruktivan narod.
danas na Igmanu ugodjaj planine i cisto zraka mi je pokvario dim sa okolnih rostilja papaka koji su dosli da rostiljaju na mjestu gdje je bilo mnogo nas koji smo uzivali u svjezem zraku.
ko se prepozna nek se taguje, jer vjerujem da ima takvih i na ovom forumu.
U cemu je problem ovdje? Sta ti hoces reci sa ovim postom?
Tako zavidim ovoj slici, prirodi i ljudima na njoj, bas lijep porodicni okup, doduse malo rostilja nije na odmet.
Vi ste generalno u Bosni tako ljuti i sve vam smeta, sindorm opsteg nezadovoljstva vlada vama, de ba gledajte svoja posla, pustite ljude da uzivaju i ovako lijepoj zimskoj idili...
Opustite se ljudi, svijet postoji i pored vas i vrlo lijep ko zna uizvati u njemu/...
-
Trebam te
#29 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
žulijan asanž wrote:roštiljanje je itekako in, ali na za to predviđenim mjestima, gdje postoje kante za otpad, gdje postoje ložišta, natkriven prostor itd.6.april wrote:Dakle, roštiljanje u Bosni zvanično više nije in.
Užas.
ovo ovako bear grylls roštiljanje je niđeveze, posebno na ovom mjestu.
Covejce urazumi se, tramvajska i trolejbuska stajalista nemaju korpe za smece ( a gushi se grad u smecu) a ti ocekujes ovdje, da se postave nestale bi prije sabaha...
Naravno da je rostiljanje "In" bilo i bice
- žulijan asanž
#30 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
halo, bolan, govorim ti da 200 metara od mjesta sa ove slike IMA UREĐENO MJESTO ZA ROŠTILJANJE SA UREĐENIM LOŽIŠTIMA, KANTAMA ZA SMEĆE I NADSTREŠNICAMA!Trebam te wrote:Covejce urazumi se, tramvajska i trolejbuska stajalista nemaju korpe za smece ( a gushi se grad u smecu) a ti ocekujes ovdje, da se postave nestale bi prije sabaha...
ekstra mjesto za roštilja, imaju klupice i sve. neko je to sve fino uredio da bi se tu moglo roštiljati, ali jok, stoka mora ovako....
a ti zadro ko žuti
-
Trebam te
#31 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
žulijan asanž wrote:halo, bolan, govorim ti da 200 metara od mjesta sa ove slike IMA UREĐENO MJESTO ZA ROŠTILJANJE SA UREĐENIM LOŽIŠTIMA, KANTAMA ZA SMEĆE I NADSTREŠNICAMA!Trebam te wrote:Covejce urazumi se, tramvajska i trolejbuska stajalista nemaju korpe za smece ( a gushi se grad u smecu) a ti ocekujes ovdje, da se postave nestale bi prije sabaha...
ekstra mjesto za roštilja, imaju klupice i sve. neko je to sve fino uredio da bi se tu moglo roštiljati, ali jok, stoka mora ovako....
a ti zadro ko žuti
Bujrum kod mene u bascu i opusti se,
Ne zadirem,
- swirl
#32 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
A sta znaci ova rijec RAZUMI?baja wrote:i da dodam, nama se dešava "jahorinizacija" planina...(slabo ko razumi ovaj termin, al eto..)
ovo treba država da riješi, postavi ko će sve ovo nadgledat, naplatit kaznu....al hbg nema države
- žulijan asanž
#33 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
ma ja, ništa konkretno nemaš reći na moj post. evo objasnio sam ti sad u čemu je problem. ima tu u blizini mjesto za roštiljanje. eto zašto je problem što su tu došli i przne.Trebam te wrote:Bujrum kod mene u bascu i opusti se,
Ne zadirem,
- žulijan asanž
#34 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
kad baja kaže razumi, onda razumi, razumiš?swirl wrote:A sta znaci ova rijec RAZUMI?baja wrote:i da dodam, nama se dešava "jahorinizacija" planina...(slabo ko razumi ovaj termin, al eto..)
ovo treba država da riješi, postavi ko će sve ovo nadgledat, naplatit kaznu....al hbg nema države
-
Landa
#35 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
AKo ih ne mozes pobijediti, pridruzi im se
Hej ali stvarno, kakav je to chejf mrznuti se cupkajuci oko rostilja?!
