Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Locked
michio

#301 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by michio »

E sad. Ja sam rekao da je vecina pravoslavnih Crnogoraca bila protiv nezavisnosti sto se iz navedenih brojki jasno moze vidjeti.
cyprus

#302 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by cyprus »

bihpatriot wrote:Pa vidis, razlika izmedju proslog rata i buduceg rata je ta sto se te "smijesne supljine", koristeci vojnu terminologiju, vise nece braniti vec ce napadati. To je ogromna razlika!

Glede prvog dijela, Bosnjaci nisu "nalozeni" na rat, vec je svakom Bosnjaku danas jasno da se srpska naci(onali)sticka ideologija, koja sticajem povijesnih okolnosti unazad 200 godina nikada nije bila kaznjena za zlodjela koja je cinila i kao takva je postala srz srpske nacije, nece samoukinuti osim prisilom (da ne bi bilo zabune, naglasavam, ideologija ne srpskog naroda, vec srpske nacije).

Sto bi se reklo, ako nam je grah tako pao da mora biti rat da bi se izaslo na neki civilizirani nivo gradjanskog drustva u vlastitoj drzavi, pa Boze moj, neka bude i rat u kojem se svjesno biljezim kao zrtva tog rata. Samo neka zavrsi pobjedom dobra protiv zla!

Ha ja... Nema tu nikak'e "nalozenosti" drug moj (cuj nalozenosti :mrgreen: ), vec jednostavno tako je kako je. :bih:
A šta je to što si napiso nego naloženost? :D :oops:

Btw, svi koji govorite o vojnim operacijama, koji vam je q :-) :-) . Evo vam odokativni prikaz snaga, kakav je sličan već neko dao, a izostavio najbitniju komponentu :oops: :

Bošnjaci
-----

Srbi
--

NATO
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dakle, ako svjetske sile aminuju nezavisnost Kosova, mi iz FBiH ćemo moći pokrenut vojnu operaciju, sličnu onoj Srbije na Kosovu 2008. godine :oops: . Ipak, na sreću izgledi za to su mali do nikakvi. Samo ih bošnjački lideri kršenjem Dejtona mogu pojjačat
osa

#303 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by osa »

michio wrote:E sad. Ja sam rekao da je vecina pravoslavnih Crnogoraca bila protiv nezavisnosti sto se iz navedenih brojki jasno moze vidjeti.
ja bih rekao da je velika većina pravoslavnih crnogoraca bila za neovisnost, jer bez njih je to nemoguće...
Nacionalniid_BOSANCI

#304 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Toto wrote:Ova odluka MSP -iako je bila tehnicke naravi i samo savjetodavnog karaktera- je napravila ozbiljan udarac tadicevoj vanjskoj politici. Sumnjam da ce Tadic uspjeti da sanira ove stete do generalne skupstine. Postoji veliki riziko da generala skupstina bude jos jekan koran ka sunovratu ove politike.
Ova vanjska politika Srbije ima ozbiljnu falinku cim se stekao utisak da su u finisu aktivnosti Srbi ostali sami. Dok su kosovari presudu docekali u Wasingtonu, nije se nikako osjetilo da iza Srbije stoje neki srpski saveznici. To sto su Rusi glasali a Kinezi se lukavo izvukli na fazon isteka mandata: nije znacio podrska Srbiji, vec samo interes tih zemalja.

Ne moze se reci da u zadnju godinu dana nije bilo intezivne vanjskopoliticke aktivnosti Srbije, ali je ocito da su ona cetri stuba tadiceve v. politike bili obican mjehur od sapunice i prdimahovina.

Nisam siguran da ce Tadic imati snage i potencijala da osmisli kvalitetno novu vanjsku politiku. Ako i bude htio trebat ce mu dosta vremena. U tom vakuumu Tadic ce trebat ponudit neku sarenu lazu Srbiji, da zametne tragove i dobije vremena. Gotovo sam siguran da ce se okrenuti revansizmu prema EU i USA. Jedin prostor gdje to Srbija realno moze uciniti je BiH. BiH ce trebati izdrzati jos jedan talas srpske frustracije, rezigniranosti i arogancije.
Nema problema, vanjskopoliticke aktivnosti Srbije placaju masno poreski obveznici iz Srbije i srpske dijaspore dok se njihovi politicki i vjerski predstavnici provode i putuju po citavom svijetu :D
bihpatriot

#305 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by bihpatriot »

cyprus wrote:
bihpatriot wrote:Pa vidis, razlika izmedju proslog rata i buduceg rata je ta sto se te "smijesne supljine", koristeci vojnu terminologiju, vise nece braniti vec ce napadati. To je ogromna razlika!

