Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#1601 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote: Već 20 i kusur godina žrtvovano i kad imaš priliku nešto konkretno...Onda udje delegat s moždanim driblingom: "Boli dijasporu, čekaj 20 g da Hrvati oslabe i 50g da Srbi".... Kao da u proteklih 20 i kusur godina je bilo nekog senzacionalnog pomaka u političkim i medjunacionalnim odnosima, pa eto valja zajebati bojkotom uspješan koncept suživota...

Sad će o uvozu sirovina :lol: okosnici privrede koja bez HR i SR ne može LOL
Žrtvovani smo mi početkom '90-tih.

Saro, ja sam ubijeđen da svaki normalan insan u BiH hoće samo da živi, da ima uslove, da to nije puko preživljanje i glumljenje mađioničara.

Ne bi mi puno zajebali, ali ne bi puno ni dobili. Sve i kad bi prošlo to što ti potenciraš, šta onda? Usmjeriti bojkot prema RS?
SaraFina

#1602 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Pitar_na_motoru wrote:
SaraFina wrote:Dragi Tomooo... Nisam to ni rekla... Nego 900 radnika i uprava plus nekoliko firmi i u HR koja ima udio od 12% ostali bi bez posla..

Zbog toga se Čović i HDZ pojavio na sjednici da Novalić i vlada subvencira AL... Tu nedolazak nije ni razmatran od HDZ-A niti postavljani uslovi za provedbu izbornog zakona... Znači da pritiska pali.
Fina moja, prefina Saro.....

Znas kad bih im se ja pojavio na tu sjednicu kao Bosnjak koji kupuje Cedevitu od mrskog Ataca i Rocher od mrske Violete?

NIKAD
N I K A D

Jos bih pitao, gdje je kabal da ga prerezem!?

Nisam to htjela poentirati, ali ok.. Stoji..

Hoću ti reći da je pritisak na HDZ Alminijumom i radnika upalio, iako nikakvih protesta maltene nije ni bilo. Izuzev onog malog okupljanja kod dalekovoda... Sad zamisli da pogodiš par ključnih ljudi u Hercegovini bojkotom... Pa Čović bi sam zakazivao sjednice i popunio Dom Naroda... I to bez uvjeta o IZ ili popisu iz 2013...
SaraFina

#1603 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote: Već 20 i kusur godina žrtvovano i kad imaš priliku nešto konkretno...Onda udje delegat s moždanim driblingom: "Boli dijasporu, čekaj 20 g da Hrvati oslabe i 50g da Srbi".... Kao da u proteklih 20 i kusur godina je bilo nekog senzacionalnog pomaka u političkim i medjunacionalnim odnosima, pa eto valja zajebati bojkotom uspješan koncept suživota...

Sad će o uvozu sirovina :lol: okosnici privrede koja bez HR i SR ne može LOL
Žrtvovani smo mi početkom '90-tih.

Saro, ja sam ubijeđen da svaki normalan insan u BiH hoće samo da živi, da ima uslove, da to nije puko preživljanje i glumljenje mađioničara.

Ne bi mi puno zajebali, ali ne bi puno ni dobili. Sve i kad bi prošlo to što ti potenciraš, šta onda? Usmjeriti bojkot prema RS?

Ti se varaš u procjenama debelo... Možda ti gledaš tako... Ali politička situacija nije ni približno jednostavna, kakvom je ti zamišljaš..
Ja ti pokušavam približiti ciljeve, i ucjene HDZ, te posljedice u skorijoj budućnosti, ali nažalost ne ide mi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1604 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Ti se varaš u procjenama debelo... Možda ti gledaš tako... Ali politička situacija nije ni približno jednostavna, kakvom je ti zamišljaš..
Ja ti pokušavam približiti ciljeve, i ucjene HDZ, a te posljedice u skorijoj budućnosti, ali nažalost ne ide mi.
Pa ja baš govorim cijelo vrijeme kako je politička situacija komplikoana...pat pozicija.

Nećemo to miješati sa ovom pričom o ljudima koji bi da žive svoj život.
HowForWhom

#1605 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

SaraFina wrote: Nisam to htjela poentirati, ali ok.. Stoji..