Hej ali stvarno, kakav je to chejf mrznuti se cupkajuci oko rostilja?!
- adis.p
#36 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
A sta to ima lose u rostiljanju na planini?

-
Akibh
#37 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Jedna patrola policije zajedno sa zelenim bi riješila problem za pola sata.
Kaznica od 500 marki i dovidjenja...
Kaznica od 500 marki i dovidjenja...
- Control panel
#38 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
ja sam vidio i da su polomili neke grane jer su bile nisko pa su im smetale da stanu ispod drveta 
- Revolucionar ★
#39 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
interna finoca, prikrivene emocije .. fazon je, da bi svi da smo bili u prilici uradili isto ..
-
tavustavus
#40 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
kako ne volim pametnjakovice koji veze nemaju,kao nesto hoce coolturu da pokazu...prvo svi vi koji ste dosli sa autima na planinu nemate apsolutno nikakvog prava da komentarisete ovakve stvari..i da se razumijemo,vise ste vi koji ste parkirali svoje kulturne limene kutije na 200m od staze zagadili prostor planine nego ovi..ne podrzavam ni ove sto su to radili u blizini staze ali si ti postavljacu teme tako to nama docarao da smo se postidili svi mi (a znamo da si i ti jedan od nas) koji rostiljaju po avlijama i planinama..i da, sljedeci put ga nemoj ostavit 15-ak min da se ugrije-misli na coolturu...budi kulturan pa dodi i u proljece i u jesen i ostavi koji fening osim ovog zimskog perioda kad dodes 2 puta..da te cejf prode..neka raje nek uziva,samo vi dodite podnijece to bosanske planine..a o kulturi cemo 'posle derneka na sa film festivalu'..poklopi se
i ne pravi se pametan zbog dva rostilja..bolje ti je da si uslikao ovo sto ti 'nacrtah'..
p.s. i ja dolazim sa limenim kaad sam s porodicom..pozdrav raji.. a..
p.s. i ja dolazim sa limenim kaad sam s porodicom..pozdrav raji.. a..
- 4m3l
#41 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Ja bih je razumio da je tu bilo postavljeno 50 rostilja...a 1 rostilj ce njoj da zagadi zrak i unisiti ugodjaj u prirodi..WAHAHAHHA

Trebam te wrote: U cemu je problem ovdje? Sta ti hoces reci sa ovim postom?
Tako zavidim ovoj slici, prirodi i ljudima na njoj, bas lijep porodicni okup, doduse malo rostilja nije na odmet.
Vi ste generalno u Bosni tako ljuti i sve vam smeta, sindorm opsteg nezadovoljstva vlada vama, de ba gledajte svoja posla, pustite ljude da uzivaju i ovako lijepoj zimskoj idili...
Opustite se ljudi, svijet postoji i pored vas i vrlo lijep ko zna uizvati u njemu/...
Last edited by 4m3l on 16/01/2012 17:37, edited 1 time in total.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#42 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
nema ništa na mjestima odredjenim za to. zamisli kad bi svako palio vatru gdje mu je volja, jedan uz skijasku stazu, drugi dolepored lifta, treci negdje pored sankaske staze, cetvrti ispred maršala, peti pored šetališta na Velikom Polju i slicno...adis.p wrote:A sta to ima lose u rostiljanju na planini?![]()
-
clarKKent
#43 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
ima li tabla na kojoj pise "zabranjeno to i to...." u blizini ovih na slici?
- žulijan asanž
#44 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
svima koji su nagluhi i prigluhi ili slijepi ili selektivno čitaju ili ne čitaju nikako nego samo prosipaju pamet, da ponovim:
...200 metara od mjesta sa ove slike IMA UREĐENO MJESTO ZA ROŠTILJANJE SA UREĐENIM LOŽIŠTIMA, KANTAMA ZA SMEĆE I NADSTREŠNICAMA!
- chuchumbamayumbe
#45 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
I ja to napisah, ali džaba...žulijan asanž wrote:svima koji su nagluhi i prigluhi ili slijepi ili selektivno čitaju ili ne čitaju nikako nego samo prosipaju pamet, da ponovim:
...200 metara od mjesta sa ove slike IMA UREĐENO MJESTO ZA ROŠTILJANJE SA UREĐENIM LOŽIŠTIMA, KANTAMA ZA SMEĆE I NADSTREŠNICAMA!