Glede prvog dijela, Bosnjaci nisu "nalozeni" na rat, vec je svakom Bosnjaku danas jasno da se srpska naci(onali)sticka ideologija, koja sticajem povijesnih okolnosti unazad 200 godina nikada nije bila kaznjena za zlodjela koja je cinila i kao takva je postala srz srpske nacije, nece samoukinuti osim prisilom (da ne bi bilo zabune, naglasavam, ideologija ne srpskog naroda, vec srpske nacije).

Sto bi se reklo, ako nam je grah tako pao da mora biti rat da bi se izaslo na neki civilizirani nivo gradjanskog drustva u vlastitoj drzavi, pa Boze moj, neka bude i rat u kojem se svjesno biljezim kao zrtva tog rata. Samo neka zavrsi pobjedom dobra protiv zla!

Ha ja... Nema tu nikak'e "nalozenosti" drug moj (cuj nalozenosti :mrgreen: ), vec jednostavno tako je kako je. :bih:

Btw, svi koji govorite o vojnim operacijama, koji vam je q :-) :-) . Evo vam odokativni prikaz snaga, kakav je sličan već neko dao, a izostavio najbitniju komponentu :oops: :

Bošnjaci
-----

Srbi
--

NATO
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dakle, ako svjetske sile aminuju nezavisnost Kosova, mi iz FBiH ćemo moći pokrenut vojnu operaciju, sličnu onoj Srbije na Kosovu 2008. godine :oops: . Ipak, na sreću izgledi za to su mali do nikakvi. Samo ih bošnjački lideri kršenjem Dejtona mogu pojjačat
Ili pak policijsko-redarstvenu akciju, slicnu onoj Hrvatske u RSK 1995. godine. :mrgreen:

NATO moze reci aaaaaamin, neka RS bude ruska, ili neka RS bude europska. Pitanje je aaaaamina, ha ja? :mrgreen:
red label

#306 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by red label »

bihpatriot wrote:
cyprus wrote:

Bošnjaci
-----

Srbi
--

NATO

Ili pak policijsko-redarstvenu akciju, slicnu onoj Hrvatske u RSK 1995. godine. :mrgreen:

NATO moze reci aaaaaamin, neka RS bude ruska, ili neka RS bude europska. Pitanje je aaaaamina, ha ja? :mrgreen:
Može da kaže samo je za tako nešto vjerovatnoća vrlo mala,skoro nikakva dok je raspad BiH i Federacije BiH nešto što ima ne male izglede.
bihpatriot

#307 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by bihpatriot »

red label wrote:
bihpatriot wrote:
cyprus wrote: Dakle, ako svjetske sile aminuju nezavisnost Kosova, mi iz FBiH ćemo moći pokrenut vojnu operaciju, sličnu onoj Srbije na Kosovu 2008. godine :oops: . Ipak, na sreću izgledi za to su mali do nikakvi. Samo ih bošnjački lideri kršenjem Dejtona mogu pojjačat

Može da kaže samo je za tako nešto vjerovatnoća vrlo mala,skoro nikakva dok je raspad BiH i Federacije BiH nešto što ima ne male izglede.

Presusio sverc-komerc?

:mrgreen:
vivaldi

#308 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by vivaldi »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:
Toto wrote:Ova odluka MSP -iako je bila tehnicke naravi i samo savjetodavnog karaktera- je napravila ozbiljan udarac tadicevoj vanjskoj politici. Sumnjam da ce Tadic uspjeti da sanira ove stete do generalne skupstine. Postoji veliki riziko da generala skupstina bude jos jekan koran ka sunovratu ove politike.
Ova vanjska politika Srbije ima ozbiljnu falinku cim se stekao utisak da su u finisu aktivnosti Srbi ostali sami. Dok su kosovari presudu docekali u Wasingtonu, nije se nikako osjetilo da iza Srbije stoje neki srpski saveznici. To sto su Rusi glasali a Kinezi se lukavo izvukli na fazon isteka mandata: nije znacio podrska Srbiji, vec samo interes tih zemalja.

Ne moze se reci da u zadnju godinu dana nije bilo intezivne vanjskopoliticke aktivnosti Srbije, ali je ocito da su ona cetri stuba tadiceve v. politike bili obican mjehur od sapunice i prdimahovina.

