Idealan muz ili papucar?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zelenashica

#276 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

Brescia wrote:
zelenashica wrote:Vala ne znam cure,samo ja haman nisam normalna.....meni je muško muško,koje zna i da povisi glas(*ebem onog ko samo viče DA DRAGA :D )i koji zna da lupi šakom o sto....a za kuhinju sam se davno izjasnila....eto kafa mu jedino može biti dopuštena da je ponekad skuha,a i to ako jednom vidim rasuti šećer ili kafu,biće mu posljednji ulazak u kuhinju....
ali isto tako mene ne zanima niti jedan šarafciger(mada znam da rukujem s njima).....i nema to uslov ovakav-onakav...spontani dogovori da...ali uslovljavanja ne....nisam rekla ima dana kad se i meni ne u lazi u kuhinju,ali vala i burekdžije moraju zaraditi koju marku :D

Ma ja ba i onda tako prvo lupi sakom od sto pa od zid pa kad nebude vise imao od sta lupit predje na tebe i pocne lupati. Ti ocito vise trazis da ti muz bude autoritet nego da ti bude bracni partner. Nije ni cudo sto je kod nas u BiH nasilje u porodici vrlo cesta pojava kada i mnogo djevojaka razmislja ovako kao sto ti to radis. Ne vidim razlog zbog cega bi neko trebao da lupa i da povisuje ton kada se sve moze razgovorom uljudno rijesiti. To lupanje je u mojim ocima vrsta prijetnje, on zeli da na silu nametne nesto jer misli da je on gazda u kuci i da je zena niko i nista ha ya. Uvjek se moze naci kompromis, samo ako su oba partnera zainteresirana da tako rijese situaciju, nametanje nigdje ne vodi i ustvari unistava brak i ljubav.

P.S. Posto sam vidio da me je neki ovdje na forumu smjestio u zene, samo da kazem ja sam muskarac hehehe :D
Evo nađoh vremena da ti odgovorim na post..kao prvo to "lupiti šakom o sto"uopšte nije tako ograničeno kako ti povezah i sa prelaskom na "žene"..u biti mora imati svoje JA,...ama šta ako se i posvađamo i to je ljudski,nađi mi nekog u braku ili vezi kod koga je sve med i mlijeko,e nema care takvog,ako misliš da to postoji onda si u velikoj iluziji. ;-) daleko od toga da sam za "udarac"ženi ali mislim da se ne može ni sve tako bukvalno shvatati....čuj sad radi ovakvih kao mene nasilje u porodici česta pojava,ccccc :roll: ja povisivanje tona i lupanje šakom o sto pomenu kao kontradiktornost od onog DA DRAGA koje mrzim iz petnih žila,ma može on meni kazivati draga od jutra do sumraka ako ja to ne sama ne vidim da jesam....prema tome meni pi*ka od muškarca ne treba,jenog imala i završila priču sa tezama DA DRAGA.... ;-) ...jako je nisko što povezuješ moje "lupiti šakom o sto" sa zolostavljanjem,jer očito nisi pratio moje postove,moje mišljenje o toj problematici na drugim temama....pa da ponovim,apsolutno sam protiv zlostavljanja,jednom mi može udariti šamar ali drugu priliku imati neće...prema tome,da onda pojasnim primjer situacije:

žena:dragi tvoj je red da danas brišeš prašinu i izbrišeš kupatilo...
muž:da draga :D (e vidiš ovdje ko ne lupi šakom o sto je obična pi*ka,da pojasnim rade čega da me ne bi opet pogrešno shvatio....radi riječi "TVOJ JE RED"..)
Ama tu nema reda,tu je spontana "podjela"poslova....i svaki koji samo kaže na svaku ženinu maznu naredbu "DA DRAGA" je ništa manje nego mlakonja.....

