Idemo pred skupštinu!
-
Propast1
Vidi Stolac s ovim komentarom si u najmanju ruku bezobrazan.Stolac92 wrote:Propast1, vidim da imamo potpuno različito gledanje na to u čemu je problem u BiH. Ne sekiraj se, G.R.O.Z.D. ima para i troše ih i šakom i kapom, a ne mislim da je ovoj državi u zadnji 10 godina nedostajalo para. Ono što je nedostajalo je glas naroda, kao i strah i odgovornost kod političara. Parama možeš kupiti nešto, ali ljudsko dostojanstvo ne možeš. Nisu pare problem, niti je problem o čemu ti sada pričaš. Nekako mi se čini da su se tvoji stavovi u zadnje vrijeme mnogo promijenili, ili sam te možda pogrešno na početku procijenio. U svakom slučaju nisam raspoložen za ovu raspravu jer se ova tema ponovila jedno mali milion puta. Jaro, ti svoje a mi ćemo svoje. Što nas više bude radilo ono što vjerujemo da je ispravno onda će ovo društvo biti zdravije i naprednije. Ovo stvarno mislim i smatram da si ti iskreno uvjeren da je istina to što pokušavaš da nam kažeš. Ali isto tako i ja iskreno mislim da si potpuno promašio srž problema. Živi bili pa vidjeli.Propast1 wrote:Drugo da odgovorim tebi stolac:
Stolac92 wrote:Propast1, sve je to fino i ljepo što ti kažeš da naši političari brinu o bilo čemu osim o svojim guzicama... ovako to je samo fino zapakovana šuplja priča i stvarno mi je žao što si i ti nasjeo na njihovo izbjegavanje da se suoče sa stvarnim problemima ove države, kao što su:
1. Potpuna socijalna nepravda (i mi nismo pokret mladih nego pokret građana i građanki Bosne i Hercegovine)
2. Mafijaško-krimogena struktura vlasti
3. Namjerno uništavanje potencijala BiH (od firmi, kompanija pa do institucija i pojedinaca)
4. Totalni osjećaj nemoći kod građana i građanki BiH i samim tim i nedostatak želje da se bore za svoje pravo (ciljano ubijanje ljudskog dostojanstva)
Amandmanima na ustav BiH se trebalo definisati da je Bosna i Hercegovina SOCIJALNA DRŽAVA sto po automatizmu proizvodi da je osnovni posao javne administracije smanjivanje nejednakosti između bogatih i siromašnih te omogućavanje socio-ekonomskog razvoja od kojeg ce imati koristi svi a ne samo pojedinci.
Pozdrav tebi i tvojoj ekipi.
Prvo, bezobrazan si sto mene stavljas u kontekst GROZDa bez bzira na moje veze s njima. Drugo, ja 10 godina direkno radim s ljudima kako bi se ovo stanje popravilo. Trece, ako ti zelis pricati istu pricu kao i svi drugi to je u redu. Ja se ovim uopste ne obracam tebi niti je bitno tvoje misljenje. Ja samo kazem, da ako se neko bori protiv socijalne nepravde - a nezna sta smo sve izgubili u tom pogledu u Ustavnim amandmanima taj je za mene isto ko tinejdzer koji bi volio da je bogatas al da sve pare moze dobiti na kladionici.
Pricas o odgovornosti politicara isto kao da si ti taj termin izmislio. To je pitanje koje se nastoji rijesiti cijelih ovih deset godina i kljucni pomak u tom pravcu su trebali biti ustavni amandmani koji su Ustavom jasno definisali obavezu politicara da se brinu o građanima. I ti sad govoris da je to suplja da se politicari ustavom natjeraju na odgovornost.
Stolac, nije odgovornost politicara termin kojim se politicari obavezuju na postivanje kucnog reda u svom haustoru.
Znam da te ne interesuje, jer ti prijatelju moj (glavu dajem) nisi ni procitao niti ustav niti ustavne amandmane.
