Kod mene pogacice sa mesom i supa normalno
Iftari :-) (sa fotografijama)
Moderator: anex
-
Mustang1
#951 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
Ihh kod tebe tek pocelo
I slatko
- Danguba
#952 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
mogu li ja samo gledati

-
lajk
- vazi
#954 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
Kako prodje prvi,ramazanski iftar 2015?
Ja hurmu i tarhanu pa pauza , onda poslje voce i malo slatka i to je to.
Ne znam je li neko od vas pravio ono jelo koje cesto prave marokanci, a mozda i neki drugi, kazu za sehur jako efikasno i prakticno:
1 kg brasna
200 gr brasna od hleblebije
800 gr sljedecih sastojaka, omjer po zelji:
Zute i smedje sjemenke lana
Po dosta Suzam u zrnu (najvise od ovih sastojaka)
Anis
Orasi
Bademi
Kikiriki
Med
Maslac
Maslinovo ulje
2 muskatna orascica
1 casa secera u prahu
Cimet
Postupak
Odvojeno isprziti brasna u pekari da fino pozute. Pece se na suho bez nasnoce uz stalno minesanje
U tavi prevrnuti jedno po jedno ostale sastojke i samljeti ih.
Pomocu solje maslinovog i 250 gr putera i case meda ujediniti xve samljevene sastojke s brasnom i zacinima
Ako neko zna recept s preciznijim mjerama valjalo bi da nam ga "oprica"
Ugodan post postaci
Ja hurmu i tarhanu pa pauza , onda poslje voce i malo slatka i to je to.
Ne znam je li neko od vas pravio ono jelo koje cesto prave marokanci, a mozda i neki drugi, kazu za sehur jako efikasno i prakticno:
1 kg brasna
200 gr brasna od hleblebije
800 gr sljedecih sastojaka, omjer po zelji:
Zute i smedje sjemenke lana
Po dosta Suzam u zrnu (najvise od ovih sastojaka)
Anis
Orasi
Bademi
Kikiriki
Med
Maslac
Maslinovo ulje
2 muskatna orascica
1 casa secera u prahu
Cimet
Postupak
Odvojeno isprziti brasna u pekari da fino pozute. Pece se na suho bez nasnoce uz stalno minesanje
U tavi prevrnuti jedno po jedno ostale sastojke i samljeti ih.
Pomocu solje maslinovog i 250 gr putera i case meda ujediniti xve samljevene sastojke s brasnom i zacinima
Ako neko zna recept s preciznijim mjerama valjalo bi da nam ga "oprica"
Ugodan post postaci
- Aurelia Bronski
#955 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
Ljudi, kako izdrzite ove duge dane? 
Nije iftar, sehur je, valjda se pika

-
bluu
#956 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
Odličan ti je sehur , a kako izdržimo ove duge dane ,pa tek je počelo ,a kod mene kiša ,pa malo i zahladnilo pa je baš ugodno.Nemam kad da uslikam iftar ,ali potrudiću se i to.Uglavnom je limunada ,čorba ,neka pita ,pa kojekakvi ćevapi .Djeca zanovetaju ,muž se prilagođava ,helem uvijek je iftar raznovrstan jer ne jedu svi sve....Aurelia Bronski wrote:Ljudi, kako izdrzite ove duge dane?
Ja najradije biram sataraš i tikvice.Za sehur isto kuhanje ,kada smo bili mlađi išlo je mazalice ,kajmak ,sada zele konkretno pa kada kuham za iftar odmah planiram i sehur....
-
sani1985
#957 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
I PODRAVKA NAS VARA
-Na Minestrone supama kompanije Podravka naljepnicama sakriveno da sadrže svinjsku mast i mesnatu slaninu
https://www.facebook.com/bosnjaci.eu/ph ... 08/?type=1
-Na Minestrone supama kompanije Podravka naljepnicama sakriveno da sadrže svinjsku mast i mesnatu slaninu
- skafiskafsnjak
#958 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
Pouka... Kupujte SAMO i SAMO DOMACE !!
- Aurelia Bronski
#959 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
Hvalabluu wrote:Odličan ti je sehur , a kako izdržimo ove duge dane ,pa tek je počelo ,a kod mene kiša ,pa malo i zahladnilo pa je baš ugodno.Nemam kad da uslikam iftar ,ali potrudiću se i to.Uglavnom je limunada ,čorba ,neka pita ,pa kojekakvi ćevapi .Djeca zanovetaju ,muž se prilagođava ,helem uvijek je iftar raznovrstan jer ne jedu svi sve....
Ja najradije biram sataraš i tikvice.Za sehur isto kuhanje ,kada smo bili mlađi išlo je mazalice ,kajmak ,sada zele konkretno pa kada kuham za iftar odmah planiram i sehur....
Meni je lako, ja sama i postim i spremam, a sebi je lako ugoditi.
Sreca pa ni ovdje nije (tipicno) vruce, lako ide za sada.
Inace mi se cini da jako malo jedem ali ne osjetim glad, mozda me tek sustigne.
Do sada su mi svi obroci bili vegeterijanski, bas mi odgovara.
Inace, prvi dan iftar samo tarhana i salata, drugi dan sataras i malo hljeba. Limunada (s lubenicom
- Njanjavi
#960 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
Aurelia Bronski wrote:Hvalabluu wrote:Odličan ti je sehur , a kako izdržimo ove duge dane ,pa tek je počelo ,a kod mene kiša ,pa malo i zahladnilo pa je baš ugodno.Nemam kad da uslikam iftar ,ali potrudiću se i to.Uglavnom je limunada ,čorba ,neka pita ,pa kojekakvi ćevapi .Djeca zanovetaju ,muž se prilagođava ,helem uvijek je iftar raznovrstan jer ne jedu svi sve....
Meni je lako, ja sama i postim i spremam, a sebi je lako ugoditi.
Sreca pa ni ovdje nije (tipicno) vruce, lako ide za sada.![]()
Inace mi se cini da jako malo jedem ali ne osjetim glad, mozda me tek sustigne.![]()
Do sada su mi svi obroci bili vegeterijanski, bas mi odgovara.
Inace, prvi dan iftar samo tarhana i salata, drugi dan sataras i malo hljeba. Limunada (s lubenicom) i domace cokoladne bombice. Veceras cu opet nekog povrca, isjekla sam sve ali jos nisam odlucila. Mada mozda sastavim vegeterijansku pizzu pa okacim sliku Njanjavom da se malo snebiva
ja se vec snebivam prosloj slici, gdje su nestala zhumancad, nije valjda da su odstranjena nedobog namjerno
- Aurelia Bronski
#961 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
Nego sta da suNjanjavi wrote: ja se vec snebivam prosloj slici, gdje su nestala zhumancad, nije valjda da su odstranjena nedobog namjerno
- Njanjavi
#962 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
tctctc znao sam da si naopaka, al tolko da od jajeta najljepse ne jedes se nisam nadao 
- Danguba
#963 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
Tuzla: U prelijepoj ramazanskoj noći na Trgu slobode iftarilo blizu 2.000 postača

