nije to nikakvo cudo, mi smo samo jednostavna bica, sto na umu to na drumu, nema milion drugih podpitanjazelenashica wrote:čudo je ova muška suosjećanostVragolan wrote:evolucija je cudo
suosjecam sa drugom havanom
i ja nekad dobijem snjuru i tad je to super, bolje i to nego psiholosko kaznjavanje iliti jezik![]()
Idealan muz ili papucar?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Vragolan
#401 Re: Idealan muz ili papucar?
-
zelenashica
#402 Re: Idealan muz ili papucar?
Vragolan wrote:nije to nikakvo cudo, mi smo samo jednostavna bica, sto na umu to na drumu, nema milion drugih podpitanjazelenashica wrote:čudo je ova muška suosjećanostVragolan wrote:evolucija je cudo
suosjecam sa drugom havanom
i ja nekad dobijem snjuru i tad je to super, bolje i to nego psiholosko kaznjavanje iliti jezik![]()
-
Zoya
#403 Re: Idealan muz ili papucar?
Kako stojite sa papucama?? HAVANA,muha, andrija...? 
- HAVANA
#404 Re: Idealan muz ili papucar?
Zoya wrote:Kako stojite sa papucama?? HAVANA,muha, andrija...?
Nema nikog.
Muha kuha ručak,andrija sklapa regal a mene istjerala iz kuće,doće joj neko.
-
Zoya
#405 Re: Idealan muz ili papucar?
Legla danas plata pa reko da sevap zaradim...HAVANA wrote:Zoya wrote:Kako stojite sa papucama?? HAVANA,muha, andrija...?
Nema nikog.
Muha kuha ručak,andrija sklapa regal a mene istjerala iz kuće,doće joj neko.
- HAVANA
#406 Re: Idealan muz ili papucar?
Uzmi mi jedne Vake
Već dugo ih gledam.

Već dugo ih gledam.

-
Zoya
#407 Re: Idealan muz ili papucar?
Ma ne trebaju vama na shnuranje, vama trebaju one lijepljive da samo na brzinu ih skinete kad zena zaprijeti oklagijom. Dok odshnjurate ode voz 
-
mostarac
#408 Re: Idealan muz ili papucar?
meni su tvoji stavovi skroz OK, ali metode ce te pokopati vjerujbez_ideje wrote:Brescia,hvala sto me uvjeri da ne odustajem jos od muskog roda.
Ne mozes ziviti po pravilima kasarne. Hocete li ujutru dizati zastavu? Ti si to uoblicila i tu nema kompromisa, al to je los put jer naredjenjem se nista, ama bas nista ne postize. Sustina je da ti nadjes put da to on sam drage volje uradi, bez da mu ti kazes, a naredjenjem ces stvoriti kontraefekat.
Znaci te stvari se rade po osjecaju, a ne po dnevnoj zapovjesti. Sta sad njegov je red da skuha rucak ili opere sude, a on dolazi s puta u 19:00. Doci ce i kuhati rucak ili ces ga ti sacekati sa ruckom? Isto vazi i obrnuto on za tebe. Znaci ne mozes uspostavljat red u necemu sto je samo po sebi veoma rastegljivo, na tako krut nacin, jer ce puci. Za svoje JA (a to je dobro kad zena ima, a na balkanu su takve rijetke, u bosni posebno) se moras boriti drugacije, a ne naredjenjem i uslovima i formiranjem zadataka.
Moras naci nacina drugacije da postavis stvari i da to neko radi dobrovoljno zato sto ti to zasluzujes i zato sto mu je stalo do tebe kao osobe, a ne zato jer je njegov red i tad ces dobiti mnogo povoljniju situaciju za sebe i mnogo manje stresnu.
