Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
male_okice

#1451 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by male_okice »

ja uopste ne posjedujem slusalice za mobitel. sta ce mi. mobitel mi sluzi za pricanje, pisanje poruka (i preko mreze i onih dzabe), za mailove (90% otpada na posao, usput naravno pregledavam i dokumente editujem itd...), uradim i koju sliku po potrebi, surfam po netu (tu cu ubrojiti i forum, i google, i fb) ali nikad haman na telefonu ne slusam muziku. nemam tu naviku.

u autu upalim radio, nekad nabacam muzike na usb i slusam, ali ovako da ja hodam po gradu sa slusalicama u usima ili jos gore po kuci. to nikad. :-D
beni-bu-man

#1452 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Samo Beats by Dre 8-)
Thorgerson

#1453 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Thorgerson »

Sve ovo nije bas tako jednostavno, eto necu kupovat Janu il Dorinu i zajebo sam ih. :-)

Posto nasih bh zamjenskih proizvoda u dosta slucajeva nema, moras kupovati strane. Evo da ne kupujes hrvatske.

Sve te druge proizvode iz drugih zemalja, distribuira ko? Pa u 70% slucajeva i jakih brendova su to hercegovacke firme ili firme iz Hrvatske. Stanić trade, kimtec, violeta, union foods itd itd...da ne nabrajam sad...bukvalno nista ne mozes kupiti da oni nisu distributeri..

Potrazite i pogledajte kakve samo brendove drze distributeri iz Sirokog, Citluka i inace Hercegovine...bukvalno 70% proizvoda iz vase korpe su vam oni zastupnici.

Sad ja trebam provoditi sate i sate u kupovini citati deklaracije ko je uvezao, distribuirao itd...umjesto da to rade budale koje smo izabrali i da se bore za nase interese za posao za koji su btw maaaaasno placeni.

Al eto to je nas narod, doci ce na ovu ideju, ali nece doci na ideju da organizuje proteste i te budale natjera da rade i zarade tih 5000-6000 ili 7000 KM plate.

Druga stvar, Hrvatska nam je znacajan trgovinski partner. Nisu nam oni krivi sto ne znamo i nemamo proizvode za plasman. Nisu nam oni krivi sto imamo tri clana predsjednistva i sto nemamo drzavu. Ok, mogu oni bockati pomalo, tu i tamo, ali mi narod ove drzave je sam kriv i niko drugi...al eto najlakse je uperiti prstom, nisam ja, oni su...a 20+ godina tapkamo u mjestu.

Uvoz
Image

Izvoz
Image
deny_s

#1454 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by deny_s »

Ja platim mobitel 200 KM i slušam muziku na slušalicama od 400 KM
I ja platim mobitel 200 km..slušalice mi uopšte ne trebaju..400 kmova potrošim na....čokolade :D
Bosanac sa dna kace

#1455 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bosanac sa dna kace »

Thorgerson wrote:Sve ovo nije bas tako jednostavno, eto necu kupovat Janu il Dorinu i zajebo sam ih. :-)

Posto nasih bh zamjenskih proizvoda u dosta slucajeva nema, moras kupovati strane. Evo da ne kupujes hrvatske.

Sve te druge proizvode iz drugih zemalja, distribuira ko? Pa u 70% slucajeva i jakih brendova su to hercegovacke firme ili firme iz Hrvatske. Stanić trade, kimtec, violeta, union foods itd itd...da ne nabrajam sad...bukvalno nista ne mozes kupiti da oni nisu distributeri..

Potrazite i pogledajte kakve samo brendove drze distributeri iz Sirokog, Citluka i inace Hercegovine...bukvalno 70% proizvoda iz vase korpe su vam oni zastupnici.
Naravno da uopšte nije jednostavno, godine i godine su trebale da se provali fol da Bošnjaci mogu glasati za Željka.
Jeste, 70% oni distributeri, ali ako nas 50 svaki dan traži od uprvae jednog Binga, recimo onog u Alti da nađu zamjenu za neki proizvod, bilo zato što mu je "kvarno porijeklo" ili distributer, misliš da neđe, pa majak miu stara šta rade ti menaĐeri silni?
K tomu još ako se napišu pisma, mailovi ili pozovi proizvođači da promijene ditributere, naravno da će biti efekta!
I dodatno još u nekim zemljama (Njemačka, Turska) poslati psimo privrednim komorama da pritisnu proizvođače da promijene distributere u BiH.

