identifikacija vozila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sodi33
#1 identifikacija vozila
pozdrav ekipa, zanima me dali je neko radio ovu identifikaciju auta.Ako moze koja informacija o ovome i dali postoje neki standardi za identifikaciju.
- iceman ze
#2 Re: identifikacija vozila
Mozes malo preciznije, sta te konkretno zanima? (VIN, registracija, porijeklo itd.) Bila je neka firma u Hrasnom, radila je neke provjere preko osiguranja. U ovlastenim kucama, moguce je saznati oko servisnih intervala. U policiji se moglo odraditi provjere preko Interpola itd.
-
sodi33
#3 Re: identifikacija vozila
ma care zanima me ovo posto prebacujem auto sa sobom iz usa u bih.Pkao povratnik sam oslobodzen ovih uvoznih dadzbina a za homologaciju su mi rekli da netrebam raditi jer sam povratnik ali da trebam odraditi identifikaciju vozila pa me zanima o cemu se zapravo radi....
- Bakir1
#4 Re: identifikacija vozila
radi se o identifikaciji vozila, marka, tip, broj sasije, broj motora, snaga, vrsta goriva i slicno.
pripazi da auto ima stvarno broj sasije a ne samo naljepnicu, kao i broj motora.
isto tako moras uputiti zahtjev prema ministarstvu prometa i komunikacija BiH da ti izdaju rjesenje da si povratnik, da si oslobodjen uvoznih procedura i slicno.
pripazi da auto ima stvarno broj sasije a ne samo naljepnicu, kao i broj motora.
isto tako moras uputiti zahtjev prema ministarstvu prometa i komunikacija BiH da ti izdaju rjesenje da si povratnik, da si oslobodjen uvoznih procedura i slicno.
- iceman ze
#5 Re: identifikacija vozila
Ja sam uvezao JEEP-a iz USA 2010, trazili su samo da na tehnickom obavim, ocitavanje VIN broja, broja motora, prijevod saobracajne dozvole. Nista drugo nisam morao. Jedino sto su bili uveli homologaciju, ali sam 3 dana prije stupanja na snagu zakona, sve odradio po starom...