Ide zima, zimi se nadam

Podforum za motocikliste...
Post Reply
DaysleepeR

#1 Ide zima, zimi se nadam

Post by DaysleepeR »

"Winter is Natures way of telling you to modify."

ili

"Zima je način na koji ti Priroda kaže da je vrijeme za modifikacije."

Hajmo šta se sprema do proljeća?

Modifikacije, dijelovi, novi motori?

Kod mene slijedeće:

- 16" ape hangers + pripadajući kablovi i sajle, vjerovatno će struja ići kroz ručke.
- 127,5 jets za Hypercharger
- vrijeme je i za nove griffe (grips)
i još ponešto kozmetikice
Zio

Post by Zio »

Image
Zio

Post by Zio »

Image
Zio

Post by Zio »

Image
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

I morao si 3 puta isti post opalit.

Haj pobrisi duple.
Neelix

Post by Neelix »

evo mama pokiselila kupus, nana pomaze sa krastavicama, pakuju se i paprike, sprema se zimnica... :D :P
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Boze, kako imamo duhovite sugovornike. Cudo jedno. Ali da napisu stagod pametno, i to bi bilo cudo jedno. Ocekujem njihov komentar, takodjer inteligentan.

No, zimnica i ove godine donosi, ako Bog da, puno noviteta, kao i svake zime. Kao prvo, FAIRING LOWERS, zatim REDUCED EFFORT CLUTCH KIT, GUME, naravno, top case ide u kožu, vjerovatno sound sistem, ali nisam za to siguran jer igram oko njega vec godinu dana kao maca oko vruce kaše, ne znam da li to zelim ili ne zelim, AUTOMATIC PRIMARY CHAIN TENSION ADJUSTER, CHROME TRANSMISSION OIL DIPSTICK, CHROME PASSENGER FOOTBOARD COVERS, CLUTCH CABLE CONNECTOR COVER, CHROME FRONT FORK AIR BAFFLE....e, jbga, dosta je. Sve ovo vrijedi jedino ako Bog da.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ja više nemam ni snage da komentarišem toliko me ljudska glupost nanovo iznenadi.

Dobra ti je lista. Znao sam da ti imaš spisak spreman kao i svake godine :D

Što se tiče audio sistema, ja sam to riješio jako dobrim slušalicama i mp3 playerom.

Non stop mi muzika svira bez obzira da li sam u gradu ili ne, i uopšte mi ne blokira zvuk oko mene, tako da je poprilično sigurno, jedino što nemam je komunikacija sa suputnikom što nekad i nije probem :D

Zanimljivo je kako svaka zima počne sa jednim spiskom, a do proljeća se svega još tu nadoda, kako sam otvorio paypal account nesmijem otvorit ebay, svaki put završim sa nekom kupovinom :D
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Samo, moram se korigirati: ovo nije lista, vec - wish lista! :D

Svidja mi se tvoja ideja za ape hanger, samo pazi i nemoj se zeznuti, nemoj uzimati 1" apes, vec OBAVEZNO 1 1/4" apes, to je prava stvar. Kod mene je 1" i nisam zadovoljan, vec godinama mislim da nabavim 1 1/4" apes, ali nikako. Ove zime nije na wish listi, nekako mi se ne da, iako to trebam odraditi. Ne znam ni sam zasto to ne odradjujem. Vjerovatno mi nije hitno.

P.S.
Imas li koga sa APO adresom da je voljan....hmmm......znac vec sta za mene i Cobera?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

phil manzanera wrote:Samo, moram se korigirati: ovo nije lista, vec - wish lista! :D

P.S.
Imas li koga sa APO adresom da je voljan....hmmm......znac vec sta za mene i Cobera?
Teška je situacija, Jozo je zijanio sve moguće privilegije, ali je bio voljan preko prijatelja uz uslov da se iste ugrade kod njega u servisu za neku sitnicu od 30,00-KM po satu.

Problem je što ja njega nikako ne viđam pa ga nemogu ni pitati.

Imam jednog dobrog druga bikera koji radi znaš već gdje ali je naš čovjek, mogu sa njim provjerit ima li kakvu varijantu...
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Nisam bas skontao ovaj dio: "Teška je situacija, Jozo je zijanio sve moguće privilegije, ali je bio voljan preko prijatelja uz uslov da se iste ugrade kod njega u servisu za neku sitnicu od 30,00-KM po satu"

Sto se tice "naseg covjeka", on sigurno nema APO adresu, a ne vjerujem da bi neko zelio tome nekome uciniti uslugu. No, nikada ne reci - nikada. Jer, ipak bikeri su - bikeri.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

phil manzanera wrote:Nisam bas skontao ovaj dio: "Teška je situacija, Jozo je zijanio sve moguće privilegije, ali je bio voljan preko prijatelja uz uslov da se iste ugrade kod njega u servisu za neku sitnicu od 30,00-KM po satu"

Sto se tice "naseg covjeka", on sigurno nema APO adresu, a ne vjerujem da bi neko zelio tome nekome uciniti uslugu. No, nikada ne reci - nikada. Jer, ipak bikeri su - bikeri.
imaš PP
shatroultra

Post by shatroultra »

Zavidim vam na opcijama koje imate :-)
"Sminka "za '08 me vec ceka u Rijeci a ja u . . . . . .
Ako neko planira u skoroj buducnosti ici prema dole molio bih . . . . .
Post Reply