Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Ja sam za:

Kurde
33
29%
Hezbollah
18
16%
Nusra
1
1%
Sirijska Arapska Armija
26
23%
ISIS
3
3%
FSA
10
9%
Islamski Front
2
2%
neutralan
18
16%
nesto drugo (navedite)
2
2%

Total votes: 113

sledge

#126 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by sledge »

MrKota wrote:
sledge wrote:Aaa vidi Živiničana što se druže lijepo.
Hajte u park na kafu i usput pitajte raju ispred za njihovo mišljenje, baš me zanima :D
Koji park?
"BOSNA" i "osmica" prekoo puta pijace !

Ah da, vijest da je umro brat od olimpijskog rekordera i clana najveceg idola u domenu YU sporta!

Sve uspjehe kao dijete je postigao na tusanjskom stadionu.

Otisao je , jer nije htjeo biti Komsic!

Kucu u naselju Sjever je uzeo maticar iz G,Dubrava Muslimanska politika.
Kafe Park na bulevaru u sklopu IC.

Šta se žališ Hrvati iz Živ. i okolice žive dobro i u miru i nemaju nikakvih problema, žive bolje od većine Bošnjaka i rijetko se gdje sele, ništa manje ni više nego i ostali Bošnjaci koji idu trbuhom za kruhom
fosna2014

#127 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by fosna2014 »

Dosta chata po temi! :thumbup:

Hvala.
Rampage

#128 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by Rampage »

Iznenađujuće veliki broj forumaša glasao za SAA i Hezbollah:)?

Možda ljudi ne znaju šta ustvari ove dvije opcije predstavljaju:)? Ili je pak riječ o velikom broju salonaca i šija koji su dali svoje glasove:)?

Iako, moje mišljenje, nije mi baš jasno zašto je ovdje ponuđen Hezbollah kao opcija čiju ideologiju bi neko trebao podržavati, zar ne bi bilo logičnije da umjesto Hezbollaha stoji Iran?

Ja, naravno, glasam za Hezbollah, kao vojsku čije su ruke najmanje uprljane krvlju nedužnih civila. Također smo u zadnje vrijeme vidjeli neke video klipove u kojima su se ponašali zaista čudno i džentlmenski prema protivničkim vojnicima koji bi ih, da je situacija obrnuta, žive pojeli.
Kikibombona

#129 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by Kikibombona »

Rampage wrote:Iznenađujuće veliki broj forumaša glasao za SAA i Hezbollah:)?
Zasto bi bilo iznenadjujuce?

Domace selefije su ogadile sve islamisticke pokrete vecini Bosanaca. Vecina Bosanaca je bila za Gadafija. Sjecanje na Marsala je jos uvijek svjeze. Vecina ljudi zali za onim vremenom. To je vecina koja se ne moze snaci u danasnjem 'sistemu'. U Gadafiju vide Tita koji je bio za narod, koji se sa kriminalcima ostro obracunavao itd. U ovim drugim vide islamiste koji su mentalno kao nase selefije ili cak i gori... Vide bezvlasce, kriminal, sukobe, nestabilnost... Ista stvar je sa Asadom. Vecina Bosanaca bi radije zivjela pod vlascu oholog diktatora koji trpa u zatvor neistomisljenike, nego pod vlascu selefija, koje bi da uspostave vjersku diktaturu i odredjuju zivot pojedinca do najsitnijih detalja...

Evo o kako agresivno nastupaju iako nemaju poluge moci

https://www.youtube.com/watch?v=YjKxeW2AYHE

E zamisli kakvi su kada imaju vlast. Ne bi se trudili biti fini, vec bi bez oklijevanja nametnuli svoju volju. Vidi te sa pivom, jebo si jeza u ledja. Cuju kako slusas 'satanisticku muziku', jebo si jeza u ledja. Vide kako se molis kipovima, jebo si jeza u ledja.

Ja sam na poslu pitao kolege, ko im je drazi, Hezbolah ili sirijski pobunjenici. Svi kazu Hezbolah. Ne zato sto ih nesto vole, vec zato sto ne vole ove druge. Isti slucaj je sa Asadom.
fosna2014

#130 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by fosna2014 »

Idemo svi jedan kratak rezime na dosadasnje odgovore u anketi!

Licno sam ocekivao veliku podrsku za Kurde zbog samih Arapa (i sta nas narod misli o Arapima) i razmimoilazenja sa nasim razmisljamjem.

Ne cudi me podrska Hezbollahu nimalo, jer su jedini pruzali jak otpor Izraelu i daju punu podrsku Palestincima, ali i Sirijcima u ratu protiv svjetskog sljama.

Nusra nista. :D ISIS takodje. FSA, pa isto ocekivano. Ovdje na forumu trabunja par budala rekao bih da smo mi Bosanci glupi, ali ... prcccc :D Prije svega su ovdje ljudi iz Sandzaka BRE koji svrsavaju na Nusru, tzv. FSA i ISIS. Prekodrinci, sta ces. :mrgreen:

SAA, ocekivano. Jedini imaju pravni i politicki legitimitet da brane drzavu i narod od najezde svjetskog sljama.
insomnia78

#131 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by insomnia78 »

Jedno su ankete po forumu a nesto sasvim drugo, nazalost, par stotina Bosanaca u redovima Daesha
zrakomlat

#132 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by zrakomlat »

RepublikanskaGarda wrote:Trebalo je spojit Hezbollah i SAA, neznam za kog da glasam, cestitke kikiju na.prvom mjestu, saa je na drugom, mislim da cu za njih jer hezba previse zaostaje pa saa ima realnije sanse za titulu :mrgreen:
:lol: :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#133 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by It_is_a_Leclerc »

Ovi što navijaju za Kurde nisu svjesni svoje nesvijesti. Sjašite više sa te romantične priče o ženama sa puškama i sl. To su teroristi kao i, više-manje, svi u Siriji.

