U Americi gdje ima i jedan Bosanac im i prodavnica --zasto je u Becu to neizvodljivo.nemaš pristupa bosanskim proizvodima u BEČU.
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
moonca
#2051 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- dale cooper
#2052 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Dođi jarane i mijenjaj. Ja glasam ovdje za one za koje smatram da imaju progresivne ideje i koji će biti u poziciji da ih sprovedu ako dođudecembar2017 wrote:dale cooper wrote:
Ja podržavam progresivne ideje, ali moraju doći od onih koji će ih biti spremni i doći sprovesti ih na terenu u Bosni.
I nije nama samo HDZ problem, imamo probleme i na još dvije strane. Kojim bojkotom se riješiti SDA? Dodika?
Svima puna usta hrakotine na trenutnu situaciju kada se treba zaliti i kukati ali kada se spomene bilo sta da se promjeni situacija svima dobro i ne zele da je mijenjaju
na vlast. Sarafini i tebi ni iz džepa ni u džep. Dođite, uključite se, kandidujte se, predložite konkretne ideje i program za koji će se moći
glasati i podržaću vas.
- animals
#2053 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Moja zena radi Buchhaltung, nije frizerkaSaraFina wrote:
Ok.
Realno koliko zanatlija (tvog kova) ništa omalovažavajuće dobije mjesečno plaću? Koliko supruga? Frizerka recimo?
- SaraFina
#2054 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
dale cooper wrote:Ko to radi? Pa pobogu po svoj ovoj vašoj priči vi ste veće patriote od nas.SaraFina wrote:Da završimo višeuzaludnu raspravu...
Ko god se osjeća zakinutim što nije otišao iz BiH i zamjera onim koji su imali "sreće" ili sticajem okolnosti (kao ja napustili je) slobodno neka potraži svoje mjesto pod suncem van BiH.
Ali mjeriti patriotizam ostankom u BiH, bez obzira na okolnosti i spočitavati dijaspori izlazak je glupost na kub.
Bar u današnjim okolnostima, kad Njemačka samo usisava svu iole sposobnu radnu snagu sa Balkana..
Dakle svi u BiH ispod 40, pa i u ranim četrdesetim imaju IZBOR. Izaći Uli ostati...
Niko nije zakinut u tome..
Bujrum.
Pa ne mjerim ja patriotizam svoj na temi, emotivnim ucjenama dijaspori "što sam ostala u BiH" dragi
Nego vas nekolicina.
Zato kažem idite
- SaraFina
#2055 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
animals wrote:Moja zena radi Buchhaltung, nije frizerkaSaraFina wrote:
Ok.
Realno koliko zanatlija (tvog kova) ništa omalovažavajuće dobije mjesečno plaću? Koliko supruga? Frizerka recimo?
Dobro. Da jeste... imala bi 1300 za 35 sati? Ti oko 2000?
- Bloo
- Globalna šefica
#2056 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Moram ti crtati.SaraFina wrote:Bloo wrote:Klasična SaraFinaSaraFina wrote:
Pa ti imaš problem. Senilna si. Maloprije reče da nemaš izbora i radiš za 1000 km...Još uveća moju izjavu5da ja ne bih... Sad kažeš možeš otići i to bez problema...
De vrati svoje upise.. blamiraš se.![]()
Kad se pritjera u ćošak, vrijeđa. Been there, seen that.
Ja sam jasno napisala svoj stav.
Ti se duri u Beču što te peru na ruke na bosanskom forumu, dok vapiš kako ne možeš podržati vlastiti PRIJEDLOG inicijative jer kako rece nemaš pristupa bosanskim proizvodima u BEČU.
Ugodan ti dan želim dijasporko.
I nama je ali nemamo izbora. Radiš dok ne nađeš nešto bolje, a nemamo alternative osim...
Jesi ovo ti napisala?
Da si pažljivo iščitala sve što sam ti napisala i uključila male sive stanice, sad ne bi morali da prolazimo kroz ovo.
Kao što objasnih u par postova, za razliku od tebe koja želiš da dođeš na gotovo ili da ti neko ponudi štelu, mi smo radili svakakve poslove (u struci i izvan struke) jer nemamo izbora
I sve tako dok ne dosegneš nivo kojim si zadovoljan.
I da, ja sam radila za te novce (ERGO TAJ REČENICA, ali ako imaš problema sa bosanskim jezikom ne reži na mene što ne razumiješ napisano), veoma veoma prekvalificirana za taj posao, ali nisam imala izbora dok nije iskočilo nešto bolje. I nedavno iskoči nešto bolje plaćeno.
Jer ni ja nemam štele već moram vlastitim trudom i znanjem da napredujem prema većoj plati i boljim uslovima.
Da li ti je sada jasnije?
Želiš flow charts?