Jah prijatno
-
Revolucionar
znate sta,ne razumijem se bas u tu politiku,ali zasto bih ja postovao sutav koji mi sprijecavaZIVOT DOSTOJAN COVJEKA.Ako treba poduzimati i radikalne metode kao npr,dosta miroljubiviji francuzi ja sam za.Nce priznati zakon koji mi izdana u dan unistava,lomi i ubija volju za zivotom.Jer ako nada zadnja umire,ja sam vec odavno mrtav mladi covjek,samo mi to treba reci.Treba rusiti nacionalizam,i postojeci sistem vrijednosti i sve dok ne shvatimo tu ocitu cinjenicu da ce nas ta nacionalna netrepeljivost dovesti (a vec uveliko grabimo tim putem) do propasti,uvijek ce postojati tenzije,mrznja,strah od komsije.Treba graditi puteve ljubavi i pomireenja.Treba otici i u Banja Lauku,Trebinje,Citluk,Zepce,Focu,sa proglasima i parolama i ponavljati sve dok nas ne pretsanu kamenovati,(bar oni koji to prezive).Mi cemo ici sa cvijecem!!!"Ubija nas i razdvaja mrznja,a odrzat ce nas samo ljubav ili bar vjera da je moguce razumijevanje izmedju pojedinca i zajednice!" M.Selimovic. "Zlo je privlacno i blize je ljudskoj prirodi za dobro i ljubav treba izrasti,treba se pomuciti,a zlo moze postati izuzetno opsano ako se pokaze kao jedino dobro." M.Selimovic.
-
Stolac92
Vidi Propast1,
Ja sam već rekao da svako treba da radi ono što je iskreno uvjeren da je prava stvar, međutim ti si ovdje danas uletio sa pričom koju slušamo već mjesecima, a to je da smo mi izdajnici, da tjeramo vodu sa važnih pitanja, kako radimo za ove i za one, apošto sam te upoznao i vidio na websitu sve što si uradio začudio sam se kako to da si ti danas izašao sa istom pričom koju slušamo već dva mjeseca. Sa takvom pričom koju ti danas pričaš su nas upoređivali sa četnicima, ustašama, izdajnicima i svim drugim neprijateljima ove zemlje, tako da ono što sam je rekao treba imalo da te živcira.
Pusti bolan šuplju. Ti radi svoj posao a mi ćemo raditi ovo što radimo. nećemo se vrijeđati niti prepucavati. Ti misliš da griješimo a ja mislim da ti griješiš. I to je sve.
A tu glavu jarane nemoj tako olako davati, ako si deset godina nešto radio ne znači da možeš čitati misli i znati šta je neko nešto pročitao ili saznao.
Stvarno mi je žao što je do ovoga došlo, ali si me fakat uvrijedio, ne sa svojim stavovima nego kako si ih od početka iznosio.
Vozdra majstore i uvijek me možeš na pp da pokušamo ovo razjasniti ko ljudi... ipak si ti bio na platou jednom, neki nas zovu izdajnicima a da nikad nisu ni došli da sa nama porazgovaraju.
Ja sam već rekao da svako treba da radi ono što je iskreno uvjeren da je prava stvar, međutim ti si ovdje danas uletio sa pričom koju slušamo već mjesecima, a to je da smo mi izdajnici, da tjeramo vodu sa važnih pitanja, kako radimo za ove i za one, apošto sam te upoznao i vidio na websitu sve što si uradio začudio sam se kako to da si ti danas izašao sa istom pričom koju slušamo već dva mjeseca. Sa takvom pričom koju ti danas pričaš su nas upoređivali sa četnicima, ustašama, izdajnicima i svim drugim neprijateljima ove zemlje, tako da ono što sam je rekao treba imalo da te živcira.
Pusti bolan šuplju. Ti radi svoj posao a mi ćemo raditi ovo što radimo. nećemo se vrijeđati niti prepucavati. Ti misliš da griješimo a ja mislim da ti griješiš. I to je sve.
A tu glavu jarane nemoj tako olako davati, ako si deset godina nešto radio ne znači da možeš čitati misli i znati šta je neko nešto pročitao ili saznao.
Stvarno mi je žao što je do ovoga došlo, ali si me fakat uvrijedio, ne sa svojim stavovima nego kako si ih od početka iznosio.
Vozdra majstore i uvijek me možeš na pp da pokušamo ovo razjasniti ko ljudi... ipak si ti bio na platou jednom, neki nas zovu izdajnicima a da nikad nisu ni došli da sa nama porazgovaraju.
