Nesto tako sam i mislio, mozemo mi napraviti i varijacije na temu, no da simbol samog pokreta bude nesto sto ima veze sa nsom tradicijom i zajednickom kulturom... da niko nemoze reci nista lose i nista dvosmisleno.... pozdrav DOMOVINI..Herc wrote:Ok,ali uzdignuta shaka je univerzalni simbol otpora(revolucije).Takodje je dobra ideja samo otisak dlana,znaci otisak ruke sto je bio podrzav Bogumila.Mislim da bi to bio ubjedljivo najbolji simbol za logo.uvjek dobar gost wrote:Ukoliko ste vidjeli stecak ili imate predstavu o tome kako isti izgleda, mislim da znate o cemu razmisljam... simbol Bosne i Hercegovine jeste covjek sa dlanom ispruzenim prema naprijed.. to je simbol covjeka koji hoce i nudi mir, toleranciju, covjek koji ima siroke vidike...
Valja nam preko rjeke.......
Ne bih volio da kopiramo istocne susjede ,kada je rjec o simbolima otpora...jer sam misljenja da kod njih promjene nisu izvedene do kraja.... nase moraju ....
Idemo pred skupštinu!
- uvjek dobar gost
-
i ja mislim da bi to bio dobar simbol...i možda staviti onu "DOSTA JE"!!!Herc wrote:Ok,ali uzdignuta shaka je univerzalni simbol otpora(revolucije).Takodje je dobra ideja samo otisak dlana,znaci otisak ruke sto je bio podrzav Bogumila.Mislim da bi to bio ubjedljivo najbolji simbol za logo.uvjek dobar gost wrote:Ukoliko ste vidjeli stecak ili imate predstavu o tome kako isti izgleda, mislim da znate o cemu razmisljam... simbol Bosne i Hercegovine jeste covjek sa dlanom ispruzenim prema naprijed.. to je simbol covjeka koji hoce i nudi mir, toleranciju, covjek koji ima siroke vidike...
Ne bih volio da kopiramo istocne susjede ,kada je rjec o simbolima otpora...jer sam misljenja da kod njih promjene nisu izvedene do kraja.... nase moraju ....
problem sa čovjekom sa tećka je to što je taj simbol već korišten u ratu i to od strane ABiH. Mislim da trebamo naći simbol koji neće nikoga odbacivati. Trebamo dati prostorima svim ljudima ove nam domovine da nam se pridruže, bez obzira šta mi pojedinačno mislimo da je ispravno.
Treba nam neutralni simbol i možda bi to jednostavno mogla biti ova nametnuta zastava. Kakva god da je ona sad jedina simbolizira ovu državu. Time bismo pokazali da ne želimo uništiti ovu državu nego je spasiti iz ruka onih koji su je izdali, bez obzira kojem toru pripadali.
Što se tiče borbe protiv nacionalizma, pa brate to se podrazumjeva ali kao i borba protiv neo-komunista, takozvanih socijalista koji predaju na bezbroj fakulteta, kupuju stanove našim parama i rade Bog dragi zna šta još. U današnjoj politici je vrlo malo "čistih" i mi ćemo da poćistimo sve to smeće pa ćemo onda viditi ko će se usuditi sjesti u fotelju i hapati lovu od ovog jadnog naroda.
Idemo na plato ispred skupštine!
Probno radno vrijeme svakim danom od 17:00.
Treba nam neutralni simbol i možda bi to jednostavno mogla biti ova nametnuta zastava. Kakva god da je ona sad jedina simbolizira ovu državu. Time bismo pokazali da ne želimo uništiti ovu državu nego je spasiti iz ruka onih koji su je izdali, bez obzira kojem toru pripadali.
Što se tiče borbe protiv nacionalizma, pa brate to se podrazumjeva ali kao i borba protiv neo-komunista, takozvanih socijalista koji predaju na bezbroj fakulteta, kupuju stanove našim parama i rade Bog dragi zna šta još. U današnjoj politici je vrlo malo "čistih" i mi ćemo da poćistimo sve to smeće pa ćemo onda viditi ko će se usuditi sjesti u fotelju i hapati lovu od ovog jadnog naroda.
- uvjek dobar gost
naravno da je DOSTA bilo....
Ja sam veceras pored znaka sigurno... volio bih da dodjete i Vi pa da porazgovaramo, ko pushi nek i zapali, ali najvaznije je da se upoznamo i da uvidimo da ima nas i vise nego mislimo, mozda ne u prvih par dana no sacekajte dok ljudi spoznaju da se formira pokret otpora ovom fashizmu koji nas zapljuskuje sa svih strana i da je pokret rasprostranjen medju mladima i medju starima kojima je DOSTA ... trovaca koji im ne nude nista osim mraka i podjela....
Pozdrav DOMOVINI...
