Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- insomnia78
#126 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nuto sto su se jugosloveni popalili. Zagovaraju vise nego NS. Ha ja, prosli izbori vise ne moramo biti dobre komsije
- Bloo
- Globalna šefica
#127 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Pa kad odeš u Veleposlanstvo RH u Sarajevu da predaš molbu da te priznaju kao hrvaCkog državljanina, prvo repetiraju strojnicu i zapucaju ti pred nogama, i onda moraš da trčiš u mjestu i brzo pevaš Beži Jankec, beži Jankec cug ti bum pobegel...ne buš videl beli Zagreb grad...i ak to uspiješ 3 puta brzo da otpjevaš, onda staneš pred veleposlanika i u stavu mirno pjevaš Lijepa naša domovino...ali Mihanovićev izvornik...sherbett wrote:Ko te tera da pevas?Bloo wrote:
Moji se razveli i stari me upisao pod Bošnjake i sad kad hoću da izganjam putovnicu i domovnicu ne vjeruju mi da sam Hrvatica jer ne znam otpjevati Lijepa naša a da se ne počnem smijati.
- SaraFina
#128 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
uglavnomja wrote:SaraFina wrote:
Odlično se razumijemo u punjenje budžeta a i ekonomiju.... vjerovala ili ne
Da ti postavim tabelarni prikaz i dokažem da kantoni sa bošnjačkom većinom na čelu sa KS su najbolji "punjači budžeta"... Ili da odeš googlat..
Prvo kako se budžet puni, pa onda potražiš taj tabelarni prikaz.
nidje veze![]()
ali ne sumnjam da su tebi tabele po nacionalnoj osnovi izvor svih infrmacija
Tabele na nacionalnoj osnovi o prilivu novca u budžet iz kantona???
S kim ja pišem... pobogu.
- Bloo
- Globalna šefica
#129 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Dosta za danas. Valja jesti hrvaCke proizvode. Lunch time.
Dosta budalaština za danas.
Mene Sara sa učestalosti otvaranja tema i naslovima podsjeća na forumaša mali jomu
Dosta budalaština za danas.
Mene Sara sa učestalosti otvaranja tema i naslovima podsjeća na forumaša mali jomu
- MarlboroGold
#130 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nude li Praljkovaču?Bloo wrote:Pa kad odeš u Veleposlanstvo RH u Sarajevu da predaš molbu da te priznaju kao hrvaCkog državljanina, prvo repetiraju strojnicu i zapucaju ti pred nogama, i onda moraš da trčiš u mjestu i brzo pevaš Beži Jankec, beži Jankec cug ti bum pobegel...ne buš videl beli Zagreb grad...i ak to uspiješ 3 puta brzo da otpjevaš, onda staneš pred veleposlanika i u stavu mirno pjevaš Lijepa naša domovino...ali Mihanovićev izvornik...sherbett wrote:Ko te tera da pevas?Bloo wrote:
Moji se razveli i stari me upisao pod Bošnjake i sad kad hoću da izganjam putovnicu i domovnicu ne vjeruju mi da sam Hrvatica jer ne znam otpjevati Lijepa naša a da se ne počnem smijati.
Ko preživi postane Hrvat
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#131 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bojkotuje li se i u Francuskoj?insomnia78 wrote:Nuto sto su se jugosloveni popalili. Zagovaraju vise nego NS. Ha ja, prosli izbori vise ne moramo biti dobre komsije
- HAVANA
#132 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja grah kod pirije narucio,haj ga sad znaj ciji li je jebem li ga?
-
muzicar_iz_parka
#133 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I Argeta je hrvatska. Samo da znate.

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#134 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Egipatski.HAVANA wrote:Ja grah kod pirije narucio,haj ga sad znaj ciji li je jebem li ga?
- insomnia78
#135 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
NaravnoTomahawk11 wrote:Bojkotuje li se i u Francuskoj?insomnia78 wrote:Nuto sto su se jugosloveni popalili. Zagovaraju vise nego NS. Ha ja, prosli izbori vise ne moramo biti dobre komsije
-
statixx
#136 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ne idi u Mlinar, oni drze Olimpiju i Meggle, navlakusa za Bosnjake da konzumiraju hrvatska peciva...Bloo wrote:Dosta za danas. Valja jesti hrvaCke proizvode. Lunch time.
- SaraFina
#137 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Lik je pozitivac, pa me apsolutno nisi uvrijedilaBloo wrote:Dosta za danas. Valja jesti hrvaCke proizvode. Lunch time.
Dosta budalaština za danas.![]()
Medjutim, tvoj trolerski doprinos na istim temama "vrlo je zabrinjavajući"...
Spin za spinom o guznom papiru i sl nebuloze... Mislim, ok se zezati ni sama se ne držim teme počesto... Omakne se.. Ali ti namjernoooooo "jeftino trolaš".
Nekad si imala stila. Više to nije slučaj... Otužno je i izvještačeno postalo.
Da ne spominjem tvoju moderatorsku funkciju.
Lijepa Dan draga.
-
muzicar_iz_parka
#138 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
I Sarajevski Kiseljak drži Agrokor čini mi se.