- dale cooper
#2057 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja patriotizma nigdje spomenuo nisam, ti očigledno svoje vlastite stavove reflektuješ na mene.SaraFina wrote:dale cooper wrote:Ko to radi? Pa pobogu po svoj ovoj vašoj priči vi ste veće patriote od nas.SaraFina wrote:Da završimo višeuzaludnu raspravu...
Ko god se osjeća zakinutim što nije otišao iz BiH i zamjera onim koji su imali "sreće" ili sticajem okolnosti (kao ja napustili je) slobodno neka potraži svoje mjesto pod suncem van BiH.
Ali mjeriti patriotizam ostankom u BiH, bez obzira na okolnosti i spočitavati dijaspori izlazak je glupost na kub.
Bar u današnjim okolnostima, kad Njemačka samo usisava svu iole sposobnu radnu snagu sa Balkana..
Dakle svi u BiH ispod 40, pa i u ranim četrdesetim imaju IZBOR. Izaći Uli ostati...
Niko nije zakinut u tome..
Bujrum.
Pa ne mjerim ja patriotizam svoj na temi, emotivnim ucjenama dijaspori "što sam ostala u BiH" dragi
Nego vas nekolicina.
Zato kažem idite
- SaraFina
#2058 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Mislim, došli ste sa pritiskom povratka, da bi neko iz dijaspore SMIO i pomisliti da potakne incijativu bojkota proizvoda..
Sad vam je glavni argument emotivno ucjenjivanje patriotizmom " jer ste ostali u BiH"...
Smiješna argumentacija
Jer kako ja imam izbor ali negativan finansijski vratiti se... tako i vi dragi moji.... imate IZBOR otići... Ako mislite da ste zakinuti ostankom u domovini
finansijski ili karijerno.
Ove ucjene su blesave
Sad vam je glavni argument emotivno ucjenjivanje patriotizmom " jer ste ostali u BiH"...
Smiješna argumentacija
Jer kako ja imam izbor ali negativan finansijski vratiti se... tako i vi dragi moji.... imate IZBOR otići... Ako mislite da ste zakinuti ostankom u domovini
Ove ucjene su blesave
Last edited by SaraFina on 27/11/2018 15:47, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#2059 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Pitaj SaraFinu.moonca wrote:U Americi gdje ima i jedan Bosanac im i prodavnica --zasto je u Becu to neizvodljivo.nemaš pristupa bosanskim proizvodima u BEČU.
- Bloo
- Globalna šefica
#2060 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I dalje komadići srpskog papira mi ostaju među guzovima....nema bosanskogAmiĐa_Idriz wrote:Jeste nam našli kakav baš baš domaći tariguz? Ozbiljno pitam, sjećam se da je to bio prvi problem na temi.
Ponekad bude i UZP, ali od njega dobijem svrab.
Najveći problem su.....ULOŠCI...to je bio prvi problem.
Hajd tariguz i nekako, možemo se plakati, ali šta sa ulošcima.
Svaki mjesec po 3 paketa - značajan trošak.
Nema proizvođača ili uvoznika koji zadovoljava uslove, a da ne pripada ovima iz naslova teme....
ŠTa da radim moj Idrizeeee
- SaraFina
#2061 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bloo wrote:Pitaj SaraFinu.moonca wrote:U Americi gdje ima i jedan Bosanac im i prodavnica --zasto je u Becu to neizvodljivo.nemaš pristupa bosanskim proizvodima u BEČU.
Ne radi se o proizvodu jednom ili njih 10, koje možeš pronaći po turskim ili arapskim radnjama..I to HR, DR i slično porijekla...
Nego procentualno koliko proizvoda BOSANSKIH proizvodjača ti je dostupno i koliko ih procentualno mjesečno kupuješ.
Nabroj moonca
- animals
#2062 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ma ima u Becu I cevapa I vegetemoonca wrote:U Americi gdje ima i jedan Bosanac im i prodavnica --zasto je u Becu to neizvodljivo.nemaš pristupa bosanskim proizvodima u BEČU.
-
moonca
#2063 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
SaraFina wrote: Smiješna argumentacija
Jer kako ja imam izbor ali negativan finansijski vratiti se... tako i vi dragi moji.... imate IZBOR otići... Ako mislite da ste zakinuti ostankom u domovinifinansijski ili karijerno.
Ove ucjene su blesave
Jesi li ti otisla svojom voljom -sama ili sa roditeljima??
- beni-bu-man
#2064 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
peri shupcic mlakom vodomBloo wrote:I dalje komadići srpskog papira mi ostaju među guzovima....nema bosanskogAmiĐa_Idriz wrote:Jeste nam našli kakav baš baš domaći tariguz? Ozbiljno pitam, sjećam se da je to bio prvi problem na temi.![]()
Nema proizvođača ili uvoznika koji zadovoljava uslove, a da ne pripada ovima iz naslova teme....
- animals
#2065 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Opet bolje dva put nego u Bosni..SaraFina wrote:animals wrote:Moja zena radi Buchhaltung, nije frizerkaSaraFina wrote:
Ok.
