IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

malo sutra

#1 IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by malo sutra »

lutam po hrvatskim portalima i naletim na ovo:http://www.index.hr/sport/clanak/ibrahi ... 90247.aspx"
Jako bih želio vidjeti Zlatana u bosanskom dresu, pa makar i u prijateljskoj utakmici. Nikada nije nastupio za Bosnu i nikada neće, zbog pravilnika Fife. Bilo bi zato odlično kad bi Zlatan mogao jedno poluvrijeme igrati za Švedsku, a drugo za BiH", izrazio je Šefik svoje želje, prenosi --- NO LINKS ---.
ovo bi bilo sjajno...
Optimist

#2 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by Optimist »

malo sutra wrote:lutam po hrvatskim portalima i naletim na ovo:http://www.index.hr/sport/clanak/ibrahi ... 90247.aspx"
Jako bih želio vidjeti Zlatana u bosanskom dresu, pa makar i u prijateljskoj utakmici. Nikada nije nastupio za Bosnu i nikada neće, zbog pravilnika Fife. Bilo bi zato odlično kad bi Zlatan mogao jedno poluvrijeme igrati za Švedsku, a drugo za BiH", izrazio je Šefik svoje želje, prenosi --- NO LINKS ---.
ovo bi bilo sjajno...

Kao sto ti nixk kaze: malo sutra.
Onjegin

#3 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by Onjegin »

Nisu prijatljske utakmice proslava rođendana u dječijem obdaništu pa da se sve toleriše - ovo je, čini mi se, nemoguće izvesti, pa čak i na prijateljskoj utakmici (bar na zvaničnom terminu FIFAe).
malo sutra

#4 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by malo sutra »

pa imas izjavu njegovog oca kojem je velika zelja da igra za BiH,u ovoj izjavi rekao je bar jedno poluvrijeme za BiH a jedno za svedsku...
po meni to bi bilo sminka...na njemu je da odluci,a sigurno hoce jer svak bi udovoljio ocu...
malo sutra

#5 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by malo sutra »

Onjegin wrote:Nisu prijatljske utakmice proslava rođendana u dječijem obdaništu pa da se sve toleriše - ovo je, čini mi se, nemoguće izvesti, pa čak i na prijateljskoj utakmici (bar na zvaničnom terminu FIFAe).
prijateljska je utakmica,halo...
mnoge utakmice su odigrane kada je ovo bio slucaj...
Onjegin

#6 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by Onjegin »

malo sutra wrote:
Onjegin wrote:Nisu prijatljske utakmice proslava rođendana u dječijem obdaništu pa da se sve toleriše - ovo je, čini mi se, nemoguće izvesti, pa čak i na prijateljskoj utakmici (bar na zvaničnom terminu FIFAe).
prijateljska je utakmica,halo...
mnoge utakmice su odigrane kada je ovo bio slucaj...
Može li primjer utakmice odigrane u zvaničnom terminu FIFAe u kojoj je nešto slično zabilježeno? Možda stvarno nisam upućen.
donja_crtica

#7 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by donja_crtica »

Meni je bitnije da se reprezentacija uigra, nego da svedjanin pronosa moj grb.
malo sutra

#8 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by malo sutra »

primjer ne znam ali kada se igra prijateljska utakmica obicno se o pravilima dogovore akteri...
kada je moguce izmijeniti cijeli tim,mislim da je i ovo moguce....
Onjegin

#9 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by Onjegin »

malo sutra wrote:primjer ne znam ali kada se igra prijateljska utakmica obicno se o pravilima dogovore akteri...
Jedna stvar je mogućnost da načiniš više izmjena, a druga je da ti u ekipi igra igrač koji nije 'eligible'.
malo sutra

#10 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by malo sutra »

Onjegin wrote:
malo sutra wrote:primjer ne znam ali kada se igra prijateljska utakmica obicno se o pravilima dogovore akteri...
Jedna stvar je mogućnost da načiniš više izmjena, a druga je da ti u ekipi igra igrač koji nije 'eligible'.
u utakmici ronaldo i prijatelji-zidan i prijatelji igrali su likovi koji veze nemaju sa fudbalom...mislim da je ova utakmica bila pod pokroviteljstvom fife
Onjegin

#11 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by Onjegin »

malo sutra wrote:
Onjegin wrote:
u utakmici ronaldo i prijatelji-zidan i prijatelji igrali su likovi koji veze nemaju sa fudbalom...mislim da je ova utakmica bila pod pokroviteljstvom fife
Ali to je revijalna utakmica, ne prijateljska u smislu FIFA Friendly... ali dobro, vidjećemo šta pravila kažu kad ovo malo rastabire naši novinari :)
Eborg

#12 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by Eborg »

U prijateljskim utakmicama ima "svega". Evo npr. igrači na prijateljskim utakmicama uopće ne moraju imati pasoš zemlje za koju igraju. Tako je recimo bilo sa Grlićem, on je kao Nijemac igrao za nas u prijateljskim tekmama da bi tek kasnije dobio BH državljanstvo i pasoš.

