ibro s. i saobracajni kolaps danas

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

prleitihi

Post by prleitihi »

Dirka naš! :D :D
shuriken

Post by shuriken »

bilo je fenomenalno
nazalost jako malo ljudi
da nije bio zatvoren saobracaj ne bi ih bilo ni toliko
da su se za nesto slicno jos placale i ulaznice
bilo bi jedno 10 ljudi

iz toga mozemo zakljuciti:
a)Ibro je budala koji dovodi svjetske umjetnike u sarajevo a gradjane sarajeva boli dupe za to
ili
b) Ibro je genije koji iako sve boli dupe za to vec 20ak godina uspijeva dovoditi svjetske umjetnike i tako pruziti ostacima gradjanskog sloja malo kulture

bude tu i druge lige, s tim da moramo znati da u svijetu i druga liga dobro igra i ne zanemaruje taktiku

ali svake godine bude i prve lige, a ovo jucer je bila erste prva premium liga!

screw the traffic!
sicky

Post by sicky »

shuriken wrote:bilo je fenomenalno
nazalost jako malo ljudi
da nije bio zatvoren saobracaj ne bi ih bilo ni toliko
da su se za nesto slicno jos placale i ulaznice
bilo bi jedno 10 ljudi

iz toga mozemo zakljuciti:
a)Ibro je budala koji dovodi svjetske umjetnike u sarajevo a gradjane sarajeva boli dupe za to
ili
b) Ibro je genije koji iako sve boli dupe za to vec 20ak godina uspijeva dovoditi svjetske umjetnike i tako pruziti ostacima gradjanskog sloja malo kulture

bude tu i druge lige, s tim da moramo znati da u svijetu i druga liga dobro igra i ne zanemaruje taktiku

ali svake godine bude i prve lige, a ovo jucer je bila erste prva premium liga!

screw the traffic!

Image

:D
docent

Post by docent »

Ma jebo vas Ibro. Nije ovdje riječ o Ibri, nego o tome da se svakoj šuši u ovom gradu dopušta da blokira saobraćaj.
Ja nisam imao pojma da će saobraćaj biti blokiran. Stajao sam ko budala na onoj zimi i na kraju sam morao pjehandera.
Hajd nije mi za mene (mada me je dobro podsjetilo na rat) ali kad pomislim na one radnike sto riljaju pa jos kad ih neko ovako obraduje....
E jesmo u selendri u p.m.
EI Presidente

Post by EI Presidente »

silence_is_sexy wrote:sa-x "forumanje" opet na djelu...
niko i nista i nikada ne valja ovim prefinjenim glavicama koje nastanjuju prostor grada sarajeva. ni kultura ni nekultura, ni turbo folk ni savremena umjetnost, ni pozicija ni opozicija...

sinoc su francuzi oderali... jedna od poznatijih ulicnih teatarskih grupa u evropi je pokazala kako se to radi... i ja koliko vidjeh gomila ljudi je iskreno uzivala u performansu. nemam slike od sinoc ali ovako nekako je izgledalo...

ako je cijena toga i bila par frustriranih vozaca - ko ih jebe... svakako cijeli grad svo vrijeme trpi ljenost i razmazenost istih tih vozaca jer zaboga, svima je ispod casti voziti se busom ili tramvajem na "oh, so important" radna mjesta.. pa se mirno i dostojanstveno bez guranja, rijeke "radnika" svako jutro ugnijezde u svoje krntije kupljene na kredit i po jedno (ni u kom slucaju po dvoje ili nedajboze troje - da se ne narusi udobnost putovanja) u automobilu se krecu ka svojoj porciji frustracija zbog prometnih guzvi/zakrcenja/nedostatka parking mjesta...

koliko god ljudi pljuvali po ibri - on radi svoj posao i ako imalo pratite medije vidjeli bi da ibrin "flying circus" ne kosta ni izbliza toliko porezne obveznike koliko kostaju neke druge "slobodne aktivnosti" ljudi na vlasti...

just for example - novogodisnji "spektakl" na skenderiji je kostao grad i kanton 250 000 maraka... od toga samo vatromet koji je trajao 3 minute je kostao 100 000 maraka (ovo su zvanicni podaci objavljeni svuda). ove godine je grad - sarajevskoj zimi (gledah izvjestaj sa press konferencije) za 6 sedmica programa dao 40 000 maraka...

