koliko god gradu falilo kulturnih desavanja, mislim da je ovo pretjerano ... ali koga briga ... one koji su na vlasti nije, jer oni ibri kanu bruku para svake godine, a on priredi seosku zabavu ...
ibro s. i saobracajni kolaps danas
-
radeljas
#1 ibro s. i saobracajni kolaps danas
danas ce zbog sjajnih ideja ibre s. "ronioca" iz miljacke saobracaj biti zatvoren u svim glavnim ulicama i to od 15 do 2130. koliko sam cuo ibro ce provesti nekakav brod kroz grad
to bi trebao biti nekakav kulturni performans pretpostavljam. za to vrijeme ocekujem nekulturni performans sarajevskih vozaca i neogranicneo kasnjenje u povratku kuci s posla.
koliko god gradu falilo kulturnih desavanja, mislim da je ovo pretjerano ... ali koga briga ... one koji su na vlasti nije, jer oni ibri kanu bruku para svake godine, a on priredi seosku zabavu ...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#4 Re: ibro s. i saobracajni kolaps danas
ibro je meni kralj!radeljas wrote:danas ce zbog sjajnih ideja ibre s. "ronioca" iz miljacke saobracaj biti zatvoren u svim glavnim ulicama i to od 15 do 2130. koliko sam cuo ibro ce provesti nekakav brod kroz gradto bi trebao biti nekakav kulturni performans pretpostavljam. za to vrijeme ocekujem nekulturni performans sarajevskih vozaca i neogranicneo kasnjenje u povratku kuci s posla.
em ima funkcija vise nego abeceda slova, em mu svaku sarajevsku zimu promaknu izvodjaci iz sarajeva, a bogam i ostatka drzave nam..
aferim ibro, krme te ubolo!
-
Nancy Drew
- sicky
#8 Re: ibro s. i saobracajni kolaps danas
jao ja sad hoću kućiradeljas wrote:danas ce zbog sjajnih ideja ibre s. "ronioca" iz miljacke saobracaj biti zatvoren u svim glavnim ulicama i to od 15 do 2130. koliko sam cuo ibro ce provesti nekakav brod kroz gradto bi trebao biti nekakav kulturni performans pretpostavljam. za to vrijeme ocekujem nekulturni performans sarajevskih vozaca i neogranicneo kasnjenje u povratku kuci s posla.
jao jao pješke moram
-
surajaa
joj hehe, ibro zivi u zgradi u kojoj sam ja nekad bila podstanar. Uvijek sam se trudila ne sresti ga u liftu, haustoru... inace bi pricao o svojim projektima, objavljenim knjigama poezije i slicno....
Ja ga prozvala Ibro zeko
A, pa priznajte da lici na zeku s onom frizurom i jos kad pocne pricati, ja zamislim da ima usi na glavi, sjedi u fotelji i gricka mrkvu

Ja ga prozvala Ibro zeko
A, pa priznajte da lici na zeku s onom frizurom i jos kad pocne pricati, ja zamislim da ima usi na glavi, sjedi u fotelji i gricka mrkvu
-
surajaa
joj hehe, ibro zivi u zgradi u kojoj sam ja nekad bila podstanar. Uvijek sam se trudila ne sresti ga u liftu, haustoru... inace bi pricao o svojim projektima, objavljenim knjigama poezije i slicno....
Ja ga prozvala Ibro zeko
A, pa priznajte da lici na zeku s onom frizurom i jos kad pocne pricati, ja zamislim da ima usi na glavi, sjedi u fotelji, gricka mrkvu i skakuta okolo:lol:
Ja ga prozvala Ibro zeko
A, pa priznajte da lici na zeku s onom frizurom i jos kad pocne pricati, ja zamislim da ima usi na glavi, sjedi u fotelji, gricka mrkvu i skakuta okolo:lol:
-
surajaa
Ja ga prozvala Ibro zeko
Ja ga prozvala Ibro zeko
-
surajaa
Ja ga prozvala Ibro zeko
Ja ga prozvala Ibro zeko
-
radeljas
danas ce sjediti u nekakvoj brodici koja nece ploviti miljackom nego ce ici cestom ... sad kad mislim o njemu ne mislim o zeki, nego o nekim drugim pripadnicima zivotinjskog carstva ...surajaa wrote:A, pa priznajte da lici na zeku s onom frizurom i jos kad pocne pricati, ja zamislim da ima usi na glavi, sjedi u fotelji, gricka mrkvu i skakuta okolo:lol:
-
surajaa
joj...Ibro zivi u zgradi u kojoj sam ja bila podstanar i gotovo uvijek sam se trudila da ga ne sretnem u prolazu, liftu, haustoru, inace bi samo pricao o svojim projektima, idejama, knjigama poezije i slicno.
Ja ga prozvala Ibro zeko
A, pa zar ne lici na zeku s onom frizurom, a jos kad pocne pricati...zamisljam da ima usi na glavi, sjedi u fotelji, gricka mrkvu i skakuta okolo
P.S. (i ja poludila, Ibrine ideje inspirativno djeluju na mene)
Ja ga prozvala Ibro zeko
A, pa zar ne lici na zeku s onom frizurom, a jos kad pocne pricati...zamisljam da ima usi na glavi, sjedi u fotelji, gricka mrkvu i skakuta okolo
- Lace
i to vise putasurajaa wrote:joj...Ibro zivi u zgradi u kojoj sam ja bila podstanar i gotovo uvijek sam se trudila da ga ne sretnem u prolazu, liftu, haustoru, inace bi samo pricao o svojim projektima, idejama, knjigama poezije i slicno.
Ja ga prozvala Ibro zeko![]()
A, pa zar ne lici na zeku s onom frizurom, a jos kad pocne pricati...zamisljam da ima usi na glavi, sjedi u fotelji, gricka mrkvu i skakuta okolo![]()
![]()
-
black_noke
ma grad blokiran, gdje mu brod naumpade u gradu gdje nema olimpijskog bazena...
i jos su sve srednje skoelu sarajevu morale otici na to otvaranje da bi kamere snimila kliko je ljudi bilo, i gledao sam taj performans sa brodom... no commnet stvarno
a ev ga maloprije se hvali na tv-u kako je sve ovo organizovo i uhvatili intervjuisat ljude svi govore pozitivno misljenje a u sljedecem kadru prikazuju nervozne vozace
do kad ibro dragi?
i jos su sve srednje skoelu sarajevu morale otici na to otvaranje da bi kamere snimila kliko je ljudi bilo, i gledao sam taj performans sa brodom... no commnet stvarno
a ev ga maloprije se hvali na tv-u kako je sve ovo organizovo i uhvatili intervjuisat ljude svi govore pozitivno misljenje a u sljedecem kadru prikazuju nervozne vozace
do kad ibro dragi?
-
silence_is_sexy
sa-x "forumanje" opet na djelu...
niko i nista i nikada ne valja ovim prefinjenim glavicama koje nastanjuju prostor grada sarajeva. ni kultura ni nekultura, ni turbo folk ni savremena umjetnost, ni pozicija ni opozicija...
sinoc su francuzi oderali... jedna od poznatijih ulicnih teatarskih grupa u evropi je pokazala kako se to radi... i ja koliko vidjeh gomila ljudi je iskreno uzivala u performansu. nemam slike od sinoc ali ovako nekako je izgledalo...

