Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
¤ jelena ¤

#3426 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by ¤ jelena ¤ »

:lol: :D :thumbup:

...edit...

Maza i mast - samo domaće. :D
tandmand

#3427 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by tandmand »

nikada u životu nisam u kladionici uplatio tiket

meni ne trebaju nikakvi federalni zakoni koji bi me "spriječili" da nekome dajem pare "onako" nizašta
rumenige_brajtner

#3428 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by rumenige_brajtner »

Cudi me samo kako nam drzava propada pored ovoliko ekonomskih strucnjaka, tipa cpt, nivelisani i slicni. Kakvi magovi ekonomije.
SaraFina

#3429 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

rumenige_brajtner wrote:
SaraFina wrote:
Ne zatvaraś se ti u fildžan bojkotom. Zatvaraš njih na prostor i smanjuješ im tržište sa 1,5 mil potrošača na 300 k. Kužiš?
to je moglo u socijalizmu proć. ako nisi svjesna, od 90te je demokratija i princip otvorenog, slobodnog tržišta. tržište se samo kontroliše odnosom ponude, potražnje a sve to uslovljeno percepcijom kvalitete.
jebi ga, ne može sad malo ovo, pa malo ono.
sve ovo je posljedica pogrešnih izbora, još tamo od '91.

Evo sam si došao do zaključka. Nesvjesno. Bilo mi je drago :D
Hakiz

#3430 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

¤ jelena ¤ wrote:
Hakiz wrote:Ja zbog bojkota koristim riječ farba.

Boja je turska riječ, a kao što znamo, oni su bili naši okupatori.
I ta farba je okupatorska...nema nam spasa. :D
Eto vidiš.
CPT

#3431 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

rumenige_brajtner wrote:Cudi me samo kako nam drzava propada pored ovoliko ekonomskih strucnjaka, tipa cpt, nivelisani i slicni. Kakvi magovi ekonomije.
kupovina uzp proizvoda je kljuc do prosperiteta i rahatluka, ha ja! :thumbup:
Bodkin

#3432 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Uzp proizvod i kaze nije etnicki bojkot. Bar ne budite misevi i recite o cemu se stvarno radi.
A i ne kontam sta cete vi bojkotovati u dijaspori. Necete kupiti argetu koja svakako nije na ovoj listi ili sta
CPT

#3433 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

Bodkin wrote:Uzp proizvod i kaze nije etnicki bojkot. Bar ne budite misevi i recite o cemu se stvarno radi.
A i ne kontam sta cete vi bojkotovati u dijaspori. Necete kupiti argetu koja svakako nije na ovoj listi ili sta
cek... znaci UZP smo prihvatili kao etnicki projekt? uzp=narod=drzava? nesto novo :wink:

kakva tacno je razlika za Podravku (recimo) kad je bojkotujes u BIH ili izvan BiH? kako se nisu sjetili BDS pokret ograniciti na teritorij Palestine :roll:
Bloo
Globalna šefica

#3434 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Hakiz wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Hakiz wrote:Ja zbog bojkota koristim riječ farba.

Boja je turska riječ, a kao što znamo, oni su bili naši okupatori.
I ta farba je okupatorska...nema nam spasa. :D
Eto vidiš.
Bitno je koji ti je okupator drazi :mrgreen:
decembar2017

#3435 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Fascinantno je gledati kako se samozvani anti-nacionalisti, pro-bosanci najvise protive bojkotu finansijera ultra nacionalne stranke koja otvoreno brani UZP :sax:
decembar2017

#3436 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

rumenige_brajtner wrote:Cudi me samo kako nam drzava propada pored ovoliko ekonomskih strucnjaka, tipa cpt, nivelisani i slicni. Kakvi magovi ekonomije.