-
klif
Mogu samo da odam priznanje. Da nas je vise ovakvih, gdje bi nam bio kraj!Revolucionar wrote: Treba rusiti nacionalizam,i postojeci sistem vrijednosti i sve dok ne shvatimo tu ocitu cinjenicu da ce nas ta nacionalna netrepeljivost dovesti (a vec uveliko grabimo tim putem) do propasti,uvijek ce postojati tenzije,mrznja,strah od komsije.Treba graditi puteve ljubavi i pomireenja.Treba otici i u Banja Lauku,Trebinje,Citluk,Zepce,Focu,sa proglasima i parolama i ponavljati sve dok nas ne pretsanu kamenovati,(bar oni koji to prezive).Mi cemo ici sa cvijecem!!! "Ubija nas i razdvaja mrznja,a odrzat ce nas samo ljubav ili bar vjera da je moguce razumijevanje izmedju pojedinca i zajednice!" M.Selimovic. "Zlo je privlacno i blize je ljudskoj prirodi za dobro i ljubav treba izrasti,treba se pomuciti,a zlo moze postati izuzetno opsano ako se pokaze kao jedino dobro." M.Selimovic.
-
Revolucionar
Gdje bi nam bio kraj,ako nas negdje enbi upucali ili strpali u zatvor,onda sigurno u nekoj lijepoj,harmonicnoj drzavi,u kojo bi na prvom mjestu bio covjek,djeca,porodica.:)Naravno i zene.

-
Reina
Revolucionar wrote:znate sta,ne razumijem se bas u tu politiku,ali zasto bih ja postovao sutav koji mi sprijecavaZIVOT DOSTOJAN COVJEKA.Ako treba poduzimati i radikalne metode kao npr,dosta miroljubiviji francuzi ja sam za.Nce priznati zakon koji mi izdana u dan unistava,lomi i ubija volju za zivotom.Jer ako nada zadnja umire,ja sam vec odavno mrtav mladi covjek,samo mi to treba reci.Treba rusiti nacionalizam,i postojeci sistem vrijednosti i sve dok ne shvatimo tu ocitu cinjenicu da ce nas ta nacionalna netrepeljivost dovesti (a vec uveliko grabimo tim putem) do propasti,uvijek ce postojati tenzije,mrznja,strah od komsije.Treba graditi puteve ljubavi i pomireenja.Treba otici i u Banja Lauku,Trebinje,Citluk,Zepce,Focu,sa proglasima i parolama i ponavljati sve dok nas ne pretsanu kamenovati,(bar oni koji to prezive).Mi cemo ici sa cvijecem!!!"Ubija nas i razdvaja mrznja,a odrzat ce nas samo ljubav ili bar vjera da je moguce razumijevanje izmedju pojedinca i zajednice!" M.Selimovic. "Zlo je privlacno i blize je ljudskoj prirodi za dobro i ljubav treba izrasti,treba se pomuciti,a zlo moze postati izuzetno opsano ako se pokaze kao jedino dobro." M.Selimovic.
-
Revolucionar
Guramo se da idemo u Evropu,a meni se cini kad bi mi samo malo vise bili LJUDI da bi ona pohrlila nama.:)Daj da prvo budemo bosanci pa tek onda bosnjaci,srbi,hrvati.dajte da gradimo a ne da rusimo.Dajte za pocetak da se tolerisemo,a postepeno cemo se i zavoljeti,jer ovi grade torove,granice i zidove,koji su nazalost uspjeli usaditi i u nas,a svi smo ljudi i samo zelimo dostojno,harmonicno zivjeti.Cvijece u ruke i idemo uzduz i poprijeko po cjeloj lijepoj nasoj,valovitoj i brdovitoj,naopakoj i opakoj,ali jedinom nam BiH.
-
Stolac92
Slažem se sa revolucionarom i mi već konkretno i radimo neke stvari a druge organizujemo. Ubrzo će se znati više o svemu ali samo da kažem da nakon Tuzle izgleda da će Banja Luka biti prvo mjesto gdje će krenuti sa protestima pod parolom DOSTA! A javili su nam se ljudi i iz Brčkog i iz Bijeljine.
Toliko za sad, pa se vidimo.
Toliko za sad, pa se vidimo.
-
Revolucionar
eh pa to bi bilo vec nesto.a ja sam u prvim redovima ako to bude.Mozda bih se opet nadao,a i to je velika stvar.! 