Jesam li bila dovoljno jasna :D
elSaik

#277 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by elSaik »

zelenashica wrote: Evo nađoh vremena da ti odgovorim na post..kao prvo to "lupiti šakom o sto"uopšte nije tako ograničeno kako ti povezah i sa prelaskom na "žene"..u biti mora imati svoje JA,...ama šta ako se i posvađamo i to je ljudski,nađi mi nekog u braku ili vezi kod koga je sve med i mlijeko,e nema care takvog,ako misliš da to postoji onda si u velikoj iluziji. ;-) daleko od toga da sam za "udarac"ženi ali mislim da se ne može ni sve tako bukvalno shvatati....čuj sad radi ovakvih kao mene nasilje u porodici česta pojava,ccccc :roll: ja povisivanje tona i lupanje šakom o sto pomenu kao kontradiktornost od onog DA DRAGA koje mrzim iz petnih žila,ma može on meni kazivati draga od jutra do sumraka ako ja to ne sama ne vidim da jesam....prema tome meni pi*ka od muškarca ne treba,jenog imala i završila priču sa tezama DA DRAGA.... ;-) ...jako je nisko što povezuješ moje "lupiti šakom o sto" sa zolostavljanjem,jer očito nisi pratio moje postove,moje mišljenje o toj problematici na drugim temama....pa da ponovim,apsolutno sam protiv zlostavljanja,jednom mi može udariti šamar ali drugu priliku imati neće...prema tome,da onda pojasnim primjer situacije:

muž:da draga :D (e vidiš ovdje ko ne lupi šakom o sto je obična pi*ka,da pojasnim rade čega da me ne bi opet pogrešno shvatio....radi riječi "TVOJ JE RED"..)
Ama tu nema reda,tu je spontana "podjela"poslova....i svaki koji samo kaže na svaku ženinu maznu naredbu "DA DRAGA" je ništa manje nego mlakonja.....

Da, draga. :mrgreen:
zelenashica

#278 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

Gospoda Ministarka wrote:
Brescia, ti ocito jos uvijek nisi ozenjen, cak sta vise vjerujem da si jako mlad i nemas pravu predstavu zivota i braka ... samo si pronasao pricu s kojom lakse upadnes zeni u gacice :D
Ja kao zena, zelim da imam MUSKARCA, muskarac nije sve sto ima kitu!!!
Takvi poput tebe su kao new age muskarci, metroseksualci za mene su vece zene nego ja sama... zelim nekog na koga se u zivotu mogu osloniti kad dodu teska vremena i kao zena davati mu podrsku, a ne neku zenicu koja ce sjesti i skupa sa mnom i plakati. Zelenasica sigurno nije bukvalno mislila da lupa sakom od sto, vjerujem da i ona isto tako samo zeli MUSKARCA.
naravno da nisam mislila bukvalno.....ama ovdje se sve hvata zdravo za gotovo.....tačno meni treba mučkarac a ne čovjek sa muškim polnim oragonom,...vibratora ima na sve strane a vala i baterija... :D

ja samo hoću da sam žena, da plačem kad mi se plače,da se zavučem u njegov zagrljaj i da opet plačem,hoću da imam i taj j*beni PMS,....ja samo hoću da imam sve odluke nježnijeg spola,je*bem ti ja muške poslove,ama đe logika da ja mijenjam gumu na autu,jer je zaboga moj red,dok on razvlači jufku,jer je njegov rede :lol: ...hebem te redoslijede...i kad bi mi sutra muž rekao da je njegov red da pravi ručak prvo bi sjela,napravila kafu,zapalila cigaru i počela da plačem od muke što se udadoh za *ičku :x,a onda fino put advokata..... ;-) možda jesam staromodna,možda jesam zatucana ali se opet smatram normalnom.....ama sve dok se ne budemo mogli dogovarati o redoslijedu porođaja nema šanse ni o redoslijedu kućnih poslova....

