Koliko su nam pritekli u pomoc kad nam je najteze bilo - dobro je da smo uopste zivi.moonca wrote:Moze slama 7 dana..i sta onda...BarbaDue wrote: ne znam kako ti, ali ja bi radije i slamu nego svačiju čokoladu!
..Ipak, bez obzira na politiku. ja se licno ne bih osjecala ugodno bojkotovatI proizvodjace susjeda koji su -ti si to prezivjeo- ipak hranom pritekli u pomoc kada vam je bilo najteze.
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- Ommadawn
#2376 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- Ommadawn
#2377 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Moze i medalja. Po mogucnosti i neka zahvalnica.CPT wrote:
to ocekujes neku medalju ili?
- BarbaDue
#2378 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I mene je živo interesovalo kada i na koju pomoć je mislila.Ommadawn wrote:Koliko su nam pritekli u pomoc kad nam je najteze bilo - dobro je da smo uopste zivi.moonca wrote:Moze slama 7 dana..i sta onda...BarbaDue wrote: ne znam kako ti, ali ja bi radije i slamu nego svačiju čokoladu!
..Ipak, bez obzira na politiku. ja se licno ne bih osjecala ugodno bojkotovatI proizvodjace susjeda koji su -ti si to prezivjeo- ipak hranom pritekli u pomoc kada vam je bilo najteze.
-
moonca
#2379 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
BarbaDue wrote:I mene je živo interesovalo kada i na koju pomoć je mislila.Ommadawn wrote:Koliko su nam pritekli u pomoc kad nam je najteze bilo - dobro je da smo uopste zivi.moonca wrote:
Moze slama 7 dana..i sta onda...
Ziv si... sta treba vishe...
- BarbaDue
#2380 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Yees...u pravu si, dobro je samo nek ne puca 
-
nepoznati988
#2381 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
kako koju? da si se javio u hotel gabela imao bi dva obroka i radni odnos u aluminiju. to što si ti izabrao da skačeš po šumama i napadaš ovaj isti hotel je tvoj problem.BarbaDue wrote:[
I mene je živo interesovalo kada i na koju pomoć je mislila.
- BarbaDue
#2382 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tražio sam ozbiljan odgovor a ne da mi lupeta neki neozbiljni pezveznjaković.nepoznati988 wrote:kako koju? da si se javio u hotel gabela imao bi dva obroka i radni odnos u aluminiju. to što si ti izabrao da skačeš po šumama i napadaš ovaj isti hotel je tvoj problem.BarbaDue wrote:[
I mene je živo interesovalo kada i na koju pomoć je mislila.
-
nepoznati988
#2383 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
bezveznjakovica moze dobiti odgovor iskljucivo u svojoj klasi. Iako ti, naravno, smatras da osebujnost tvog intelekta zasluzuje minimalno odgovor u vidu studije, provedene maksuz u cast spomenute osebujnosti.BarbaDue wrote:[
Tražio sam ozbiljan odgovor a ne da mi lupeta neki neozbiljni pezveznjaković.
Ps. Iš
- Ommadawn
- BarbaDue
#2385 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Kad tad ćete platiti visoku cijenu svoje drskosti. Ako već ne plaćate...nepoznati988 wrote:bezveznjakovica moze dobiti odgovor iskljucivo u svojoj klasi. Iako ti, naravno, smatras da osebujnost tvog intelekta zasluzuje minimalno odgovor u vidu studije, provedene maksuz u cast spomenute osebujnosti.BarbaDue wrote:[
Tražio sam ozbiljan odgovor a ne da mi lupeta neki neozbiljni pezveznjaković.
Ps. Iš
- GandalfSivi
- Ommadawn
#2387 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Adil Kulenovic?
Eh pa svasta...

Eh pa svasta...
- MarlboroGold
#2388 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bolje se posvetite bojkotu loženja i svega ostalog što zagađuje zrak, a da se kao zamjena uvede topifikacija/gasifikacija. To je korisnije i svakako zdravije za sve ljude, a o tome koliki bi prioritet trebao biti čist zrak je suvišno govoriti.
Šta imate od bojkota hrvatskih proizvoda... na kraju samo inat i zadovoljen ego.
Šta imate od bojkota hrvatskih proizvoda... na kraju samo inat i zadovoljen ego.
-
nepoznati988
#2389 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
vise radnih mjesta, vise para u budžetima, bolje skole, puteve, ne finansiramo zlocinacki projekat itd, no dobro si ti, sve je ovo sitnica u odnosu na boldirano.MarlboroGold wrote:Bolje se posvetite bojkotu loženja i svega ostalog što zagađuje zrak, a da se kao zamjena uvede topifikacija/gasifikacija. To je korisnije i svakako zdravije za sve ljude, a o tome koliki bi prioritet trebao biti čist zrak je suvišno govoriti.
- MarlboroGold
#2390 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Pa treba im 10 godina da izgrade par kilometara autoputa i kad imaju novac na raspolaganju.
Gdje su ta radna mjesta? Koliko vidim samo u Njemačkoj i drugim stranim zemljama... jest, u budžetima da finansiraju svoje potrebe
Evo, gledam škole koje malo renoviraju s vremena na vrijeme. Nema nikakvog napretka. Jedino što "niče" su privatni fakulteti preko kojih ljudi peru pare.