-
Stolac92
Nema nekog posebnog prvomajskog plana. Pošto poljoprivrednici protestuju mi nećemo trošiti mnogo energije. Bit ćemo na platou u 12:00 i imat ćemo zabibereni grah, tek simbolično da ukažemo na to da 1. moj treba da bude praznik rada a ne izgovor za žderanje. Poljoprivrednici su tražili da se neko od nas obrati njihovom skupu i ja sam im poslao govor... ne mislim da će me pustiti da kažem ono što sam napisao u govoru ali mislim da našim prisustvom ništa ne gubimo i samo izražavamo podršku poljoprivrednicima ali ne i stranci koja ih koristi i manipuliše. Tako da za 1. maj što se nas tiče neće biti ništa posebno. Ko je u Sarajevu nek dođe, ali neće biti šetnje niti nekih posebnih aktivnosti... nismo ništa mogli organizovati i vrlo malo dostaša je u Sarajevu za 1. maj. je*iga.
ali zato mislim da će ovu subotu biti pravo dobro. Najavili su dolazak ljudi iz Tuzle, Doboja, Brčkog i Mostara, kao i udruženje štediša.
znači u subotu u 10:00 punkt preko puta tržnice u Ferhadiji i u 12:00 protest na platou a onda štenja.
ali zato mislim da će ovu subotu biti pravo dobro. Najavili su dolazak ljudi iz Tuzle, Doboja, Brčkog i Mostara, kao i udruženje štediša.
znači u subotu u 10:00 punkt preko puta tržnice u Ferhadiji i u 12:00 protest na platou a onda štenja.
-
Stolac92
evo sad smo dobili potvrdu o donaciji igračaka iz dijaspore... i mislimo da ćemo ih donirati dječijoj ustanovi u Banja Luci... Krenuli bi kombijem i autima i u Banja Luci se sastali sa ekipom sa kojom smo u kontaktu...
kad bude organizovano javit ćemo... pa ako neko bude htio ići sa nama...
-
Revolucionar
Rezervisite mi mjesto u kombiju!! A obavezno javite kad to bude.!!! Jel to neka skorije buducnost?Stolac92 wrote:evo sad smo dobili potvrdu o donaciji igračaka iz dijaspore... i mislimo da ćemo ih donirati dječijoj ustanovi u Banja Luci... Krenuli bi kombijem i autima i u Banja Luci se sastali sa ekipom sa kojom smo u kontaktu...
-
Herc
Pozivam sve ljude koji su spremni pomoci,da sprovedemo akciju donacije igracaka napustenoj djeci u Banja Luci.Nadamo se da ce dom za napustenu djecu prihvatiti nas poklon.Ovim cinom mozemo pokazati da za nas ne postoje razlike medu ljudima i da je svaki covjek jednak i da mu treba pomoci,ako mu je pomoc potrebna.
Siguran sam da svako moze neko igracku obezbijediti.
-
Revolucionar
Gdje treba dostaviti igracku? Ideja je vise nego dobra!!!Herc wrote:Pozivam sve ljude koji su spremni pomoci,da sprovedemo akciju donacije igracaka napustenoj djeci u Banja Luci.Nadamo se da ce dom za napustenu djecu prihvatiti nas poklon.Ovim cinom mozemo pokazati da za nas ne postoje razlike medu ljudima i da je svaki covjek jednak i da mu treba pomoci,ako mu je pomoc potrebna.
-
Herc
Mozes subotom na demonstracijama ili ako ne mozes biti,skontacemo druge nacine.Revolucionar wrote:Gdje treba dostaviti igracku? Ideja je vise nego dobra!!!Herc wrote:Pozivam sve ljude koji su spremni pomoci,da sprovedemo akciju donacije igracaka napustenoj djeci u Banja Luci.Nadamo se da ce dom za napustenu djecu prihvatiti nas poklon.Ovim cinom mozemo pokazati da za nas ne postoje razlike medu ljudima i da je svaki covjek jednak i da mu treba pomoci,ako mu je pomoc potrebna.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
1. kontaktirati ustanovu i rukovodioce isteHerc wrote:Pozivam sve ljude koji su spremni pomoci,da sprovedemo akciju donacije igracaka napustenoj djeci u Banja Luci.Nadamo se da ce dom za napustenu djecu prihvatiti nas poklon.Ovim cinom mozemo pokazati da za nas ne postoje razlike medu ljudima i da je svaki covjek jednak i da mu treba pomoci,ako mu je pomoc potrebna.