Ja sam veceras pored znaka sigurno... volio bih da dodjete i Vi pa da porazgovaramo, ko pushi nek i zapali, ali najvaznije je da se upoznamo i da uvidimo da ima nas i vise nego mislimo, mozda ne u prvih par dana no sacekajte dok ljudi spoznaju da se formira pokret otpora ovom fashizmu koji nas zapljuskuje sa svih strana i da je pokret rasprostranjen medju mladima i medju starima kojima je DOSTA ... trovaca koji im ne nude nista osim mraka i podjela....
Pozdrav DOMOVINI...
BRAVO!!!!! Mislim da je to TO!!!!!uvjek dobar gost wrote:Ukoliko ste vidjeli stecak ili imate predstavu o tome kako isti izgleda, mislim da znate o cemu razmisljam... simbol Bosne i Hercegovine jeste covjek sa dlanom ispruzenim prema naprijed.. to je simbol covjeka koji hoce i nudi mir, toleranciju, covjek koji ima siroke vidike...
Ali kad razmislim o tom simbolu zašto ne. Prave patriote i rodoljubi će to prepoznati kao univerzalan simbol bosanaca, a ostali će se ionako boriti protiv nas.
I slogan DOSTA!
Hajde nek neko napravi dizajn pa da se dogovorimo, a o letku se još moramo dogovoriti. Ja sam sad preuzbuđen da tako nešto pišem. Možda nešto predložim kasnije. Stalno sam naježen. Možemo mi ovo!
Radno vrijeme svakim danom od 17:00.
I slogan DOSTA!
Hajde nek neko napravi dizajn pa da se dogovorimo, a o letku se još moramo dogovoriti. Ja sam sad preuzbuđen da tako nešto pišem. Možda nešto predložim kasnije. Stalno sam naježen. Možemo mi ovo!
Ako hocete totalno neutralni logo...moze npr. bitidvije zute munje na plavoj podlozi(krugu).Imam milion ideja za to...Stolac92 wrote:problem sa čovjekom sa tećka je to što je taj simbol već korišten u ratu i to od strane ABiH. Mislim da trebamo naći simbol koji neće nikoga odbacivati. Trebamo dati prostorima svim ljudima ove nam domovine da nam se pridruže, bez obzira šta mi pojedinačno mislimo da je ispravno.
Sto se tice ciljeva...ta borba protiv neo-komunista i nije bas relevantna jer ne vidim nijednog neo-komunistu na vlasti da nam unistava drzavu.Jasno trebamo dati do znanja da je cilj gradanska BiH i da nikada vise nacionalisti ne budu na vlasti.A to za profesore sto predaju na bezbroj fakulteta...znam na koga mislis.Mislim da ipak nije fer da ih stavljamo u isti kos.
- uvjek dobar gost
Upravo ti to htjedoh reci... samo ovo radno vrijeme da se pomjeri na 17.15.. da kasnim 20.tak minuta ,a ne skoro sahat...Stolac92 wrote:Ali kad razmislim o tom simbolu zašto ne. Prave patriote i rodoljubi će to prepoznati kao univerzalan simbol bosanaca, a ostali će se ionako boriti protiv nas.
I slogan DOSTA!
pozdrav DOMOVINI..
-
Uz dužno poštovanje ali mislim da taj simbol nikoga ne odbacuje jer je nastao daaavno prije nas i kretena koji dijele ljude po raznim osnovima. Ovaj mi je simbol baš dobar...Stolac92 wrote:problem sa čovjekom sa tećka je to što je taj simbol već korišten u ratu i to od strane ABiH. Mislim da trebamo naći simbol koji neće nikoga odbacivati. Trebamo dati prostorima svim ljudima ove nam domovine da nam se pridruže, bez obzira šta mi pojedinačno mislimo da je ispravno.
I ta nam je zastava nametnuta kao i "himna bez riječi" (valja pjevat' na tri jezika odjednom

- uvjek dobar gost
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se , jer je krajnje vrijeme..
Pozdrav domovini...
Pozdrav domovini...
Ni ja nisam shvatio da nekoga odbacuje.Taj simbol nikada nije ni bio prihvacen u ABiH jer su zavladale nezdrva nacionalisticke struje.To je simbol svih nas,cijele nekadasnje drzave,pozdrav nasih predaka...znaci pozdrav svih nas bez obzira koje smo sada nacije i religije.Pametni ljudi ce to dobro shvatiti.
Pozdrav Domovini... Pozdrav svim ljudima kojima se ovaj zivot zgadio...A POSEBAN POZDRAV SVIM LJUDIMA KOJI ZELE DA ZIVE BOLJE!!!
Ovo je sjajna ideja... procitao sam sve postove i na onom starom topicu... OVO JE POCETAK NECEGA... trebamo vjerovati u to!
Za pocetak mislim da bi trebali prosiriti ovo na dguge forume... druge stranice... Vjerujem da ima mnogo istomisljnika ali nisam siguran da svi bas posjecuju ovu stranicu...
Hajde svi pogledajte u Favorites i nadjite neku stranicu koju poznajete i da se ovo prosiri!
TREBALI BI SE SAMO ZA POCETAK DOGOVORITI POD KOJIM IMENOM OVO DA SIRIMO... STA JE NASLOV PO CEMU DA SE POZNAMO!!!!!