http://www.ciemalabar.com
ako je cijena toga i bila par frustriranih vozaca - ko ih jebe... svakako cijeli grad svo vrijeme trpi ljenost i razmazenost istih tih vozaca jer zaboga, svima je ispod casti voziti se busom ili tramvajem na "oh, so important" radna mjesta.. pa se mirno i dostojanstveno bez guranja, rijeke "radnika" svako jutro ugnijezde u svoje krntije kupljene na kredit i po jedno (ni u kom slucaju po dvoje ili nedajboze troje - da se ne narusi udobnost putovanja) u automobilu se krecu ka svojoj porciji frustracija zbog prometnih guzvi/zakrcenja/nedostatka parking mjesta...
koliko god ljudi pljuvali po ibri - on radi svoj posao i ako imalo pratite medije vidjeli bi da ibrin "flying circus" ne kosta ni izbliza toliko porezne obveznike koliko kostaju neke druge "slobodne aktivnosti" ljudi na vlasti...
just for example - novogodisnji "spektakl" na skenderiji je kostao grad i kanton 250 000 maraka... od toga samo vatromet koji je trajao 3 minute je kostao 100 000 maraka (ovo su zvanicni podaci objavljeni svuda). ove godine je grad - sarajevskoj zimi (gledah izvjestaj sa press konferencije) za 6 sedmica programa dao 40 000 maraka...
i ako u 6 sedmica sarajevske zime ne nadjete nista sto vas interesuje i sto ce vas natjerati da odete na predstavu/koncert/izlozbu onda je definitivno do vas...
niko i nista i nikada ne valja ovim prefinjenim glavicama koje nastanjuju prostor grada sarajeva. ni kultura ni nekultura, ni turbo folk ni savremena umjetnost, ni pozicija ni opozicija...
sinoc su francuzi oderali... jedna od poznatijih ulicnih teatarskih grupa u evropi je pokazala kako se to radi... i ja koliko vidjeh gomila ljudi je iskreno uzivala u performansu. nemam slike od sinoc ali ovako nekako je izgledalo...

http://www.ciemalabar.com
ako je cijena toga i bila par frustriranih vozaca - ko ih jebe... svakako cijeli grad svo vrijeme trpi ljenost i razmazenost istih tih vozaca jer zaboga, svima je ispod casti voziti se busom ili tramvajem na "oh, so important" radna mjesta.. pa se mirno i dostojanstveno bez guranja, rijeke "radnika" svako jutro ugnijezde u svoje krntije kupljene na kredit i po jedno (ni u kom slucaju po dvoje ili nedajboze troje - da se ne narusi udobnost putovanja) u automobilu se krecu ka svojoj porciji frustracija zbog prometnih guzvi/zakrcenja/nedostatka parking mjesta...
koliko god ljudi pljuvali po ibri - on radi svoj posao i ako imalo pratite medije vidjeli bi da ibrin "flying circus" ne kosta ni izbliza toliko porezne obveznike koliko kostaju neke druge "slobodne aktivnosti" ljudi na vlasti...
just for example - novogodisnji "spektakl" na skenderiji je kostao grad i kanton 250 000 maraka... od toga samo vatromet koji je trajao 3 minute je kostao 100 000 maraka (ovo su zvanicni podaci objavljeni svuda). ove godine je grad - sarajevskoj zimi (gledah izvjestaj sa press konferencije) za 6 sedmica programa dao 40 000 maraka...
i ako u 6 sedmica sarajevske zime ne nadjete nista sto vas interesuje i sto ce vas natjerati da odete na predstavu/koncert/izlozbu onda je definitivno do vas...