Hoću ti reći da je pritisak na HDZ Alminijumom i radnika upalio, iako nikakvih protesta maltene nije ni bilo. Izuzev onog malog okupljanja kod dalekovoda... Sad zamisli da pogodiš par ključnih ljudi u Hercegovini bojkotom... Pa Čović bi sam zakazivao sjednice i popunio Dom Naroda... I to bez uvjeta o IZ ili popisu iz 2013...
Daj mi jednu izjavu, JEDNU optuzbu, JEDNU kritiku Aluminijaca na račun Čovića i HDZ-a i ja cu se samozapalit kodvjecnevatre.

Ljudi kritikovali ISKLJUCIVO Vladu Federacije i prijetili protestima u SARAJEVU.

Shvatas?
SaraFina

#1606 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Pitar_na_motoru wrote:
SaraFina wrote: Nisam to htjela poentirati, ali ok.. Stoji..

Daj mi jednu izjavu, JEDNU optuzbu, JEDNU kritiku Aluminijaca na račun Čovića i HDZ-a i ja cu se samozapalit kodvjecnevatre.

Ljudi kritikovali ISKLJUCIVO Vladu Federacije i prijetili protestima u SARAJEVU.

Shvatas?

Vlada FBiH pogotovo u Sarajevu imala je poluge protestante vratiti u Mostar i Hercegovinu... To je bio obični spin..Tako da do protesta u SA nikad ne bi došlo... A onda zna se koga bi ti isti ljudi na ulici okrivili i na koga se okomili u Mostaru...
To su spinovi...Bez uporišta... Uprava i sve je u Mo...
SaraFina

#1607 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:
Ja ti pokušavam približiti ciljeve, i ucjene HDZ, a te posljedice u skorijoj budućnosti, ali nažalost ne ide mi.
Pa ja baš govorim cijelo vrijeme kako je politička situacija komplikoana...pat pozicija.

Ne može biti pat ako je Bošnjaka 50% u BiH a u FBIH od toga živi koliko? Kako će biti pat? Pat je da nas lapo - lapo....
HowForWhom

#1608 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

SaraFina wrote: Vlada FBiH pogotovo u Sarajevu imala je poluge protestante vratiti u Mostar i Hercegovinu... To je bio obični spin..Tako da do protesta u SA nikad ne bi došlo... A onda zna se koga bi ti isti ljudi na ulici okrivili i na koga se okomili u Mostaru...
Pokusat cu ovako, koliko puta je optuzen HDZ, Covic, Zagreb, Grude, Siroki Brijeg, Feal za katastrofalno stanje u Aluminiju?
Bloo
Globalna šefica

#1609 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

50% Bosnjaka versus SDA-HDZ dugogodisnje bratstvo i sloga...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1610 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:

Ne može biti pat ako je Bošnjaka 50% u BiH a u FBIH od toga živi koliko? Kako će biti pat? Pat je da nas lapo - lapo....
Vidiš da može.
Nije nas ni sa Srbima pola-pola, pa je pat.
A pat je i u Federaciji, vidjećeš kad krene formiranje vlasti.
Hoće svako svoj dio kolača, a kad krene politika IMT, onda je sve moguće.

To što je Komšić izabran je samo prst u oko HDZ i Čoviću, oni nisu diskvalifikovani iz političkog života FBiH.
Bloo
Globalna šefica

#1611 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Jer Bosnjaci kad su glasali za Komsica su zaboravili da na drugim listicima ne glasaju za SDA...omiljenog partnera mrske nam HDZ :mrgreen:
SaraFina

#1612 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Pitar_na_motoru wrote:
SaraFina wrote: Vlada FBiH pogotovo u Sarajevu imala je poluge protestante vratiti u Mostar i Hercegovinu... To je bio obični spin..Tako da do protesta u SA nikad ne bi došlo... A onda zna se koga bi ti isti ljudi na ulici okrivili i na koga se okomili u Mostaru...
Pokusat cu ovako, koliko puta je optuzen HDZ, Covic, Zagreb, Grude, Siroki Brijeg, Feal za katastrofalno stanje u Aluminiju?