Dobro. Da jeste... imala bi 1300 za 35 sati? Ti oko 2000?
- Bloo
- Globalna šefica
#2066 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bajra 
Semić
eto samo za mesnu industriju..njihovi proizvodi se izvoze u Austriju
Semić
- dale cooper
#2067 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Kakve bona emotivna ucjena?SaraFina wrote:Mislim, došli ste sa pritiskom povratka, da bi neko iz dijaspore SMIO i pomisliti da potakne incijativu bojkota proizvoda..
Smiješna argumentacija
Jer kako ja imam izbor ali negativan finansijski vratiti se... tako i vi dragi moji.... imate IZBOR otići... Ako mislite da ste zakinuti ostankom u domovinifinansijski ili karijerno.
Ove ucjene su blesave
organizuju u vidu bojkota ili protesta ili nešto drugo, jedino je pošteno da bude spreman i doći ovdje da to sprovede zajedno sa nama ostalima.
- SaraFina
#2068 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ok. Ako nije patriotizam razlog ostanka u BiH... šta je.. Očigledno ima neka finta zbog nezadovoljstva?dale cooper wrote:Ja patriotizma nigdje spomenuo nisam, ti očigledno svoje vlastite stavove reflektuješ na mene.SaraFina wrote:
Nego vas nekolicina.
Zato kažem idite
Koja?
Strah od neuspjeha, sredine i ljudi?
Život zapao u kotolečinu ne pomjera se nikome?
Odlično se živi i nema želje za promjenom?
Nemogućnost da se karijerno ostvariš u inostranstvu?
Ne želiš raditi posao ispod svoje stručnosti? Obrazovanja?
- animals
#2069 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Mislim da si skontala poentu..
glupo je da dijaspora organizuje bojkot..
glupo je da dijaspora organizuje bojkot..
- SaraFina
#2070 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
dale cooper wrote:Kakve bona emotivna ucjena?SaraFina wrote:Mislim, došli ste sa pritiskom povratka, da bi neko iz dijaspore SMIO i pomisliti da potakne incijativu bojkota proizvoda..
Smiješna argumentacija
Ove ucjene su blesaveKo je mogao otići i ko se gore snašao, neka je, pametan. I drago mi je da jeste. Ali ako hoće nešto da
organizuju u vidu bojkota ili protesta ili nešto drugo, jedino je pošteno da bude spreman i doći ovdje da to sprovede zajedno sa nama ostalima.
Da ideš u rov negdje na obronke Majevice... gladovati... Ja bi rekla, fakat sam licemjerna... Što potičem... Ovako smiješno je i pomisliti na " žrtvu" bojkotom. Jer je nema
I da naravno da emotivno nabijate krivnju ljudima vani. Pa se libe i komentirati a ne incijative neke organizirati
Ako ne vidiš to jbg...
-
moonca
#2071 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
SaraFina wrote:Pitaj SaraFinu.Bloo wrote:
U Americi gdje ima i jedan Bosanac im i prodavnica --zasto je u Becu to neizvodljivo.
Ne radi se o proizvodu jednom ili njih 10, koje možeš pronaći po turskim ili arapskim radnjama..I to HR, DR i slično porijekla...
Nego procentualno koliko proizvoda BOSANSKIH proizvodjača ti je dostupno i koliko ih procentualno mjesečno kupuješ.
Nabroj moonca
Nase proizvode drze- Njemacke , Ruske , Grcke -radnje.
Kupovala sam nase jufke koje sam od 3 jednu bacala- los kvalitet- Bile su srpske -polupecene - odlican kvalitet-niti jednu nisam bacila.
Probala smrznute somune . Mislim da su Bosanski proizvod.
- AmiĐa_Idriz
#2072 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jebeno brate. Imal kakvih domaćih pelena za odrasle, nosi to umjesto uložakaBloo wrote:I dalje komadići srpskog papira mi ostaju među guzovima....nema bosanskogAmiĐa_Idriz wrote:Jeste nam našli kakav baš baš domaći tariguz? Ozbiljno pitam, sjećam se da je to bio prvi problem na temi.![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#2073 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
A suze da brišem kolutićima Bajra sudžuke jer nemamo papirnatih maramica....beni-bu-man wrote:peri shupcic mlakom vodomBloo wrote:I dalje komadići srpskog papira mi ostaju među guzovima....nema bosanskogAmiĐa_Idriz wrote:Jeste nam našli kakav baš baš domaći tariguz? Ozbiljno pitam, sjećam se da je to bio prvi problem na temi.![]()
Last edited by Bloo on 27/11/2018 16:00, edited 1 time in total.
- animals
#2074 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Iako sam te ja prvi kritikovao, sad mi te zao 
rastrgase te Bosanskih vukovi..
rastrgase te Bosanskih vukovi..
- SaraFina
#2075 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bloo wrote:Bajra
Semić
Pa ne jedem to ni 10% U prehrani mjesečno. O čemu pričamo?
Jedeš ti U BiH?