Idealan muz ili papucar?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ljubav_aha

#626 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

HAVANA wrote:
tekma wrote:
ljubav_aha wrote:
a sto ako se supruga razboli,imate dijete,ko ce joj pomoci,ili bolje reci,koce vam pomoci,ti ili mahala :!: :?:
Cemu tolika dramaturgija oko pomoci.
Zaboravljate li vi odakle mi svi dolazimo....pak mi muska populacija smo u apsolutnoj prednosti naprema
svim drugima.
Nama (muslimanima) je dozvoljeno da imamo vise zena, dakle mozemo ozeniti dvije tri zene.
Nije li sa time problem rijesen....nase je da begujemo...ponovo su nasa zlatna vremena dosla.

Mosh li ti to hranit,izdržavat,jebat,oplodit,odgojit,odškolovat,vaspitat... :-) :lol:
Jesi oženjen il nas samo nako,zajebaješ :D[/quote]

HVANA :thumbup: reci mu :D
ljubav_aha

#627 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

bez_ideje wrote:Zasto ne bi potezala zatucanost? Sporis ?
Tvrdis da smo otvoreno,liberalno,napredno,demokratsko drustvo?
E draga Zelenasice.....toliko o masti /realnosti..........a ko zna,mozda zivimo u razlicitim drzavam :mrgreen:

@Lud i ponosan :
Niposto,u ovom slucaju je zatucanost PODRAZUMIJEVANJE kucnih poslova pod zadacu zene! Zaboli mene cosak ko u cijoj kuci komode glanca,al mi niko ne moze reci -"eh to je tako,i trebas i ti tako" !
Navedoh ja,ne potezem ja zatucanost po pitanju kucnih poslova.....al su i oni dio toga!Dodjeljivanje uloga je dio toga,to sto je mog prijatelja otac izbacio iz kuce doslovno na snijeg jer je saznao da je homosexualac je dio toga (ugledni akademski gradjanin,skolovao se po svijetu-dokazao da je BALKANAC),to sto je moj komsija digao larmu da ga citav neboder cuje ,jer mu je zena curice upisala na fudbal je dio toga,sto je zena "kurva" a muskarac "jebac" je dio toga,to sto u parlamentu sjedi Muharem Serbezovski je dio toga,to sto nam smece pliva rijekama je dio toga,to sto smo do juce imali deterdzent kafilerije je dio toga, to sto te prvo pitaju ciji si i od koje familije,pa sve ostalo je dio toga....................................mogu ja ovako do ujutru......eto nadam se da ste shvatili sta hocu da kazem,ispadose kucanski poslovi i ponajmanji problem u ovoj "liberalnoj" Bosni!
bez_ideje :thumbup:
ljubav_aha

#628 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

zelenashica wrote:
ljubav_aha wrote:zelenashice,mnogi koji su dosli u SAD su se upravo na uslove zivota promjenili :) pa tako i vlastitu ulogu u porodici,to je bila moja poenta,hvala :)
razumijem ja tebe...ali ja sam nepromjenljiva.....mene vala ne može promijeniti ništa,ne mijenjam se i ne prilagođavam okolini,radije okolinu mijenjam naspram sebe :D ..ostajem balkanska žena ma kako se to nekome sviđalo ili ne ;-)
zelenashica,okolinu u vlasitoj kuci mozes promjeniti,i svoj stav i van kuce,naravno,treba imati,razumljivo,ali da na sredina i uslovi zivota ne mijenjaju,kako kazes,eh to vec nije bas tako
Officer Crabtree

#629 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Officer Crabtree »

razumijem ja tebe...ali ja sam nepromjenljiva.....mene vala ne može promijeniti ništa,ne mijenjam se i ne prilagođavam okolini,radije okolinu mijenjam naspram sebe ..ostajem balkanska žena ma kako se to nekome sviđalo ili ne
probaj dobit otkaz na poslu i ne moć nać novi u kratkom preriodu

nećeš se moć prepoznat
Omerovim_Koracima

#630 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Omerovim_Koracima »

