evo i mene interesuje ko organizuje one iftare, oni satori mi super izgledaju, kakva je hrana i placa li se?a kakav je ono kolektivni iftar u parku kod ekonomije? odma pored multikulti covjeka!
Iftar na trgu Alije Izetbegovica?
-
GOLFER
#1 Iftar na trgu Alije Izetbegovica?
- wewa
#2 Re: Iftar na trgu Alije Izetbegovica?
prihodi od iftara idu u humanitarne svrhe, za Pakistan - ne znam koliko se placa, ali imam namjeru saznati aBd 
-
GOLFER
#3 Re: Iftar na trgu Alije Izetbegovica?
i ja planiram otici ali bih volio da imam neke info prije toga, ono vidio sam one satore i saznao sam da su to iftari, a ko to organizuje, ko kuha, koliko se placa to ne znam... a znaci prihosi idu za Pakistan, e neka ih Allah nagradi...wewa wrote:prihodi od iftara idu u humanitarne svrhe, za Pakistan - ne znam koliko se placa, ali imam namjeru saznati aBd
-
EMH_V1.0
#4 Re: Iftar na trgu Alije Izetbegovica?
Ima li ko kakvih detaljnijih informacija?
- addem
#5 Re: Iftar na trgu Alije Izetbegovica?
Ti si neki vrlo bistar mladic. Svaka cast na kulturi i lijepom ponasanju.mirash wrote:htio bih i ja da se ukljucim u ovu akciju, ali na zalost ne zivim u sarajevu.
elem, ja sam zasijao dva jutra duhana, pa bi dao da mi jedno jutro pusi slobodarski narod pakistana, a drugo jutro ove nase merhametli dzematlije.
-
MUNAFIK
#6 Re: Iftar na trgu Alije Izetbegovica?
koji primitivacsistematski pregled wrote:Zašto, jel ti to mater nešto bolesna pa ti ne puši više?mirash wrote:htio bih i ja da se ukljucim u ovu akciju, ali na zalost ne zivim u sarajevu.
elem, ja sam zasijao dva jutra duhana, pa bi dao da mi jedno jutro pusi slobodarski narod pakistana, a drugo jutro ove nase merhametli dzematlije.
- zambaklija
#7 Re: Iftar na trgu Alije Izetbegovica?
mirash wrote:htio bih i ja da se ukljucim u ovu akciju, ali na zalost ne zivim u sarajevu.
- beautyfool
#8 Re: Iftar na trgu Alije Izetbegovica?
Iftari su pod organizacijom Turaka cini mi se Bosna Sema i Fidan ili tako nesto.Svi prihodi idu u humanitarne svrhe.
-
sistematski pregled
#9 Re: Iftar na trgu Alije Izetbegovica?
Meni kažeš?MUNAFIK wrote:koji primitivacsistematski pregled wrote:Zašto, jel ti to mater nešto bolesna pa ti ne puši više?mirash wrote:htio bih i ja da se ukljucim u ovu akciju, ali na zalost ne zivim u sarajevu.
- no_pasaran
#10 Re: Iftar na trgu Alije Izetbegovica?
Ja sam čuo da organizuje Tursko-Bosanski koledž. Nisam bio ali ljudi koji su bili kažu da je super.
Ulaz je 1 KM a klopa je pravo jeftina.
Navodno su napravili pravi ugođaj sa kostimima itd. dvije noći su bila i dva derviša, izvodili "sema" ples. Ima čak i čiko sa onom skalamerijom na leđima iz koje toči salep.
Uglavnom prema mojim informacijama 3 osobe su se nauživale, napoile i najele za desetak KM.
Ima kažu više turista nego postača
Nadam se da ću stići ovo posjetiti. Ocjenjujem kao veoma pozitivno jer smo jedina zemlja koja ima značajan broj muslimana a ne prakticira otvorene iftare na ulicama.
Svaka čast za ideju i humanitarni karakter!
Ulaz je 1 KM a klopa je pravo jeftina.
Navodno su napravili pravi ugođaj sa kostimima itd. dvije noći su bila i dva derviša, izvodili "sema" ples. Ima čak i čiko sa onom skalamerijom na leđima iz koje toči salep.
Uglavnom prema mojim informacijama 3 osobe su se nauživale, napoile i najele za desetak KM.
Ima kažu više turista nego postača
Nadam se da ću stići ovo posjetiti. Ocjenjujem kao veoma pozitivno jer smo jedina zemlja koja ima značajan broj muslimana a ne prakticira otvorene iftare na ulicama.
Svaka čast za ideju i humanitarni karakter!
- The Nightwatchman
#11 Re: Iftar na trgu Alije Izetbegovica?
fakat ljudi nemaju granice. mislim, sta god ti mislio, kao sto neko rece, primitivac si prve klase. kad bi bio muzej primitivaca, ti bi meni stajao u prvom izlogu kao predstavnik vrste.mirash wrote:htio bih i ja da se ukljucim u ovu akciju, ali na zalost ne zivim u sarajevu.
(gore napisa deklarisani agnostik i apolitik)
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#12 Re: Iftar na trgu Alije Izetbegovica?
@mirash i @sistematski pregled, .... obojica po mjesec dana bana.