Nisam siguran da ce Tadic imati snage i potencijala da osmisli kvalitetno novu vanjsku politiku. Ako i bude htio trebat ce mu dosta vremena. U tom vakuumu Tadic ce trebat ponudit neku sarenu lazu Srbiji, da zametne tragove i dobije vremena. Gotovo sam siguran da ce se okrenuti revansizmu prema EU i USA. Jedin prostor gdje to Srbija realno moze uciniti je BiH. BiH ce trebati izdrzati jos jedan talas srpske frustracije, rezigniranosti i arogancije.
Nema problema, vanjskopoliticke aktivnosti Srbije placaju masno poreski obveznici iz Srbije i srpske dijaspore dok se njihovi politicki i vjerski predstavnici provode i putuju po citavom svijetu :D
Veliki je zajeb u takvom nacinu razmisljanja. Tadic I Jeremija su strasno opasni igraci od kojih bi se (da je malo razuma) moglo mnoga stosta nauciti. Emocije mogu proci na forumu, ali u politici je to katastrofa. Po mom skromnom msiljenju, oni su svaki potroseni dinar srbijanskog budzeta visestruko vratili..
bihpatriot

#309 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by bihpatriot »

vivaldi wrote: Veliki je zajeb u takvom nacinu razmisljanja. Tadic I Jeremija su strasno opasni igraci od kojih bi se (da je malo razuma) moglo mnoga stosta nauciti. Emocije mogu proci na forumu, ali u politici je to katastrofa. Po mom skromnom msiljenju, oni su svaki potroseni dinar srbijanskog budzeta visestruko vratili..
Opasni su igraci do te mjere, da ce na slijedecim izborima, Toma Vojvoda da svede DS na statisticku gresku.

BTW, DS je SDS, to je valjda jasno.
vivaldi

#310 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by vivaldi »

bihpatriot wrote:
vivaldi wrote: Veliki je zajeb u takvom nacinu razmisljanja. Tadic I Jeremija su strasno opasni igraci od kojih bi se (da je malo razuma) moglo mnoga stosta nauciti. Emocije mogu proci na forumu, ali u politici je to katastrofa. Po mom skromnom msiljenju, oni su svaki potroseni dinar srbijanskog budzeta visestruko vratili..
Opasni su igraci do te mjere, da ce na slijedecim izborima, Toma Vojvoda da svede DS na statisticku gresku.

Politicari se mjere po rezultatima koje ce ostaviti iza sebe, a ne po duzini jezika, ostrini zuba, ni po tome koliko ce puta pobjediti na izborima.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#311 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Toto »

vivaldi wrote:
Nacionalniid_BOSANCI wrote:

Veliki je zajeb u takvom nacinu razmisljanja. Tadic I Jeremija su strasno opasni igraci od kojih bi se (da je malo razuma) moglo mnoga stosta nauciti. Emocije mogu proci na forumu, ali u politici je to katastrofa. Po mom skromnom msiljenju, oni su svaki potroseni dinar srbijanskog budzeta visestruko vratili..
pa sad
moze biti da su orocili dinare na kipru
samo je pitanje koliki im je grejs period

po ovim kosovskim kamatam izgleda da ce gologuzi Srbijom marsirati

i Milosevic je bio po opasnosti ko ova dvojica na trecu
pa pod tresnjom zavrsi..
toliko je uneredio Srbiju i pola Balkana da jos pet generacija tadica i jeremice nece popravit stetu po Srbiju
vivaldi

#312 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by vivaldi »

@ Toto

U drugom postu sam pojasnio da je kljucna rijec rezultat rada.
Toto

#313 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Toto »

vivaldi wrote:@ Toto

pa.. koliki mu je kosmetski rezultat??
doduse: Tadic sa Kosmet nema gotovo nista, ali se nije trebao upustati u fantaziju da ce on rijesiti pitanje Kosmeta za svog mandata...
ta ambicija ga moze ozbiljno kostati buducnosti ne samo kao predjednika srbije nego i kao stranackog celnika ..
Vise bi i on i Srbija imali vajde da se zadevero da poboljsa polozaj i status Srba na Kosmetu i u Hrvatskoj, nego sto prkosi Europi i Amerima.
bihpatriot

#314 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by bihpatriot »

vivaldi wrote:
bihpatriot wrote:

Politicari se mjere po rezultatima koje ce ostaviti iza sebe, a ne po duzini jezika, ostrini zuba, ni po tome koliko ce puta pobjediti na izborima.
Pa rezultati njihovog rada ce biti ocijenjeni na slijedecim opcim izborima u Srbiji. To je jedino mjerilo.