Ne želim da me sad žene krenu šikanirati izjavama kako jan isam za ravnopravnost spolova,ama jesam,ali ne bukvalno 1 tebi 1 meni....to kod mene ne frcera...ravnopravna sam što se tiče uslova obrazovanja,poslova,karijere,djece,sexa....ali vala da držim redoslijed obaveza na frižideru ma nema šanse.....

ps.i drage moje ma koliko se trudile da budemo 100%ravnopravne nas ipak priroda ne čini takvima ;-) ...imamo PMS....a oni?...imamo nokte za lakiranje :D a oni?...vala moje ručice pored muških u šarafe i motorna ulja neće,ali ni njihove dlakave ja ne želim u svom maslenjaku :lol:
zelenashica

#279 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

elSaik wrote:
zelenashica wrote: Evo nađoh vremena da ti odgovorim na post..kao prvo to "lupiti šakom o sto"uopšte nije tako ograničeno kako ti povezah i sa prelaskom na "žene"..u biti mora imati svoje JA,...ama šta ako se i posvađamo i to je ljudski,nađi mi nekog u braku ili vezi kod koga je sve med i mlijeko,e nema care takvog,ako misliš da to postoji onda si u velikoj iluziji. ;-) daleko od toga da sam za "udarac"ženi ali mislim da se ne može ni sve tako bukvalno shvatati....čuj sad radi ovakvih kao mene nasilje u porodici česta pojava,ccccc :roll: ja povisivanje tona i lupanje šakom o sto pomenu kao kontradiktornost od onog DA DRAGA koje mrzim iz petnih žila,ma može on meni kazivati draga od jutra do sumraka ako ja to ne sama ne vidim da jesam....prema tome meni pi*ka od muškarca ne treba,jenog imala i završila priču sa tezama DA DRAGA.... ;-) ...jako je nisko što povezuješ moje "lupiti šakom o sto" sa zolostavljanjem,jer očito nisi pratio moje postove,moje mišljenje o toj problematici na drugim temama....pa da ponovim,apsolutno sam protiv zlostavljanja,jednom mi može udariti šamar ali drugu priliku imati neće...prema tome,da onda pojasnim primjer situacije:

Da, draga. :mrgreen:
Eto šta znači muško bez onog svog JA :roll: pao si na ispitu,....neću takvog :D
muz66

#280 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by muz66 »

Generacijo moja, jebali smo jeza u ledja ;-)

Danas je situacija takva da se u zenama probudio sav onaj vijekovima skupljani bijes zbog toga sto su bile podredjene u svim segmentima zivota. Bar ja takav dokaz imam, Predvidjam da ce im u narednih 50 godina izrasti cuna pored one njihove stvari i da ce sve biti vitke, zgodne, lijepe, ali fizicki jace od ijednog muskarca. Generalku motora ce znati uraditi za 30 minuta(45 sa zavezanim ocima) a kuhat ce im-roboti. Ha ya, cuj one da kuhaju, heeeeeeeeeeej!!! Djecu ce donositi rode ili ce ih praviti same sebi cunom koja im je naknadno izrasla. A mozda ipak nece, jer zamisli molim te, ako budu trudne to znaci da ce se udebljati, da ce njihove divne i dugo njegovane grudi neko deriste da pretvori u dvije suhe smokve nakon nekog vremena, a ni cica-maca im vise nece biti tako divna, glatka i uska. :-) :-) :-) :roll: :roll: :roll: Jos i strije, pa celulit...ma nema sanse, djecu kupiti u super-marketu. Zapravo...pa ta djeca placu, treba im mijenjati pelene, treba ih voditi na vakcinu, pa im kupovati one skupe djecije cavrlame...uh, te pare se mogu potrositi u nekom skupom butiku...wooooow! Ma kakvo dijete, kupit ce sebi cukicu. Ha ya.
zelenashica

#281 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

muz66 wrote:Generacijo moja, jebali smo jeza u ledja ;-)

Danas je situacija takva da se u zenama probudio sav onaj vijekovima skupljani bijes zbog toga sto su bile podredjene u svim segmentima zivota. Bar ja takav dokaz imam, Predvidjam da ce im u narednih 50 godina izrasti cuna pored one njihove stvari i da ce sve biti vitke, zgodne, lijepe, ali fizicki jace od ijednog muskarca. Generalku motora ce znati uraditi za 30 minuta(45 sa zavezanim ocima) a kuhat ce im-roboti. Ha ya, cuj one da kuhaju, heeeeeeeeeeej!!! Djecu ce donositi rode ili ce ih praviti same sebi cunom koja im je naknadno izrasla. A mozda ipak nece, jer zamisli molim te, ako budu trudne to znaci da ce se udebljati, da ce njihove divne i dugo njegovane grudi neko deriste da pretvori u dvije suhe smokve nakon nekog vremena, a ni cica-maca im vise nece biti tako divna, glatka i uska. :-) :-) :-) :roll: :roll: :roll: Jos i strije, pa celulit...ma nema sanse, djecu kupiti u super-marketu. Zapravo...pa ta djeca placu, treba im mijenjati pelene, treba ih voditi na vakcinu, pa im kupovati one skupe djecije cavrlame...uh, te pare se mogu potrositi u nekom skupom butiku...wooooow! Ma kakvo dijete, kupit ce sebi cukicu. Ha ya.
pravo pa u sridu :thumbup:
Gospoda Ministarka

