Idete li u solarij?
- kriticarka_nikova
#1 Idete li u solarij?
Sta mislite koliko je to stetno,posto ja idem svake godine i poslije kvarcanja osjecam se kao da sam kopala njivu....... 
-
idic
većina ovdašnjih solarija ima stare i istrošene aparate koje je neko na zapadu reciklirao, bez zaštitnih filtera. Nije se pametno prepuštati dugotrajnom tamnjenju, maximalno 10 minuta i to nikako na turbo aparatu.
Doduše ni prirodno sunčanje nije više tako bezopasno, al u svakom slučaju je zdravije od solarija.
Doduše ni prirodno sunčanje nije više tako bezopasno, al u svakom slučaju je zdravije od solarija.
- kriticarka_nikova
pa ja idem na turbo C+ onaj najjaci,ali ostajem maximum 12 minuta.Rekla sam sama sebi...jos samo ove godine 
- kriticarka_nikova
Kod mene prirodno izgledashin wrote:Mojne solarij, izgleda ruzno. Boja nije ni slicna prirodnom suncanju. Plus vazda je meta za zajebanciju.
- Hemel
Zamisli , i jazena21 wrote:Tek sad vidim kako se moj odgovor moze protumaciti na razne nacine, i povuci jos 1000 pitanjaHemel wrote:koga-cegazena21 wrote:Ja nisam nikad. Nekako me strah...![]()
Mislila sam samo na solarij![]()
-
tigris
kakav solarij........imam baštu
.... plus taj tamni ten
nije vise odavno in upravo zbog izlaganja rizicima prilikom suncanja ili kvarcanja......dovoljno je jednu-dvije nijanse tamnije nego inace....tako je elegantnije......onako isto ...........pecena kokos
a o suhoci koze..da ne pricamo......
manje boje znaci.... ko macija guza
plus...... umjesto solarija .....na planini se dobije super -duper
boja...samo treba bit namazan

plus...... umjesto solarija .....na planini se dobije super -duper
-
mr2
#14 Re: Idete li u solarij?
probaj nivea sun touch....kremu.....kriticarka_nikova wrote:Sta mislite koliko je to stetno,posto ja idem svake godine i poslije kvarcanja osjecam se kao da sam kopala njivu.......
-
FFK as Lucy01
Dvije rijeci: rak koze
Znam nekoliko djevojaka koje su ga zaradile....sto solarijem, sto prekomjernim boravkom na suncu.
80% ljudi koji imaju rak koze to i ne znaju
Znam nekoliko djevojaka koje su ga zaradile....sto solarijem, sto prekomjernim boravkom na suncu.
80% ljudi koji imaju rak koze to i ne znaju
-
deex
Znam da je stetno, ali godinama u proljece idem u turbo solarijum i to 10 puta po 15 min. To je moj maksimum. Sta mogu kad volim da sam preplanula! Ipak, oprezna sam koliko je to moguce. Mazem se specijalnim mlijekom za suncanje u solarijumu, pokrijem grudi i vece madeze i, pod obavezno, stavim one naocare protiv infra crvenog zracenja. Samo oprezno! 
- cHupjahalic@
Idem u solarijum svakog proljeca i pocinjem sa 15 minuta x 2 (ili 20 minuta, sve zavisi u kojem sam solarijumu) i onda povecavanje na 20 - 25 minuta. Bude bojica fina, nekako mi odmah draze otici do plaze (ako imam srece sa vremenom u Skandinaviji
).
A, osim toga i kad u Bosnu dodjem ne budem bijela kao sto "dijasporasi" budu
pa mi se nekako lakse uvuci u masu a da me i ne primijete da sam i ja jedna od "onih tamo".

A, osim toga i kad u Bosnu dodjem ne budem bijela kao sto "dijasporasi" budu