Po mojem sudu, u nekim stvarima su napravili veliki + , a u nekim stvarima jos veci - , vidjecemo kako ce se buducnost ocitovati o dvojcu.

No, da se vratimo na temu, ide li RS putem Kosova ili ide li RS putem RSK.
Toto

#315 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Toto »

bihpatriot wrote:
vivaldi wrote:
bihpatriot wrote: Politicari se mjere po rezultatima koje ce ostaviti iza sebe, a ne po duzini jezika, ostrini zuba, ni po tome koliko ce puta pobjediti na izborima.
Pa rezultati njihovog rada ce biti ocijenjeni na slijedecim opcim izborima u Srbiji. To je jedino mjerilo.

Po mojem sudu, u nekim stvarima su napravili veliki + , a u nekim stvarima jos veci - , vidjecemo kako ce se buducnost ocitovati o dvojcu.

No, da se vratimo na temu, ide li RS putem Kosova ili ide li RS putem RSK.
svakako biraci ce mu ocjeniti diplomsli rad
ali ga je MSP posalo na produznu iz vanjske politike
a to je prevashodna zadaca Pedsjednika.
vivaldi

#316 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by vivaldi »

Toto wrote:
vivaldi wrote:@ Toto

pa.. koliki mu je kosmetski rezultat??
doduse: Tadic sa Kosmet nema gotovo nista, ali se nije trebao upustati u fantaziju da ce on rijesiti pitanje Kosmeta za svog mandata...
ta ambicija ga moze ozbiljno kostati buducnosti ne samo kao predjednika srbije nego i kao stranackog celnika ..
Vise bi i on i Srbija imali vajde da se zadevero da poboljsa polozaj i status Srba na Kosmetu i u Hrvatskoj, nego sto prkosi Europi i Amerima.
Vrlo povrsno od tebe Toto, ali krenimo redom.

Kao sto znas, juce se cijela Italija digla na noge (ukljucujuci i Berluskonija) zbog Fijatove odluke da proizvodnju dva nova modela ne pocne u Italiji vec u Kragujevcu jer ocigledno nisu to bas dozivljali ozbiljno - sve do juce.
E sada zamisli ti kakav je to mudar potez i vjestina kada usred recesije dovedes jednog takvog giganta u svjetskim razmjerama. To je jedna od najvecih investicija svih vremena u ovom regionu, a samo izvoz ce biti vrijedan oko 1,5 milijardi eura. Taj potez je vec sada privukao seriju koperanata koji otvaraju fabrike po srbiji i to je nesto sto ce prave rezultate dati tek za 3-5 godina.

To je REZULTAT Toto!!! Ko ce biti za 5 godina na vlasti je apsolutno nebitno jer ce Tadic and bratija nesto konkretno OSTAVITI iza sebe, taman da svi ujutru dozive infarkt.

Drugi rezultat je izvoz POLA MILIJARDE dolara oruzja u Irak. Ti poslovi su digli kompletnu namjensku industriju iz pepela. Znamo i ja i ti da u Iraku ne mozes ni kuhane kukuruze prodavati bez aminovanja Amerikanaca, ali njima je to evidentno uspjelo sto ocigledno govori o kvalitetu njihovog rada.

Moja percepcija objektivne stvarnosti je bitno drugacija od vecine ovdje. Za mene su ovi navedeni potezi MUDRA politika i drzavnicko/drustevno odgovorno ponasanje. Za mene nije politika ni rezultat kada primitivac iz Laktasha kaze "nabijem vas na q." ili kada nesto slicno izjavi Komsic. Od toga se ne zivi. Ni od toga, ni od ovih smajlija, a ni od montaza u photoshopu.

Na kraju dolazimo do Kosova.

Prva stvar. Jeremija nije diplomac fakulteta u Kiseljaku. Jeremija je diplomirao i magistrirao fiziku na Kembridzu, a na Harvardu magistrirao biznis administraciju. Samim tim to uopste nije za potcjenjivanje jer je za razliku od BiH sistematizacija radnih mjesta hm..puno bolje uradjena nego kod nas. Izgleda da su na mnogim kljucnim mjestima izabrali prave ljude, ali nije to sada tema.