#282 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:50, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#283 Re: Idealan muz ili papucar?

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:50, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#284 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by detroit-mercy »

Jeste i vi zajeban narod. Ja i u mene mi hanuma kada smo se uzeli, ima tome 5-6 ljeta, ona mlada/huda ni jajce nije znala okrenut a ja majstor po bjelosvjetskim restoranima radio. I normalno je bilo da sam ja vise kuhao nego ona, u medjuvremenu se i ona izvjestila pa sad malo ona malo ja, ko prije ugrabi vrijeme. Obicno kada se prave malo vece vecere za raju onda sam ja boss u kuhinji, jer se ona zacas pogubi, nije navikla da kuha pod stresom, a ja preko ruku prebacivao i 100 gostiju za sat. Pored toga sam naveo da mi je kuhanje pasija odnosno hobi, nesto u cemu uzivam i uz sta se opustam.
Kafu isto tako obicno ja kuham po svom cejfu, hanuma je skuha kada su gosti tu, a ja je kuham kada ja i ona pijemo (u stvari ona je i ne pije nego mi samo pravi drustvo). Jer mi je niko ne zna udramit kao sto ja znam.
E sada sta ko u kuci radi ili ne radi je od osobe do osobe, od braka do braka. Kako ko shavati svoju ulogu u porodici. Meni licno ne predstavlja problem uraditi bilo koji posao kada imam vremena, jer sam godinama zivi sa cimerima tako da sam se o sebi naucio brinuti. U nasem braku poslovi se dosta dijele, prije svega zato sto hanuma zna da provede vise vremena na poslu nego sto ja provodim. Tako ne mogu da dodjem kuci i cekam dva sata kada ce hanuma sa posla da stavi sudje u masinu ili da nesto napravi. Ili pokupim djecu i sta treba da drzim dva sata usrano dijete i da cekam kada ce hanuma da ih presvuce.
Mada vidim da o ovim stvarima pise dosta ljudi koji uopste nisu u braku pa ne znam ni sto raspravljaju.
zelenashica

#285 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

detroit-mercy wrote:Jeste i vi zajeban narod. Ja i u mene mi hanuma kada smo se uzeli, ima tome 5-6 ljeta, ona mlada/huda ni jajce nije znala okrenut a ja majstor po bjelosvjetskim restoranima radio. I normalno je bilo da sam ja vise kuhao nego ona, u medjuvremenu se i ona izvjestila pa sad malo ona malo ja, ko prije ugrabi vrijeme. Obicno kada se prave malo vece vecere za raju onda sam ja boss u kuhinji, jer se ona zacas pogubi, nije navikla da kuha pod stresom, a ja preko ruku prebacivao i 100 gostiju za sat. Pored toga sam naveo da mi je kuhanje pasija odnosno hobi, nesto u cemu uzivam i uz sta se opustam.
Kafu isto tako obicno ja kuham po svom cejfu, hanuma je skuha kada su gosti tu, a ja je kuham kada ja i ona pijemo (u stvari ona je i ne pije nego mi samo pravi drustvo). Jer mi je niko ne zna udramit kao sto ja znam.
E sada sta ko u kuci radi ili ne radi je od osobe do osobe, od braka do braka. Kako ko shavati svoju ulogu u porodici. Meni licno ne predstavlja problem uraditi bilo koji posao kada imam vremena, jer sam godinama zivi sa cimerima tako da sam se o sebi naucio brinuti. U nasem braku poslovi se dosta dijele, prije svega zato sto hanuma zna da provede vise vremena na poslu nego sto ja provodim. Tako ne mogu da dodjem kuci i cekam dva sata kada ce hanuma sa posla da stavi sudje u masinu ili da nesto napravi. Ili pokupim djecu i sta treba da drzim dva sata usrano dijete i da cekam kada ce hanuma da ih presvuce.
Mada vidim da o ovim stvarima pise dosta ljudi koji uopste nisu u braku pa ne znam ni sto raspravljaju.
OK je potpuno to što ti radiš.....ali ovdje je riječ o tipičnom "redoslijedu"...kontaš...nekim vrstama uslovljavanja.....šta da ti žena kaže znaš tvoj je red i baci kecelju pred tebe :D
Brescia