Nesto prekrasno.
a posebno me dojmilo ovo...

Nesto prekrasno.
Glavni imam Medžlisa IZ Tuzla, Ahmed ef. Huskanović, pozvao je sve građane Tuzle, postače i one koji nisu danas postili te komšije drugih vjeroispovjesti da im se pridruže na večerašnjem iftaru.
- vazi
#964 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
iftari li se ove godine
nesto slabo slika, ideja, nafaiza i sofre na temi
kod mene veceras pileca supica s griz knedlama ili njokicama, ne znam vise kako se zovu
pa topa , salata od endiva i tu sam stala
, poslje caj i komad cokoladne torte (kupovna, da ne bude da se kitim tudjim perjem
)
vrucina, ne moze se pojest bas...ostade pura, pecivo neko ko zeljanica, palacinke...
je li neko id vas probao praviti ove marokanske palacinke?
prave se sa grizom, prasak z apecivo, germa i voda, odlicne su za sehura
ove na slici nisu mojih ruku djelo, jucer sam probala, nisu losi ispali ali nisu ni ovako dobri
poenta je u miksanju, treba doro umiksati i ostaviti jedno pola sata, pece se u tavi bez ulja..meni su preukusni i bas interesantni

evo i yt
nesto slabo slika, ideja, nafaiza i sofre na temi
kod mene veceras pileca supica s griz knedlama ili njokicama, ne znam vise kako se zovu
pa topa , salata od endiva i tu sam stala
vrucina, ne moze se pojest bas...ostade pura, pecivo neko ko zeljanica, palacinke...
je li neko id vas probao praviti ove marokanske palacinke?
prave se sa grizom, prasak z apecivo, germa i voda, odlicne su za sehura
ove na slici nisu mojih ruku djelo, jucer sam probala, nisu losi ispali ali nisu ni ovako dobri
poenta je u miksanju, treba doro umiksati i ostaviti jedno pola sata, pece se u tavi bez ulja..meni su preukusni i bas interesantni

evo i yt
- Aurelia Bronski
#965 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
Ove palacinke super izgledaju, trebalo bi se probati. 
Moram se pohvaliti - jucer sam po prvi put pravila klepe (oliti kulake kako se zovu u mojoj mahali).
Bilo je jos i supe i paradajz salate, friske limunade sa medom, djumbirom i ananasom a slatko nismo ni pogledale (dve prijateljice i ja iftarile kod mene kuci), ozderale se vrucim somunom i topom.
Moram se pohvaliti - jucer sam po prvi put pravila klepe (oliti kulake kako se zovu u mojoj mahali).
Bilo je jos i supe i paradajz salate, friske limunade sa medom, djumbirom i ananasom a slatko nismo ni pogledale (dve prijateljice i ja iftarile kod mene kuci), ozderale se vrucim somunom i topom.
- vazi
#966 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
jucer uradih istoAurelia Bronski wrote:Ove palacinke super izgledaju, trebalo bi se probati.
Moram se pohvaliti - jucer sam po prvi put pravila klepe (oliti kulake kako se zovu u mojoj mahali).![]()
najela se tope
veceras supica i desert , mozda poslje jos nesto malo gricnem
a palacinke su bas
- vazi
#967 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
sinoc samo kuhani krompir i caj
stomak me nesto ne slusha
nadam se da ce veceras akBd biti bolje,
iskreno, jedva cekam da se do Bosne dokotrljam pa da barem ovaj drugi dio namirisem ramazana
nadam se da ce veceras akBd biti bolje,
iskreno, jedva cekam da se do Bosne dokotrljam pa da barem ovaj drugi dio namirisem ramazana
- vazi
#968 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
sto jedan hafiz rece neki dan, otprilike: neko ko ne zna sta je ramazan i smisao ramazana, kada bi to pokusao shvatiti preko poruka postaca na netu pomislio bi da je to mjesec hrane i pica
e ova tema je ove godine ostala diskretna, valjda vrucine
e ova tema je ove godine ostala diskretna, valjda vrucine
-
ambition
#969 Re: Iftari :-) (sa fotografijama)
švico dragaČudna sorta wrote:Ja sam ovaj Ramazan uglavnom zadužena za deserte.![]()
Za slano za večeras još uvijek nemam ideje...
ovo izgleda da prste pojedeš