Nikako nije isto kad dodjes nekome i kazes "Znas danas je tvoj red i cekaju te sudi i baci smece" ili kad mu kazes "Mogao si oprati one sude, a ja cu raspremiti dnevni boravak ". Na prvu recenicu moja reakcija bi ti bila da odem u kuhinju uzmem crnu vrecu potrpam sude i ocistim sudoper da blista, a vrecu odnesem u kontejner i kazem "Eto ne cekaju vise, a i smece sam bacio
Muskarac treba da pomaze zeni i mislim da nije toliki problem naci takvog muskarca, ali niko ne treba terminatora u kuci koji ce postupati po dnevnoj zapovjesti. Moze te postovati i da ti to veoma dobro osjetis i bez dnevnog reda i bez naredjenja. Sustina je da se uzima i daje jednako i da oba partnera to osjete, a nije sustina formirati pravila, a onda cemo graditi zajednicki zivot i ljubav. Ne. Ta pravila treba da dodju sama od sebe i nikada ne smiju biti izrecena, jer kad ih se pocne izricati tu ti je kraj price.
Trebas ga dovesti do toga da on sam to radi (a to zene i znaju i mogu), a ako vidis da nije od tog posla za takvog se neces ni udati. Ali ako mu ti nametnes pravila prvi dan to je pocetak kraja, vjeruj. Sustina je u dobrovoljnom i spontanom, a ne nametnutom i planiranom.
Last edited by mostarac on 12/12/2009 04:28, edited 2 times in total.
- chuchumbamayumbe
#409 Re: Idealan muz ili papucar?
Posto ce moja Pcelica Maja vjerovatno da uprati sta cu napisati, ovim putem bih porucio de je volim "NESMANjENOM ZESTINOM", a ostalo u vezi teme ce mi biti pametnije da presutim i da se poklopim.

-
pure_love
#410 Re: Idealan muz ili papucar?
papucar ipo ,,vidi ti njega pravi pitu hahah
- bez_ideje
#411 Re: Idealan muz ili papucar?
Joj,kud vise navlacite po ovoj temi......mostarac wrote:meni su tvoji stavovi skroz OK, ali metode ce te pokopati vjerujbez_ideje wrote:Brescia,hvala sto me uvjeri da ne odustajem jos od muskog roda.
Ne mozes ziviti po pravilima kasarne. Hocete li ujutru dizati zastavu? Ti si to uoblicila i tu nema kompromisa, al to je los put jer naredjenjem se nista, ama bas nista ne postize. Sustina je da ti nadjes put da to on sam drage volje uradi, bez da mu ti kazes, a naredjenjem ces stvoriti kontraefekat.
Znaci te stvari se rade po osjecaju, a ne po dnevnoj zapovjesti. Sta sad njegov je red da skuha rucak ili opere sude, a on dolazi s puta u 19:00. Doci ce i kuhati rucak ili ces ga ti sacekati sa ruckom? Isto vazi i obrnuto on za tebe. Znaci ne mozes uspostavljat red u necemu sto je samo po sebi veoma rastegljivo, na tako krut nacin, jer ce puci. Za svoje JA (a to je dobro kad zena ima, a na balkanu su takve rijetke, u bosni posebno) se moras boriti drugacije, a ne naredjenjem i uslovima i formiranjem zadataka.
Moras naci nacina drugacije da postavis stvari i da to neko radi dobrovoljno zato sto ti to zasluzujes i zato sto mu je stalo do tebe kao osobe, a ne zato jer je njegov red i tad ces dobiti mnogo povoljniju situaciju za sebe i mnogo manje stresnu.
Nikako nije isto kad dodjes nekome i kazes "Znas danas je tvoj red i cekaju te sudi i baci smece" ili kad mu kazes "Mogao si oprati one sude, a ja cu raspremiti dnevni boravak ". Na prvu recenicu moja reakcija bi ti bila da odem u kuhinju uzmem crnu vrecu potrpam sude i ocistim sudoper da blista, a vrecu odnesem u kontejner i kazem "Eto ne cekaju vise, a i smece sam bacio", a na drugu bi odradio stvar normala skroz. Sve je do nacina komunikacije, a sustina je da radite zajedno kako bi imali vise slobodnog vremena, a ne da neko nakon rucka legne, dok drugi sve sprema i usisava. zasto neko ne bi mogao oprati sude, dok ovaj drugi usisava. Prije bi zavrsili i ne bi vam tesko palo i imali bi vrijeme za sebe.