#286 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Brescia »

Gospoda Ministarka wrote:
Brescia wrote: Moras nesto razumjeti a to je da cak i onaj brak u kojem muz tuce svoju zenu do nesvjesti moze opstati ako zena to sebi dozvoli i ako ima sliku o muskarcu u glavi kao sto ti imas.
Uci u brak ne znaci odreci se sebe kao osobe! U biti taj tvoj stav u prevodu znaci otprilike: Posto sam ja zena, zelim nekog ko ce me vodati za rukicu, govoriti mi sta cu raditi, kome cu se vjecito ulizivati i pokusavati da mu sto vise ugodim jer ce inace otici kod druge, koji ce me koristiti kao neki predmet kad mu zatreba da zadovolji svoje sexualne potrebe i onda svak natrag svojim obavezama, koji ce uvjek smatrati da on zna najbolje bez obzira ako se ja ne slazem sa njim, koji ce biti moj vrhovni patron i nadgledati sve sto radim da nebi napravila gresku itd...
Evo nakanih se da procitam, prvo odakle ti znas kakvu slika muskarca ja imam? I kakvu vezu/brak ja imam???
Prvo da te pitam odakle tebi pomisao da sam ja u vezi sa nekim "ko me tuce do besvijesti", zatim odakle ti to da sam ja sa nekim "tiraninom od muza"??? I zaboga odakle tebi to da sam ja izgubila svoj identitet?
Za razliku od tebe nisam dijete, znam sta zelim od zivota, znam sta nudim i sta zahtjevam. I znam sta je zivot.
Nudim 100% posvecenost i istu takvu i dobijam i imam savrsenu vezu vjerovao ili ne, trudimo se da jedno drugom sto vise ugodimo i da nam je lijepo.
Veza, brak, prijateljstvo, poznanstvo... nista nemoze uspijeti ako ne posvecujes paznju i nedajes postovanje, naravo koliko dajes toliko i dobijas.
Sad ako je suditi po kucanskim poslovima ako muskarac ne kuha i nepere sude onda je zena jadnica i zlostavljana.
Ima ko ce oprat sude i skuhat a on mora biti sposoban da radi popravke po kuci, oko struje, vode... jedna zena u kuci je dovoljna!

Procitas par postova gdje je samo kazem da zena mora ostat zena, da mora zasluziti postovanje i bit ce postovana.
Isto tako kao sto ti prejudiciras mogu i ja pa da ti kazem da po tvojim postovima ti si dijete razvedenih roditelja koje je mama odgojila. 8-)

Vjerujes da nisam uopste mislio na tebe i na tvoju vezu/brak s onim sto sam napisao, govorio sam opcenito ako zena ima stav da je muskarac "gazda" i ako jos naleti na nekog ko ce to maximalno iskoristiti onda joj se nepise dobro. Isto kao sto muskarac treba da ima i da brani svoj stav tj. kao sto ti kazes da ne bude picka tako i zena to isto treba, ne moze ni ona samo raditi na zapovijed ha ya. Koliko su ceste popravke po stanu/kuci u odnosu na pranje sudja,peglanje,pranje prozora,usisavanje,ciscenje WC-a,pranje vesa,brisanje prasine,brigu o djeci itd...? Dok on jednom u mjesecu popravi nesto u kuci(ito i ovo je pod upitnikom jer on moze samo neke manje popravke uraditi ako nije zanatlija,uglavnom se maistor zovne kada je veci kvar), ona se naradi 20 puta vise. Znaci ona odradi cjelu smjenu jednako zahtjevnog posla kao kod muza i onda dodje kuci i radi sve do iznemoglosti dok on sjedi i gleda tv, nece ni prsta pomaknuti, gdje je tu postivanje bracnog partnera? Ja kazem da makar ponekad i muskarac moze da usisa po kuci ili da pripremi rucak, nije invalid da ne moze neke banalne stvari raditi. Drago mi je zbog tebe da si nasla covjeka s kojim se osjecas sretno, to je najvaznije ipak u svemu. Dijete nisam,tu si malo preuvelicala ali eto nije bitno. Peace
muz66

