Ide zima, zimi se nadam
- DaysleepeR
#1 Ide zima, zimi se nadam
"Winter is Natures way of telling you to modify."
ili
"Zima je način na koji ti Priroda kaže da je vrijeme za modifikacije."
Hajmo šta se sprema do proljeća?
Modifikacije, dijelovi, novi motori?
Kod mene slijedeće:
- 16" ape hangers + pripadajući kablovi i sajle, vjerovatno će struja ići kroz ručke.
- 127,5 jets za Hypercharger
- vrijeme je i za nove griffe (grips)
i još ponešto kozmetikice
ili
"Zima je način na koji ti Priroda kaže da je vrijeme za modifikacije."
Hajmo šta se sprema do proljeća?
Modifikacije, dijelovi, novi motori?
Kod mene slijedeće:
- 16" ape hangers + pripadajući kablovi i sajle, vjerovatno će struja ići kroz ručke.
- 127,5 jets za Hypercharger
- vrijeme je i za nove griffe (grips)
i još ponešto kozmetikice
- DaysleepeR
I morao si 3 puta isti post opalit.
Haj pobrisi duple.
Haj pobrisi duple.
- phil manzanera
Boze, kako imamo duhovite sugovornike. Cudo jedno. Ali da napisu stagod pametno, i to bi bilo cudo jedno. Ocekujem njihov komentar, takodjer inteligentan.
No, zimnica i ove godine donosi, ako Bog da, puno noviteta, kao i svake zime. Kao prvo, FAIRING LOWERS, zatim REDUCED EFFORT CLUTCH KIT, GUME, naravno, top case ide u kožu, vjerovatno sound sistem, ali nisam za to siguran jer igram oko njega vec godinu dana kao maca oko vruce kaše, ne znam da li to zelim ili ne zelim, AUTOMATIC PRIMARY CHAIN TENSION ADJUSTER, CHROME TRANSMISSION OIL DIPSTICK, CHROME PASSENGER FOOTBOARD COVERS, CLUTCH CABLE CONNECTOR COVER, CHROME FRONT FORK AIR BAFFLE....e, jbga, dosta je. Sve ovo vrijedi jedino ako Bog da.
No, zimnica i ove godine donosi, ako Bog da, puno noviteta, kao i svake zime. Kao prvo, FAIRING LOWERS, zatim REDUCED EFFORT CLUTCH KIT, GUME, naravno, top case ide u kožu, vjerovatno sound sistem, ali nisam za to siguran jer igram oko njega vec godinu dana kao maca oko vruce kaše, ne znam da li to zelim ili ne zelim, AUTOMATIC PRIMARY CHAIN TENSION ADJUSTER, CHROME TRANSMISSION OIL DIPSTICK, CHROME PASSENGER FOOTBOARD COVERS, CLUTCH CABLE CONNECTOR COVER, CHROME FRONT FORK AIR BAFFLE....e, jbga, dosta je. Sve ovo vrijedi jedino ako Bog da.
- DaysleepeR
Ja više nemam ni snage da komentarišem toliko me ljudska glupost nanovo iznenadi.
Dobra ti je lista. Znao sam da ti imaš spisak spreman kao i svake godine
Što se tiče audio sistema, ja sam to riješio jako dobrim slušalicama i mp3 playerom.
Non stop mi muzika svira bez obzira da li sam u gradu ili ne, i uopšte mi ne blokira zvuk oko mene, tako da je poprilično sigurno, jedino što nemam je komunikacija sa suputnikom što nekad i nije probem
Zanimljivo je kako svaka zima počne sa jednim spiskom, a do proljeća se svega još tu nadoda, kako sam otvorio paypal account nesmijem otvorit ebay, svaki put završim sa nekom kupovinom
Dobra ti je lista. Znao sam da ti imaš spisak spreman kao i svake godine
Što se tiče audio sistema, ja sam to riješio jako dobrim slušalicama i mp3 playerom.
Non stop mi muzika svira bez obzira da li sam u gradu ili ne, i uopšte mi ne blokira zvuk oko mene, tako da je poprilično sigurno, jedino što nemam je komunikacija sa suputnikom što nekad i nije probem
Zanimljivo je kako svaka zima počne sa jednim spiskom, a do proljeća se svega još tu nadoda, kako sam otvorio paypal account nesmijem otvorit ebay, svaki put završim sa nekom kupovinom
- phil manzanera
Samo, moram se korigirati: ovo nije lista, vec - wish lista!
Svidja mi se tvoja ideja za ape hanger, samo pazi i nemoj se zeznuti, nemoj uzimati 1" apes, vec OBAVEZNO 1 1/4" apes, to je prava stvar. Kod mene je 1" i nisam zadovoljan, vec godinama mislim da nabavim 1 1/4" apes, ali nikako. Ove zime nije na wish listi, nekako mi se ne da, iako to trebam odraditi. Ne znam ni sam zasto to ne odradjujem. Vjerovatno mi nije hitno.
P.S.
Imas li koga sa APO adresom da je voljan....hmmm......znac vec sta za mene i Cobera?
Svidja mi se tvoja ideja za ape hanger, samo pazi i nemoj se zeznuti, nemoj uzimati 1" apes, vec OBAVEZNO 1 1/4" apes, to je prava stvar. Kod mene je 1" i nisam zadovoljan, vec godinama mislim da nabavim 1 1/4" apes, ali nikako. Ove zime nije na wish listi, nekako mi se ne da, iako to trebam odraditi. Ne znam ni sam zasto to ne odradjujem. Vjerovatno mi nije hitno.
P.S.
Imas li koga sa APO adresom da je voljan....hmmm......znac vec sta za mene i Cobera?
- DaysleepeR
Teška je situacija, Jozo je zijanio sve moguće privilegije, ali je bio voljan preko prijatelja uz uslov da se iste ugrade kod njega u servisu za neku sitnicu od 30,00-KM po satu.phil manzanera wrote:Samo, moram se korigirati: ovo nije lista, vec - wish lista!![]()
P.S.
Problem je što ja njega nikako ne viđam pa ga nemogu ni pitati.
Imam jednog dobrog druga bikera koji radi znaš već gdje ali je naš čovjek, mogu sa njim provjerit ima li kakvu varijantu...
- phil manzanera
Nisam bas skontao ovaj dio: "Teška je situacija, Jozo je zijanio sve moguće privilegije, ali je bio voljan preko prijatelja uz uslov da se iste ugrade kod njega u servisu za neku sitnicu od 30,00-KM po satu"
Sto se tice "naseg covjeka", on sigurno nema APO adresu, a ne vjerujem da bi neko zelio tome nekome uciniti uslugu. No, nikada ne reci - nikada. Jer, ipak bikeri su - bikeri.
Sto se tice "naseg covjeka", on sigurno nema APO adresu, a ne vjerujem da bi neko zelio tome nekome uciniti uslugu. No, nikada ne reci - nikada. Jer, ipak bikeri su - bikeri.
- DaysleepeR
imaš PPphil manzanera wrote:Nisam bas skontao ovaj dio: "Teška je situacija, Jozo je zijanio sve moguće privilegije, ali je bio voljan preko prijatelja uz uslov da se iste ugrade kod njega u servisu za neku sitnicu od 30,00-KM po satu"
-
shatroultra
Zavidim vam na opcijama koje imate
"Sminka "za '08 me vec ceka u Rijeci a ja u . . . . . .
Ako neko planira u skoroj buducnosti ici prema dole molio bih . . . . .
"Sminka "za '08 me vec ceka u Rijeci a ja u . . . . . .
Ako neko planira u skoroj buducnosti ici prema dole molio bih . . . . .