Muskarac treba da pomaze zeni i mislim da nije toliki problem naci takvog muskarca, ali niko ne treba terminatora u kuci koji ce postupati po dnevnoj zapovjesti. Moze te postovati i da ti to veoma dobro osjetis i bez dnevnog reda i bez naredjenja. Sustina je da se uzima i daje jednako i da oba partnera to osjete, a nije sustina formirati pravila, a onda cemo graditi zajednicki zivot i ljubav. Ne. Ta pravila treba da dodju sama od sebe i nikada ne smiju biti izrecena, jer kad ih se pocne izricati tu ti je kraj price.
Trebas ga dovesti do toga da on sam to radi (a to zene i znaju i mogu), a ako vidis da nije od tog posla za takvog se neces ni udati. Ali ako mu ti nametnes pravila prvi dan to je pocetak kraja, vjeruj. Sustina je u dobrovoljnom i spontanom, a ne nametnutom i planiranom.
-Ja ne volim red
-Ja ne volim "disciplinu"
-Ja mogu gledat rusvaj dok sam ne pocne da se sklanja
-Mogu zivjet na zitaricama i mlijeku godinama
-Ne osjecam se nicim vezanom za podrucje Balkana niti njegove obicaje,stavise pocesto ih prezirem
-Ne pada mi na pamet da nekom postavljam pravila ponasanja,to se ima ili nema
-Nije mi na kraj pameti da vodim neke psiholoske ratove da bi se neko odobrovoljio da opere sudje ili izbaci smece,nece to uraditi radi mene nego iskljucivo radi sebe
-Ne smatram kucne poslove svojim,pa da mi se u tome POMAZE,sve sto se uradi uradit ce se radi sebe i radi nas,nikako radi mene ili tebe
-Za mene je prica o muskom autoritetu,glavi porodice,THE Muzu u kuci isto ko prica o sedmoglavom zmaju,snjezani i patuljcima......
-Zajednicki zivot mi je bas neko ortastvo,partneri u zlocinu,daleko od lista koje mi ovdje u vise navrata spocitavaju,princip je da ja svoje domacinstvo mogu voditi sama bez ikakvih problema,zajednicko domacinstvo podrazumijeva da smo se utalili da to vodimo skupa,nisam ja usvojila dijete niti macku pa da prilagodjavam nesto onome sto dijete zna i umije i ono sto mu se svidja ili ne svidja,sve je rastezljivo i prilagodljivo,naravno da cu ja uraditi veci dio toga ako neko taj dan duze radi ,skuhat nesto jer mi je ceif,okrecit sobu jer mi je tmurno nesto,i uradit nesto za drugoga eto onako.... sl.kao i obratno....stvar je da niko nije DUZAN nista da radi,sve se radi zbog sebe i nas..........npr.Ja cu vrlo rado preuzet brdo peglanja samo da mjenjanje posteljine moje oci ne vide
Uostalom,meni je odavno jasno,da ce pola plate da ide na kucnu pomocnicu,bez uvrede al meni je to spremanje i kuhanje gubljenje vremena zestoko......al bez obzira sve navedeno vrijedi...tj. to je aj cip koji osoba treba da ima u glavi da bi bila sa mnom .
Ja se vise ne razjasnjavala matere mi
- mrtva kokoš
- jedna tamo
#413 Re: Idealan muz ili papucar?
chuchumbamayumbe wrote:Posto ce moja Pcelica Maja vjerovatno da uprati sta cu napisati, ovim putem bih porucio de je volim "NESMANjENOM ZESTINOM", a ostalo u vezi teme ce mi biti pametnije da presutim i da se poklopim.
