I ja @mostarac razumijem vrlo dobro na sta ti ciljas, ali nemojmo one koji se tako srcano angazuju u pokretu nazivati prepotentnima.mostarac wrote:Ama ja njih ne kritikujem radi ideja i u sustini oni meni nisu negativna pojava. Ja ih kritikujem jer nastupaju sa nekog prepotentnog stanovuista da oni ko nesto hoce da mjenjaju a nisu dosli ni do m od mijenjaja. nije frka sto oni nisu dosli do m od mjenjanja jer svaki je pocetak tezak nego sto oni nemaju namjeru ici dalje od toga. U prevodu ideja je dobra, ali nam ova skupina prepotentnih maze oci i misli da su oni neki pokret i da nesto mjenjaju ili zele nama predstaviti to tako, ali nemaju oni damu za to, sto je nakon pola godine i ocito a onda im ne dam da me u oci lazu da se bore, jer nisu. Oni dolaze na kafu da se malo ispricaju i nista vise.spongebob wrote:de ba...pusti ljude na miru i vi svi koji kritikujete ne dajete nikakvu alternativu (osim ulaska u politiku pih..)mostarac wrote: Odlicno je ovde prikazan koncept vaseg djelovanja koji se zasniva na samo jednoj stvari - hajmo jebat mater politicarima jer je to sad moderno i jer samo oko toga mozete postici konsenzus. Sto se tice ostalog ne mozete postici dogovor ni oko toga jesu li trešnje crvene, a pravite se kao neki dusebriznici i alternativa. Za koga i za sta niko ne zna. Ne kazem ja da politicarima u ovoj zemlji ne treba jebat mater, ali garantujem da pola vas ne zna zasto im jebe mater. Na zivce mi ide kad vidim da neko pretace iz supljeg u prazno, a to upravo radi ovaj pokret. Nema konkretne zahtjeve, nema konkretan program, nema odgovor ni na jedno jedino konkretno pitanje, nema untrasnju strukturu ili u prevodu - skupina ljudi koji bi uradili ko nesto, ali bi odgovornost prebacili na druge ako slucajno stvar ne uspije i koji se onako ponasaju kao na choporativnoj kafi zaleci se da im je tesko, a da sami nisu spremni uciniti bilo sta da im ne bude i da sami nisu spremni uciniti bilo sta u sferi politike osim lajanja na mjesec, a takav pristup je jos gori od pristupa nasih politicara svojim birachima. Jednostavno ne podnosim licemjerje i zato pisem sve ovo, a ovaj me pokret podsjeca bas na to.
Sto se tice ljubomore, koju ovde neki spominju, ja zaista nemam potrebe ni razloga biti ljubomoran na ove ljude, jer ne vidim da su bilo sta uradili sto ja vec nisam, samo sto sam ja to radio na jedini moguci i jedini ispravan nacin, a to je uzimajuci na sebe dio odgovornosti i boreci se za promjenu stanja kroz jedino moguce sredstvo koje donosi rezultate a to je politika. Dakle gospodo dok ne udjete medju politicare sa svojim idejama i sa spremnoscu da se borite za njih i da za eventualni neuspjeh podnesete odgovornost niste kompetentni da govorite bilo sta na ovaj nacin, tj. da se bavite politikom i politicarima na ovaj nacin, a da sami niste spremni da se borite za svoje ciljeve kroz politiku. Izvolite, osnujte stranku, izadjite na izbore, pa mozda i ja glasam za vas. Ah da zaboravio sam da vi ne mozete osnovati stranku jer se ne mozete dogovoriti ni oko cega osim da nekom bez posljedica jebete mater.
Divno
fakat je da je institucija demonstracije na nasim prostorima zamrla od 92-ge kad su cete pucale po demonstrantima. Meni se cini da je nekima krivo sto se ovom pokretu dao poveci publicitet (nego sto to on objektivno zasluzuje, s obzirom na broj demonstranata, ali boze moj, oni tome sigurno nisu krivi)
Sta je alternativa kriticari? Recite, sta? Ukljucenje u SDP? Puna je kapa ovom narodu svega i svacega.
Grupa mladih ljudi koji su se spontano okupili oko ideje da se probudi gradjanska svijest a uz to imaju i iskrene i plemenite namjere...Stvarno ne kontam koji vam je klinac
Mozda tako djeluju, ali samo gledajuci iz naseg ugla. Ugla zemlje ciji su gradjani vec 15 godina ubijeni u pojam i koji isto toliko godina uopste nisu svjesni da je vec odavno trebalo svanuti!
Ili bolje reci, nisu svjesni da je svanulo jos davno, ali ne znaju da nisu podigli roletne!
Jedino sto pokret zeli je da im ukaze na to!
Oprostices, ni SDP to nije uradio svih ovih godina!
Prije sat vremena napisah na jednoj temi da svi moramo proci kroz katarzu pa mislim da to vrijedi i nama koji smo vjerovali ili jos uvijek vjerujemo i SDP-u.