Nisu ljudi još na ulici.... Zato ih neće ni optužiti... Uprava je sastavljena od provjerenih HDZ članova a i poslove većinom oni obavljaju... Sve dok se ne nadju na ulici bez mogućnosti povratka nisu glupi optužiti stranku koja ih zaposlila u AL.
Ali da kojim slučajem brod potone i miševi bi isplivali... Itekako... A onda i optužbe izmedju stranačkih bivših uhljeba u AL.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1613 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

I to je riješeno. Lijanu odmjerili kaznu. Da se zna da ima države!
Bodkin

#1614 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:

Ako je ok da kofol bojkotujes kras tako sto kupis milku u becu i kofol vrsis politicki pritisak, ok je i da oni vrse pritisak kako god mogu. To povuci-potegni osjeti tomo. Jebu njega od medija do nepostojanja sistema. Za to vrijeme ovi drugi sjednu na ubahn i na posao. Plata redovna
SaraFina

#1615 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:

Vidiš da može.
Nije nas ni sa Srbima pola-pola, pa je pat.
A pat je i u Federaciji, vidjećeš kad krene formiranje vlasti.
Hoće svako svoj dio kolača, a kad krene politika IMT, onda je sve moguće.

To što je Komšić izabran je samo prst u oko HDZ i Čoviću, oni nisu diskvalifikovani iz političkog života FBiH.

Drugo su ti Srbi koji imaju entitet ozakonjen na genocidu i etničkom ćišćenju... Ali ga imaju.. Poluge vlasti na koje Bošnjaci kao malobrojni u RS ne mogu utjecati... A drugo je FBiH... gdje živi od onih 50% Bošnjaka u BiH velika većina.. Gdje imamo vlasti na raznim nivoima i aktivno učestvujemo u političkom životu. Nezaobilazan smo faktor i po brojnosti dominiramo.
HowForWhom

#1616 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

SaraFina wrote:
Pitar_na_motoru wrote:

Nisu ljudi još na ulici.... Zato ih neće ni optužiti... Uprava je sastavljena od provjerenih HDZ članova a i poslove većinom oni obavljaju... Sve dok se ne nadju na ulici bez mogućnosti povratka nisu glupi optužiti stranku koja ih zaposlila u AL.
Ali da kojim slučajem brod potone i miševi bi isplivali... Itekako... A onda i optužbe izmedju stranačkih bivših uhljeba u AL.
Brod je potonuo, brod Aluminij je potonuo, sad ga pomaze SDA i Fadil.
Zasto? Zato sto i Fadil i Mujo i Suljo i Zlatko i Dragan i Niksic i ostali pusu u istu rupu.

Da je toliko vlasti u Federaciji (Bosnjackoj hajmo reci) toliko stalo do toga da hraknu Covica ne bi se pojavili na sjednici.
Sta oni rade? Dodju i pomognu HDZ-u, Covicu i OCITOM KRIMINALU HDZ-a i vlasnika Aluminija (Federacija BiH 44%).

I ti meni onda dodjes i kazes "Nemoj jesti rocher, nemoj piti Pfanner sok i nemoj jesti Livanjski sir".
Hocu vala i to na silu!

Sta necu?
Necu kupiti Janu, Jamnicu, Radensku ili neki Svicarski sir pored Livanjskog.
HowForWhom

#1617 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

SaraFina wrote: Drugo su ti Srbi koji imaju entitet ozakonjen na genocidu i etničkom ćišćenju... Ali ga imaju.. Poluge vlasti na koje Bošnjaci kao malobrojni u RS ne mogu utjecati... A drugo je FBiH... gdje živi od onih 50% Bošnjaka u BiH velika većina.. Gdje imamo vlasti na raznim nivoima i aktivno učestvujemo u političkom životu. Nezaobilazan smo faktor i po brojnosti dominiramo.
Sto onda ti isti Bosnjaci ne zabrane kladionice u gradovima gdje imaju vlast?
Konkretno SDA?
Fudo387

#1618 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Fudo387 »

Taman da se dodje do konsenzusa o bojkotu, i sjebase na ulosci i tamponi.
Sto ti je pms, i haj ti deveraj sa tim? :D
SaraFina