Ovo je sjajna ideja... procitao sam sve postove i na onom starom topicu... OVO JE POCETAK NECEGA... trebamo vjerovati u to!
Za pocetak mislim da bi trebali prosiriti ovo na dguge forume... druge stranice... Vjerujem da ima mnogo istomisljnika ali nisam siguran da svi bas posjecuju ovu stranicu...
Hajde svi pogledajte u Favorites i nadjite neku stranicu koju poznajete i da se ovo prosiri!
TREBALI BI SE SAMO ZA POCETAK DOGOVORITI POD KOJIM IMENOM OVO DA SIRIMO... STA JE NASLOV PO CEMU DA SE POZNAMO!!!!!
To herc što ti misliš da nije fer je tvoja lična stvar i imaš pravo na to.
Ja ipak mislim da su svi oni imali šansu i da su je propuhali. Što ti moralni političari nisu pozvali narod na ustanak protiv onih nemoralnih političara.
Ako i nisu kojim slučajem isto krivi (a vjerujem da jesu) onda su krivci jer su bili saučesnici. Zašto oni nisu štrajkali glađu kao Nadža? Zašto ne podnesu ostavke i pozovu narod na ustanak. Ne vidim drastične moralne istupe koji bi ih mogli iskupiti. Ni jednog od njih. Mirnes je jedini bio blizu ovome ali se je i on utopio u mutež i muljavinu sistema. Treba stvoriti takvo stanje da ONI neće smatrati politiku kao sredstvo za bogaćenje, vlastitu sigurnost i vlastito napredovanje. Oni trebaju služiti narodu a ne sebi i ako ih neko ometa u tome onda jasno i glasno i direktno to narodu treba da kažu, a nešto može biti sad će ili narod je kriv što nije glasao.
Ja ipak mislim da su svi oni imali šansu i da su je propuhali. Što ti moralni političari nisu pozvali narod na ustanak protiv onih nemoralnih političara.
Ako i nisu kojim slučajem isto krivi (a vjerujem da jesu) onda su krivci jer su bili saučesnici. Zašto oni nisu štrajkali glađu kao Nadža? Zašto ne podnesu ostavke i pozovu narod na ustanak. Ne vidim drastične moralne istupe koji bi ih mogli iskupiti. Ni jednog od njih. Mirnes je jedini bio blizu ovome ali se je i on utopio u mutež i muljavinu sistema. Treba stvoriti takvo stanje da ONI neće smatrati politiku kao sredstvo za bogaćenje, vlastitu sigurnost i vlastito napredovanje. Oni trebaju služiti narodu a ne sebi i ako ih neko ometa u tome onda jasno i glasno i direktno to narodu treba da kažu, a nešto može biti sad će ili narod je kriv što nije glasao.
- uvjek dobar gost
Naslov bi mogao biti DOSTA JE !
a oko ostalog se moramo usaglasiti i moramo biti veoma pazljivi jer zivimo u vremenu pogresnog tumacenja i povrsnog razmisljanja...
A ideja o sirenju teme po drugim forumima je super, ja sam vec ucinio nesto takvo...
Veceras se vidimo..
Pozdrav domovini..
a oko ostalog se moramo usaglasiti i moramo biti veoma pazljivi jer zivimo u vremenu pogresnog tumacenja i povrsnog razmisljanja...
A ideja o sirenju teme po drugim forumima je super, ja sam vec ucinio nesto takvo...
Veceras se vidimo..
Pozdrav domovini..
hajd uradite pa da i mi ostali pocnemo siriti ideju po drugim forumima......uvjek dobar gost wrote:Naslov bi mogao biti DOSTA JE !
Veceras se vidimo..
Pozdrav domovini..
IDEJA DA SE OVO SIRI PO DRUGIM FORUMIMA JE SUPPER... ´SAMO BI BILO IDEALNO DA SE SIRI POD ISTIM IMENOM SA ISTIM SADRZAJEM....uvjek dobar gost wrote:Naslov bi mogao biti DOSTA JE !
Veceras se vidimo..
Pozdrav domovini..
NPR. LINK NA OVU TEMU SA NEKIM TEKSTOM...
"DOSTA JE"
"HOCEMO BOLJI ZIVOT"
"NECEMO ODUSTATI"
ITD ITD...
SAMO DA BUDE NESTO STO CE SVI KORISTITI!!!
Okupljanje je dok ne promijenimo stanje u našoj domovini i dok nas ne bude barem 1 000 000. Stalno, svaki minut, dan, mjesec do pobjede.
Sad za sad je termin poslije 17:00 jer je tek početak.
Sad za sad je termin poslije 17:00 jer je tek početak.
- uvjek dobar gost
sto se tice mene jesmo...
Al niste usvojili moj amandman da je radmo vrijeme od 17.15 ili od 17.20h al nema veze valjda necu doci uvijek zadnji.
Pozdrav domovini.
Al niste usvojili moj amandman da je radmo vrijeme od 17.15 ili od 17.20h al nema veze valjda necu doci uvijek zadnji.
Pozdrav domovini.