Da li ti i ostali "anti-nacionalisti" i FGR, " demokrati" i "100 % bosanci" koji ste se sjatili na temi zelite da nam drzava propada jer vidim da vam smeta promjena stanja ? Nama "anti-nacionalisti " pokusavaju da prodaju da promjena stanja kroz bojkot fanansijera hdz a time i prestanak ponavljanja onoga sto se radi vec od kraja agresije nije dobro za nas i drzavu...tj da se nastavi ponavljati jedan te isti postupak :-)

Ili vama nije uopste zelja promjena rezultata jer ne vjerujem da vam nije poznato da je definicija gluposti da se ponavlja jedan te isti postupak ocekujuci drugaciji rezultat :lol: kakvi magovi odbrane hdz -a :thumbup:
Humljanin

#3437 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Humljanin »

decembar2017 wrote:Fascinantno je gledati kako se samozvani anti-nacionalisti, pro-bosanci najvise protive bojkotu finansijera ultra nacionalne stranke koja otvoreno brani UZP :sax:

Fascinatno je kako se samozvani "probosanci" zatvaraju u jednonacionalni tor isključujući pola građana ove države iz njihove vizije države.
Usput vole reći da su antifašisti a na svakoj stranici ovog podforuma svakog Hrvata u BiH (poglavito poduzetnika) nazivaju fašistom i uzpovcem koji ako već nije zločinac sigurno ima te namjere. :wink:

Živla Bejha :bih:
decembar2017

#3438 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Humljanin wrote:
decembar2017 wrote:Fascinantno je gledati kako se samozvani anti-nacionalisti, pro-bosanci najvise protive bojkotu finansijera ultra nacionalne stranke koja otvoreno brani UZP :sax:

Fascinatno je kako se samozvani "probosanci" zatvaraju u jednonacionalni tor isključujući pola građana ove države iz njihove vizije države.
Usput vole reći da su antifašisti a na svakoj stranici ovog podforuma svakog Hrvata u BiH (poglavito poduzetnika) nazivaju fašistom i uzpovcem koji ako već nije zločinac sigurno ima te namjere. :wink:

Pola građana ove države je samo sebe zatvorilo u jednonacionalni tor kada su svjesno stali na stranu agresora , jbg danas citave regije, ne samo sela ili gradovi cute o masovnim grobnicama i pola građana ove države na izborima biraju vec od 1991 nacionaliste kojima je otvoreni cilj unistenje ove drzave. Bosnjaci su koliko znam birali i SDA, SDP,SZBIH, SBB, DF dok nam druga polovine HDZ ili SDS/SNSD i tako od 1990 .

Sami su birali ko su i sta su i sada me ti i takvi kao ti trebate da nagovorim ne samo da treba da ih finansiram vec da treba da nastavim da ih finansiram a na sva usta na drugim temama zagovarate promjene :lol:
Bodkin

#3439 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Humljanin wrote:

Ne pretjeruj. Ni jedan od ovih nije probosanac niti bosanac jer vidis da se rugaju bosancima
Humljanin

#3440 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Humljanin »

decembar2017 wrote:
Humljanin wrote:

Pola građana ove države je samo sebe zatvorilo u jednonacionalni tor kada su svjesno stali na stranu agresora , jbg danas citave regije, ne samo sela ili gradovi cute o masovnim grobnicama i pola građana ove države na izborima biraju vec od 1991 nacionaliste kojima je otvoreni cilj unistenje ove drzave. Bosnjaci su koliko znam birali i SDA, SDP,SZBIH, SBB, DF dok nam druga polovine HDZ ili SDS/SNSD i tako od 1990 .

Sami su birali ko su i sta su i sada me ti i takvi kao ti trebate da nagovorim ne samo da treba da ih finansiram vec da treba da nastavim da ih finansiram a na sva usta na drugim temama zagovarate promjene :lol:
Toliko si pogrešnih stvari napisao da si dokazao ne samo da si sitni mali fašist nego i totalno nepismena osoba.
Nema smisla da te ispravljam, to bi bio Sizifov posao.
Humljanin

#3441 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Humljanin »

Bodkin wrote:
Humljanin wrote:[

Ne pretjeruj. Ni jedan od ovih nije probosanac niti bosanac jer vidis da se rugaju bosancima
Pa sami sebe nazivaju probosancima (ne bosancima) i glasaju za nekakve samozvane "probosanske" (a ustvari probošnjačke) stranke.
Vidim ja da se rugaju iskrenim Bosancima. To i jest ludilo koje ove nacional-fašiste obilježava.
decembar2017

#3442 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Bodkin wrote:
Humljanin wrote:

Ja licno se nikada nisam rugao bosancima vec "bosancima " sa foruma npr koji se vidim protive bojkotu finansijera hdz ili "bosancima " kojih je na forumu bili mali milion kada se trebalo prodavati propagandu " vazno je biti ne-bosnjak" ili koji nam pod "bosanstvom " prodaju " svi su isti itd. Te "bosance " ismijavam" koji se sjete da su "bosanci " kada treba da prodaju mu*a pod bubrege.
Bodkin

#3443 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Humljanin wrote:
Bodkin wrote:
Humljanin wrote:[

Pa sami sebe nazivaju probosancima (ne bosancima) i glasaju za nekakve samozvane "probosanske" (a ustvari probošnjačke) stranke.
Vidim ja da se rugaju iskrenim Bosancima. To i jest ludilo koje ove nacional-fašiste obilježava.
Zato i kazem. Imas ljudi na temi koji ih prozivaju sa ovim “bojkotuj sve nebosnjacko” glupostima
Nivelacija

#3444 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Hrvatska je agresor na Bosnu i Hercegovinu. Presudjeno.
Hrvatska otima bh imovinu.
Hrvatska blati gdje god stigne Bosnu i Hercegovinu. 10 000 dzihadista
Hrvatska ne placa naknadu za Busko jezero uz pomoc domacih izdajnika.
Hrvatska se mjesa u unutrasnje stvari BiH, izborne zakone, itd. Donosi deklaracije o BiH.
Hrvatska odbacuje medjunarodne presude da je agresor na BiH.
Hrvatska je jedan od dva najveca neprijatelja BiH u svijetu.
..
...

Simpatije po strani ostaviti, od simpatije i ljubavi se ne zivi.
ovo_mi_je_nick

#3445 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by ovo_mi_je_nick »

Koliko življa bojkotuje proizvode iz Njemačke i koliko japanaca bojkotuje proizvode iz SAD-a.
rumenige_brajtner

#3446 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Nivelacija wrote:Hrvatska je agresor na Bosnu i Hercegovinu. Presudjeno.
Hrvatska se mjesa u unutrasnje stvari BiH, izborne zakone, itd. Donosi deklaracije o BiH.
..
...

njemačka bila agresor, okupator, počinili strašne zločine. nekako imam osjećaj da bi guzice dao da voziš mercedesa. il možda voziš domaće?
gotov rat buraz, jesi gledao vijesti od 95te na ovamo?
rumenige_brajtner

#3447 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

decembar2017 wrote:

Da li ti i ostali "anti-nacionalisti" i FGR, " demokrati" i "100 % bosanci" koji ste se sjatili na temi zelite da nam drzava propada jer vidim da vam smeta promjena stanja ? Nama "anti-nacionalisti " pokusavaju da prodaju da promjena stanja kroz bojkot fanansijera hdz a time i prestanak ponavljanja onoga sto se radi vec od kraja agresije nije dobro za nas i drzavu...tj da se nastavi ponavljati jedan te isti postupak :-)

Ili vama nije uopste zelja promjena rezultata jer ne vjerujem da vam nije poznato da je definicija gluposti da se ponavlja jedan te isti postupak ocekujuci drugaciji rezultat :lol: kakvi magovi odbrane hdz -a :thumbup:
ti si genije
Nivelacija

#3448 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

rumenige_brajtner wrote:
..
...

njemačka bila agresor, okupator, počinili strašne zločine. nekako imam osjećaj da bi guzice dao da voziš mercedesa. il možda voziš domaće?
Nemoj me zivotati samo ti citirati.

Znaci vec si nasao izgovor za UZP kao i Njemacka je pa sto ne bi malo i prijatelji susjedi.

:lol:
rumenige_brajtner

#3449 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Nivelacija wrote:
Nemoj me zivotati samo ti citirati.

Znaci vec si nasao izgovor za UZP kao i Njemacka je pa sto ne bi malo i prijatelji susjedi.

:lol:
meni ne trebaju izgovori, ja kupujem šta mi je qrcu ćejf. kontaš? nisam paćenik ko ti i slični tebi, jbg.
il dottore

#3450 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by il dottore »

rumenige_brajtner wrote:
..
...

Rumenige je cudo :-)

Vecinu stvari koje je Nivelacija naveo Hrvatska radi NAKON rata i agresije. Dakle nastavljaju
A provjeri kako su se Svabe suocile s pocinjenim zlocinima

Jbt te tito, ljudi ginu za poslodavce
Locked