Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dječak sa šibicama

#1651 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by dječak sa šibicama »

prvo idemo pojesti po sendvic, a onda krecemo sa strajkom gladju
SaraFina

#1652 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MaD_ProfessoR wrote:
beni-bu-man wrote:
MaD_ProfessoR wrote:red bi bio živjet ovdje - potom pozivat na bojkot.
Sto?

Lakse je iz Beca :mrgreen:

valjalo je bojkot osmislit, ne može se i sprovodit i osmišljavat, jebo ga ti :mrgreen:

Ideja vam je od možebit budućeg Hadžikadića... Ja sam samo zastupnica za klix i lobiram...
Provedba ideje ili izostanak incijative, vama će se obiti o glavu... U nekim budućim protestima, blokadama i ostalim peripetijama...tražili ste HDZ, i njihove finansijere..dobićete gužve do posla i nazad i ko zna šta još....
beni-bu-man

#1653 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

ma hajde boli te briga
MaD_ProfessoR

#1654 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MaD_ProfessoR »

SaraFina wrote:
Ideja vam je od možebit budućeg Hadžikadića... Ja sam samo zastupnica za klix i lobiram...
Provedba ideje ili izostanak incijative, vama će se obiti o glavu... U nekim budućim protestima, blokadama i ostalim peripetijama...tražili ste HDZ, i njihove finansijere..dobićete gužve do posla i nazad i ko zna šta još....

jah.. nama, tražili smo, dobit ćemo.

shvatili SMO :mrgreen:
MaD_ProfessoR

#1655 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MaD_ProfessoR »

beni-bu-man wrote:ma hajde boli te briga

najgora je sekiracija.
beni-bu-man

#1656 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

MaD_ProfessoR wrote:

najgora je sekiracija.
i to ne obicna sEkiracija nego kad si opterecen tudjim problemima
Nivelacija

#1657 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Fino ide bojkot vec 10 dana nista hrvatsko, nego samo mi ostalo stare vegete pa dok se potrosi.. :mrgreen:
cije je floriol ulje ??
MaD_ProfessoR

#1658 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MaD_ProfessoR »

beni-bu-man wrote:
MaD_ProfessoR wrote:

najgora je sekiracija.
i to ne obicna sEkiracija nego kad si opterecen tudjim problemima

samo vlastite sEkiracije, tuđe me se ne tiču.
sEkira me cijena benediktinera u jazbini, estrelju bojkotujem žestoko i često, ali ne baš toliko često u balkanu :mrgreen:
beni-bu-man

#1659 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

MaD_ProfessoR wrote:
sEkira me cijena benediktinera u jazbini, estrelju bojkotujem žestoko i često, ali ne baš toliko često u balkanu :mrgreen:
A Gut, Besser, Paulaner????
MaD_ProfessoR

#1660 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MaD_ProfessoR »

beni-bu-man wrote:
MaD_ProfessoR wrote:
A Gut, Besser, Paulaner????

ne bojkotujem ništa osim estrelje, a najviše ljubim benediktinera :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#1661 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Nivelacija wrote:Fino ide bojkot vec 10 dana nista hrvatsko, nego samo mi ostalo stare vegete pa dok se potrosi.. :mrgreen:
cije je floriol ulje ??
http://www.floriol.ba/
Sanjarko

#1662 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

Nivelacija wrote:Fino ide bojkot vec 10 dana nista hrvatsko, nego samo mi ostalo stare vegete pa dok se potrosi.. :mrgreen:
cije je floriol ulje ??
Pa imas od mislim Vispaka ili neke nase druge firme zamjenu za Vegetu. Istina slabiju ali i jeftiniju za 1,5 km ako se nevaram.
Sanjarko

#1663 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

Bloo wrote:
cije je floriol ulje ??
http://www.floriol.ba/
Brcko ako se nevaram, a sirovine su iz Bosne, Srbije i mozda Hrvatske. Ali nisam siguran.
The 51st State

#1665 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by The 51st State »

GandalfSivi wrote:Samo da se potsjetimo zasto ova tema postoji:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /181023077
preca je bajadera.
Sanjarko

#1666 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

Ma znamo i tema je uredu ali tesko je provodljiva. Kradeze ce sami Hrvati morati odj*bati kao sto i mi nekako SDA trebamo. Ali i to nevidim kako cemo i jedni i drugi.
GandalfSivi

#1667 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by GandalfSivi »

Vizionar 1985 wrote:Ma znamo i tema je uredu ali tesko je provodljiva. Kradeze ce sami Hrvati morati odj*bati kao sto i mi nekako SDA trebamo. Ali i to nevidim kako cemo i jedni i drugi.
Ja sam uvijek prvi za to da svako treba ispred svojih vrata prvo cistiti, na kraju krajeva sam i za to ako HDZ ima dovoljan broj glasova da budu u vlasti, ali ovo je totalno druga prica. Ne mozes ti svima uskratiti funkcionisanje institucija zbog toga sto tvoj kandidat nije pobijedio u bilo kojoj utrci. Na sceni je balvanijada 2018/2019 i treba se svim legalnim sredstvima boriti protiv iste...
Sanjarko