i ako u 6 sedmica sarajevske zime ne nadjete nista sto vas interesuje i sto ce vas natjerati da odete na predstavu/koncert/izlozbu onda je definitivno do vas...
Sjajan post :)
krava

Post by krava »

potpisujem !
Edit

Post by Edit »

docent wrote:Ma jebo vas Ibro. Nije ovdje rijeè o Ibri, nego o tome da se svakoj ¹u¹i u ovom gradu dopu¹ta da blokira saobraæaj.
Ja nisam imao pojma da æe saobraæaj biti blokiran. Stajao sam ko budala na onoj zimi i na kraju sam morao pjehandera.
Hajd nije mi za mene (mada me je dobro podsjetilo na rat) ali kad pomislim na one radnike sto riljaju pa jos kad ih neko ovako obraduje....
Otvaranje tradicionalnog festivala, koji traje vec 23 godine, i nije bas isto kao i kad se "svakoj susi" dozvoli da blokira grad...

Drugo je pitanje, kada se dozvola za to dobila, a kada je stanovnistvo o tome informirano... da je bilo na sva zvona dan ranije, mnogi bi bolje isplanirali svoj odlazak na posao i povratak kuci i nebi se "isfrustrirali" u automobilima...
...ali to nema veze s Ibrom, nego s nekim drugim sluzbama o gradu i informiranju gradjana opeceito...
miranda_

Post by miranda_ »

Svaka mu cast,napravio je fetsival sto je malo ko sposoban da uradi.i neka je zatvorio saobracaj...pa nije niko umro zbog tog? danas ljudi nazalost ne cijene kulturu i mastovitost ljudi.naravno sad ce neko reci : kako je zatvaranje saobracaja mastovitost? :D
sulesavic

Post by sulesavic »

Spu¹ta se Ibro i ono ¹to on predstavlja na nivo svih ¹u¹a kojima je bilo odobreno da se zbog njih zaustavi saobraæaj
shuriken

Post by shuriken »

docent wrote:Ma jebo vas Ibro. Nije ovdje rijeè o Ibri, nego o tome da se svakoj ¹u¹i u ovom gradu dopu¹ta da blokira saobraæaj.
Ja nisam imao pojma da æe saobraæaj biti blokiran. Stajao sam ko budala na onoj zimi i na kraju sam morao pjehandera.
jebalo tebe auto
bilo je najavljeno na radiju, televiziji i na ovom portalu i na ovom forumu
vjerovatno i u nekim novinama, nisam citao novine ovih dana
jel te trebao neko nazvat da ti kaze?
evo ostavi broj pa cu te ja nazvat dogodine ako ce se zatvarat saobracaj

u selendri smo jer niko ne konta sta se to jucer desilo u gradu
ajde na sajt od Malabara
pa vidi koji sve gradovi svijeta su bili presretni
i platili tesku lovu
da im Malabar moze proci ulicama
umjesto usranih auta
a u nasoj selendri ljudi pizde zbog saobracaja
fakat smo u selendri
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

shuriken wrote:
docent wrote:Ma jebo vas Ibro. Nije ovdje riječ o Ibri, nego o tome da se svakoj šuši u ovom gradu dopušta da blokira saobraćaj.
Ja nisam imao pojma da će saobraćaj biti blokiran. Stajao sam ko budala na onoj zimi i na kraju sam morao pjehandera.
jebalo tebe auto

ajde na sajt od Malabara
i platili tesku lovu
umjesto usranih auta
fakat smo u selendri
U nasoj selendri ljudi pizde zbog saobracaja zato sto u nasoj selendri mnogi ljudi sastavljaju jedva kraj s krajem, u poredjenju sa mnogim drugim gradovima u kojima se ovakvi performansi priredjuju. Zadnje sto je tim ljudima na pameti je kultura. Na stranu nas mentalitet i zaostalost i sta li vec.
van Basten

Post by van Basten »

Ja Ibri skidam kapu do poda zbog te sarajevske zime... frajer ipak iz godine u godinu popuni festivalski program (od 1,5 mjesec što i nije malo) svakakvim sadržajima... šta će tu ko naći za sebe zavisi isključivo od nas samih... to što je malo otežao saobraćaj na par sati ja mu ne zamjeram... svakojaki ministrići, zamjenici mistrića, zamjenici zamjenika ministrića u rasponu od kantona do nekih svjetskih organizacija parališu nam saobraćaj... e zbog njih se ja nerviram, a zbog sarajevske zime - jok
_BosanaC

