Idemo pred skupštinu!
-
ameritius
Odlican prijedlog Larci, spreman sam i ja primpomoci finansijski. Samo pod uslovom da vas ne zarazi bolest onih kleptomana na vlasti pa da te pare ne odu popravljanju krova necije vikendice
(shala)
SMS je koncizan i kratak, bas onako kako treba. Mozda jos pri kraju da se doda link za ovaj forum, da detaljnije upoznamo ljude sa trenutnim planovima.
Sta ste odlucili za Novu, slavili se na platou uz janjece pechenje, sogandolme i sarmu?
SMS je koncizan i kratak, bas onako kako treba. Mozda jos pri kraju da se doda link za ovaj forum, da detaljnije upoznamo ljude sa trenutnim planovima.
Sta ste odlucili za Novu, slavili se na platou uz janjece pechenje, sogandolme i sarmu?
-
Larci
Ma ako treba nekome i krov poopraviti i to je OK... samo da ne idu onim lopovinama sa vlasti... oni su ih se dosta namlatili!ameritius wrote:Odlican prijedlog Larci, spreman sam i ja primpomoci finansijski. Samo pod uslovom da vas ne zarazi bolest onih kleptomana na vlasti pa da te pare ne odu popravljanju krova necije vikendice(shala)
-
prometej_sa
Svaka revolucija mora obezbijediti legitimitet i legalitet. Sjetite se kako se Tito mora boriti za medjunarondo priznanje svoje vlasti. mada je imao poptunu vlast na cijelom teritoriju.
Isto tako, I nasa revolucija ce morati da voditi racuna o tome. Mejdutim, buduci da politicari SDS, SDA, HDZ, SDP itd. nikada nece priznati nas legalitet nasa jedina nada je da mi dokazujemo da oni nisu legalni. Jedina nada da uspijemo je da mi osporimo njihov legalitet, tj. da mi predstavljamo gradjane Republike BiH zastitnike legalnog gradjanskog Ustava Republike BiH otetog na silu agresijom, tj. nelegalnim srestvima.
Mi crpimo nas legalitet is posljednjeg legalnog Ustava, a to je gradjanski Ustav Republike BiH. Evo dva kljucna stava za nas.
Član 154.
Neprikosnoveno je i neotuðivo pravo i dužnost graðana, naroda Bosne i Hercegovine i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive da štite i brane slobodu, nezavisnost, suverenitet, teritorijalni integritet i cjelokupnost i Ustavom utvrđeno uređenje Republike.
Član 155.
Niko nema pravo da prizna ili potpiše kapitulaciju, niti da prihvati ili prizna okupaciju Republike Bosne i Hercegovine ili pojedinog njenog dijela. Niko nema pravo da sprijeći građane Republike Bosne i Hercegovine da se bore protiv neprijatelja koji je napao Republiku. Takvi akti su protuustavni i kažnjavaju se kao izdaja Republike. Izdaja Republike je najteži zločin prema narodu i kažnjava se kao teško krivično djelo.
Isto tako, I nasa revolucija ce morati da voditi racuna o tome. Mejdutim, buduci da politicari SDS, SDA, HDZ, SDP itd. nikada nece priznati nas legalitet nasa jedina nada je da mi dokazujemo da oni nisu legalni. Jedina nada da uspijemo je da mi osporimo njihov legalitet, tj. da mi predstavljamo gradjane Republike BiH zastitnike legalnog gradjanskog Ustava Republike BiH otetog na silu agresijom, tj. nelegalnim srestvima.
Mi crpimo nas legalitet is posljednjeg legalnog Ustava, a to je gradjanski Ustav Republike BiH. Evo dva kljucna stava za nas.
Član 154.
Neprikosnoveno je i neotuðivo pravo i dužnost graðana, naroda Bosne i Hercegovine i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive da štite i brane slobodu, nezavisnost, suverenitet, teritorijalni integritet i cjelokupnost i Ustavom utvrđeno uređenje Republike.
Član 155.
