...edit...
Maza i mast - samo domaće.
rumenige_brajtner wrote:to je moglo u socijalizmu proć. ako nisi svjesna, od 90te je demokratija i princip otvorenog, slobodnog tržišta. tržište se samo kontroliše odnosom ponude, potražnje a sve to uslovljeno percepcijom kvalitete.SaraFina wrote:
Ne zatvaraś se ti u fildžan bojkotom. Zatvaraš njih na prostor i smanjuješ im tržište sa 1,5 mil potrošača na 300 k. Kužiš?
jebi ga, ne može sad malo ovo, pa malo ono.
sve ovo je posljedica pogrešnih izbora, još tamo od '91.
Eto vidiš.¤ jelena ¤ wrote:I ta farba je okupatorska...nema nam spasa.Hakiz wrote:Ja zbog bojkota koristim riječ farba.
Boja je turska riječ, a kao što znamo, oni su bili naši okupatori.
kupovina uzp proizvoda je kljuc do prosperiteta i rahatluka, ha ja!rumenige_brajtner wrote:Cudi me samo kako nam drzava propada pored ovoliko ekonomskih strucnjaka, tipa cpt, nivelisani i slicni. Kakvi magovi ekonomije.
cek... znaci UZP smo prihvatili kao etnicki projekt? uzp=narod=drzava? nesto novoBodkin wrote:Uzp proizvod i kaze nije etnicki bojkot. Bar ne budite misevi i recite o cemu se stvarno radi.
A i ne kontam sta cete vi bojkotovati u dijaspori. Necete kupiti argetu koja svakako nije na ovoj listi ili sta
Bitno je koji ti je okupator draziHakiz wrote:Eto vidiš.¤ jelena ¤ wrote:I ta farba je okupatorska...nema nam spasa.Hakiz wrote:Ja zbog bojkota koristim riječ farba.
Boja je turska riječ, a kao što znamo, oni su bili naši okupatori.
rumenige_brajtner wrote:Cudi me samo kako nam drzava propada pored ovoliko ekonomskih strucnjaka, tipa cpt, nivelisani i slicni. Kakvi magovi ekonomije.
decembar2017 wrote:Fascinantno je gledati kako se samozvani anti-nacionalisti, pro-bosanci najvise protive bojkotu finansijera ultra nacionalne stranke koja otvoreno brani UZP
Pola građana ove države je samo sebe zatvorilo u jednonacionalni tor kada su svjesno stali na stranu agresora , jbg danas citave regije, ne samo sela ili gradovi cute o masovnim grobnicama i pola građana ove države na izborima biraju vec od 1991 nacionaliste kojima je otvoreni cilj unistenje ove drzave. Bosnjaci su koliko znam birali i SDA, SDP,SZBIH, SBB, DF dok nam druga polovine HDZ ili SDS/SNSD i tako od 1990 .Humljanin wrote:decembar2017 wrote:Fascinantno je gledati kako se samozvani anti-nacionalisti, pro-bosanci najvise protive bojkotu finansijera ultra nacionalne stranke koja otvoreno brani UZP
Fascinatno je kako se samozvani "probosanci" zatvaraju u jednonacionalni tor isključujući pola građana ove države iz njihove vizije države.
Usput vole reći da su antifašisti a na svakoj stranici ovog podforuma svakog Hrvata u BiH (poglavito poduzetnika) nazivaju fašistom i uzpovcem koji ako već nije zločinac sigurno ima te namjere.![]()
Živla Bejha
Ne pretjeruj. Ni jedan od ovih nije probosanac niti bosanac jer vidis da se rugaju bosancimaHumljanin wrote:decembar2017 wrote:Fascinantno je gledati kako se samozvani anti-nacionalisti, pro-bosanci najvise protive bojkotu finansijera ultra nacionalne stranke koja otvoreno brani UZP
Fascinatno je kako se samozvani "probosanci" zatvaraju u jednonacionalni tor isključujući pola građana ove države iz njihove vizije države.