Kako bi mu u Švabiji zavezali kaznu, ne bi mu palo na pamet da ciaretu zapali gore, a ne BBQ.
-
spider124
#46 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
pa mozda je to uredjeno mjesto bilo zauzeto
eh sad porediti Shvabiju i Bosnu...mislim u Shvabiji nije dozvoljeno ni cigare u restoranima pushiti... al vidis to nasim ne smeta
al zato smeta roshtilj na otvorenom.
Koliko vas pushi u zatvorenom prostoru u prisustvu male djece???
eh sad porediti Shvabiju i Bosnu...mislim u Shvabiji nije dozvoljeno ni cigare u restoranima pushiti... al vidis to nasim ne smeta
- žulijan asanž
#47 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
to nije jedno mjesto nego desetak uređenih pozicija za roštiljanje. usred ljeta se može naći mjesto, a ne sad.spider124 wrote:pa mozda je to uredjeno mjesto bilo zauzeto![]()
eh sad porediti Shvabiju i Bosnu...mislim u Shvabiji nije dozvoljeno ni cigare u restoranima pushiti... al vidis to nasim ne smetaal zato smeta roshtilj na otvorenom.
![]()
tema o pušenju ima, pa tamo piši o pušenju, ovdje pričamo o konkretnom slučaju.
-
MokeQc
#48 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
sta reci, koju posluku porati...
nije problem rostilj, problem je lijenost i nebriga za okolinom. Nista nije problem ako se ima mjera i ako se ne pretjeruje, ni raspalit rostilj, ni popit, ni tefericit u prirodi.
problem je sto je nekome tesko otici na mjesto predvidjeno za rostilj. Problem je sto svako misli da je pametniji od postavljenih pravila.
Ospem se kad na vrelu Bosne, pored poluprazne kante vidim papire i smece na travi....
Muka mi je kad pomislim na Prokosko jezero. I tamo je pocelo kao neka oaza, ljudi pomalo dolazili, pa malo vise, pa bacali smece sve dok nisu poceli praviti masovne teferice i dovlaciti ringispil. Ovo je klasican primjer pretjerivanja...
Sve se moze, samo treba znati gdje, kad, kako i koliko.
nije problem rostilj, problem je lijenost i nebriga za okolinom. Nista nije problem ako se ima mjera i ako se ne pretjeruje, ni raspalit rostilj, ni popit, ni tefericit u prirodi.
problem je sto je nekome tesko otici na mjesto predvidjeno za rostilj. Problem je sto svako misli da je pametniji od postavljenih pravila.
Ospem se kad na vrelu Bosne, pored poluprazne kante vidim papire i smece na travi....
Muka mi je kad pomislim na Prokosko jezero. I tamo je pocelo kao neka oaza, ljudi pomalo dolazili, pa malo vise, pa bacali smece sve dok nisu poceli praviti masovne teferice i dovlaciti ringispil. Ovo je klasican primjer pretjerivanja...
Sve se moze, samo treba znati gdje, kad, kako i koliko.
- chuchumbamayumbe
#49 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
Kod nas niko ni ne puši, niti se u stanu puši...na balkon pa puši.spider124 wrote:pa mozda je to uredjeno mjesto bilo zauzeto![]()
eh sad porediti Shvabiju i Bosnu...mislim u Shvabiji nije dozvoljeno ni cigare u restoranima pushiti... al vidis to nasim ne smetaal zato smeta roshtilj na otvorenom.
![]()
A trebali bi početi da se poredimo sa nekim ko je bolji od nas, a ne lošiji (mada je takvih malo, ili nimalo).
Draga Švabija, nedostaje mi.
-
MokeQc
#50 Re: Igman - u ponom sjaju :-(
optimista bi na to rekao : Neuporedivi smo !chuchumbamayumbe wrote:Kod nas niko ni ne puši, niti se u stanu puši...na balkon pa puši.spider124 wrote:pa mozda je to uredjeno mjesto bilo zauzeto![]()
![]()
Koliko vas pushi u zatvorenom prostoru u prisustvu male djece???![]()
A trebali bi početi da se poredimo sa nekim ko je bolji od nas, a ne lošiji (mada je takvih malo, ili nimalo).
Draga Švabija, nedostaje mi.