#287 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by muz66 »

Razgovor i kompromis su temelj i majka svega, svakog odnosa, nebitno da li je poslovni, prijateljski ili ljubavni. Kad kazem "kompromis" ne mislim na to da uvijek kazes "ma hajde, kompromisa radi cu pristati, neka bude tako". Jok, to je manjak karaktera i labav stav. Ipak, sebi da dopustim situaciju da mi u pola utakmice zena kaze-dragi, de malo ono kupatilo dotjeraj u red, danas je neparni dan. Da...moze duso, evo idem. Ubjedjivac(macola od 12kg) i preuredim kupatilo. Ma k'o bombona...meni ce i takvo biti superiska. Cinjenica je da se poslovi ipak DIJELE na muske i zenske. Ako ima djevojaka koje se ne slazu s tim, predlazem im da se zapute npr u neku šumu, motorku u ruke i nasijeku malo drva. Mogu i pokusati biti baustelci, pa sve je to isto, cuj muski i zenski poslovi, ma daaaaaaj, pa ovo je 21. vijek :roll:
zelenashica

#288 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

muz66 wrote:Razgovor i kompromis su temelj i majka svega, svakog odnosa, nebitno da li je poslovni, prijateljski ili ljubavni. Kad kazem "kompromis" ne mislim na to da uvijek kazes "ma hajde, kompromisa radi cu pristati, neka bude tako". Jok, to je manjak karaktera i labav stav. Ipak, sebi da dopustim situaciju da mi u pola utakmice zena kaze-dragi, de malo ono kupatilo dotjeraj u red, danas je neparni dan. Da...moze duso, evo idem. Ubjedjivac(macola od 12kg) i preuredim kupatilo. Ma k'o bombona...meni ce i takvo biti superiska. Cinjenica je da se poslovi ipak DIJELE na muske i zenske. Ako ima djevojaka koje se ne slazu s tim, predlazem im da se zapute npr u neku šumu, motorku u ruke i nasijeku malo drva. Mogu i pokusati biti baustelci, pa sve je to isto, cuj muski i zenski poslovi, ma daaaaaaj, pa ovo je 21. vijek :roll:
u svemu se slažem s tobom...al matereti ne pominji utakmicu živ bio :lol:
muz66

#289 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by muz66 »

zelenashica wrote:
muz66 wrote:Razgovor i kompromis su temelj i majka svega, svakog odnosa, nebitno da li je poslovni, prijateljski ili ljubavni. Kad kazem "kompromis" ne mislim na to da uvijek kazes "ma hajde, kompromisa radi cu pristati, neka bude tako". Jok, to je manjak karaktera i labav stav. Ipak, sebi da dopustim situaciju da mi u pola utakmice zena kaze-dragi, de malo ono kupatilo dotjeraj u red, danas je neparni dan. Da...moze duso, evo idem. Ubjedjivac(macola od 12kg) i preuredim kupatilo. Ma k'o bombona...meni ce i takvo biti superiska. Cinjenica je da se poslovi ipak DIJELE na muske i zenske. Ako ima djevojaka koje se ne slazu s tim, predlazem im da se zapute npr u neku šumu, motorku u ruke i nasijeku malo drva. Mogu i pokusati biti baustelci, pa sve je to isto, cuj muski i zenski poslovi, ma daaaaaaj, pa ovo je 21. vijek :roll:
u svemu se slažem s tobom...al matereti ne pominji utakmicu živ bio :lol:
Da draga :lol: :lol: :lol:
To mi je nekako sinonim za vrijeme kad me se ne ometa, ta 3 sata sedmicno nikoga ne zelim da gledam :D
Brescia