2. NE daviti ljude pricom ko smo sta smo, bitno je da mi znamo da su te stvari otisle gdje treba
3. NIKAKO koristite podatke te akcije u svrhu promocije bilo cega (dovoljno je reci DOSTA! pokrenuo ili ucestvovao u vise humanitarnih akcija kojima je cilj bio pomoci napustenoj djeci/Clintonu i Ronaldu itditd..) - moze se vrlo lako obiti o glavu i ljudi nas mogu posmatrati samo ko jos jedne lesinare
4. Svaka cast sto se neko sjetio BL
-
Revolucionar
Zasto nebi bila promovirana.?Zar je to nesto amnje vazno od nacionalne mrznje kojom smo svakodnevno bombardovani?!:)Da,ideja je vise nego dobra i to ej samo pocetak,pokazati ljudima da davno zaboravljena humanost,solidarnost,ljubav i dobrota ipak postoje.Samo ad je opet probuditi u nama.Pa ako Bog da zajedno sa svim ljudima dobre volje idemo na turneju sirom BiH kroz cjelu BiH od graniuce do granice uzduz i poprijeko,naoruzani cvijecem,osmjesima i ubjedjenjem da imamo drzavu u kojoj je moguce zivjeti zivotom dostojnog covjeka.Drzavu koju cemo smatrati za dom,drzavu harmonije,ljubavi,humanosti,Drzavi dobra,drzavi mira,sa lijepom perspektivom,drzavi bez zidova mrznje koje usadise u nas,a da toga jos nismo svijesni.Treba buditi svijest,a to je pocetak.Nek me kamenuju za to,nek me proglase budalom.Ali ja volim BiH i sve nas u njoj. Necu opet citirati Mesu.

-
Stolac92
Akcija Banja Luka će vjerovatno biti odrađena u junu i to nakon velikog koncerta u Sarajevu. Planiramo za 3 juni u Sarajevu imati veliki koncert DOSTA! na kojem će biti poslata jasna poruka cijeloj BiH ko smo i šta hoćemo... Ovaj datum je sad za sad još samo radni dadtum i nije 100% određen, ali najvjerovatnije da će biti 3 juna...
svi zaintersovani za akcije nek se jave na [email protected] Krenuli smo i sa mailing listom aktivista pa ako želite da budete detaljnije obavješteni o aktivnosti Pokreta DOSTA!, ili da se uključite u proces donošenja odluka, pošaljite svoje podatke na [email protected].
Vidimo se u subotu!
svi zaintersovani za akcije nek se jave na [email protected] Krenuli smo i sa mailing listom aktivista pa ako želite da budete detaljnije obavješteni o aktivnosti Pokreta DOSTA!, ili da se uključite u proces donošenja odluka, pošaljite svoje podatke na [email protected].
Vidimo se u subotu!
-
Propast1
ovo nema veze apsolutno s onim sta sam ja govorio. Ja sto pisem ne odnosi se na bilo ciji rad ili aktivnosti. Niti sam ja rekao da bi DOSTA trebalo protestvovati ni za ni protiv ustava.Stolac92 wrote:Vidi Propast1,
Pitanje je samo ko koliko moze gledati unaprijed i vidjeti dovoljno daleko da bi prepoznao sta bi bilo dobro a sta ne za svoje vlastite ciljeve. Ako DOSTA nevidi znacaj ustavnih reformi, onda je to ok. Ja cak i nekazem da je to lose a ne kamoli da je to neka izdaja ili sta ti ja znam vec sta tebi pada na pamet.
Mudrost je prepoznati ideju koja jos ni dosla nije, moj stolac.
Al bi te molio da mene ne svrstavas nigdje vec ako imas potrebu da komentarises komentarisi ono sta ja kazem, a ne sta kaze neka nena ili neki balavac.
-
klif
Dragi Propast1. Dosad sam te dozivljao kao konstruktivnog sagovornika. I mogu da prihvatim da ti je to svejedno.
Mozda bi i uspjeli naci zajednicki jezik, ukoliko bi zbilja bili otvoreni jedni prema drugima i obracali paznju na sustinu recenog. I bar na cas, ostavili po strani nas ponos.
Jer ovdje se ne radi o nekom od nas...
Mozda bi i uspjeli naci zajednicki jezik, ukoliko bi zbilja bili otvoreni jedni prema drugima i obracali paznju na sustinu recenog. I bar na cas, ostavili po strani nas ponos.
Jer ovdje se ne radi o nekom od nas...