Thorgerson wrote:
Sad ja trebam provoditi sate i sate u kupovini citati deklaracije ko je uvezao, distribuirao itd...umjesto da to rade budale koje smo izabrali i da se bore za nase interese za posao za koji su btw maaaaasno placeni.
Pa nekima od nas je zanimacija to, bolje nna nto trošit energiju nego na gledanje serija li kladionicu.
Naravno, prosječni građani neće to raditi. to svkako treba da pokrenu novoizabrane stranke koje neće u opoziciju sa SDA, sve one imaju svoje pulene i omladinu koja to može savršeno izvesti.
Thorgerson wrote:Druga stvar, Hrvatska nam je znacajan trgovinski partner. Nisu nam oni krivi sto ne znamo i nemamo proizvode za plasman. Nisu nam oni krivi sto imamo tri clana predsjednistva i sto nemamo drzavu. Ok, mogu oni bockati pomalo, tu i tamo, ali mi narod ove drzave je sam kriv i niko drugi...al eto najlakse je uperiti prstom, nisam ja, oni su...a 20+ godina tapkamo u mjestu.
Nije Hrvatska kriva, jesmo mi krivi i naši mutavi političari. Ali, bojkot je jedan od načina da se malo "disciplinuje" ta politika Hrvatske prema BiH. Koje sranje Kolinda ide Erdoanu i traži od njega da mijenja izborni zakon u BiH. A mutavi (?) HDZ političari kao sve ove godine nisu mogli promijenit izborni zakon, ma daj.
MarlboroGold

#1457 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

decembar2017 wrote:
MarlboroGold wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ma bitno je da se kvalitet raznih nasih proizvoda popravlja i da se ne kvari. :bih:
To je i najbitnije. Najprije će tako i kupovati domaće.
Naravno. Zato se i npr kupuje strana voda , jer domaca nije kvalitetna :thumbup: bljak Tesanjski Dijamant , njami Jana i Knjaz Milos :D
De uozbilji se. Skontaj da bojkot nije rješenje ako će kvalitet ostati na istom nivou. Prioriteti se moraju znati.
Sanjarko

#1458 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

Pa vodu vecinom kupujemo mineralnu i uvijek nase. Ali i to slabo kupujemo. Ajvare nase kupujemo jer su po kvaliteti dobri i po cijeni. Ima jos toga.

Problem je sad mlijeko. Nasa skuplja od uvoznih za 10-20 feninga. Ali opet nekad uzmemo nasa nekad strana.

Imamo jos proizvoda u Bosni dobrih kao primjerice ajvari.
beni-bu-man

#1459 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:Pa vodu vecinom kupujemo mineralnu i uvijek nase. Ali i to slabo kupujemo. Ajvare nase kupujemo jer su po kvaliteti dobri i po cijeni. Ima jos toga.

Problem je sad mlijeko. Nasa skuplja od uvoznih za 10-20 feninga. Ali opet nekad uzmemo nasa nekad strana.

Imamo jos proizvoda u Bosni dobrih kao primjerice ajvari.
Ajvar se ne kupuje, nego ga sam napravi :mrgreen:
Sanjarko

#1460 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

beni-bu-man wrote: Ajvar se ne kupuje, nego ga sam napravi :mrgreen:
Jb-ga ne pravim jer neznam. Ali ovi nasi industrijski nisu losi usporedbom sa stranim, cak mozda su za nijansu i bolji.
Hakiz

#1461 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Hoćeš reći, mama ga naravi :)
beni-bu-man

#1462 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Vizionar 1985 wrote:
beni-bu-man wrote: Ajvar se ne kupuje, nego ga sam napravi :mrgreen:
Jb-ga ne pravim jer neznam. Ali ovi nasi industrijski nisu losi usporedbom sa stranim, cak mozda su za nijansu i bolji.
Neam pojma ajvar nisam kupio ima 15ak godina
beni-bu-man

#1463 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Hakiz wrote:Hoćeš reći, mama ga naravi :)
Upravo ili komsinica na selu :mrgreen:
Sanjarko