Uvjek sam volio nepromjenjive i neosvojive aka ledene kraljice :D
ljubav_aha

#631 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

Officer Crabtree wrote:
razumijem ja tebe...ali ja sam nepromjenljiva.....mene vala ne može promijeniti ništa,ne mijenjam se i ne prilagođavam okolini,radije okolinu mijenjam naspram sebe ..ostajem balkanska žena ma kako se to nekome sviđalo ili ne
probaj dobit otkaz na poslu i ne moć nać novi u kratkom preriodu

nećeš se moć prepoznat

:thumbup:
bez_ideje

#632 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

:oops: :oops: :oops: :oops:
Ne mogu odolit,djaba....sve sama sebi,ne otvaraj ,ne otvaraj.....cak sam i kolac napravila u medjuvremenu i 3 stripa procitala(docepala sam se Garfilda iz 79 :dance: :dance: :dance: :dance: ),djaba.... :oops: :oops:
Elem:
-Tradicionalni brak? Sta je za koga tradicionalni brak? Shvatam da ima ljudi koji zele i teze ka tome,te uzdizu te iste vrijednosti,ali mi nije jasno kako oni ne shvataju da postoje i oni koji ne vide sebe u tome,niti nalaze bilo sta privlacno....jel to demokratija po Bosanski -svi imaju pravo da se slazu s onim sto ja mislim!
-Amerika,debljina,indijanci,Obama? -ne morate preko bare po dasak pozitive,ima ova kurva Evropa dosta svijetlih primjera!
-Zna se ko je musko u kuci? Pa naravno da se zna :-? Osoba koja posjeduje primarne i sekundarne karakteristike muskoga spola! Meni tu prica zavrsava,ali RAZMIJEM da neko ide dalje od toga!
-Suplja prica zapadnih feministkinja? Hajd mogu shvatit da neki balkanac ovo izjavi,al da mu zene klicu,to prevazilazi i moje razumijevanje,ne zelim da zamislim u kakvim bi uslovima zivjela da nije bilo istih!
-Ne zelite gay brakove? -Pa nemojte stupiti u takav!Brak nije heterosexualno nego ljudsko pravo!
pustopoljina

#633 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pustopoljina »

imas feministkinje i feministkinje...
jedne su se izborile da imas skolu,posao,pravo glasa...
druge misle da je sex and the city nova biblija.
kontas?
Omerovim_Koracima

#634 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Omerovim_Koracima »

Realno..niko blage veze nea,samo se pravimo pametni..al je zanimljivo,treba vas snimat :D
sonar

#635 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by sonar »

bez_ideje wrote::oops: :oops: :oops: :oops:

-Ne zelite gay brakove? -Pa nemojte stupiti u takav!Brak nije heterosexualno nego ljudsko pravo!

Samo jedno pitanje:kako bi se osjecala da ti sutra musko dijete dovede nekog brku na vrata i kaze "mama doveo sam ti snahu".Nemoj mi samo reci da bi to stojecki podnijela.Ako bi onda zivis u skroz pogresnom okruzenju
pustopoljina

#636 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pustopoljina »

mogu li ja-posto i ja podrzavam gay brakove?
podnijela bih jako dobro.
sve sto zelim za neko svoje buduce dijete jeste da bude sretno,da postuje sebe i druge,te da je u stanju zivjeti produktivnim zivotom.
ko ce mu u svemu tome biti partner-je stvar njegovog/njenog izbora.

bolje sin sa nekim drugim muskarcem,nego u nesretnom,licemjernom braku sa nekom zenom (zrtvom/paravanom).
bez_ideje

#637 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

sonar wrote:

Samo jedno pitanje:kako bi se osjecala da ti sutra musko dijete dovede nekog brku na vrata i kaze "mama doveo sam ti snahu".Nemoj mi samo reci da bi to stojecki podnijela.Ako bi onda zivis u skroz pogresnom okruzenju
Ne da bi stojicki podnijela,vec bi mi bilo drago,sto djetetu od zivota,ljubavi i izbora nisam napravila bauk....i da je prvo prihvatio sebe,a ja bi prihvatila svakako ;-)
A znam ja dobro da zivim u pogresnom okruzenju,jasno je meni to odavno :skoljka: ....a valjda ce se i to ubrzo promijeniti :mrgreen:
sonar