#1668 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

GandalfSivi wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ma znamo i tema je uredu ali tesko je provodljiva. Kradeze ce sami Hrvati morati odj*bati kao sto i mi nekako SDA trebamo. Ali i to nevidim kako cemo i jedni i drugi.
Ja sam uvijek prvi za to da svako treba ispred svojih vrata prvo cistiti, na kraju krajeva sam i za to ako HDZ ima dovoljan broj glasova da budu u vlasti, ali ovo je totalno druga prica. Ne mozes ti svima uskratiti funkcionisanje institucija zbog toga sto tvoj kandidat nije pobijedio u bilo kojoj utrci. Na sceni je balvanijada 2018/2019 i treba se svim legalnim sredstvima boriti protiv iste...
Ma i to znam. Ali ovo je Balkan i Bosna. Jb-te kad su Jugu sj*bali nakon onih ponuda svih itd., i ovdje nije nista bolje za ocekivati. Sreca pa imamo garante mirovnog sporazuma od Zapada do Istoka.

Dok oni neodluce sta, kako itd., i dok nelupe po usima ove nema napretka. Ali i dok i narod ovo ne uradi isto tako. Sad ko ce prije garanti ili narod. Ja nesto sumnjam da ce narod a ko zna mozda i hoce ali kazem sumnjam.
Rugafet

#1669 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Rugafet »

Evp proslo je nesto vise od dva sata kako ne jedem, neka udje u zapisnik
Streptokok

#1670 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Streptokok »

The 51st State wrote:
GandalfSivi wrote:Samo da se potsjetimo zasto ova tema postoji:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /181023077
preca je bajadera.
I kladionica kojom direktno finansiraju zlocinacki projekt. I onda se pitaju"nedime sta nam ovo rade" i okle im pare.
Hakiz

#1671 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

pustopoljina wrote: 2x patliĐŽan???
E ovo bih bojkotovala zbog đž.
Vjeruj da nisam primijetio!?!

A vidio sam ranije i sam se ibretio kome padne na pamet da piše đ u dž.

Da ti ne napisa, ko zna kada bih i da li bih uopšte vidio...
Hakiz

#1672 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

SaraFina wrote:
Boemica wrote:
Pitar_na_motoru wrote:evo vidim treba kupovati domace maramice i uloške, uloške proizvodi Violeta.
Da li podrzati Violetu ili neka krilca kako se vec zovu?
Violetini proizvodisu sasvim okej, ulošci možda najbolji na tržištu (za mene).
Al' evo kako smo saznali, i njih treba bojkotovat :? Ne mogu da se sjetim zašto.

Nije cilj zatvoriti pogon Violete... Nego da vlasnik pogona koji je izmedju ostalog i zastupnik za štošta kaže Draganu Čoviću da prestane blokirati FBiH... Jer od uplata vlasnika Violete i njegovih zastupništava u BiH žive HDZ-ovci na državnoj sisi...
Ma jeli bogati. Pa da na vlast dođe neko ko će me kontrolisati plaćam li porez, poštujem li zakon o radu itd.

Jeftinije mi je dati donaciju HDZ-u i Čoviću nego plaćati sve dadžbine koje zakon propisuje.

Ne podržavaju hercegovačke firme Čovića što ga vole, nego što im nema života ako to ne urade.

Ne brini i "naši" su isti.
The 51st State

#1673 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by The 51st State »

Da se raja klade u lutriji barem, mozda bi im koji fening bio vracen kroz redistribuciju para.
Hakiz

#1674 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Pitar_na_motoru wrote: Sta necu?
Necu kupiti Janu, Jamnicu, Radensku ili neki Svicarski sir pored Livanjskog.
A ako hoćeš neki drugi sir osim Livanjkog?

Meni nahvalili Puđa koziji sir. I probam ga ja. Od 100% količine ima 80% soli.

A onda sam probao dobar koziji sir koji je kod nas moguće kupiti. Doduše, za to se treba obratiti EUropejcima.

Ne zna niko u BiH napraviti pureću šunku kao što je naprave Vindija i Gavrilović. Pileće možda, ali pureće niko ne zna. Nasreću, oper EUropejci vade stvar.

Možeš naći čak i kvalitetne "pravovjerne" BiH proizvode ali samo ako koristiš ono šta svi koriste. Ako imaš malo drugačije želje, onda nema BiH "pravovjernih" proizvoda. Ne da nema kvalitetnih, nego nema skoro nikako.

A da ne govorim o tome da Bošnjaci ne proizvode vino. Šta kada mi se pije vino? :izet: Opet treba tražiti insomniju i slične.

P. S. Pravovjerni u ovom postu znači proizvodi sa "slobodnih" teritorija BiH, dakle oni koje SaraFina ne bi bojkotovala.

P S. S. Što to Bošnjaci mrze puretinu, samo udare po piletini? A lijepo izreka kaže, piletina je muslimanska krmetina.
Hakiz

#1675 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

The 51st State wrote:Da se raja klade u lutriji barem, mozda bi im koji fening bio vracen kroz redistribuciju para.
Vidiš, to radim. Rijetko se kladim, ali kada odaberem parove,, isključivo Lutrija BiH.
Locked