Usput vole reći da su antifašisti a na svakoj stranici ovog podforuma svakog Hrvata u BiH (poglavito poduzetnika) nazivaju fašistom i uzpovcem koji ako već nije zločinac sigurno ima te namjere.![]()
Živla Bejha
Toliko si pogrešnih stvari napisao da si dokazao ne samo da si sitni mali fašist nego i totalno nepismena osoba.decembar2017 wrote:Pola građana ove države je samo sebe zatvorilo u jednonacionalni tor kada su svjesno stali na stranu agresora , jbg danas citave regije, ne samo sela ili gradovi cute o masovnim grobnicama i pola građana ove države na izborima biraju vec od 1991 nacionaliste kojima je otvoreni cilj unistenje ove drzave. Bosnjaci su koliko znam birali i SDA, SDP,SZBIH, SBB, DF dok nam druga polovine HDZ ili SDS/SNSD i tako od 1990 .Humljanin wrote:decembar2017 wrote:Fascinantno je gledati kako se samozvani anti-nacionalisti, pro-bosanci najvise protive bojkotu finansijera ultra nacionalne stranke koja otvoreno brani UZP
Živla Bejha
Sami su birali ko su i sta su i sada me ti i takvi kao ti trebate da nagovorim ne samo da treba da ih finansiram vec da treba da nastavim da ih finansiram a na sva usta na drugim temama zagovarate promjene
Pa sami sebe nazivaju probosancima (ne bosancima) i glasaju za nekakve samozvane "probosanske" (a ustvari probošnjačke) stranke.Bodkin wrote:Ne pretjeruj. Ni jedan od ovih nije probosanac niti bosanac jer vidis da se rugaju bosancimaHumljanin wrote:[
Živla Bejha
Ja licno se nikada nisam rugao bosancima vec "bosancima " sa foruma npr koji se vidim protive bojkotu finansijera hdz ili "bosancima " kojih je na forumu bili mali milion kada se trebalo prodavati propagandu " vazno je biti ne-bosnjak" ili koji nam pod "bosanstvom " prodaju " svi su isti itd. Te "bosance " ismijavam" koji se sjete da su "bosanci " kada treba da prodaju mu*a pod bubrege.Bodkin wrote:Ne pretjeruj. Ni jedan od ovih nije probosanac niti bosanac jer vidis da se rugaju bosancimaHumljanin wrote:decembar2017 wrote:Fascinantno je gledati kako se samozvani anti-nacionalisti, pro-bosanci najvise protive bojkotu finansijera ultra nacionalne stranke koja otvoreno brani UZP
Živla Bejha
Zato i kazem. Imas ljudi na temi koji ih prozivaju sa ovim “bojkotuj sve nebosnjacko” glupostimaHumljanin wrote:Pa sami sebe nazivaju probosancima (ne bosancima) i glasaju za nekakve samozvane "probosanske" (a ustvari probošnjačke) stranke.Bodkin wrote:Ne pretjeruj. Ni jedan od ovih nije probosanac niti bosanac jer vidis da se rugaju bosancimaHumljanin wrote:[
Živla Bejha
Vidim ja da se rugaju iskrenim Bosancima. To i jest ludilo koje ove nacional-fašiste obilježava.
njemačka bila agresor, okupator, počinili strašne zločine. nekako imam osjećaj da bi guzice dao da voziš mercedesa. il možda voziš domaće?Nivelacija wrote:Hrvatska je agresor na Bosnu i Hercegovinu. Presudjeno.
Hrvatska otima bh imovinu.
Hrvatska blati gdje god stigne Bosnu i Hercegovinu. 10 000 dzihadista
Hrvatska ne placa naknadu za Busko jezero uz pomoc domacih izdajnika.
Hrvatska se mjesa u unutrasnje stvari BiH, izborne zakone, itd. Donosi deklaracije o BiH.
Hrvatska odbacuje medjunarodne presude da je agresor na BiH.
Hrvatska je jedan od dva najveca neprijatelja BiH u svijetu.
..
...
Simpatije po strani ostaviti, od simpatije i ljubavi se ne zivi.
ti si genijedecembar2017 wrote:rumenige_brajtner wrote:Cudi me samo kako nam drzava propada pored ovoliko ekonomskih strucnjaka, tipa cpt, nivelisani i slicni. Kakvi magovi ekonomije.
Da li ti i ostali "anti-nacionalisti" i FGR, " demokrati" i "100 % bosanci" koji ste se sjatili na temi zelite da nam drzava propada jer vidim da vam smeta promjena stanja ? Nama "anti-nacionalisti " pokusavaju da prodaju da promjena stanja kroz bojkot fanansijera hdz a time i prestanak ponavljanja onoga sto se radi vec od kraja agresije nije dobro za nas i drzavu...tj da se nastavi ponavljati jedan te isti postupak![]()
Ili vama nije uopste zelja promjena rezultata jer ne vjerujem da vam nije poznato da je definicija gluposti da se ponavlja jedan te isti postupak ocekujuci drugaciji rezultatkakvi magovi odbrane hdz -a
Nemoj me zivotati samo ti citirati.rumenige_brajtner wrote:njemačka bila agresor, okupator, počinili strašne zločine. nekako imam osjećaj da bi guzice dao da voziš mercedesa. il možda voziš domaće?Nivelacija wrote:Hrvatska je agresor na Bosnu i Hercegovinu. Presudjeno.
Hrvatska se mjesa u unutrasnje stvari BiH, izborne zakone, itd. Donosi deklaracije o BiH.
..
...
gotov rat buraz, jesi gledao vijesti od 95te na ovamo?
meni ne trebaju izgovori, ja kupujem šta mi je qrcu ćejf. kontaš? nisam paćenik ko ti i slični tebi, jbg.Nivelacija wrote:
Nemoj me zivotati samo ti citirati.
Znaci vec si nasao izgovor za UZP kao i Njemacka je pa sto ne bi malo i prijatelji susjedi.
Rumenige je cudorumenige_brajtner wrote:njemačka bila agresor, okupator, počinili strašne zločine. nekako imam osjećaj da bi guzice dao da voziš mercedesa. il možda voziš domaće?Nivelacija wrote:Hrvatska je agresor na Bosnu i Hercegovinu. Presudjeno.
..
...
gotov rat buraz, jesi gledao vijesti od 95te na ovamo?