Post by _BosanaC »

jeza u ledja wrote:
shuriken wrote:
docent wrote:Ma jebo vas Ibro. Nije ovdje riječ o Ibri, nego o tome da se svakoj šuši u ovom gradu dopušta da blokira saobraćaj.
jebalo tebe auto

ajde na sajt od Malabara
i platili tesku lovu
umjesto usranih auta
fakat smo u selendri
U nasoj selendri ljudi pizde zbog saobracaja zato sto u nasoj selendri mnogi ljudi sastavljaju jedva kraj s krajem, u poredjenju sa mnogim drugim gradovima u kojima se ovakvi performansi priredjuju. Zadnje sto je tim ljudima na pameti je kultura. Na stranu nas mentalitet i zaostalost i sta li vec.
I sastavljajuci kraj s krajem svaka susa kupuje auto koje je spremna upaliti i do prvog komsije da ode? :roll: A auta se valjda dzaba dijele... A i voze na havu...
docent

Post by docent »

Dajte ljudi, opet kazem, ovdje nije riječ o Ibri.
Radi se o tome da ovome nnarodu mozes svasta raditi i ponižavati ga a da on to prihvata ko poslušna ovca.
Sad je bilo ovo, sutra nesto drugo i tako redom.
Jednostavno, pretvorili smo se u poslusne ovce s kojima se moze raditi svasta.
docent

Post by docent »

shuriken wrote:
jebalo tebe auto

ajde na sajt od Malabara
i platili tesku lovu
umjesto usranih auta
fakat smo u selendri
Ocito ti nisi u polozaju da svaki dan ides i vracas se gradskim saobracajem.
Inače, drugu bi priču pričao.
A što se tiče toga da su pravovremeno obavijestili, čak i da je to tačno a nije, trebao si vidjeti rijeke ljudi kako idu umorni s posla, pješke, ko usred rata.
I boga ti, nemoj mi prodavati ovdje priču o nekakvoj kulturi, kulturnim događajima i sl.
Kultura ne stanuje ovdje. Ako to do sada nisi shvatio, šta ću ti ja.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Podsjeti me Ibrin perfomans ili instalaciju (to je ono kao moderna umjetnost, avangarda i slicna zvaka) na jedan takav prije par godina kada su se isti i poceli "perfomirati" kod nas, naime, "instalater" poredo narandze po obali od skenderije do cobanije i kaze covjek navece u nekoj emisiji, gradjani mu pojeli instalaciju. Dakle, jos jedno izdrkavanje pseudoumjetnickih aspiracija Ibre Spahica. Ocekujem iduce godine da se otisne paraglajderom sa Jekovca.
silence_is_sexy

Post by silence_is_sexy »

ovaj forum stvarno ima jaku ekipu poznavatelja svega i svacega.. od saobracajnih eksperata do teoreticara savremene umjetnosti... pa se tako ovde mogu procitati nevidjene, ranije na jednom mjestu nezabiljezene ekspertize iz ovih (i svih ostalih) oblasti... aferim momci i djevojke!

ibro se nece do iduceg 7. februara usuditi da vam narusi kolotecinu i vjerovatno ga se necete sjetiti sve dok iznenada po 24. jubilarni put ne napravi nesto sto ce malo da prodrma grad iz ove beskrajne ucmalosti... predlazem da vec danas u svoje remindere i kalendare upisete ovaj kobni datum tako da imate gotovo godinu dana da isplanirate alternativni prevoz za taj uzasni kijametski dan...
DONY

Post by DONY »

silence_is_sexy wrote:ovaj forum stvarno ima jaku ekipu poznavatelja svega i svacega.. od saobracajnih eksperata do teoreticara savremene umjetnosti... pa se tako ovde mogu procitati nevidjene, ranije na jednom mjestu nezabiljezene ekspertize iz ovih (i svih ostalih) oblasti... aferim momci i djevojke!

ibro se nece do iduceg 7. februara usuditi da vam narusi kolotecinu i vjerovatno ga se necete sjetiti sve dok iznenada po 24. jubilarni put ne napravi nesto sto ce malo da prodrma grad iz ove beskrajne ucmalosti... predlazem da vec danas u svoje remindere i kalendare upisete ovaj kobni datum tako da imate gotovo godinu dana da isplanirate alternativni prevoz za taj uzasni kijametski dan...
:thumbup:
Post Reply