Nažalost rat u bivšoj Siriji nije moguće okončati u narednih 10-ak godina. Ne postoje čak ni "good guys" koje bi međunarodna zajednica mogla pomagati.
Rampage

#134 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by Rampage »

Al' se Galijasevici ne mogu pomiriti s rezultatima ankete, boli ih sto ne mogu podvaljivati Bosnjacima :bih:
5 0 5

#135 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by 5 0 5 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ovi što navijaju za Kurde nisu svjesni svoje nesvijesti. Sjašite više sa te romantične priče o ženama sa puškama i sl. To su teroristi kao i, više-manje, svi u Siriji.

Nažalost rat u bivšoj Siriji nije moguće okončati u narednih 10-ak godina. Ne postoje čak ni "good guys" koje bi međunarodna zajednica mogla pomagati.
oni su teroristi koliko su i bosanci bili teroristi koji su branili svoje porodice od teroristickih kuckinih sinova iz srbije, rusije i grcke.
insomnia78

#136 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by insomnia78 »

Rampage wrote:Al' se Galijasevici ne mogu pomiriti s rezultatima ankete, boli ih sto ne mogu podvaljivati Bosnjacima :bih:
Stavljas anketu na jednom forumu naprema ljudima od krvi i mesa koji se bore na strani terorista u Siriji :lol: :-)
It_is_a_Leclerc

#137 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

5 0 5 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ovi što navijaju za Kurde nisu svjesni svoje nesvijesti. Sjašite više sa te romantične priče o ženama sa puškama i sl. To su teroristi kao i, više-manje, svi u Siriji.

oni su teroristi koliko su i bosanci bili teroristi koji su branili svoje porodice od teroristickih kuckinih sinova iz srbije, rusije i grcke.
Ni približno. Armija RBIH je bila legalna legitimna vojska međunarodno priznate države, članice UN-a.
5 0 5

#138 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by 5 0 5 »

It_is_a_Leclerc wrote: Ni približno. Armija RBIH je bila legalna legitimna vojska međunarodno priznate države, članice UN-a.
a sta predlazes kurdima kao napadnutom narodu? da legnu i da ih teroristi pokolju dok im ne stigne priznanje iz new yorka?
It_is_a_Leclerc

#139 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

5 0 5 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Ni približno. Armija RBIH je bila legalna legitimna vojska međunarodno priznate države, članice UN-a.
a sta predlazes kurdima kao napadnutom narodu? da legnu i da ih teroristi pokolju dok im ne stigne priznanje iz new yorka?
Ne. Ja samo želim reći da Kurdi nisu "dobri dečki" za sirijskim stolom. Dapače.

Svi imaju pravo da se brane i ratuju, ali ja jednostavno "ne kupujem" sliku koju daju zapadni mediji o Kurdima kao arhietipskom dobru koje romantično ustaje protiv zla.
5 0 5

#140 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by 5 0 5 »

It_is_a_Leclerc wrote: Ne. Ja samo želim reći da Kurdi nisu "dobri dečki" za sirijskim stolom. Dapače.

Svi imaju pravo da se brane i ratuju, ali ja jednostavno "ne kupujem" sliku koju daju zapadni mediji o Kurdima kao arhietipskom dobru koje romantično ustaje protiv zla.
ma dobro. ti uvijek moras mimo ostalog naroda. a odakle su kurdi dosli? da nisu iz bosne dosli osvajati siriju? nakupio se bjelosvjetski sljam. vidis sta se dolje radi. imaju ljudi i pravo i obavezu da brane svoj prag.
fosna2014

#141 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by fosna2014 »

Kurdima je ovo historijska sansa da stvore drzavu otkad postoje. Zasluzili su. Mislim da su oni trenutno jedini dobitnici ovog rata.
insomnia78

#142 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by insomnia78 »

Tu se, nazalost najmanje pitaju oni
Rampage

#143 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by Rampage »

insomnia78 wrote:
Rampage wrote:Al' se Galijasevici ne mogu pomiriti s rezultatima ankete, boli ih sto ne mogu podvaljivati Bosnjacima :bih:
Stavljas anketu na jednom forumu naprema ljudima od krvi i mesa koji se bore na strani terorista u Siriji :lol: :-)
"Par stotina" Bošnjaka na strani ISIL-a znači da Bošnjaci podržavaju te monstrume?

Nisi ti i takvi kao ti vidio Bošnjaka s glave, a opet se slomište predstavljajući sami sebe kao nekoga ko zna kako Bošnjak razmišlja:)
insomnia78

#144 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by insomnia78 »

Nejse
walter kurtz

#145 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by walter kurtz »

Hezba i saa su na istoj strani tako da je ovo uvjerljiva pobjeda razuma na ovoj anketi cak i ispred kurda ( sad kad me kiki napadne) :mrgreen:
Rampage

#146 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by Rampage »

insomnia78 wrote:Nejse
Izvini :kiss:
Saul Alvarez

#148 Re: Ideološko politička anketa - BLISKI ISTOK

Post by Saul Alvarez »

Pa medjunarodna zajednica smatra da postoje dobri momci u Siriji: "umjereni" pobunjenici i Kurdi.
Post Reply