Niko nema pravo da prizna ili potpiše kapitulaciju, niti da prihvati ili prizna okupaciju Republike Bosne i Hercegovine ili pojedinog njenog dijela. Niko nema pravo da sprijeći građane Republike Bosne i Hercegovine da se bore protiv neprijatelja koji je napao Republiku. Takvi akti su protuustavni i kažnjavaju se kao izdaja Republike. Izdaja Republike je najteži zločin prema narodu i kažnjava se kao teško krivično djelo.
-
Stolac92
Vingo, ovo je bio moj prijedlog za letak:
DOSTA!
DOSTA više laži i lopovluka!
DOSTA više nepotizma i javašluka!
DOSTA više korupcije i manipulacije!
DOSTA! DOSTA! DOSTA!
ZAHTJEVAMO ostavke političara u državnim, entitetskim i kantonalnim institucijama!
ZAHTJEVAMO uspostavu narodne komisije za reformu Ustava!
ZAHTJEVAMO uspostavu narodne komisije za reviziju privatizacije!
ZAHTJEVAMO uspostavu narodne komisije za povrat opljačkane imovine!
ZAHTJEVAMO uspostavu narodne komisije za Istinu, Pravdu i Pomirenje!
DOĐITE na plato ispred skupštine da zajedno postignemo naše ciljeve!
NEĆEMO da budemo stoka kojom manipulišu!
NEĆEMO da budemo gluhi, nijemi i slijepi!
NEĆEMO da nama vladaju zločinci, izdajnici, lopovi i kriminalci!
HOĆEMO bolje sutra za nas i našu djecu!
HOĆEMO normalan život!
HOĆEMO dostojanstvo i ponos!
IDEMO NA PLATO ISPRED SKUPŠTINE!
DOSTA!
Ako ne valja daj da uradimo nešto drugo, ali mislim da ne bi trebalo biti duže, amožda je i ovo predugo.
Idemo na plato ispred skupštine!
DOSTA!
DOSTA! DOSTA! DOSTA!
ZAHTJEVAMO ostavke političara u državnim, entitetskim i kantonalnim institucijama!
HOĆEMO normalan život!
DOSTA!
Ako ne valja daj da uradimo nešto drugo, ali mislim da ne bi trebalo biti duže, amožda je i ovo predugo.
-
ameritius
Vingo, moze biti da nas podjebava, ali po mom llicnom misljenju se mora desavati nesto ispred skupstine, mora se privuci paznja prolaznika i radnih i neradnih ljudi, a ne SAMO stojati i razgovarati. Pogledaj samo poljoprivrednike koliko dugo shatoroju ispred skupstine, pa ko ih primjecuje vise?
-
Stolac92
ok vingo, onda samo logo, poziv i vrijeme i par rečenica kao
ZA ISTINU, PRAVDU I BOLJE SUTRA!
Što se tiče loga, stisnuta šaka je simbol proleterske revolucije kojom se razbija nešto. Znači nasilna revolucija. Ova naša će biti mirna, narodna, masovna revolucija i inspiracija je od dobrih, starih, plemenitih bosanaca, koji nikoga nisu proganjali ali su svoje branili.
Što se tiče loga, stisnuta šaka je simbol proleterske revolucije kojom se razbija nešto. Znači nasilna revolucija. Ova naša će biti mirna, narodna, masovna revolucija i inspiracija je od dobrih, starih, plemenitih bosanaca, koji nikoga nisu proganjali ali su svoje branili.
-
klif
Usudio bi se reci da je malo preostro i sa previse negativnog emotivnog naboja koji implicira konflikt. Ja bih koristio izraze sa pozitivnim predznakom, jer smatram da je svrha uspostaviti kontakt sa "cutljivom" vecinom i ponukati je na politicki angazman u formi mirnog protesta.Stolac92 wrote:Vingo, ovo je bio moj prijedlog za letak:
DOSTA!
DOSTA! DOSTA! DOSTA!
HOĆEMO normalan život!
DOSTA!