#638 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by sonar »

pustopoljina wrote:mogu li ja-posto i ja podrzavam gay brakove?
podnijela bih jako dobro.
sve sto zelim za neko svoje buduce dijete jeste da bude sretno,da postuje sebe i druge,te da je u stanju zivjeti produktivnim zivotom.
ko ce mu u svemu tome biti partner-je stvar njegovog/njenog izbora.

bolje sin sa nekim drugim muskarcem,nego u nesretnom,licemjernom braku sa nekom zenom (zrtvom/paravanom).
E volio bi da se cujem stobom kad budes imala svoje vlastito dijete,ono koje se "odvalilo"od tebe a ne usvojeno u gay -braku.Bas bi me onda zanimalo tvoje misljenje.Do tada nemozemo diskutovati sa iste tacke gledista.
bez_ideje

#639 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

pustopoljina wrote:imas feministkinje i feministkinje...
jedne su se izborile da imas skolu,posao,pravo glasa...
druge misle da je sex and the city nova biblija.
kontas?
Ja u svakom slucaju mislim na te prve,i samo te i priznajem. Feministicki pokreti u zemljama u kojima su u potpunosti uredjeni odnosi i sva prava,nemaju vise svrhu svoga postojanja kao pokreti.Ostaje im da se pregrupisu i kroz zakonodavstvo i institucije osiguraju stvarnu implementaciju zakona!
No u nekima tek treba da zazive!
pustopoljina

#640 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pustopoljina »

pa pitao si...nisi precizirao...
izvini,ali ja homofobiju nasih prostora (i juznijih) nisam nikad kontala...imam i odredjenu teoriju o tome,ali to je neka druga tema.
i to sa razlikom usvojeno-rodjeno...ne svidja mi se to sto tvoja recenica implicira.
postoji toliko stvari zbog kojih covjek strepi nad djetetom...TO nije jedna od njih.
i da-ja sam hetero.

@bez_ideje:
prave feministkinje imaju jos puno,puno posla...jer sve ono sto jeste postignuto-nije svuda i zazivjelo,upravo tako.
ali moras znati-da kad ova raja prica o feministkinjama vise misli na one sto ni nos ne znaju obrisati,dana jednog nisu radile ali im puna usta zvucnih imena i trendova-jer one to zasluzuju.
bez_ideje

#641 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

Pa ne bi se bas slozila,ili same sebe takvima nazivaju iz pukog neznanja,sta je ustvari feminizam i sta je donio,a sto se tice nase raje ne mogu da odolim a da ne kazem da je pogan mentalitet zasluzan sto se svaka koja se malo "uskofrci" anamo ona-feministkinja!
pustopoljina

#642 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pustopoljina »

bez_ideje wrote:Pa ne bi se bas slozila,ili same sebe takvima nazivaju iz pukog neznanja,sta je ustvari feminizam i sta je donio,a sto se tice nase raje ne mogu da odolim a da ne kazem da je pogan mentalitet zasluzan sto se svaka koja se malo "uskofrci" anamo ona-feministkinja!
pa da-one ne znaju,a i to sa mentalitetom (nije bez korijena-bila je jedna pravo radikalna struja...sufrazetkinje) nismo mi tako puno drugaciji-tamo negdje su ih (te radikalne) zvali sufrazetkinjama i to je imalo pejorativan prizvuk...kod nas je dovoljno naglasiti -feministkinja. bas za te sto se "kofrce"...ljudi jednostavno vole lijepiti etikete.
Last edited by pustopoljina on 24/02/2010 00:51, edited 1 time in total.
sonar

#643 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by sonar »

bez_ideje wrote:
sonar wrote:

Ne da bi stojicki podnijela,vec bi mi bilo drago,sto djetetu od zivota,ljubavi i izbora nisam napravila bauk....i da je prvo prihvatio sebe,a ja bi prihvatila svakako ;-)
A znam ja dobro da zivim u pogresnom okruzenju,jasno je meni to odavno :skoljka: ....a valjda ce se i to ubrzo promijeniti :mrgreen:
Necini li ti se da previse slobode dovodi do toga da gubimo pojam sta je ispravno a sta ne,da polako dopustamo da se DJECA odgajaju sama,da izbjegavamo da preuzmemo malo vise uloge(odgovornosti) u njihovom zivotu osim ishrane i pranja vesa ,da ih uputimo da ni po ljudskim ni vjerskim nacelima istospolni brakovi nisu prirodni itd.itd
burek_in_space

#644 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by burek_in_space »

E sad chekam bez_ideje da otchepi :mrgreen:
bez_ideje

#645 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

Ispravnost je relativna ..ali da ne ulazim u tu diskusiju.
Ne cini mi se da je previse slobode problem,to nikada ne bi smjelo biti problem,vec premalo komunikacije i razumijevanja. Sto se tice vjerskih nacela,od toga se ogradjujem-nisam vjernik pristalica popularnih religija!
A sto se tice ljudskih nacela,pitala bi te sta su za tebe ljudska nacela?
za mene su osnovna ljudska nacela:pravo na zivot i pravo na izbor (zivotnog opredjeljenja,vjerskog ne(opredjeljenja),sexualnog opredjeljenja........)
pustopoljina

#646 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pustopoljina »

gle...BRAK nije prirodan.
Brak je ljudsko djelo.
Bracna zajednica ima u razlicitim periodima i na razlicitim prostorima razlicit oblik.
Sigurno da se djeca ne smiju prepustiti sami sebi.Sigurno je uloga roditelja da ih pripremi na zivot i uz to im usadi neke vrijednosti (neki roditelji uce svoju djecu rasizmu...nije sve dobro sto od roditelja dolazi).
razmnozavanje ljudi i neki oblik zajednice-mora i dalje postojati-jer,ma koliko drustvo organiziralo jaslice,vrtice, skolu i boravak nakon skole...vracalo zenu nakon 3 mjeseca na posao)-i dalje je zivot u paru najbolji za stvaranje potomstva.
najefektivniji.
ti ces svome djetetu dati ono cemu su tebe naucili-pa i izmedju ostalog da je biti gay pogresno.

i ja ocekujem od svog sina da ganja cure.

medjutim...
koliko god bilo pogresno:homoseksualnost postoji i uvijek je postojala.
iako je Bog ne zeli-ona je tu.
Prije su se takvi zenili,stvarali potomstvo (za moj pojam osakaceno) i ipak i dalje bili homoseksualci.

takvo stanje ne smatram nimalo pozeljnijim od stanja u kojem u brak ulazi onaj ko brak i zeli.
djecu pravi onaj koji zeli biti otac,a ne jer se to od njega ocekuje.
mozda ti smatras da je vazno da se po svaki cijenu stvori porodica i potomstvo.
ja smatram da je vazno ako covjek ima s kim-i to zaista zeli.
radi drustva/drzave/vjere/roditelja...nema tu hajra.
Officer Crabtree

#647 Re: Idealan muz ili papucar?

iako je Bog ne zeli-ona je tu
mala filozofska ispravka, nije da ne želi, nego zabranjuje...
pustopoljina

#648 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pustopoljina »

poucna prica :D
Officer Crabtree

#649 Re: Idealan muz ili papucar?

btw strah me što se tema pretvori u to da ako ženi usisam kuću da će mi dijete bit topli brat :lol:
pustopoljina

#650 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pustopoljina »

da-zabranjuje.
zabranjuje nesto sto postoji,sto je prisutno i moze biti devijacija prirode...ali ipak-dio prirode.
nije homoseksualnost nastala sa rok hadsonom ,tako da govoriti o tome kako se svijet "sad" izopacio...mislim da je pogresno.
Post Reply