-
mirna-plava
#414 Re: Idealan muz ili papucar?
Registrovah se ponovo, samo zbog ove teme. ne mogu da vjerujem da jedan film sa youtube, koji bas nema veze sa idealnim muzem ili papucarem dostigao temu od 18 str. Tema ko tema mozda jeste zanimlijiva a taj film nije sa tom namjerom postavljen.
-
mostarac
#415 Re: Idealan muz ili papucar?
bez_ideje wrote: Uostalom,meni je odavno jasno,da ce pola plate da ide na kucnu pomocnicu,bez uvrede al meni je to spremanje i kuhanje gubljenje vremena zestoko......al bez obzira sve navedeno vrijedi...tj. to je aj cip koji osoba treba da ima u glavi da bi bila sa mnom .
necu ostalo komentarisat jer iskreno mi je mrsko, al ovo pola plate ne kucnu pomocnicu moram
Hm... za kucnu pomocnicu ako zivis u BiH ti treba da je jedno od vas dobro bogato, a onda je ovo sve sto ti pricas besmisleno tj. lijepo kucna pomocnica, a vas dvoje u setnjice i po izletima, putovanjima i restoranima.
Medjutim ako radite normala ti i normala on u nekim firmama tu kucnu pomocnicu i taj ceif ces trpit jednom ili dva puta, a onda ce ti samoj bit zao toga vjeruj jer ce da ti fali love. Ostatak sama izvedi.
Kad legne prvi kredit stvar se mjenja iz osnova, a i nacini razmisljanja, a da ne govorim kad proplace dijete
Al ziva bila pa vidila.
-
mostarac
#416 Re: Idealan muz ili papucar?
de ti nama reci je li valjala pitamirna-plava wrote:Registrovah se ponovo, samo zbog ove teme. ne mogu da vjerujem da jedan film sa youtube, koji bas nema veze sa idealnim muzem ili papucarem dostigao temu od 18 str. Tema ko tema mozda jeste zanimlijiva a taj film nije sa tom namjerom postavljen.
- mrtva kokoš
#417 Re: Idealan muz ili papucar?
samobanuj se po drugi put plavushomirna-plava wrote:Registrovah se ponovo, samo zbog ove teme. ne mogu da vjerujem da jedan film sa youtube, koji bas nema veze sa idealnim muzem ili papucarem dostigao temu od 18 str. Tema ko tema mozda jeste zanimlijiva a taj film nije sa tom namjerom postavljen.
- bez_ideje
#418 Re: Idealan muz ili papucar?
Kad si zadnji put provjeravao cjene kucnih pomocnica? Ne mislim na one iz filmova,sto imaju u posebne sobe gdje spavaju........nego one sto rade 4 sata dnevno otprilike dok si ti na poslu ?mostarac wrote:bez_ideje wrote: Uostalom,meni je odavno jasno,da ce pola plate da ide na kucnu pomocnicu,bez uvrede al meni je to spremanje i kuhanje gubljenje vremena zestoko......al bez obzira sve navedeno vrijedi...tj. to je aj cip koji osoba treba da ima u glavi da bi bila sa mnom .
necu ostalo komentarisat jer iskreno mi je mrsko, al ovo pola plate ne kucnu pomocnicu moram
Hm... za kucnu pomocnicu ako zivis u BiH ti treba da je jedno od vas dobro bogato, a onda je ovo sve sto ti pricas besmisleno tj. lijepo kucna pomocnica, a vas dvoje u setnjice i po izletima, putovanjima i restoranima.
Medjutim ako radite normala ti i normala on u nekim firmama tu kucnu pomocnicu i taj ceif ces trpit jednom ili dva puta, a onda ce ti samoj bit zao toga vjeruj jer ce da ti fali love. Ostatak sama izvedi.
Kad legne prvi kredit stvar se mjenja iz osnova, a i nacini razmisljanja, a da ne govorim kad proplace dijete
Al ziva bila pa vidila.