#290 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Brescia »

zelenashica wrote:
Brescia wrote:
zelenashica wrote:Vala ne znam cure,samo ja haman nisam normalna.....meni je muško muško,koje zna i da povisi glas(*ebem onog ko samo viče DA DRAGA :D )i koji zna da lupi šakom o sto....a za kuhinju sam se davno izjasnila....eto kafa mu jedino može biti dopuštena da je ponekad skuha,a i to ako jednom vidim rasuti šećer ili kafu,biće mu posljednji ulazak u kuhinju....
ali isto tako mene ne zanima niti jedan šarafciger(mada znam da rukujem s njima).....i nema to uslov ovakav-onakav...spontani dogovori da...ali uslovljavanja ne....nisam rekla ima dana kad se i meni ne u lazi u kuhinju,ali vala i burekdžije moraju zaraditi koju marku :D

Ma ja ba i onda tako prvo lupi sakom od sto pa od zid pa kad nebude vise imao od sta lupit predje na tebe i pocne lupati. Ti ocito vise trazis da ti muz bude autoritet nego da ti bude bracni partner. Nije ni cudo sto je kod nas u BiH nasilje u porodici vrlo cesta pojava kada i mnogo djevojaka razmislja ovako kao sto ti to radis. Ne vidim razlog zbog cega bi neko trebao da lupa i da povisuje ton kada se sve moze razgovorom uljudno rijesiti. To lupanje je u mojim ocima vrsta prijetnje, on zeli da na silu nametne nesto jer misli da je on gazda u kuci i da je zena niko i nista ha ya. Uvjek se moze naci kompromis, samo ako su oba partnera zainteresirana da tako rijese situaciju, nametanje nigdje ne vodi i ustvari unistava brak i ljubav.

P.S. Posto sam vidio da me je neki ovdje na forumu smjestio u zene, samo da kazem ja sam muskarac hehehe :D
Evo nađoh vremena da ti odgovorim na post..kao prvo to "lupiti šakom o sto"uopšte nije tako ograničeno kako ti povezah i sa prelaskom na "žene"..u biti mora imati svoje JA,...ama šta ako se i posvađamo i to je ljudski,nađi mi nekog u braku ili vezi kod koga je sve med i mlijeko,e nema care takvog,ako misliš da to postoji onda si u velikoj iluziji. ;-) daleko od toga da sam za "udarac"ženi ali mislim da se ne može ni sve tako bukvalno shvatati....čuj sad radi ovakvih kao mene nasilje u porodici česta pojava,ccccc :roll: ja povisivanje tona i lupanje šakom o sto pomenu kao kontradiktornost od onog DA DRAGA koje mrzim iz petnih žila,ma može on meni kazivati draga od jutra do sumraka ako ja to ne sama ne vidim da jesam....prema tome meni pi*ka od muškarca ne treba,jenog imala i završila priču sa tezama DA DRAGA.... ;-) ...jako je nisko što povezuješ moje "lupiti šakom o sto" sa zolostavljanjem,jer očito nisi pratio moje postove,moje mišljenje o toj problematici na drugim temama....pa da ponovim,apsolutno sam protiv zlostavljanja,jednom mi može udariti šamar ali drugu priliku imati neće...prema tome,da onda pojasnim primjer situacije:

Jesi, kristalno jasna. Ja taj red nisam ni spomenuo ali evo moj primjer dijaloga.

Zena: Dragi ja cu danas odbaciti djecu do vrtica, oprati sudje i prozore a ti usisaj kucu,otidji u kupovinu i pospremi malo po sobama jel nam danas dolaze gosti
1 Muz: Ma necu draga to je tvoj posao, ja sam musko sto bi ja to radio bjezi tamo, odoh ja gledati utakmicu a ti se baci na posao
2 Muz: Nije problem odradicemo to zajedno, pa mozemo ako bude vremena prije nego sto gosti dodju i podici film u videoteci pa pogledati ga.