-
Nivelacija
#139 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Odavno se vec bojkotuje, ali i dalje vidim kladionice pune bosnjaka 
Kada vidim da neko kupi janu oblije me hladan znoj
Kada vidim da neko kupi janu oblije me hladan znoj
-
high_volume
#140 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nije odavno otvorena besmislenija i idiotskija tema, a ova je još i više od togaSaraFina wrote:Bile su teme "kupujmo domaće i o bojkotu HR proizvoda", medjutim trenutna politička situacija i medijski haranga hrvatskih političkih zvaničnika iz HR i BiH zaslužuje "opsežniju akciju" kao odgovor.(
P.S tema nije moja ideja, samo "obrada/uvod"..Gandalf je prvi pomenuo ove mogućnosti pritiska na HDZ i Čovića.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#141 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Znači, bojkotujem i jasherbett wrote:Kako baa?muzicar_iz_parka wrote:I Argeta je hrvatska. Samo da znate.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne pamtim kad sam Argetu zadnji put jeo
- drunken tiger
#142 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#143 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Dere me ba kiselina od Argete, zato bojkotujem 
-
moonca
#144 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Opet bojkoti ko' srbi pred rat kada su vikali--sve cu slovenacko da izbacim kroz prozor-- 
-
Naslovnica
- SaraFina
#146 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Od zastupništva brendiranih proizvoda po Hercegovini i općenito trgovine, BiH bi imala koristi da se taj novac ulaže u proizvodne pogone kasnije.... Ovako trgovina tudjih proizvoda nigdje u svijetu nije donijela korist državi gdje seproizvodi plasiraju ..U BH slučaju pogotovo ne postoji dobitna kalkulacija... Jedino što zaposleni po trgovinskim lancima održavaju se na minimalcima i uplaćuje im se socijalno i zdravstveno.
Isto je i sa uvozom robe široke potrošnje i prodajom na BH trżištu..
Pomažemo gospodarstvo susjeda..
Ko tvrdi su drugačije ima problem sa logičkim rasudjivanjem.
Isto je i sa uvozom robe široke potrošnje i prodajom na BH trżištu..
Pomažemo gospodarstvo susjeda..
Ko tvrdi su drugačije ima problem sa logičkim rasudjivanjem.
Last edited by SaraFina on 17/10/2018 12:50, edited 1 time in total.
-
Nivelacija
- SaraFina
#148 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
high_volume wrote:Nije odavno otvorena besmislenija i idiotskija tema, a ova je još i više od togaSaraFina wrote:Bile su teme "kupujmo domaće i o bojkotu HR proizvoda", medjutim trenutna politička situacija i medijski haranga hrvatskih političkih zvaničnika iz HR i BiH zaslužuje "opsežniju akciju" kao odgovor.(
P.S tema nije moja ideja, samo "obrada/uvod"..Gandalf je prvi pomenuo ove mogućnosti pritiska na HDZ i Čovića.
Što je idiotska? Jer ne razumiješ osnove ekonomije i značenje uvoza, te da trgovina nikad ne može biti okosnica razvoja bez proizvodnje?
Što znači brati kajmak sa zastupništva?
-
melac
#149 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Da li bojkot ukljucuje i slijedece proizvode:
1. Orbit zvake, uvoznik Ataco?
2. Argeta pasteta, vlasnik iz hrvatske, jopet Ataco ili Atlantic?
3. Sarajevski Kiseljak, vlasnik iz hrvatske, a i proizvodi se u Kiseljak?
4. Sve od Ferrero-a, uvoznici Violeta i Orbico cinimi se, sve firme vlasnici Hrvati?
5. Sladoled Algida, distributer Dara Posusje?
6. Sladoled Ledo, vlasnik iz hrvatske, a firma registrovana u Citluku?
7. Sladoled Nestle, distributer MCI?
9. Sve sveske i ostali materijal koji proizvodi Grafotisak Grude?
10. Vino iz Hrvatske i Hercegovine?
11. Mandarine iz doline Neretve?
12. Sve parfeme, jer mozda u njima ima smilja iz Hercegovine
?
13. Podravkine supe, ima li boljih ?
14. Jagnjetina u Udovicama?
15. Naravno Konzum i Mercator, je li se i oni ubrajaju u Bojkot?
16. usw.?
1. Orbit zvake, uvoznik Ataco?
2. Argeta pasteta, vlasnik iz hrvatske, jopet Ataco ili Atlantic?
3. Sarajevski Kiseljak, vlasnik iz hrvatske, a i proizvodi se u Kiseljak?
4. Sve od Ferrero-a, uvoznici Violeta i Orbico cinimi se, sve firme vlasnici Hrvati?
5. Sladoled Algida, distributer Dara Posusje?
6. Sladoled Ledo, vlasnik iz hrvatske, a firma registrovana u Citluku?
7. Sladoled Nestle, distributer MCI?
9. Sve sveske i ostali materijal koji proizvodi Grafotisak Grude?
10. Vino iz Hrvatske i Hercegovine?
11. Mandarine iz doline Neretve?
12. Sve parfeme, jer mozda u njima ima smilja iz Hercegovine
13. Podravkine supe, ima li boljih ?
14. Jagnjetina u Udovicama?
15. Naravno Konzum i Mercator, je li se i oni ubrajaju u Bojkot?
16. usw.?
-
Fudo387
#150 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Spuco sam tri bajadere na prazan stomak, necu vise.