Kad je rijec o Kosovu, ono je za Srbiju izgubljeno prije nego sto se Jeremija i rodio. Prije 20 godina da su imali mudru politiku mozda su mogli dobiti pola, ali odavno su te sanse prokockane.

Jeremija je tu samo neko ko je preuzeo stafetu poslije ko zna koliko slabih trkaca pa je u trenutku preuzimanja naslijedio ogroman (u slucaju Kosova) vjerovatno nenadoknadiv zaostatak. Medjutim, upkos svemu on ipak itekako usporava sav taj proces jer brzina priznavanja Kosova evidentno nije bas ni ocekivana ni idealna.

Zbog svega toga i kazem da je on (tj.citav tim) vrlo zajebani igraci jer ko zna sta i kako moze "odigrati" na poljima gdje je naslijedio puno manji zaostatak..

Sve u svemu, treba biti vrlo odmjeren u pametovanju i donosenju zakljucaka. Narocito onih sa usklicnikom na kraju.
vivaldi

#317 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by vivaldi »

Toto wrote:Vise bi i on i Srbija imali vajde da se zadevero da poboljsa polozaj i status Srba na Kosmetu i u Hrvatskoj,
Evo i ovaj dio da prokomnetarishem je i spada u grupu onih iz kojih bi Tihic, Silajdzic i ostali nesto mogli nauciti.

Srbija je uprkos vlastitom siromastvu, vrlo brzo nakon ulaska NATO-a tamo pocela da ulaze jako puno u obnovu kuca, infrastrukture, obnovu bolnica..U Srbiji je Tadic bio cesto na udaru kritika zbog duplih plata jer su mnogi tamosnji srbi dobijali plate po raznim i objetkivno neutemeljnim osnovama, ali on je to ocigledno radio svjesno u cilju stimulacije ostanka. Druga stvar sve te investicije su bili dosta planirane i strateski smisljene jer se poticalo grupisanje u enklave sto samo potrvdjuje postojanje strategije. Ukoliko se rastrkaju, sami bi sebe otpisali.

Najvaznije u svemu tome je sto taj proces bio apsolutno nezavisan od svih drugih (politickog lobiranja, agitovanja, tuzbi, molibi, zalbi..).

U slucaju Rs-a taj proces je takodjer vidljiv kroz telekom, brojna druga ekonomska preuzimanja, skolu na palama, most na raci...

Sto se tice Hrvatske, slazem se da toga tamo nema, ali mozda je zakljucio da im to nije u interesu. Mozda jednostavno misli da se tamo vise jednostavno ne moze vratiti dovoljan broj srba koji se moze bioloski odrzati. I ono sto ih sada tamo ima ce garantovano nestati kroz 20-30 godina zbog asimilacije, mijesanih brakova, iseljavanja..
Ako je to tako, onda je i to neka strategija.
Toto

#318 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Toto »

@vivaldi
varijacije na temu halucinacije

tema je "ide li RS putem kosova" i pitanje koje ti ej bilo upuceno je: Koliki je tadicev kosovksi rezultat
a ti tamburas o Fiatu..

Prvenstveni zadatak Tadica je vanjska politika a pitanje Fijata, NIS-a, beogradske luke i prodaje Delte i srpskih malina je pitanje srbijanske vlade...
vivaldi

#319 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by vivaldi »

Toto wrote:@vivaldi

tema je "ide li RS putem kosova" i pitanje koje ti ej bilo upuceno je: Koliki je tadicev kosovksi rezultat
a ti tamburas o Fiatu..

Prvenstveni zadatak Tadica je vanjska politika a pitanje Fijata, NIS-a, beogradske luke i prodaje Delte i srpskih malina je pitanje srbijanske vlade...
Politika i ekonomija idu ruku pod ruku. Druga stvar, Tadic jeste predsjendik, ali je njegov covjek i predsjednik vlade i vecina kljucnih ministara.

Fijat je samo bio primjer koji pokazuje kapacitet i vjestine tamosnjih politicara, a to se itekako tice nas. Ti prvi kazes da je Dodik njihov potrcko i da su oni kreatori politike u rs-u. Logicnim razmisljanjem onda dodjes do zakljucka da je vaznije sta pricaju i sta rade Jeremija i Tadic nego Mile.
Toto

#320 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by Toto »

vivaldi wrote:
Toto wrote:@vivaldi

a ti tamburas o Fiatu..

Politika i ekonomija idu ruku pod ruku. Druga stvar, Tadic jeste predsjendik, ali je njegov covjek i predsjednik vlade i vecina kljucnih ministara.