Kako cete odgovoriti na argumentaciju da su to sve demokratski izabrane vlasti?
- uvjek dobar gost
Demokratski izabrana mozda i jeste no radi sve kako bi se ova nasa ljepa zemlja podjelila, rasprodala, upropastila, a njeni gradjani raspametili.... jel to demokratija o kojoj su nas ucili nasi stari ?????
-
Vingo
Demokratski izabrani od strane koliko posto od ukupnog stanovnistva zrelog za glasanje?
Kako vam se svidja ovaj tekst?
Dosta!
Laži, nepotizma, nacionalizma, kriminala,
korupcije i manipulacije!
Mi nismo ovce i nismo brojke!
Mi smo gradjani Bosne i Hercegovine koji misle svojom glavom, a ne kako oni kažu!
Idemo na plato ispred Skupštine!
Svaki dan od 17:00 h
Kako vam se svidja ovaj tekst?
Dosta!
Laži, nepotizma, nacionalizma, kriminala,
korupcije i manipulacije!
Mi nismo ovce i nismo brojke!
Mi smo gradjani Bosne i Hercegovine koji misle svojom glavom, a ne kako oni kažu!
Idemo na plato ispred Skupštine!
Svaki dan od 17:00 h
-
Stolac92
demokratska nije jer oni pobjeđuju na izborima manipulišući ljudima i plašeći jedne od drugih. uski krug ljudi vlada već 15 godina. niko mimo njih ne može jer oni to ne dozvoljavaju. participacija biračkog tijela ne pokazuje da narod smatra da je ovo demokratija koja služi narodu.
Neko je također već ranije rekao da demokratija ne znači kako si došao na vlas nego kako vladaš. (i hitler je na vlast došao putem demokratije)
Što se tiče plakata slažem se sa Vingo. Idemo. Bez mnogo filozofiranja. Konkretna akcija: plakati, sms, šablon loga za grafite.
Neko je također već ranije rekao da demokratija ne znači kako si došao na vlas nego kako vladaš. (i hitler je na vlast došao putem demokratije)
Što se tiče plakata slažem se sa Vingo. Idemo. Bez mnogo filozofiranja. Konkretna akcija: plakati, sms, šablon loga za grafite.
- danas
i ja -- odlican je dizajn!Herc wrote:
Ustvari izvinjavam se...mislim da je ovaj najbolji.
a mozda je bolje samo ici na vizuelni sok prvo -- kao u 12 monkeys
PS ako treba sta pomoci odavde -- javljajte sta i kako. hocete li kolor cartridge, lovu, whatever... samo recite
- uvjek dobar gost
Vi u dijaspori trebate samo siriti glas naroda, apelovati na ljude da se ostave torova i da misle svojom glavom, trebate i Vi negdje na nekom zidu ocrtati ruku i napisati dosta !!!! Jer i Vama semima je kontam fakat dosta i Vi ste Bosanci i Hercegovci koji vole ovaj komad zemlje. Kad i ako se zakuha mi racunamo na vasu pomoc i naravno podrsku.
Pozdrav domovini !!!!
Hercegovci i Bosanci svih zemalja ujedinite se !!!!!
Pozdrav domovini !!!!
-
klif
Bravo. Ja vas podrzavam vec sada i imam apsolutno povjerenje u vas. Predlozio bih da - za prvo vrijeme - neko sa platoa stavi na raspolaganje svoj privatni racun na raspolaganje za doznaku finansijske pomoci, jer bez sredstava ce biti tesko organizirati bilo sta.uvjek dobar gost wrote:Vi u dijaspori trebate samo siriti glas naroda, apelovati na ljude da se ostave torova i da misle svojom glavom, trebate i Vi negdje na nekom zidu ocrtati ruku i napisati dosta !!!! Jer i Vama semima je kontam fakat dosta i Vi ste Bosanci i Hercegovci koji vole ovaj komad zemlje. Kad i ako se zakuha mi racunamo na vasu pomoc i naravno podrsku.
Pozdrav domovini !!!!