Ja sam ti i u vezi kredita posebna prica
A djecu sigurno ne bi u tu sitiaciju uvalila...........postoji nesto sto se mora ostvariti prije toga....
-
Gospoda Ministarka
#419 Re: Idealan muz ili papucar?
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 15:26, edited 1 time in total.
-
mostarac
#420 Re: Idealan muz ili papucar?
svi smo mi sto se kredita tice bili takva posebna prica do onog momenta dok se ne dodje pred zid. E sad druga je stvar ako ti udjes u brak stambeno obezbjedjena i sa opremljenim stanom od igle do lokomotive i sa automobilom i slicno. Tad zaista ne moras podici kredit al onda spadas u onu prvu kategoriju bogatih, a o takvima nisam govorio.bez_ideje wrote:Kad si zadnji put provjeravao cjene kucnih pomocnica? Ne mislim na one iz filmova,sto imaju u posebne sobe gdje spavaju........nego one sto rade 4 sata dnevno otprilike dok si ti na poslu ?mostarac wrote:bez_ideje wrote: Uostalom,meni je odavno jasno,da ce pola plate da ide na kucnu pomocnicu,bez uvrede al meni je to spremanje i kuhanje gubljenje vremena zestoko......al bez obzira sve navedeno vrijedi...tj. to je aj cip koji osoba treba da ima u glavi da bi bila sa mnom .
Al ziva bila pa vidila.ja jesam....i uklapa mi se u racunicu
![]()
Ja sam ti i u vezi kredita posebna prica![]()
![]()
.....kredit bi dignula samo za posao tj. za ulaganja...........nikad za nekretnine,auta i sl.
A djecu sigurno ne bi u tu sitiaciju uvalila...........postoji nesto sto se mora ostvariti prije toga....
Uostalom vidices. Kao studentu mnoge stvari izgledaju idealno i 1.500 maraka npr. se cini da je velika svota novca.
- muz66
#421 Re: Idealan muz ili papucar?
meni nekad naprosto dodje da zivim sam i sretan do kraja zivota, nemojte mi unaprijed zgaditi zajednicki zivot i brak 
- bez_ideje
#422 Re: Idealan muz ili papucar?
Ljudi,kucna pomocnica sada dodje 300-400 KM ,da dolazi svaki drugi dan......ili kako se i sta dogovoris sa njom
Nije mi trebala Marisol i Esmeralda,znam iz prve ruke a i okoline
- muz66
#423 Re: Idealan muz ili papucar?
400 maraka...rata za jedno solidno auto. Ma super. Zbog dvije lijene guzice placati nekome 400 maraka i opet svaki dan nesto raditi po kuci? Nema sanse.bez_ideje wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Ljudi,kucna pomocnica sada dodje 300-400 KM ,da dolazi svaki drugi dan......ili kako se i sta dogovoris sa njom
Nije mi trebala Marisol i Esmeralda,znam iz prve ruke a i okoline
- bez_ideje
#424 Re: Idealan muz ili papucar?
svoj ceif=neprocjenjivomuz66 wrote:400 maraka...rata za jedno solidno auto. Ma super. Zbog dvije lijene guzice placati nekome 400 maraka i opet svaki dan nesto raditi po kuci? Nema sanse.bez_ideje wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Nije mi trebala Marisol i Esmeralda,znam iz prve ruke a i okolineU kuci ili ce se raditi(svako ce raditi ono sto mu vise odgovara) ili se nece skupa ni zivjeti. 400 maraka puta 12 mjeseci=nekih 5 milja. 5 milja maraka godisnje...
![]()
![]()
- muz66
#425 Re: Idealan muz ili papucar?
Slazem se, svoj ceif=neprocjenjivo. Ceif je sa 5 milja otici na Ibizu ili malo do Dubaija skoknuti, a ne placati zenu da radi kao da nijedno nema ruke ni noge pa neko drugi mora skakati po kuci i slagati, peglati, prati...jebem ti zapad i TV