E koji je tebi ovdje sad bolji muskarac?
Mislim kad neki muskarac kategoricno odbija da radi po kuci i ako recimo ima slobodan dan za razliku od zene e onda je to stvarno papanluk i primitivizam ha ya. Pozzz tebi
bez_ideje

#291 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

Brescia,hvala sto me uvjeri da ne odustajem jos od muskog roda.
Ma.Le.Na

#292 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Ma.Le.Na »

nasli ste mene prozivat sto imam bivseg i sto je bivsi ako je bio Sukladan profilu :-)
vama izgleda veza uspijeva samo ako se drzite muske odn. zenkse strane...a ostalo je nebitno..ono ljuuuubaaaav i slicne stvari :-)
eeee ljudi moji koje nebuloze vi pricate
ova ministarka pametuje momku da ne zna sta je brak a ona i sama kaze da ima MOMKA :D
zeno draga imas li ti kakvog bracnog iskustva pa dajes takve savjete i iznosis misljenja ?
zelenasica opet..rastavljena?
hajmo malo zeMske pojasnite mi ovo...kuhale prale drzale se svoje strane pa se rastaviste...kako je to moguce :-) :-)

:run:
muz66

#293 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by muz66 »

bez_ideje wrote:Brescia,hvala sto me uvjeri da ne odustajem jos od muskog roda.
Siroko ti polje, svako neka sebi trazi najbolje :thumbup:
zelenashica

#294 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

Ma.Le.Na wrote:nasli ste mene prozivat sto imam bivseg i sto je bivsi ako je bio Sukladan profilu :-)
vama izgleda veza uspijeva samo ako se drzite muske odn. zenkse strane...a ostalo je nebitno..ono ljuuuubaaaav i slicne stvari :-)
ova ministarka pametuje momku da ne zna sta je brak a ona i sama kaze da ima MOMKA :D
zeno draga imas li ti kakvog bracnog iskustva pa dajes takve savjete i iznosis misljenja ?
hajmo malo zeMske pojasnite mi ovo...kuhale prale drzale se svoje strane pa se rastaviste...kako je to moguce :-) :-)

zelenashica uskoro sastavljena :D
Ma.Le.Na

#295 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Ma.Le.Na »

zelenashica wrote:
Ma.Le.Na wrote:nasli ste mene prozivat sto imam bivseg i sto je bivsi ako je bio Sukladan profilu :-)

zelenashica uskoro sastavljena :D
jaoooo super :-)
i ja isto :D
ono papirom i tako to :D
muz66

#296 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by muz66 »

Otvaram prodavnicu pudlica, bit ce ovdje usamljenih starih cura kojima ce trebati cukica za ubijanje vremena :D :oops:
Gospoda Ministarka

#297 Re: Idealan muz ili papucar?

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:48, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#298 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Ma.Le.Na »

Gospoda Ministarka wrote: Veza je puno vise od toga "hajde da se volimo" :D
zelenasica ti rece da je imala nekog ko joj nije odg jer nije bio Muskarac zato je rastavljena.
A ja, pa ja sam ti u uspjesnoj vezi koja ce sljedeca godine aBd biti ozvanicena brakom :D
Nego imas li ti ikakvog bracnog iskustva, USPJESNOG pa da ni mi ne peremo i ne kuhamo :lol:
a kao ja nisam mogla imati nekoga ko mi nije odgovarao nego je razlog prekidao moralo biti to sto ne kuham :lol: :lol: :lol: :lol:
de se saberi :P
i da obje veze ..i prosla a i ova sad...potpuno uspjesne bez kuhanja :D i izigravanja slabasne zenice :D
mazena i pazena
i prije a i sad ;-)
sretno u novom braku
savjet...zipa se ako mu dosadi tvoja kuhinja ;-)
nemoj da to bude jedino sto ga drzi da te ne ostavi
somethings

#299 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by somethings »

HAVANA wrote:kad se desi klik to je to i sigurno nećete raspravljati ko će kuhati.
:thumbup:
Last edited by somethings on 05/11/2009 21:28, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#300 Re: Idealan muz ili papucar?

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:45, edited 1 time in total.
Post Reply