Ja sam procitao Ibranovu knjigu od korica do korica i vjerujem mu svaku rijec. A vjerujem mu jer sam i ja dozivio da nam je Alija slao na polozaje svoje emisare sa prijedlogom da dijelimo Bosnu.echinacea wrote:1. Malo jeste off, ali ne previse. A, ima veze, jer se i na ovoj temi potvrdilo (temi o autoru knjige, koju ovdje ja mislim niko nije procitao, a svi pametuju, koji postavlja pitanje ko je naredjivao upade u srpska sela oko Srebrenice, kada je situacija na terenu bila nepovoljna) da Bosnjaci ne daju priliku nikome da kaze da su i oni radili zlocine, ako je to neko iz reda drugog naroda onda je propaganda, cetnik, ustasa, a ako je iz bosnjackog onda je izdajica, placenik, ludjak i slicno.seln wrote:1. kakve veze to ima sa temom?echinacea wrote:Srbi i Bosnjaci su, pored mnogobrojnih razlika, identicni u jednoj stvari: ni Srbi ni Bosnjaci ne priznaju svoj zlocin, sto dovoljno govori o zrelosti nacije.
2. zar nisu "bosnjacki" zlocini vec procesuirani? Ako ih neki papak porice, za to postoji sudska presuda.
O srpskom negiranju njihovih zlocina ne treba pricati.
2. Iskreno, ne pratim u detalje desavanja u Hagu, tako da ne znam da li su procesuirani svi koji su optuzeni, da li ima novih optuznica i slicno.
Ibran Mustafic dobio batine
- Andaluz1
#126 Re: Ibran Mustafic dobio batine
-
srebrenica
#127 Re: Ibran Mustafic dobio batine
@andaluz1
Imas li jacu od ove?
Imas li jacu od ove?
- senjor
#128 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Prezivio sam uzase Bratunca,izgubio sve sto sam volio,prezivio Srebrenicu,izgubio djetinstvo i ostario za 1000 godina.
Ovdje se na ovoj temi mjesa istina sa licemjerstvom.
Ukratko;
Dobro je da nismo postali svi kanibali,od gladi.Procitajte knjigu Emira Suljagica,"Razglednica iz Groba".Sto se tice svih anomalija koje su vladale Srebrenicom za mene je sada sasvim jasno da drukcije nije moglo ni biti.Uzas u kome se nadje toliki broj ljudi na tako malom prostoru sa toliko bola i gladi nije mogao kreirati nista bolju situaciju.Ljudi u takvim situacijama postaju nalik zivotinjama,imaju samo nagon za opstankom.Sve plemenito kod ljudi u takvim prilikama bude neprimjetno,samo lose i ruzne stvari dobijaju na tezini.
Jos jednom o upadima u srpska sela;
To smo mi zvali ovako,idemo u hranu/idemo po hranu.
Sto se tice Alije i njegove politike,eh... daleko je Sarajevo bilo!!!
Ukratko;
Dobro je da nismo postali svi kanibali,od gladi.Procitajte knjigu Emira Suljagica,"Razglednica iz Groba".Sto se tice svih anomalija koje su vladale Srebrenicom za mene je sada sasvim jasno da drukcije nije moglo ni biti.Uzas u kome se nadje toliki broj ljudi na tako malom prostoru sa toliko bola i gladi nije mogao kreirati nista bolju situaciju.Ljudi u takvim situacijama postaju nalik zivotinjama,imaju samo nagon za opstankom.Sve plemenito kod ljudi u takvim prilikama bude neprimjetno,samo lose i ruzne stvari dobijaju na tezini.
-
udrch
#129 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Svojim primjerom ovo potvrđujem..senjor wrote:Prezivio sam uzase Bratunca,izgubio sve sto sam volio,prezivio Srebrenicu,izgubio djetinstvo i ostario za 1000 godina.
Ukratko;
Lahko je sad pričati o tim mjesecima i godinama..
-
srebrenica
#130 Re: Ibran Mustafic dobio batine
ma pustite vi ove dezurne forumase da nam objasne sta se desavalo u Srebrenici. Oni vjeruju Ibranu Mustaficu.
Danas me frajer pita :"Jeste li vi dobijali one americke cizme...?" Samo sam se blago nasmijao i po hiljadu i ne znam koji put mu ponovio da "nismo ni hljeba imali, ako ne otmemo!!!"
P.S.
Senjor, Sarajevo je bilo daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeko, a Tuzla jos dalja. Bitno je da su nam poslali Ibrana.
Danas me frajer pita :"Jeste li vi dobijali one americke cizme...?" Samo sam se blago nasmijao i po hiljadu i ne znam koji put mu ponovio da "nismo ni hljeba imali, ako ne otmemo!!!"
P.S.
Senjor, Sarajevo je bilo daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeko, a Tuzla jos dalja. Bitno je da su nam poslali Ibrana.
- jon_jovi
-
Wind
#132 Re: Ibran Mustafic dobio batine
Joj jes to neki mutljivac...
Kad su protesti bili, ono ispred zatvora, zamalo batina nije dobio....samo je nesto petljo, neke proglase cito, uzivio se ko neki vodja i raja ga popljuvala i otjerala......isto ko onog Svrakica....
Kad su protesti bili, ono ispred zatvora, zamalo batina nije dobio....samo je nesto petljo, neke proglase cito, uzivio se ko neki vodja i raja ga popljuvala i otjerala......isto ko onog Svrakica....