Imam jednu ideju za nasu tako ljepu Bosnu i Hercegovinu.
Kroz analizu trzista na prostorima Evrope kao i citavog svijeta sinula mi jedna famozna ideja. Ta moja ideja bi i iskoristila sve najbolje adute, koja ima samo Bosna i ima vrhunsku specializaciju na tom podrucju i to bi bio ja mislim dobar export produkt a svakako bi zaposlilo raju i plus doprinjelo, da bi nasa priroda ostala ne taknuta pa cak i procvjetala ... rijec je o BIO-GORIVU.
1. Bosna i Hercegovina i njeno stanovnistvo glavna okupacija je poljeprivreda. Tako da tu nebi bilo troskova u specializaciji kadra.
2. Zemlje slobodne za plantaze biljki iz kojih se moze kasnije napraviti BIO-GORIVO.
3. Potraznja goriva znate i sama kolika je. Tako da mislim, da svaki insan bi mogao dati svoj doprinos tom sektoru (koji imaju njivu, radnu snagu, a takih je u Bosni 50%).
4. Bosna ima unutar svojih granica i rafinerije.
5. Zdravo za prirodu i dobrodoslo u svijetu (Ovo da nemamo problema sa Greenpesom
6. BIO-GORIVO je odlicna zamjena za DIZEL gorivo a procent dizel automobila na nasim cestama znate i sami koliki je.
7. Stekli bi kroz sam proces strucnjake koji bi bilo dobro trazeni po Evropi. A i ti sami ti strucnjaci bi skupljali znanje/informacije tamo i aplicirali jih u Bosni i Hercegovini.
8. Svaki covjek, ko ima zemlju i koja misli da mu ne koristi nista, mogao bi posaditi biljke (Suncokrete, neke mrkve
Znaci, nekako bi se iskoristili svi aduti sto jih MOZE nuditi Bosna i Hercegovina a i pratili bi trend koji dobija sve vise i vise na znacaju, a to je CISTO GORIVO.
A u svemu tome ima i jedna negativna tacka ... kako "nacionalisticke" politicare uputiti na taj put i da to malo po-financiraju?
Eto ... ideja od mene za bolje sutra Bosne i Hercegovine i svih bosanaca na ovim prostorima.
A moze i jedna anketa, da mozemo to malo argumentirati.
Lijep pozdrav,
rashid
P.S.: Molim, da forumashi ne kritikuju moj "bosanski" jezik