Največi problem je što si ograničen, kako sa parama tako i sa mjestom u kome živiš jer je malo tako da nemaš puno mogućnosti. Imam lokal u centru površine 50 kvadrata i na raspolaganju oko 15 hiljada maraka, možda i 20.
Po meni dobro bi se isplatilo otvoriti ribnjak. Prvo početi sa nekim manjim pa kasnije proširiti, pa restoran i tako dalje. Ali to je zahtjevan posao, mnogo više para je potrebno i treba bar 2 godine da narastu ribe pogodne za pecanje, jer niko neće doći i platiti dozvolu zbog malih primeraka.
Druga ideja je paintball klub. Treba ti jedna livada, ogradiš je, nabacaš nekih guma, drva i tako tih gluposti, kupiš opremu i to je to. Nema velikih troškova prilikom otvaranja, jedini problem je što je moje mjesto malo za ovo, 10 hiljada je stanovnika je nedovoljno, minimum je bar 2-3 puta više.
Treća ideja je da uzmem franšizu od MiniPani. To su forneti, ali u ponudi imaju burek i picu, ali dozvoljavaju da ubaciš i još neto. Za ovaj moj lokal od 50 kvadrata to bi bilo idealno, još da ubacim za palačinke, neke sokiće, kafa, limunada i tako to.
Četvrta ideja je da izdam svoj lokal i da uzmem veći i otvorim kafić
Ajde da čujem vaše ideje, šta je neko u vašem mjestu u proteklih 5 godina otvorio i pokrenuo i dobro mu ide