A da, ostaje samo to da se ne finansira zločinački projekat i slično... ali narod od toga opet nema ništa konkretno osim zadovoljenog ega i pravde, niti ima čist zrak
Postoji mnogi više drugih prioriteta... kad se to sredi, onda možemo ići i sa ovim.
- Ommadawn
#2391 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ti si potpuno u pravu ali i to je malo teze.MarlboroGold wrote:Bolje se posvetite bojkotu loženja i svega ostalog što zagađuje zrak, a da se kao zamjena uvede topifikacija/gasifikacija. To je korisnije i svakako zdravije za sve ljude, a o tome koliki bi prioritet trebao biti čist zrak je suvišno govoriti.
Hajde ti dodji nekome i reci da ne lozi plastiku, gumu i ostalo. Sta ce ti reci?
"Hosh mi ti kup´ti des´t metara drva ili dvije tone cumura, ha? Bjez´ nemoj da te sad sikirom"
Tu treba vec uvesti zakon i kaznu.
Gasifikacija uz subvencije drzave je sasvim dobar prijedlog.
- MarlboroGold
#2392 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
To sam i predložio na drugoj temi. Bez države i njenog subvencioniranja možemo na to zaboraviti.Ommadawn wrote:Ti si potpuno u pravu ali i to je malo teze.MarlboroGold wrote:Bolje se posvetite bojkotu loženja i svega ostalog što zagađuje zrak, a da se kao zamjena uvede topifikacija/gasifikacija. To je korisnije i svakako zdravije za sve ljude, a o tome koliki bi prioritet trebao biti čist zrak je suvišno govoriti.
Hajde ti dodji nekome i reci da ne lozi plastiku, gumu i ostalo. Sta ce ti reci?
"Hosh mi ti kup´ti des´t metara drva ili dvije tone cumura, ha? Bjez´ nemoj da te sad sikirom"
Tu treba vec uvesti zakon i kaznu.
Gasifikacija uz subvencije drzave je sasvim dobar prijedlog.
Građane udarati po džepu malo više. Opametiće se oni... ako se svijest ne može mijenjati na normalan način, onda mora tako putem kaznih.
Pa evo ti Njemačke... baci neki otpad dva puta u pogrešan kontejner i dobićeš dvije opomene. Treći put kazna koja se kod svakog ponavljanja prekršaja povećava za duplo. Ne treba popuštati.
-
nepoznati988
#2393 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
kao što rekoh i ovo je sitnica samo po sebi.MarlboroGold wrote:![]()
Pa treba im 10 godina da izgrade par kilometara autoputa i kad imaju novac na raspolaganju.
Gdje su ta radna mjesta? Koliko vidim samo u Njemačkoj i drugim stranim zemljama... jest, u budžetima da finansiraju svoje potrebe
Evo, gledam škole koje malo renoviraju s vremena na vrijeme. Nema nikakvog napretka. Jedino što "niče" su privatni fakulteti preko kojih ljudi peru pare.
A da, ostaje samo to da se ne finansira zločinački projekat i slično... ali narod od toga opet nema ništa konkretno osim zadovoljenog ega i pravde, niti ima čist zrak
Postoji mnogi više drugih prioriteta... kad se to sredi, onda možemo ići i sa ovim.
- MarlboroGold
#2394 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Naravno da je sitnica. Da nije ne bi SDA išao s njima u koaliciju.
-
broj dva
#2395 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Tako su mi tatu u Gabeli nahranili da sam ga jedva poznao kada je izašao.moonca wrote:Moze slama 7 dana..i sta onda...BarbaDue wrote: ne znam kako ti, ali ja bi radije i slamu nego svačiju čokoladu!
Pored prijatelja poput Hrvatske nama ne trebaju neprijatelji.
- drndalo
#2396 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Pored prijatelja kakvi smo sami sebi, ne trebaju nam nikakvi dusmani... I time uopste ne zelim uvrijediti tebe i tvog oca!broj dva wrote:
Tako su mi tatu u Gabeli nahranili da sam ga jedva poznao kada je izašao.moonca wrote:Moze slama 7 dana..i sta onda...BarbaDue wrote: ne znam kako ti, ali ja bi radije i slamu nego svačiju čokoladu!
Pored prijatelja poput Hrvatske nama ne trebaju neprijatelji.
- BHCluster
-
decembar2017
#2398 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
BHCluster wrote:
Ako je krasti i blokirati humanitarnu pomoc i slanje oruzja ispaljivanje granata i izvoditi UZP pomaganje sto su onda optuzili srbiju za agresiju
-
decembar2017
#2399 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
nepoznati988 wrote:vise radnih mjesta, vise para u budžetima, bolje skole, puteve, ne finansiramo zlocinacki projekat itd, no dobro si ti, sve je ovo sitnica u odnosu na boldirano.MarlboroGold wrote:Bolje se posvetite bojkotu loženja i svega ostalog što zagađuje zrak, a da se kao zamjena uvede topifikacija/gasifikacija. To je korisnije i svakako zdravije za sve ljude, a o tome koliki bi prioritet trebao biti čist zrak je suvišno govoriti.
- Ommadawn
#2400 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Sudeci po slici, sticem dojam da ovaj delegat nije bio rodjen kada se odvijao rat tako da cisto sumnjam da on zna o kakvim se to hrvatskim proizvodima radilo koje su nam eto pomogle da prezivimo tokom rata.BHCluster wrote:
Litra Zvijezdinog ulja je u ratu kostala oko 120-150 DEM.