Tako da je sa pravne strane možda i dozvoljen ovakav "show".
law2

#13 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by law2 »

malo sutra wrote:
Onjegin wrote:
Da, ali ronaldo nema svoj tim pa mu ta utakmica ne utice na rejting na fifinoj rang listi na koju svakako uticu prijateljske utakmice.
malo sutra

#14 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by malo sutra »

ovo jemoguce samo da on pristane...u to sam 100% siguran :bih: :bih: :bih:
LSD

#15 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by LSD »

Zna li Zlatan uopšte bosanski pricati :? znamo da je Hasan imao otežanu komunikaciju na maternjem jeziku.
Static-X

#16 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by Static-X »

malo sutra wrote:ovo jemoguce samo da on pristane...u to sam 100% siguran :bih: :bih: :bih:
Nebi reko da ce on pristati, koliko je istinito cuo sam da su mu se roditelji razisli i da je vise vezan za majku.
Kad je Ibra bi u Bosni, ja jos nisam cuo da jeste?
Globus

#17 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by Globus »

Zna pricat al veoma slabo cini mi se .. gledo sam davno..ima na youtube
LSD

#18 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by LSD »

Static-X wrote:
malo sutra wrote:ovo jemoguce samo da on pristane...u to sam 100% siguran :bih: :bih: :bih:
Nebi reko da ce on pristati, koliko je istinito cuo sam da su mu se roditelji razisli i da je vise vezan za majku.
Kad je Ibra bi u Bosni, ja jos nisam cuo da jeste?
Ma nikad...on ima veze sa Bosnom koliko i ja sa Papua novom gvinejom...nikad u životu nije zakoracio na ove prostore.
Jest jednom odigrao negdje u Srbiju ,valjda u Novom Sadu oproštajnu utakmicu za svog havera Mihajlovića i to je to.
malo sutra

#19 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by malo sutra »

nisu bili mnogi,nema to veze....sta mislis je li dolazio medunjanin u Bosnu prije nego sto je dobio poziv...
Eborg

#20 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by Eborg »

LSD wrote:Zna li Zlatan uopšte bosanski pricati :? znamo da je Hasan imao otežanu komunikaciju na maternjem jeziku.
malo sutra

#21 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by malo sutra »

Globus wrote:Zna pricat al veoma slabo cini mi se .. gledo sam davno..ima na youtube
volio bi kada bi neko nasao taj video...
eeee nasli ste,kako ste brzi svaka cast
Eborg

#22 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by Eborg »

malo sutra wrote:nisu bili mnogi,nema to veze....sta mislis je li dolazio medunjanin u Bosnu prije nego sto je dobio poziv...
Medunjanin jeste.

Ali recimo Begović nije. Sve je to individualno...
Static-X

#23 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by Static-X »

Eborg wrote:
malo sutra wrote:nisu bili mnogi,nema to veze....sta mislis je li dolazio medunjanin u Bosnu prije nego sto je dobio poziv...
Medunjanin jeste.

Nije samo poenta dali je dolazio ili ne. Npr Medunjanin je mlad koliko mu je jos sigurno nema ni 20, sve je do njegovi roditelja, dali su ga vodili ili ne ali neznaci da on neosjeca ljubav prema domovini, dok Ibra sigurno neosjeca nista, pogotovo sad kad mu je slava udarila u glavu.
and

#24 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by and »

kod nas u napadu nema mjesta :bih:
malo sutra

#25 Re: IBRAHIMOVIC igra za BiH protiv svedske

Post by malo sutra »

Static-X wrote:
Eborg wrote:
Medunjanin jeste.

Nije samo poenta dali je dolazio ili ne. Npr Medunjanin je mlad koliko mu je jos sigurno nema ni 20, sve je do njegovi roditelja, dali su ga vodili ili ne ali neznaci da on neosjeca ljubav prema domovini, dok Ibra sigurno neosjeca nista, pogotovo sad kad mu je slava udarila u glavu.
joj ljubav,jedno poluvrijeme odigra i cao...ciro trenira neku tamo ekipu u kini,ljubav je to sigurno... :-)
Post Reply