Fijat je samo bio primjer koji pokazuje kapacitet i vjestine tamosnjih politicara, a to se itekako tice nas. Ti prvi kazes da je Dodik njihov potrcko i da su oni kreatori politike u rs-u. Logicnim razmisljanjem onda dodjes do zakljucka da je vaznije sta pricaju i sta rade Jeremija i Tadic nego Mile.
Haj ti od ovih svojih "Oda radosti" tadicem
napravi kakav libreto za operu "tadic sa onoga svijeta"

Ispade po tvome da je najveci Tadicev uspjeh sto je naso Jeremica
moze mali Pozderac imat nobelovu nagradu za kvantnu mehaniku... al mu sudije juce rekose da ne zna napravit ni dobro pitanje od 30 rijeci a ne da odgovori na njega

tadicev covjek je i gradonacelnik Beograda pa Tadic nije hapsio rome ispod Mostarske petlje..

a i ovu pricu o tadicu kao ekonomskom supermenu ti je kresendo

Fijat je ugovoren prije krize..NIS je poklonjen rusima prije krize-pa sad naftu sipate u BIH

Vise su srpski seljaci prodali malina ove godine vec tadic oruzija.... pola milijarde oruzija je za vise godina a provjeri koliko su Srbi morali kupit municije od UNis Konjic i eksploziva iz Viteza u BiH u tih stotinjak miliona oruzija godisnje iracanima
vivaldi

#321 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by vivaldi »

Od duhovitosti zivi samo Izet Fazlinovic, Enis Beslagic i jos par ljudi.., ali bar ne skodi.

Btw. Ja sipam gorivo u BiH jer tu i zivim.

Ps. Kad vec pitas, cjelokupni izvoz vojne industrije BiH prosle godine je bio oko 35 miliona KM. Oko 90% toga je Konjic.
kiky

#322 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by kiky »

ko ima više međunarodnog prava da se osamostali, vojvodina ili dodikovska entitetska ...
nakon onakve presude msp-a ...
:?
zavrzlama

#323 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by zavrzlama »

sva pisanja salonaca na ovom forumu se mogu prevesti kao" nesposobnost da se proguta krastava zaba,a to je vojni,moralni i ideoloski poraz jedne politike koju je podrzavala vecina srba kao naroda na prostoru bivse SFRJ...

do skora na ovom forumu su salonci isli pricom "nama je dovoljan rs"," srbima ne odgovara podjela BIH" i slicne zamotane i licemjerne izjave,dok su u glavi kontali"sve ide ka secesiji ,bice slatkog smijeska na karaju"..sad kad je srbija dobila politicki samar od najvjerodostojnije institucije u svojetu MS-a,sad frustracije izasle na povrsinu i ponovo tema ,da li mali ausvic ide ka nezavisnosti...isao je ,ide i danas,ice i u buducnosti...sve dok velikosrbi srbe u BIH ne odvedu brojem,moralom i ekonomojom do beznacajne pobunjenicke mase....niti ce zapad inicirat podjelu BIH,niti su probosanske snage nervozne i nepismene, da ucine nesto sto ce olaksati secesiju ausvica i sto je najbitnije velikosrbi u BIH nemaju ni vojne,ni geografske ,ni moralne i istorijske potpore za svoje ciljeve....sad vivaldi i slicni nastavite sa frustracijama ,jer znam kako se osjecate :D
vivaldi

#324 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by vivaldi »

kiky wrote:ko ima više međunarodnog prava da se osamostali, vojvodina ili dodikovska entitetska ...
nakon onakve presude msp-a ...
:?
Nema tu prava ili ne prava. Iz ovog slucaja je evidentno da je medjunarodno pravo rastegljivo bas onoliko koliko je potrebno amerima za bilo sta.

Ova odluka ide u prilog Kosova, ali ono sto ja kao pravni laik vidim jeste da nije donesena jednoglasno vec vecinski. 9:5.

Ako se 14 experata za ovu oblast nije moglo dogovoriti, tesko da ti bilo ko na forumu moze dati precizan odgovor. Ja opet kazem - bice onako kako Ameri kazu. Sve je to politika.
vivaldi

#325 Re: Ide li Republika Srpska putem Republike Kosovo?

Post by vivaldi »

zavrzlama wrote:sva pisanja salonaca
Samo da te pitam, jel ovo meni bilo upuceno?
Locked