#1619 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:

Ako je ok da kofol bojkotujes kras tako sto kupis milku u becu i kofol vrsis politicki pritisak, ok je i da oni vrse pritisak kako god mogu. To povuci-potegni osjeti tomo. Jebu njega od medija do nepostojanja sistema. Za to vrijeme ovi drugi sjednu na ubahn i na posao. Plata redovna
Ti meni BoTo puno zastupaš velikohrvatske interese nešto :D
Čudan si mladić a Bosanac po opredjeljenju :D
Mislim nije da tvoji upisi imaju težinu, samo primjećujem :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1620 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Pitar_na_motoru wrote:
SaraFina wrote: Drugo su ti Srbi koji imaju entitet ozakonjen na genocidu i etničkom ćišćenju... Ali ga imaju.. Poluge vlasti na koje Bošnjaci kao malobrojni u RS ne mogu utjecati... A drugo je FBiH... gdje živi od onih 50% Bošnjaka u BiH velika većina.. Gdje imamo vlasti na raznim nivoima i aktivno učestvujemo u političkom životu. Nezaobilazan smo faktor i po brojnosti dominiramo.
Konkretno SDA?
Zato što je to dio međusobnih talova.
Kao i političke pozicije u Federaciji, pa daj Hrvatima mjesto predsjednika federacije, pa finansije....sve to prešutno odobravaju bošnjački politički predstavnici.
spreca

#1621 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:I to je riješeno. Lijanu odmjerili kaznu. Da se zna da ima države!
a skupa sa Covicem su krali u pocetku...ali stici ce i njega robija...naci ce se i izgubljene optuznice kad bude vrjeme za to
HowForWhom

#1622 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

Tomahawk11 wrote:
Pitar_na_motoru wrote:
Konkretno SDA?
Zato što je to dio međusobnih talova.
Kao i političke pozicije u Federaciji, pa daj Hrvatima mjesto predsjednika federacije, pa finansije....sve to prešutno odobravaju bošnjački politički predstavnici.
sve na ustrb mog rochera ili OB-a uvazene forumasice?
nece ici razbojnice :evil: :oops:
SaraFina

#1623 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Pitar_na_motoru wrote:
Konkretno SDA?
Pa kladionice bi trebale definitivno biti prve oporezovane..
NE ide to zabranama, ali nametima svakako...
Samo apel Za bojkot kladionice bio bi izlišan... Jer ljudi koji se klade su ovisnici većinom... Pa je besmisleno apelirati..
Ali vlada po tom pitanju treba uraditi sve.. Dakako.
HowForWhom

#1624 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HowForWhom »

SaraFina wrote:
Pitar_na_motoru wrote:
Konkretno SDA?
Pa kladionice bi trebale definitivno biti prve oporezovane..
NE ide to zabranama, ali nametima svakako...
Samo apel Za bojkot kladionice bio bi izlišan... Jer ljudi koji se klade su ovisnici većinom... Pa je besmisleno apelirati..
Ali vlada po tom pitanju treba uraditi sve.. Dakako.
ja sma ovisan o rocheru, boemica o OB-u
Rugafet

#1625 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Rugafet »

Ja kad treba da idem kroz hercegovinu ili u cro u jednu kesu zahvatim vazduha prije polaska i dole kad prolazim zabijem nos u kesu i disem zrak iz svog sela. Razmisljajem da prestanem i da jedem totalno, kanale iz cro nikada ne gledam i generalno sam opterecen takvim stvarima. kad odem da nesto kupim samo gledam gdje je i ko je proizveo, uvezao, googlam kako se zove direktor firme, istrazujem u koju skolu je isao i je li iz mjesanog braka. Pored toga me ne zanima kvalitet zivota moje porodice, necu o tome da mislim i vodim racuna posto je to inace nebitno u zivotu. Savjet, nemojte uopste da jedete, a ako bas morate najbolje da jedete travu iz svog dvorista, ali prije toga obavezno na gugletu provjeriti kako se trava zove i imali slucajno kakve veze sa croatiom, sto je sigurno sigurno je.
Locked