#1464 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

Ima tema nasi domaci proizvodi. Recimo keksovi mnogi nasi su dobri prilicno. Kolacici mnogi ovi tvornicki. Za vrijeme ramazana bila ovdje jagma za kolacicima, mislim Klasovim.
Sanjarko

#1466 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

moonca wrote:Ja ga ne jedem preko 20 . :)
Ja i moji ga prilicno jedemo, ne previse. Sta znam bolje i to mozda nego ove Nutele i slicno.
Sanjarko

#1467 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

Oko 4 km je tegla od sta znam pola kile. Malo ajvar i malo sira solidno kao dorucak. Bolje i to kazem mozda nego ostalo sta znam kao primjerice fast fud hrana.
moonca

#1468 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by moonca »

Vizionar 1985 wrote:
Ja i moji ga prilicno jedemo, ne previse. Sta znam bolje i to mozda nego ove Nutele i slicno.
Masnoca je tu negdje ali bar izbjegnes secer.
Jesi li probao Makedonski- cula sam da je najbolji ?
Sanjarko

#1469 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

moonca wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Masnoca je tu negdje ali bar izbjegnes secer.
Ma nisu najbolji. Bolji su ovi nasi. A cjenovno su za oko 50% jeftiniji.

Samo ne kontam kako mlijeka nasa poskupise ovoliko a recimo maslaci nasi naspram stranih cjenovno jeftiniji. :?

Maslaci strani pravo poskupili. Na biljno maslo se moramo vratiti mozda i razmisljamo o tome iako ne trosimo bas maslac puno.

Ma ima nasih proizvoda pravo dobrih. Recimo mlijecni ostali proizvodi su dobri naspram stranih i cjenovno su tu negdje pa i jeftiniji. Recimo i pileci proizvodi isto tako.
uglavnomja

#1470 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by uglavnomja »

moonca wrote:

cudo :D
okle im paprike :lol:

bas-ajvar odlican :thumbup:
macchiato

#1471 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by macchiato »

E nije vala tačno da je ijedan naš ajvar bolji od onog makedonskog, a probala sam skoro svaki, što naš što srpski/hrvatski/čiji god. Jest mu i veća cijena, ali vrijedi.
Dobro ajde, stvar ukusa, možda je nekome stvarno bolji, ali meni lično je onaj njihov za par kopalja bolji od svih ajvara na tržištu.

Naravno najbolji je domaći, al' haj ti to izvedi i napravi u stanu, nema šanse. :mrgreen:

Ja radije uzmem teglu ajvara nego teglu nutele... još da mi hoće neko poslati teglu domaćeg, ne bi veće radosti bilo :mrgreen:
Rugafet

#1472 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Rugafet »

Po cemu ocjenjujete koji je ajvar bolji?
Sanjarko

#1473 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

Rugafet wrote:Po cemu ocjenjujete koji je ajvar bolji?
Po ukusu, koliko je mljeven kako se vec to kaze itd.

Bas Ajvar je skuplji duplo od nasih. Nasi oko 4 km, on 8 km a po ukusu su tu negdje. Ima nasih par ajvara koji valjaju.

Kazem mozda je bolje ovo jesti nego fast fud hranu ili Nutele i slicno iako opet kazem nejedemo ga previse iako ga prilicno jedemo.

Ima jos dosta nasih proizvoda koji su onako solidni po kvaliteti. Ima i tema o tome. Da ne skrecemo na ovoj temi vise sa ovim svim.
Rugafet

#1474 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Rugafet »

Ma pitam zato sto su meni svi koje sam probao skoro isti po ukusu, nema sad neke pretjerane razlike pa da kazem ovaj je los a ovaj odlican. Tako da kad ga kupujem gledam ako ima koji na akciji ako ne onda najjeftiniji uzmem. Cesto ga jedem inace, ono bas ga se nazderem ko stoka
Sanjarko

#1475 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

Rugafet wrote:Ma pitam zato sto su meni svi koje sam probao skoro isti po ukusu, nema sad neke pretjerane razlike pa da kazem ovaj je los a ovaj odlican. Tako da kad ga kupujem gledam ako ima koji na akciji ako ne onda najjeftiniji uzmem. Cesto ga jedem inace, ono bas ga se nazderem ko stoka
Top 5 su Bash Ajvar, Vegi, Natura, Podravka i da ga jbs nesjecam se petog koji je.
Locked